Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Κ.Καραγκούνης στο Πρακτορείο 104,9, για τους λόγους παραίτησής του από εκπρόσωπος της ΝΔ
  • [02] Ασφαλιστικό και υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων απασχόλησαν το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής
  • [03] Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Τσίπρα στον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλ. Βούτσιτς
  • [04] Επιχείρηση πάταξης της φοροδιαφυγής, μεταξύ κρατών μελών της Ε.Ε
  • [05] Το Δικαστήριο της ΕΕ απέρριψε την προσφυγή Ιταλών επενδυτών κατά της εξαίρεσης της ΕΚΤ από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων το 2012
  • [06] Σημαντικές επαφές Τσακαλώτου στο Περού
  • [07] ΕΝΦΙΑ και για ακίνητα εκτός Ελλάδος προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης
  • [08] Πρόσκληση συνεργασίας για το προσφυγικό απηύθυνε στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ο Γ. Μουζάλας
  • [09] Στον ανακριτή Διαφθοράς οδηγήθηκαν ο Κ. Δαφέρμος και δύο στελέχη της εταιρίας του
  • [10] Δωρεάν συμβουλευτική: Μάθετε πότε μπορείτε να πάρετε σύνταξη
  • [11] Ο μακρύς δρόμος του 76χρονου Μοχάμαντ
  • [12] Ανακαλύφθηκε στην Κύπρο ναός που χρονολογείται μεταξύ, 7ου και 8ου αιώνα
  • [13] Εθνικό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της διαφθοράς ανακοίνωσε ο Δ. Παπαγγελόπουλος
  • [14] «Το βίντεο από τη συνεδρίαση της Χρυσής Αυγής Νίκαιας αποκαλύπτει το ρόλο της ως εγκληματική οργάνωση»
  • [15] ΕΝΦΙΑ και για ακίνητα εκτός Ελλάδος προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης
  • [16] Φελντέιν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ονειρεύομαι τελικό Euroleague»

  • [01] Ο Κ.Καραγκούνης στο Πρακτορείο 104,9, για τους λόγους παραίτησής του από εκπρόσωπος της ΝΔ

    «Δίνουμε περισσότερη ένταση σε κάτι που δεν υπάρχει και δεν είναι η ουσία, δεν ισχύει», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης στο Πρακτορείο 104,9 απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο αληθεύουν τα σενάρια ότι παραιτήθηκε για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ.Τζιτζικώστα.

    «O εκπρόσωπος του κόμματος, είναι προνόμιο του εκάστοτε αρχηγού και για αυτό θεώρησα ότι πρέπει να κάνω το αυτονόητο από τη στιγμή που υπάρχει υπηρεσιακός πρόεδρος, να παραιτηθώ από τη θέση», είπε και υπενθύμισε ότι ασκεί τα καθήκοντα του εκπροσώπου από τον Ιανουάριο, όταν πρόεδρος του κόμματος ήταν ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς και απέδωσε τις ερμηνείες της παραίτησης του σε «σενάρια συνωμοσίας στα οποία αρέσκονται οι δημοσιογράφοι».

    Ο κ. Καραγκούνης τάχθηκε υπέρ της ανανέωσης του κόμματος, διευκρινίζοντας ότι δεν είναι μόνο ηλικιακό μέγεθος και λέγοντας ότι «η ανανέωση στις δομές και στην πολιτική πρέπει να ισχύσουν την πράξη».

    [02] Ασφαλιστικό και υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων απασχόλησαν το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής

    Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα παραδοθεί στην κυβέρνηση το πόρισμα της Επιτροπής για τη Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος.

    Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, το οποίο συνεδρίασε σήμερα υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, συζητήθηκαν οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, με εισήγηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου. Ο υπουργός ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα, η Επιτροπή για τη Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος θα παραδώσει το πόρισμά της και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση, με στόχο το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου.

    Εξάλλου, στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής συζητήθηκε η αναγκαία προετοιμασία για την επέκταση της υγειονομικής κάλυψης στους ανασφάλιστους πολίτες, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

    [03] Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Τσίπρα στον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλ. Βούτσιτς

    Συγχαρητήριο τηλεφώνημα για την ανάληψη των καθηκόντων του, πραγματοποίησε προς τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς.

