Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεπερνούν τα 1.200 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας στο Ιράκ
  • [02] Γ. Πατούλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ναι» στην πιστωτική κάρτα, «όχι» στη στοχοποίηση των γιατρών
  • [03] Πρόσκληση συνεργασίας για το προσφυγικό απηύθυνε στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ο Γ. Μουζάλας
  • [04] Πρόβλημα στην ασφάλεια του ναού του Επικούρειου Απόλλωνα, υποστηρίζουν οι αρχαιοφύλακες
  • [05] Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου χρηματοδοτεί 19 σχέδια ταινιών
  • [06] Τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 διεκδικεί η Λάρισα

  • [01] Ξεπερνούν τα 1.200 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας στο Ιράκ

    Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων χολέρας στο Ιράκ αυξήθηκε σε 1.201, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, αναφερόμενο στην επιδημία που ξέσπασε πριν από περίπου έναν μήνα σε περιοχές της χώρας στις όχθες του Ευφράτη.

    «Ως την 7η Οκτωβρίου 2015 υπάρχουν 1.201 επιβεβαιωμένα κρούσματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας ότι στην πλειονότητά τους οι άνθρωποι που μολύνθηκαν θεραπεύθηκαν.

    Σύμφωνα με το υπουργείο έχει καταγραφεί μόνο ένας θάνατος στην επαρχία της Βαβυλώνας, νότια της Βαγδάτης. Υγειονομικοί αξιωματούχοι είχαν κάνει λόγο για τέσσερις θανάτους δυτικά της πρωτεύουσας του Ιράκ τον Σεπτέμβριο που πιθανόν οφείλονταν στην επιδημία χολέρας.

    Η υπουργός Υγείας του Ιράκ Αντίλα Χαμούντ Χουσέιν βρίσκεται σε επαφή με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για την ενίσχυση της συνεργασίας των ιρακινών αρχών με τον ΠΟΥ για την αντιμετώπιση της επιδημίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στη Βαγδάτη.

    [02] Γ. Πατούλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ναι» στην πιστωτική κάρτα, «όχι» στη στοχοποίηση των γιατρών

    «Ναι» στην πιστωτική κάρτα, «ναι» στην πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά μόνο εφόσον διασφαλιστεί το ιατρικό απόρρητο των ασθενών και σταματήσει η στοχοποίηση των γιατρών ως φοροφυγάδων. Αυτή ήταν η θέση που εξέφρασε αργά το απόγευμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

    Στη συνάντηση, που έγινε στο υπουργείο, κυριάρχησε το ζήτημα που αφορά την πληρωμή των ιατρικών επισκέψεων με πιστωτική κάρτα, καθώς και άλλα κρίσιμα φορολογικά ζητήματα των γιατρών.

    Ο Γ. Πατούλης διευκρίνισε ότι ο ιατρικός κόσμος αρνείται την «άδικη κι αποπροσανατολιστική στοχοποίηση του ιατρικού κλάδου», αλλά στηρίζει την πάταξη της φοροδιαφυγής, και μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Πατούλης τόνισε ότι αυτό που ενόχλησε περισσότερο ήταν η στοχοποίηση ότι μόνο οι γιατροί φοροδιαφεύγουν. «Εμείς δεν θα υπερασπιστούμε το 10% των μεγαλογιατρών εάν κάποιοι από αυτούς φοροδιαφεύγουν. Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι πρέπει να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν», τόνισε

    Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να στοχοποιηθεί ο ιατρικός κλάδος. Ο κ. Αλεξιάδης πρότεινε συγκεκριμένες ενέργειες για τη διασφάλιση του ιατρικού απορρήτου, μέσω ενός ειδικού κωδικού για κάθε γιατρό το οποίο θα πιστοποιούν οι Ιατρικοί Σύλλογοι σε συνεργασία με τις τράπεζες. Συγκεκριμένα, όπως είπε, η τράπεζα δεν θα μπορεί να βλέπει το όνομα και την ειδικότητα του γιατρού, αλλά μόνο ένα κωδικό, προκειμένου να διασφαλιστεί πλήρως το ιατρικό απόρρητο για τον ασθενή.

    [03] Πρόσκληση συνεργασίας για το προσφυγικό απηύθυνε στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ο Γ. Μουζάλας

    Με το μήνυμα «Θα δουλέψουμε μαζί και θα νικήσουμε», ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, προσκάλεσε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου στη μέγιστη δυνατή συνεργασία για το προσφυγικό ζήτημα.

    Ο ίδιος, δήλωσε αποφασισμένος να ξεκινήσει επαφές με τους εκπροσώπους των κομμάτων για το θέμα, μετά την επιστροφή του από το Λουξεμβούργο, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα είναι τεράστιο.

    Όπως ανέφερε ο κ. Μουζάλας, σήμερα η επιτυχία είναι ότι η Ευρώπη αναγνώρισε το πρόβλημα ως ευρωπαϊκό, «είναι η προσφυγιά ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα για την Ευρώπη, που συμβαίνει στην Ελλάδα και η Ευρώπη πρέπει να θεραπεύσει τις παρενέργειες αυτού του προβλήματος». Άλλη μεγάλη αλλαγή είναι ότι η Ευρώπη ενέκρινε 160.000 θέσεις μετεγκατάστασης και το ότι συμφωνεί να προσφέρει οικονομική, τεχνική βοήθεια και σε ανθρώπινο δυναμικό.

