Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρ. Δούρου: Πολύπλευρο, αναπτυξιακό και αποτελεσματικό το έργο της Περιφερειακής Αρχής
  • [02] Τσίπρας και Φάιμαν συναντώνται στη Λέσβο για το προσφυγικό
  • [03] Ομιλία Τρ. Αλεξιάδη στη Βουλή για τη φορολογία, στις 14:00
  • [04] Γ. Σταθάκης: Όφελος 2 δισ. ευρώ θα έχει η ελληνική οικονομία από το ΕΣΠΑ
  • [05] Με τις οικογένειες των θυμάτων της σφαγής στο Όρεγκον θα συναντηθεί ο Ομπάμα
  • [06] Νομιμοποιήθηκε η ευθανασία στην Καλιφόρνια για ασθενείς στο τελευταίο στάδιο ανίατης ασθένειας
  • [07] Ο γερμανικός Τύπος για το Eurogroup με θέμα την Ελλάδα και τις προγραμματικές δηλώσεις του Αλ.Τσίπρα
  • [08] Περισσότεροι από 1.800 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν χθες στη Μεσόγειο
  • [09] Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση της διακίνησης των δύο τόνων ηρωίνης
  • [10] Δίκη ΧΑ: Συνεχίζεται η κατάθεση της μητέρας του Π. Φύσσα
  • [11] Σειρήνες συναγερμού σε όλη την Ελλάδα για την άσκηση «Παρμενίων 2015»
  • [12] Γ. Ντάισελμπλουμ: Ως τις 15 Οκτωβρίου να εφαρμοστεί το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων
  • [13] Υπό εξαφάνιση το ένα τρίτο των κάκτων της Γης

  • [01] Ρ. Δούρου: Πολύπλευρο, αναπτυξιακό και αποτελεσματικό το έργο της Περιφερειακής Αρχής

    Υπόδειγμα χρηστής διοίκησης αποτελεί η Περιφέρεια Αττικής μετά από έναν χρόνο άσκησης των καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής. Διοίκηση η οποία ασκήθηκε «με γνώμονα την αξιοκρατία και τη διαφάνεια, με αποτελεσματικότητα απέναντι στο τέρας της γραφειοκρατίας και μηδενική ανοχή στη διαφθορά» όπως υπογραμμίζει σε συνέντευξη Τύπου-επιστολή της, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, παρουσιάζοντας τα πεπραγμένα ενός έτους δράσης.

    Μάλιστα το συγκεκριμένο και πολύπλευρο έργο, υπενθυμίζει η κ. Δούρου, «υλοποιήθηκε μέσα σε ένα δύσκολο και μεταβαλλόμενο πολιτικά περιβάλλον, με δεδομένη την οικονομική κρίση και σε συνάρτηση της πιεστικής κατάστασης που ασκούσε η συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση με τους δανειστές».Σε ό,τι αφορά την επιλογή της γραπτής επικοινωνίας, η περιφερειάρχης σημειώνει ότι έγινε για λόγους ουσίας εφόσον «η πολιτική συγκυρία, με τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις κι ένα δημοψήφισμα, λειτουργεί καθοριστικά, διαμορφώνοντας και ουσιαστικά επιβάλλοντας τις ενημερωτικές προτεραιότητες».

    [02] Τσίπρας και Φάιμαν συναντώνται στη Λέσβο για το προσφυγικό

    Κλιμακώνεται η συζήτηση εντός της ΕΕ για το προσφυγικό πρόβλημα, και στο πλαίσιο αυτό επισκέπτεται σήμερα Τρίτη την Ελλάδα ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος θα μεταβεί στην Λέσβο όπου θα τον συναντήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και από κοινού θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων.

    Οι κκ Τσίπρας και Φάιμαν θα συζητήσουν για την περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών στη διαχείριση του ζητήματος των προσφυγικών ροών, στα πλαίσια της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Όπως έχει γίνει γνωστό, η Αυστρία θα στείλει στη Λέσβο περίπου 100 υπαλλήλους για να συνδράμουν στο έργο των ελληνικών αρχών, χωρίς προς το παρόν να έχει διευκρινιστεί επακριβώς η αποστολή τους.