    Στην μεταξύ τους συνομιλία συζήτησαν τις περιφερειακές εξελίξεις, μεταξύ των οποίων και το ζήτημα του Κοσσόβου, καθώς και την περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών στο θέμα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών. Ο κ. Τσίπρας αποδέχτηκε πρόσκληση του κ. Βούτσιτς να επισκεφθεί την Σερβία, το αμέσως επόμενο διάστημα.

    [04] Επιχείρηση πάταξης της φοροδιαφυγής, μεταξύ κρατών μελών της Ε.Ε

    Ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα θα έχει και στην Ελλάδα η εφαρμογή της συμφωνίας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ τους για διασυνοριακές φορολογικές συμφωνίες των επιχειρήσεων τύπου «tax ruling», τις οποίες χρησιμοποιούν ως όχημα για φοροδιαφυγή.

    Η συμφωνία επετεύχθη ομόφωνα από τα όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο ύστερα από πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Με βάση τη συμφωνία όλα τα κράτη μέλη θα διαθέτουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για να προστατεύσουν τις φορολογικές τους βάσεις και να στοχεύσουν αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να αποφύγουν την καταβολή του μεριδίου που τους αναλογεί όσον αφορά τη φορολογία μέσω της αξιοποίησης φορολογικών πλεονεκτημάτων που επιτυγχάνουν σε διάφορες χώρες.

    [05] Το Δικαστήριο της ΕΕ απέρριψε την προσφυγή Ιταλών επενδυτών κατά της εξαίρεσης της ΕΚΤ από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων το 2012

    To Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ απέρριψε σήμερα τις αξιώσεις 200 και πλέον Ιταλών επενδυτών κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για την αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων (PSI) το 2012, αναφέροντας ότι οι ζημιές που υπέστησαν αυτοί αποτελούν μέρος του φυσιολογικού κινδύνου της χρηματοπιστωτικής αγοράς.

    Οι Ιταλοί επενδυτές επεδίωκαν να ενάγουν την ΕΚΤ για ζημιές πάνω από 12 εκατ. ευρώ που κατέγραψαν. Υποστήριξαν ότι η κεντρική τράπεζα διαπραγματεύθηκε με την Ελλάδα μία μυστική συμφωνία ανταλλαγής των δικών της ομολόγων στις αρχές του 2012 και έλαβε νέα ομόλογα με καλύτερη διάρθρωση, δίνοντας στην ίδια το καθεστώς του προτιμώμενου πιστωτή εις βάρος των άλλων επενδυτών. Οι υπόλοιποι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων έλαβαν το 2012 νέους τίτλους με πολύ χαμηλότερη ονομαστική αξία και μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής.

    [06] Σημαντικές επαφές Τσακαλώτου στο Περού

    Ιδιαίτερα σημαντικές επαφές θα έχει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου 2015 στη Λίμα του Περού.

    Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος αναχώρησε σήμερα για το Περού ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στη σύνοδο, θα έχει τις εξής συναντήσεις:

    Αύριο, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου:

    α) με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Οικονομική Ανάπτυξη, Ενέργεια & Περιβάλλον, Κάθι Νόβελι,

    β) τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ και

    γ) τον διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

    Την Παρασκευή:

    με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού και

    την Κυριακή 11 του μηνός:

    με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

    [07] ΕΝΦΙΑ και για ακίνητα εκτός Ελλάδος προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης

    ΕΝΦΙΑ και για τα ακίνητα που έχουν οι Έλληνες στο εξωτερικό προανήγγειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας σε συνέδριο για την αγορά ακινήτων. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι από το 2016 όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα γίνονται ηλεκτρονικά, ενώ τοποθέτησε χρονικά στο Σεπτέμβριο του 2016 το νέο σύστημα αντικειμενικών τιμών των ακινήτων οι οποίες θα προσεγγίζουν τις εμπορικές τιμές.

