Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποτάμι: "Η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βαδίζει σταθερά στα βήματα της πρώτης"
  • [02] Κυβέρνηση: Θα ολοκληρωθεί «πολύ γρήγορα» η πρώτη αξιολόγηση
  • [03] Άγκυρα: Δεύτερη παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικό αεροσκάφος
  • [04] Σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και αυτοκτόνησε
  • [05] Αλ. Τσίπρας: Αυτή η Βουλή θα σφραγίσει την έξοδο από την κρίση

  • [01] Ποτάμι: "Η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βαδίζει σταθερά στα βήματα της πρώτης"

    «Βαρύγδουποι τίτλοι και συνθήματα, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, γενικόλογες αναφορές σε σχέδια και μοντέλα, επανάληψη ιδεοληπτικών θέσεων» χαρακτηρίζουν κατά το Ποτάμι, την σημερινή πρωθυπουργική ομιλία στη Βουλή.

    «Ο γνωστός κ. Τσίπρας (?) Η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ βαδίζει σταθερά στα βήματα της πρώτης» σχολιάζει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του.

    [02] Κυβέρνηση: Θα ολοκληρωθεί «πολύ γρήγορα» η πρώτη αξιολόγηση

    Την πεποίθηση ότι θα ολοκληρωθεί «πολύ γρήγορα» η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου ελληνικού προγράμματος εξέφρασαν κυβερνητικές πηγές που βρέθηκαν στο Λουξεμβούργο για το Eurogroup.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ελληνικό σχέδιο, που παρουσιάστηκε σήμερα στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης από τον Έλληνα υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο, διαμορφώνεται σε τρία επίπεδα: Βραχυπρόθεσμα, στόχος είναι να ολοκληρωθεί η υλοποίηση των 49 προαπαιτούμενων μέχρι τις 15 Οκτωβρίου έτσι ώστε να αποδεσμευτεί η υποδόση των δυο δισ. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων που θα ξεκλειδώσει το υπόλοιπο ένα δισ. που υπολείπεται από τη δόση του Αυγούστου. Μεσοπρόθεσμα, ο σχεδιασμός της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση, πριν από το τέλος του Νοεμβρίου, έτσι ώστε να προχωρήσει τόσο η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, όσο και η συζήτηση για το ελληνικό χρέος. Η γρήγορη και επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, εκτιμούν οι ίδιες πηγές, θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο στην ελληνική κυβέρνηση, μετά την τόνωση της ζήτησης και τη βελτίωση των δεικτών που θα επιφέρει, να παρουσιάσει και να βάλει μπροστά τον Μάρτιο του 2016 το αναπτυξιακό της πρόγραμμα.

    [03] Άγκυρα: Δεύτερη παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικό αεροσκάφος

    Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας την Κυριακή, δήλωσε αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, προχωρώντας στη δεύτερη τέτοια παραβίαση τις τελευταίες τρεις ημέρες, γεγονός που ώθησε την Άγκυρα να καλέσει εκ νέου την πρεσβευτή της Μόσχας.

    Η Τουρκία, κράτος-μέλος του NATO με τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του Συμφώνου, απογείωσε κατεπειγόντως δύο μαχητικά F-16 το Σάββατο, όταν ένα ρωσικό μαχητικό εισήλθε στον εναέριο χώρο της στη νότια επαρχία Χατάι, ανέφερε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

    Οι ΗΠΑ και το NATO καταδίκασαν έντονα την παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας από ρωσικό αεροσκάφος το Σάββατο, ενώ η Άγκυρα προειδοποίησε ότι θα αντιδράσει εάν προκληθεί ξανά, εγείροντας τον κίνδυνο σύρραξης ανάμεσα στις δύο χώρες.

    [04] Σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και αυτοκτόνησε

    O 76χρονος εν διαστάσει σύζυγός της, που αυτοκτόνησε και το πτώμα του βρέθηκε μετά απο μήνες σε κατάσταση προχωρημένης σήψης σε ορεινή περιοχή στην Κύμη Ευβοίας, είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας 67χρονης, που διαπράχθηκε στις 28 Απριλίου 2015 στα Καμίνια, στον Πειραιά.

    Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που επικαλείται η ασφάλεια Αττικής, ο θάνατος της 67χρονης επήλθε από βαριές κακώσεις που προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο. Ο 76χρονος εν διαστάσει σύζυγός της, μετά την πράξη του εξαφανίστηκε, αφήνοντας σημείωμα, ενώ στις 9 Σεπτεμβρίου 2015 εντοπίστηκε νεκρός, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, σε βραχώδη ορεινή περιοχή στην Κύμη Ευβοίας. Στην παλάμη του αριστερού του χεριού βρέθηκε ένα μονόκαννο όπλο. Ο θάνατός του επήλθε, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου.