    Διαβάστε επίσης: Περισσότεροι από 1.800 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν χθες στη Μεσόγειο

    [03] Ομιλία Τρ. Αλεξιάδη στη Βουλή για τη φορολογία, στις 14:00

    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σήμερα Τρίτη και ώρα 14:00 θα μιλήσει στη Βουλή για θέματα φορολογίας, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

    Σημειώνεται πως η συνάντηση του κ. Αλεξιάδη με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το απόγευμα ώρα 16:00, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που προέκυψε με τη χρήση των καρτών. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την επέκταση της χρήσης των καρτών σε όσο το δυνατόν περισσότερες συναλλαγές των φορολογούμενων μεταξύ των οποίων και για τις ιατρικές υπηρεσίες προκειμένου να έρθουν στην επιφάνεια αδήλωτα εισοδήματα.

    Σχετικά με το ζήτημα, από την πλευρά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο πρόεδρός του κ. Πατούλης με ανακοίνωση και πρόσφατες δηλώσεις του, επικαλέστηκε δυσκολίες στην εφαρμογή του μέτρου.

    [04] Γ. Σταθάκης: Όφελος 2 δισ. ευρώ θα έχει η ελληνική οικονομία από το ΕΣΠΑ

    Κονδύλια ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ θα διατεθούν επιπλέον από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υλοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013 έως το τέλος Οκτωβρίου 2015, καθώς αναλαμβάνει η ΕΕ την καταβολή του 5% της ελληνικής συμμετοχής στα σχετικά προγράμματα.

    Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με την επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ Κορίνα Κρέτσου. Στη συνάντηση μετείχε και ο υφυπουργός για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης.

    Σε ό,τι αφορά στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, η κ. Κρέτσου προανήγγειλε το διπλασιασμό της προκαταβολής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 7% στο 14% και σημείωσε ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης και ευθύνης να σχεδιάζει τα προγράμματα που θα αξιοποιήσουν καλύτερα τα κονδύλια.

    Η κ. Κρέτσου υπογράμμισε ότι για την υιοθέτηση των συγκεκριμένων ευνοϊκών ρυθμίσεων για την Ελλάδα χρειάστηκε να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια, για να πειστούν οι υπόλοιπες χώρες να εγκρίνουν τα μέτρα, καθώς ήθελαν την ίδια προνομιακή μεταχείριση και άλλες χώρες.

    Οι ειδικές ρυθμίσεις για την ελληνική πλευρά αναμένεται να εγκριθούν αύριο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Στο τέλος του μήνα η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια

    Στο τέλος του μήνα εκτιμάται ότι θα κατατεθεί στη Βουλή, η νομοθετική ρύθμιση για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια και για τα κόκκινα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης σε συνομιλία που είχε σήμερα το μεσημέρι με δημοσιογράφους.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από το σύνολο των κόκκινων δανείων, το 5% είναι καταναλωτικά, το 65% μεγάλα επιχειρηματικά και το 35% στεγαστικά και δάνεια των μικρομεσαίων.

    «Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να υπάρξει θετική αντιμετώπιση των στεγαστικών και των δανείων των μικρομεσαίων»είπε ο υπουργός.

    [05] Με τις οικογένειες των θυμάτων της σφαγής στο Όρεγκον θα συναντηθεί ο Ομπάμα

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί την Παρασκευή στο Όρεγκον, στις δυτικές ΗΠΑ, για να συναντήσει τις οικογένειες των θυμάτων της σφαγής στο Κοινοτικό Κολέγιο Άμπκουα του Ρόζμπεργκ, όπου ένας ένοπλος σκότωσε 9 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τόσους την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

    Την Πέμπτη, μερικές ώρες μετά τη νέα αυτή σφαγή, ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε εκφράσει ευθέως την οργή του, καταγγέλλοντας την «αδράνεια» του Κογκρέσου όσον αφορά την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ. «Αυτό έχει γίνει ρουτίνα», είχε πει, αξιώνοντας όπως έχει ήδη κάνει αναρίθμητες φορές από την άνοδό του στην εξουσία το 2009, μια εξέλιξη της νομοθεσίας ώστε να πλαισιώνει καλύτερα την οπλοκατοχή.