    Για τον ΕΝΝΙΑ εξωτερικού ο υπουργός είπε ότι θα αξιοποιηθούν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών και δείχνουν ότι σε Έλληνες ανήκουν 3.200 ακίνητα στο Λονδίνο.

    Επικαλούμενος το παράδειγμα Μόντι στην Ιταλία με τη φορολόγηση ιδιοκτησιών Ιταλών στο εξωτερικό είπε ότι είναι λάθος να πληρώνει ο κάτοικος Ελλάδας ΕΝφΙΑ , και ούτε ένα ευρώ φόρο ο ιδιοκτήτης ακινήτου στο εξωτερικό.

    Για τις μεταβιβάσεις ακινήτων είπε ότι το 2016 θα γίνονται ηλεκτρονικά. Το επόμενο έτος θα δημιουργηθεί μια ειδική φόρμα στο taxis στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι συμβολαιογράφοι για να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους.

    Σε κάθε μεταβίβαση ακινήτου που διεκπεραιώνουν, θα μπαίνουν στο σύστημα, θα καταχωρούν τα στοιχεία του μεταβιβαζόμενου ακινήτου και των αντισυμβαλλόμενων, η εφορία μέσω taxis θα προσδιορίζει τον φόρο, θα εκτυπώνεται η γνωστή Ταυτότητα Οφειλής, και θα πληρώνεται ο φόρος. Έτσι θα έχουμε ηλεκτρονικούς ελέγχους και διασταυρώσεις.

    [08] Πρόσκληση συνεργασίας για το προσφυγικό απηύθυνε στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ο Γ. Μουζάλας

    Με το μήνυμα «Θα δουλέψουμε μαζί και θα νικήσουμε», ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, προσκάλεσε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου στη μέγιστη δυνατή συνεργασία για το προσφυγικό ζήτημα.

    Ο ίδιος, δήλωσε αποφασισμένος να ξεκινήσει επαφές με τους εκπροσώπους των κομμάτων για το θέμα, μετά την επιστροφή του από το Λουξεμβούργο, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα είναι τεράστιο.

    Όπως ανέφερε ο κ. Μουζάλας, σήμερα η επιτυχία είναι ότι η Ευρώπη αναγνώρισε το πρόβλημα ως ευρωπαϊκό, «είναι η προσφυγιά ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα για την Ευρώπη, που συμβαίνει στην Ελλάδα και η Ευρώπη πρέπει να θεραπεύσει τις παρενέργειες αυτού του προβλήματος». Άλλη μεγάλη αλλαγή είναι ότι η Ευρώπη ενέκρινε 160.000 θέσεις μετεγκατάστασης και το ότι συμφωνεί να προσφέρει οικονομική, τεχνική βοήθεια και σε ανθρώπινο δυναμικό.

    [09] Στον ανακριτή Διαφθοράς οδηγήθηκαν ο Κ. Δαφέρμος και δύο στελέχη της εταιρίας του

    Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς οδηγήθηκαν ο επιχειρηματίας Κώστας Δαφέρμος, ο γιος του και ένα στέλεχος εμπλεκόμενης εταιρείας, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες μετά από ένταλμα για κακουργηματικές κατηγορίες, σχετικά με παράνομες αμοιβές που φέρονται να διακινήθηκαν για την αγορά των ρωσικών συστημάτων Kornet από το υπουργείο Άμυνας.

    Οι κατηγορούμενοι πρόκειται σήμερα να ενημερωθούν για τη δικογραφία και να απολογηθοούν στον ανακριτή την Παρασκευή.

    Τα εντάλματα σε βάρος τουΚώστα Δαφέρμου και των δύο συγκατηγορουμένων του εκδόθηκαν, καθώς διαβιβάστηκαν πριν τρεις ημέρες στο γραφείο του ανακριτή της υπόθεσης, Νίκου Τσιρώνη, στοιχεία που είχαν ζητηθεί μέσω δικαστικών συνδρομών, σύμφωνα με τα οποία προκύπτουν παράνομες πληρωμές για την επίμαχη προμήθεια.