    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 76χρονος είχε σχεδιάσει με λεπτομέρεια τη δολοφονία της 67χρονης και για τον σκοπό αυτό είχε διανοίξει υπόγειο τούνελ από το σπίτι του, το οποίο οδηγούσε στο σπίτι του θύματος και μέσω του οποίου εισήλθε σε αυτό.

    [05] Αλ. Τσίπρας: Αυτή η Βουλή θα σφραγίσει την έξοδο από την κρίση

    Η αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας, η ανάκαμψη της οικονομίας και η επιστροφή στην ανάπτυξη, η ουσιαστική ελάφρυνση του δημόσιου χρέους και η ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης με ταυτόχρονη πάταξη της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας είναι οι άμεσοι στόχοι της κυβέρνησης, όπως τους περιέγραψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

    Όπως είπε, η υλοποίηση των στόχων αυτής αποτελούν τον μόνο ασφαλή δρόμο για την έξοδο της χώρας από την πολυετή επιτροπεία και τα Μνημόνια, και δεσμεύτηκε πως αναλαμβάνει εκ νέου τη διακυβέρνηση της χώρας με στόχο «να δουλέψουμε σκληρά, να σφίξουμε τα δόντια και στο τέλος της τετραετίας να έχουμε δημιουργήσει τις αναγκαίες εκείνες προϋποθέσεις για μια νέα Ελλάδα». Για την Ελλάδα που θα έχει αφήσει πίσω της την κρίση, θα έχει απαλλαγεί οριστικά από την επιτροπεία των δανειστών και τα Μνημόνια, που θα κρατάει τους νέους στην πατρίδα μας, που θα έχει αποκαταστήσει το διεθνές της κύρος, που θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας μέσα σε ένα ταραγμένο κόσμο που μαστίζεται από διαρκείς κρίσεις, τόνισε.

    «Αυτός ο στόχος, αυτό το όραμα είναι εφικτά παρά τις δυσκολίες είναι εφικτά να το καταφέρουμε σε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο. Αυτή η Βουλή, ας έχετε κατά νου, θα είναι αυτή που θα σφραγίσει κατά την διάρκεια της τετραετούς θητείας της οριστική έξοδο από την κρίση» έστειλε το μήνυμα ο Αλέξης Τσίπρας.

    Παραδέχθηκε ταυτοχρόνως πως ο δρόμος αυτός δεν θα είναι εύκολος, «η νέα περίοδος που εισήλθε η χώρα μετά τη διαπραγμάτευση και μετά τις εκλογές θα είναι μια δύσκολη, αλλά ταυτόχρονα θα είναι και μια ελπιδοφόρα πολιτική περίοδος γεμάτη προκλήσεις για την Οικονομία, την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα».

    «Ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του μάς έδωσε εντολή τετραετίας μετά τη δύσκολη περίοδο διαπραγμάτευσης» σημείωσε και προσέθεσε πως μέσα σε αυτή την τετραετία, «έχουμε την ξεκάθαρη εντολή πέραν της εφαρμογής των συμφωνηθέντων, προκειμένου να ξεφύγουμε μια ώρα αρχύτερα από τη βάσανο της επιτροπείας, να ξεκινήσουμε μια πορεία τομών ρήξεων και μεταρρυθμίσεων προκειμένου να αλλάξουμε ριζικά την Ελλάδα». Περιέγραψε ειδικώς πως πρέπει: «να αποκαταστήσουμε τις αδικίες, να ξεριζώσουμε ριζωμένες αντιλήψεις στο κράτος και την κοινωνία, να κινητοποιήσουμε τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με μια κατεύθυνση δημοκρατικής αναγέννησης μετά από την προηγούμενη καταστροφική πενταετία».

    Ταυτοχρόνως ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως έγιναν τα πρώτα βήματα «από τη σκληρή περίοδο της σκληρής διαπραγμάτευσης» και αποτυπώθηκαν στη συμφωνία με τους δανειστές. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η συμφωνία περιλαμβάνει δύσκολα σημεία, «εγγράφει εντούτοις και την αντίσταση του λαού και της κυβέρνησης, εγγράφει μια άλλη αντίληψη ώστε να βγει η χώρα από το τέλμα της ύφεσης και τον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης». Στο σημείο αυτό της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας δήλωσε «αποφασισμένος να συνεχίσει στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των συμφερόντων της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας με διαφορετικές όμως προτεραιότητες».

    Εξάλλου, ο πρωθυπουργός ανήγγειλε την αναστολή του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, τουλάχιστον έως την ψήφιση του προϋπολογισμού στα μέσα Νοέμβρη, ώστε να βρεθούν ισοδύναμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 October 2015 - 22:32:09 UTC