    [06] Νομιμοποιήθηκε η ευθανασία στην Καλιφόρνια για ασθενείς στο τελευταίο στάδιο ανίατης ασθένειας

    Η αυτοκτονία με τη βοήθεια ιατρών νομιμοποιήθηκε στην Καλιφόρνια όταν ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζέρι Μπράουν (Δημοκρατικό Κόμμα) υπέγραψε ένα σχέδιο νόμου χθες, παρά τη σφοδρή αντίδραση μερικών θρησκευτικών οργανώσεων και άλλων ομάδων που αφορούν τα δικαιώματα ατόμων με ειδικές ανάγκες (Αμεα).

    Ο νόμος βασίζεται σε παρόμοια νομοθεσία στην επίσης δυτικής πολιτεία Όρεγκον και επιτρέπει σε γιατρούς να συνταγογραφήσουν φάρμακα που θα φέρουν σε τέλος τη ζωή ασθενών, υπό τον όρο ότι δύο γιατροί συνυπογράψουν ότι ένα άτομο έχει μόνο έξι μήνες ζωής ακόμα και ότι ο ασθενής έχει σώας τας φρένας.

    [07] Ο γερμανικός Τύπος για το Eurogroup με θέμα την Ελλάδα και τις προγραμματικές δηλώσεις του Αλ.Τσίπρα

    Στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα της Ελλάδας, αλλά και στις προγραμματικές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται σήμερα ο γερμανικός Τύπος.

    «Χαλαροί έπειτα από όλα τα δράματα», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της Suddeutsche Zeitung, η οποία επισημαίνει ότι μετά τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, τον γρήγορο σχηματισμό κυβέρνησης και τις προσπάθειες που καταβάλει η Αθήνα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων η ατμόσφαιρα στο Eurogroup ήταν πραγματικά χαλαρή.Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει οι πιστωτές της Ελλάδας να αξιολογήσουν σύντομα την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να διαπραγματευθεί για το επόμενο σημαντικό ζήτημα: την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

    Εξάλλου η Suddeutsche Zeitung σχολιάζει θετικά και την παρουσία του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, σημειώνοντας ότι «Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι και πάλι εδώ και αυτό είναι ήδη ένα καλό νέο (...) Ο Τσακαλώτος, τον οποίο οι πιστωτές εκτιμούν πολύ ως διαπραγματευτή και υπουργό Οικονομικών είναι αυτό που ήταν και πριν».

    Το οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche σχολιάζει τις θετικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος πριν από τη διεξαγωγή του χθεσινού Eurogroup επεσήμανε ότι αναμένει σύντομα την καταβολή νέων χρημάτων στην Ελλάδα.

    «Πιστεύω ότι σήμερα έχουμε προχωρήσει τόσο ώστε μπορούμε να καταλήξουμε σε μια κοινή θέση για τα δύο δισεκ. ευρώ» από τον ΕΜΣ που αναμένεται να λάβει η Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε μιλώντας στους ομολόγους του.

    Το περιοδικό Focus τηρεί μια πιο συγκρατημένη στάση επισημαίνοντας ότι «το Eurogroup έθεσε την Ελλάδα υπό την πίεση των μεταρρυθμίσεων» και προτάσσοντας τις δηλώσεις του προέδρου του Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τον οποίο «είναι προς το ελληνικό συμφέρον να εφαρμόσουν το συντομότερο δυνατό» τις μεταρρυθμίσεις.«Μένει πολλή δουλειά για να γίνει», πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ.

    Από την πλευρά της η Welt επικεντρώνεται στις προγραμματικές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στο άρθρο της με τίτλο: «Η Ελλάδα πρέπει τώρα να εφαρμόσει 48 σημεία μεταρρυθμίσεων».

    Η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει ότι πλέον ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται υπό πίεση για να προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος, ενώ προσθέτει ότι πέρασαν οι καλοί καιροί.