    [10] Δωρεάν συμβουλευτική: Μάθετε πότε μπορείτε να πάρετε σύνταξη

    Τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους συνταξιούχων που λειτουργούν ανά την Ελλάδα, επιχειρεί να ενώσει το Δίκτυο των Συνταξιούχων που λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο περίπου. Στο Δίκτυο μπορούν να ενταχθούν συνταξιούχοι όλων των ταμείων και ανεξαρτήτως αν ανήκουν στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα. «Σκοπός μας δεν είναι να διαλυθούν οι Σύλλογοι. Απλώς εμείς κάναμε μία πρωτοβάθμια οργάνωση. Πρόκειται για ένα πανελλαδικό δίκτυο, του οποίου το προεδρείο θα εκλέγεται με την ψήφο του συνταξιούχου σε όλη την Ελλάδα. Πάμε να ενώσουμε όλους τους συνταξιούχους. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 2.743.000 συνταξιούχοι» εξηγεί ο πρόεδρος του Δικτύου, Νίκος Χατζόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Η διαδικασία είναι απλή. Ο υποψήφιος συνταξιούχος επικοινωνεί με το Δίκτυο, προσέρχεται στα γραφεία και συμπληρώνει ένα έντυπο, όπου αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία του, δηλαδή από το όνομα και την ηλικία μέχρι τον αριθμό ενσήμων και άλλες απαραίτητες πληροφορίες, όπως είναι ο αριθμός των παιδιών. Η ομάδα του Δικτύου, μέσα σε 2-3 ημέρες απαντά στον υποψήφιο συνταξιούχο, ανεξάρτητα αν είναι στον ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα. «Εμείς θεωρούμε ότι αυτή την παροχή θα έπρεπε να την δίνει το ασφαλιστικό Ταμείο», λέει ο πρόεδρος του Δικτύου και προσθέτει ότι «είναι άδικο οι υποψήφιο συνταξιούχοι να πρέπει να πληρώσουν μία ολόκληρη μελλοντική τους σύνταξη τους για να πάρουν μία απάντηση. Το έργο αυτό βέβαια είναι ιδιαίτερα δύσκολο γιατί υπάρχουν περίπου 2000 διαφορετικές αποφάσεις συνταξιοδότησης».

    [11] Ο μακρύς δρόμος του 76χρονου Μοχάμαντ

    Σε ηλικία 64 ετών ο Μοχάμαντ Σ.Ζ. ήθελε να αποδείξει στον εαυτό του ότι παραμένει νέος. Tαξίδεψε με το ποδήλατό του από το Ιράν μέχρι το Παρίσι διανύοντας περισσότερα από 5.000 χιλιόμετρα σε 130 μέρες. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο 76χρονος πλέον Αφγανός πρόσφυγας χρειάστηκε να κάνει με το ποδήλατο μια εξίσου μεγάλη και επίπονη διαδρομή, αυτή τη φορά από το Ιράν ως την Κωνσταντινούπολη με στόχο να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

    «Αναζητώ μια καλύτερη ζωή για το μέλλον. Και είναι αστείο, γιατί είμαι 76 χρονών. Θα πεθάνω, γιατί να θέλω να μπω σε περιπέτειες; Όχι, είμαι ζωντανός. Η καρδιά μου είναι νέα. Αισθάνομαι νέος» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Το μακρύ αυτό ταξίδι έκανε ολομόναχος. Ωστόσο, τον συντρόφευαν οι δύο μεγάλες αγάπες του: το ποδήλατό του και η επαγγελματική φωτογραφική μηχανή του. Επίσης, είχε μαζί του το λάπτοπ του, έναν εκτυπωτή και μια σκηνή για να ξεκουράζεται κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

    [12] Ανακαλύφθηκε στην Κύπρο ναός που χρονολογείται μεταξύ, 7ου και 8ου αιώνα

    Τον υπόγειο τάφο και τα ερείπια της εκκλησίας του Κύπριου Αγίου Αθανασίου του Πεντασχοινίτη έφερε στο φως η ανασκαφή του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου, υπό την διεύθυνση του αρχαιολογικού λειτουργού Α?, Γιώργου Φιλοθέου, η οποία γίνεται έξι χιλιόμετρα νότια του χωριού Άγιος Θεόδωρος της Επαρχίας Λάρνακας.

    «Η περίπτωση του υπόγειου τάφου του Αγίου Αθανασίου είναι μοναδική και για τη θέση του στο κέντρο του ναού και για την μνημειακότητά του», υπογράμμισε ο κ. Γιώργος Φιλοθέου, ο οποίος ξενάγησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο χώρο της ανασκαφής.

    Ο Άγιος Αθανάσιος καταγόταν από το χωριό Πεντάσχοινο, από όπου πήρε και το επίθετο Πεντασχοινίτης. Σύμφωνα με τον βίο του έζησε και κοιμήθηκε στο χωριό αυτό, που υφίστατο μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα, στις πρώτες δεκαετίες του 7ου αιώνα. Ο Άγιος Αθανάσιος γεννήθηκε και έζησε, πριν την εισβολή των Αραβών το 649 μ.Χ. και πέθανε νέος -περίπου 20 χρόνων- δηλαδή ο Άγιος Αθανάσιος πρέπει να έζησε μεταξύ 620 και 640 μ.Χ. Στον βίο του, αναφέρεται ότι, μεταξύ των ετών 670 - 680 επισκέφθηκε και προσκύνησε τον τάφο του ο Μητροπολίτης Δαμασκού και πήρε προφορικές μαρτυρίες από τους γέροντες του χωριού που σίγουρα θα πρόλαβαν ζωντανό τον Άγιο. Σύμφωνα με τον βίο του και την περιγραφή του θαύματος της διάσωσης του πλοίου ο πατέρας του συνόδευσε τους ναύτες στον τάφο του Αθανασίου «και λάβων αυτούς απήλθεν εις τον τάφο αυτού». Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Αθανασίου ατόνησε παντελώς από τα χρόνια της τουρκοκρατίας και χάθηκε από τη συλλογική μνήμη ακόμα και η ημέρα του εορτασμού της. Πρόσφατα καθιερώθηκε ως ημέρα εορτασμού η 10η Ιουλίου και συντάχθηκε νέα ασματική ακολουθία.

    [13] Εθνικό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της διαφθοράς ανακοίνωσε ο Δ. Παπαγγελόπουλος

    Εθνικό σχέδιο δράσης κατά της διαφθοράς, με 47 στόχους και 123 δράσεις και παρεμβάσεις μέσα στην επόμενη τριετία, ώστε, όπως είπε χαρακτηριστικά, «να διαλύσουμε κάθε θύλακα διαφθοράς και διαπλοκής» εξήγγειλε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

    Νέο νομοθετικό πλαίσιο εντός διμήνου για το πολιτικό χρήμα και το «πόθεν έσχες» κρατικών λειτουργών, αναβάθμιση και ενίσχυση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων των ελεγκτικών μηχανισμών κατά της διαφθοράς, καλύτερος συντονισμός τους, υιοθέτηση διεθνών ελεγκτικών προτύπων, ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου, πλήρης αναμόρφωση του συστήματος δημοσίων συμβάσεων, καθώς και νέο νομικό πλαίσιο για τη πάταξη του λαθρεμπορίου σε καύσιμα, καπνικά προϊόντα, αλκοόλ και πλήρη αναμόρφωση του συστήματος προμηθειών, είναι μεταξύ των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

    [14] «Το βίντεο από τη συνεδρίαση της Χρυσής Αυγής Νίκαιας αποκαλύπτει το ρόλο της ως εγκληματική οργάνωση»

    «Το βίντεο από τη συνεδρίαση της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Νίκαιας αποκαλύπτει για ακόμα μία φορά τον ρόλο της ως μία νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι «θα συνεχίσει να παλεύει για την εξάλειψη των αιτιών που έστρωσαν τον δρόμο στην ανάδυση των νεοναζιστών μαζί με το αντιφασιστικό κίνημα και κάθε δημοκρατικό πολίτη».