    Τέλος, η Frankfurter Allgemeine τονίζει ότι ο Τσίπρας βασίζεται σε μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.«Δύο εβδομάδες μετά την εκλογή του ο Έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε γρήγορες μεταρρυθμίσεις. Η οικονομία όμως μπορεί να ανακάμψει μόνο όταν οι πιστωτές κάνουν υποχωρήσεις, είπε ο Τσίπρας στο κοινοβούλιο», αναφέρει η FAZ.

    [08] Περισσότεροι από 1.800 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν χθες στη Μεσόγειο

    Περισσότεροι από 1.800 πρόσφυγες και μετανάστες που επέβαιναν σε βάρκες και φουσκωτά διασώθηκαν χθες σε έξι διαφορετικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή κατά τη διάρκεια της νύχτας.Από αυτούς τους 1.830 πρόσφυγες και μετανάστες, οι 717 διασώθηκαν από ένα πλοίο της ακτοφυλακής, ενώ ένα άλλο διέσωσε 115.Ένα πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού διέσωσε εξάλλου 117 ανθρώπους.Στις επιχειρήσεις αυτές μετείχαν και δύο ξένα πολεμικά πλοία, ένα ιρλανδικό, το Samuel Beckett, το οποίο διέσωσε 242 ανθρώπους και το βρετανικό Enterprise, το οποίο ανήκει στην ευρωπαϊκή δύναμη Eunavfor Med, το οποίο διέσωσε συνολικά 639 πρόσφυγες.

    Περισσότεροι από 430.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διασχίσει τη Μεσόγειο από τον Ιανουάριο, ενώ σχεδόν 2.750 έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοείται η τύχη τους, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).Σχεδόν 310.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στην Ελλάδα και 121.000 στην Ιταλία, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη καταμέτρηση, η οποία είχε δοθεί στη δημοσιότητα στις 11 Σεπτεμβρίου από τον διεθνή οργανισμό που εδρεύει στη Γενεύη. Εξάλλου 2.166 έχουν φτάσει στην Ισπανία και 100 στη Μάλτα.

    [09] Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση της διακίνησης των δύο τόνων ηρωίνης

    Στην εισαγγελία Πειραιά, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκαν οι 24 προφυλακισμένοι για την υπόθεση της διακίνησης των 2 τόνων ηρωίνης, από το Τουμπάι στην Ελευσίνα, με το πλοίο Noor-One one πριν από περίπου έναν χρόνο.

    Η δίκη αρχίζει σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ συνολικά για την υπόθεση κατηγορούνται 33 άτομα και αναμένεται να καταθέσουν και 12 μάρτυρες. Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνεται ο πλοιοκτήτης του Noor-One, η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ένας έμπορος αυτοκινήτων, 11 μέλη του πληρώματος του πλοίου όλοι Ινδοί και 5 Τούρκοι υπήκοοι.

    [10] Δίκη ΧΑ: Συνεχίζεται η κατάθεση της μητέρας του Π. Φύσσα

    Σήμερα Τρίτη θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα. Η διαδικασία διεκόπη την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, έπειτα από αίτημα της πολιτικής αγωγής για την προβολή συγκεκριμένου βίντεο από τη δικογραφία.Το δικαστήριο μετά τη διακοπή επανήλθε, οπότε και η πρόεδρος ανακοίνωσε την επανάληψη της διαδικασίας, την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου.

    Οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, μετά τη σημερινή, είναι στις 8/10, 13/10,15/10, 21/10 και 22/10.

    Πριν τη διακοπή ένταση προκλήθηκε στο δικαστήριο όταν ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα, Άγγελος Τζέλλης, ζήτησε την προβολή συγκεκριμένου βίντεο του 2012 στο οποίο ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης μιλάει σε μέλη της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας ότι αναμένουν εντολή από τον Γιάννη Λαγό. Το αίτημα του συνηγόρου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις της υπεράσπισης, αλλά και αμηχανία της έδρας η οποία, αν και έχει ζητηθεί από την αρχή η εξασφάλιση τεχνικών υποδομών, βρέθηκε απροετοίμαστη στην προβολή του υλικού.