    Επίσης, στην ανακοίνωσή του σχετικά με το βίντεο της Χρυσής Αυγής, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η πρόσφατη ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον αρχηγό της ΧΑ, Νίκο Μιχαλολιάκο, συμπληρώνεται από τις απεχθείς εικόνες της συνεδρίασης της τοπικής οργάνωσης, που από το 2012 φαίνεται ξεκάθαρα ότι προετοιμαζόταν για οργανωμένα δολοφονικά πογκρόμ». Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ούτε για την ιεραρχική δομή της ΧΑ, ούτε για τον εγκληματικό της χαρακτήρα». «"Ό,τι κινείται, σφάζεται", ήταν η εντολή που ακούγεται από τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Ν. Πατέλη, ο οποίος συμπληρώνει ότι αναμένει την εντολή από τα υψηλότερα κλιμάκια της ΧΑ, τον βουλευτή Ηλ. Λαγό» υπενθυμίζει.

    [15] ΕΝΦΙΑ και για ακίνητα εκτός Ελλάδος προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης

    ΕΝΦΙΑ και για τα ακίνητα που έχουν οι Έλληνες στο εξωτερικό προανήγγειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας σε συνέδριο για την αγορά ακινήτων. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι από το 2016 όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα γίνονται ηλεκτρονικά, ενώ τοποθέτησε χρονικά στο Σεπτέμβριο του 2016 το νέο σύστημα αντικειμενικών τιμών των ακινήτων οι οποίες θα προσεγγίζουν τις εμπορικές τιμές.

    Για τον ΕΝΝΙΑ εξωτερικού ο υπουργός είπε ότι θα αξιοποιηθούν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών και δείχνουν ότι σε Έλληνες ανήκουν 3.200 ακίνητα στο Λονδίνο.

    Επικαλούμενος το παράδειγμα Μόντι στην Ιταλία με τη φορολόγηση ιδιοκτησιών Ιταλών στο εξωτερικό είπε ότι είναι λάθος να πληρώνει ο κάτοικος Ελλάδας ΕΝφΙΑ , και ούτε ένα ευρώ φόρο ο ιδιοκτήτης ακινήτου στο εξωτερικό.

    Για τις μεταβιβάσεις ακινήτων είπε ότι το 2016 θα γίνονται ηλεκτρονικά. Το επόμενο έτος θα δημιουργηθεί μια ειδική φόρμα στο taxis στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι συμβολαιογράφοι για να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους.

    Σε κάθε μεταβίβαση ακινήτου που διεκπεραιώνουν, θα μπαίνουν στο σύστημα, θα καταχωρούν τα στοιχεία του μεταβιβαζόμενου ακινήτου και των αντισυμβαλλόμενων, η εφορία μέσω taxis θα προσδιορίζει τον φόρο, θα εκτυπώνεται η γνωστή Ταυτότητα Οφειλής, και θα πληρώνεται ο φόρος. Έτσι θα έχουμε ηλεκτρονικούς ελέγχους και διασταυρώσεις.

    [16] Φελντέιν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ονειρεύομαι τελικό Euroleague»

    Τη φετινή αγωνιστική περίοδο θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στη Euroleague. Άγχος για την πρώτη του συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά το μυαλό του πάει παρακάτω, πολύ παρακάτω... «Δεν σταματάω να ονειρεύομαι τελικό Euroleague», αποκάλυψε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο Τζέιμς Φελντέιν.

    Παράλληλα, ο Δομινικανός σούτινγκ γκαρντ, ο οποίος είναι μεταξύ των νέων προσώπων στο ρόστερ του φετινού Παναθηναϊκού, δήλωσε ανυπόμονος για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο άδειο ΣΕΦ, επισήμανε ότι οι «πράσινοι» είναι έτοιμοι για την πρώτη «μάχη», χαρακτήρισε παιχνίδι έντονων συναισθημάτων το ντέρμπι «αιωνίων», ενώ το πρόσωπο του έλαμψε όταν μίλησε για το αγαπημένο κομμάτι του παιχνιδιού του: την επίθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 October 2015 - 12:32:17 UTC