    Η εισαγγελέας έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, πρότεινε στο δικαστήριο να προβάλει φωτογραφίες και να ακουστούν τα ηχητικά κατά την ανάγνωση των αναγνωστέων, όταν δηλαδή έχουν ήδη καταθέσει στο δικαστήριο όλοι οι μάρτυρες.Το δικαστήριο αρχικώς δεν τοποθετήθηκε αμέσως στο αίτημα, γεγονός που προκάλεσε σφοδρή αντίδραση των συνηγόρων των θυμάτων, οι οποίοι απαίτησαν μία απάντηση «εδώ και τώρα» και όχι μια «σιωπηρή άρνηση δια της επιφυλάξεως».

    [11] Σειρήνες συναγερμού σε όλη την Ελλάδα για την άσκηση «Παρμενίων 2015»

    Οι σειρήνες συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας, θα ηχήσουν σήμερα, σε όλη την Ελλάδα, για πέντε λεπτά, στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015», σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

    Συγκεκριμένα, οι σειρήνες θα ηχήσουν ως εξής:

    - Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

    - Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

    [12] Γ. Ντάισελμπλουμ: Ως τις 15 Οκτωβρίου να εφαρμοστεί το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων

    Ως τις 15 Οκτωβρίου θα πρέπει να εφαρμοστεί το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκε μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των δανειστών, προκειμένου να εκταμιευθούν 2 δισ. ευρώ. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogoroup Γερουν Ντάισελμπλουμ, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της ευρωομάδας στο Λουξεμβούργο, τη Δευτέρα.

    Ο Γ. Ντάισελμπλουν εξέφρασε την ικανοποίηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν το πρόγραμμα.

    Όπως είπε πολύ δουλειά πρέπει να γίνει, τονίζοντας ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι σημαντική για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης εντός και εκτός της Ελλάδας, αλλά και για την οικονομική ανάκαμψη.

    Όσον αφορά το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων, θα πρέπει να συμφωνηθεί αργότερα, εντός του Οκτωβρίου, είπε ο Γ. Ντάισελμπλουμ. «Ζητήσαμε από τους εκπροσώπους των θεσμών και από τις ελληνικές αρχές να εργαστούν εντατικά ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο Γ. Ντάισελμπλουμ. Όπως είπε ο πρόεδρος του Eurogroup το επόμενο πακέτο μεταρρυθμίσεων θα αφορά το συνταξιοδοτικό, τη δημόσια διοίκηση και το χρηματοπιστωτικό τομέα.

    [13] Υπό εξαφάνιση το ένα τρίτο των κάκτων της Γης

    Σχεδόν το ένα τρίτο των διαφόρων ειδών κάκτων στη Γη απειλούνται με εξαφάνιση, κυρίως εξαιτίας των ανθρώπων, σύμφωνα με μια νέα διεθνή έρευνα, η οποία προειδοποιεί ότι το πρόβλημα είναι σοβαρότερο από ό,τι νόμιζαν έως τώρα οι επιστήμονες και οι οικολόγοι.Οι κάκτοι αποτελούν ζωτικό συστατικό των άνυδρων οικοσυστημάτων, παρέχοντας τροφή και νερό σε πολλά ζώα, όπως ελάφια, κογιότ, σαύρες, χελώνες, πουλιά κ.α. Μπορούν να φθάσουν έως 19 μέτρα σε ύψος ή να είναι τόσο μικροί που η διάμετρός τους δεν ξεπερνά το ένα εκατοστό.

    Οι ερευνητές της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης (IUCN), με επικεφαλής τη Μπάρμπαρα Γκετς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Plants», σύμφωνα με το BBC και τη «Γκάρντιαν», εκτιμούν ότι από τα 1.480 γνωστά είδη κάκτων το 31% δέχονται ανθρωπογενείς πιέσεις από τη γεωργία, το παράνομο εμπόριο, την οικοδόμηση κ.α.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 October 2015 - 6:32:14 UTC