    [04] Πρόβλημα στην ασφάλεια του ναού του Επικούρειου Απόλλωνα, υποστηρίζουν οι αρχαιοφύλακες

    Για «εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), αναφερόμενη στο «"κλείσιμο" του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα, λόγω έλλειψης προσωπικού».

    Πρόκειται για εξέλιξη που «ήρθε δυστυχώς να επιβεβαιώσει μέχρι κεραίας την επισήμανση της ΠΕΥΦΑ, η οποία εδώ και χρόνια έχει σε όλους τους τόνους προσπαθήσει να καταδείξει το πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να βρει ανταπόκριση από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Τώρα, αφού μετά τη συνταξιοδότηση και του τελευταίου αρχαιοφύλακα, ο χώρος ουσιαστικά έκλεισε για το κοινό, με συνέπειες, τόσο για το ίδιο το ΥΠΠΟΑ, όσο και για την τοπική κοινωνία, η οποία έχει ήδη εκφράσει μέσω των φορέων της την έντονη αντίδρασή της, αλλά κύρια δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στην ασφάλεια του Μνημείου που βρίσκεται πλέον σε άμεσο κίνδυνο», αναφέρει η Ένωση.

    Ταυτόχρονα, η ΠΕΥΦΑ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, να καταλάβει το ζήτημα ασφάλειας που έχει δημιουργηθεί και να δώσει, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, λύση με μόνιμο φυλακτικό προσωπικό, είτε μέσω της κινητικότητας, είτε, ακόμη καλύτερα, μέσω νέων προσλήψεων στον τομέα φύλαξης και πληροφόρησης». «Μέχρι τότε», λένε οι αρχαιοφύλακες, «να προχωρήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας σε άμεση πρόσληψη εποχικού προσωπικού, για να καλύψει τις ανάγκες φύλαξης του Επικούρειου Απόλλωνα».

    [05] Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου χρηματοδοτεί 19 σχέδια ταινιών

    Μια ώθηση στην ελληνική κινηματογραφική παραγωγή δίνει η χρηματοδότηση 19 σχεδίων ταινιών από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) Οι εγκρίσεις που ανακοινώθηκαν δεσμεύουν το συνολικό ποσό των 459.000 ευρώ, σε τρία διαφορετικά προγράμματα.

    Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου «στο πλαίσιο αξιολόγησης προτάσεων κινηματογραφικών έργων που κατατέθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 30.4.2014 έως 10.9.2015, ως υποψήφιες χρηματοδότησης στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΞΕΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΛΗΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ενέκρινε 8 προτάσεις δεσμεύοντας το ποσό των 144.000ευρώ.

    Επίσης, το Ε.Κ.Κ., στο πλαίσιο αξιολόγησης προτάσεων κινηματογραφικών έργων που κατατέθηκαν ως υποψήφιες χρηματοδότησης στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ενέκρινε 10 από το σύνολο των 18 υποψηφίων προτάσεων, δεσμεύοντας το ποσό των 240.000ευρώ.

    Τέλος, όσον αφορά την πρόταση του κινηματογραφικού έργου, μεγάλου μήκους, με τον τίτλο PARK (σενάριο - σκηνοθεσία Σοφία Εξάρχου, παραγωγή NEDA FILM), η οποία είχε κατατεθεί στο Ε.Κ.Κ. στο Βασικό Πρόγραμμα Παραγωγής Κινηματογραφικών Έργων, το Δ.Σ. εγκρίνει την οικονομική ενίσχυση της με το ποσό των 75.000 ευρώ για την αποπεράτωσή της, επαναφέροντας εκ νέου προς εξέταση την απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ.

    [06] Τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 διεκδικεί η Λάρισα

    Την υποψηφιότητα της Λάρισας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το έτος 2021 παρουσίασε ο δήμαρχος της πόλης Απόστολος Καλογιάννης σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Στο πλευρό του δημάρχου ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος και η χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ελεάννα Ανδρεούδη.

    «Με οδηγό τα 8.000 χρόνια ύπαρξης, δημιουργίας και πολιτισμού που άνθισαν στην εύφορη θεσσαλική γη και σμίλευσαν τα έργα των ανθρώπων της πόλης από τα βάθη της ιστορίας έως σήμερα, η Λάρισα προτείνει πολιτιστικές συναντήσεις ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, ανάμεσα σε τόπους και ανθρώπους, σε νέες και παλιότερες γενιές, στη συλλογική μνήμη και το σύγχρονο βίωμα, στην ιστορική κληρονομιά και τις νέες ιδέες, ανάμεσα στην παραδοσιακή τεχνική και την καινοτομία που γεννά η επιστημονική γνώση» αναφέρει η καμπάνια του γραφείου υποστήριξης της υποψηφιότητα.

    Μιλώντας για την γενέτειρά του ο Λάκης Λαζόπουλος είπε ότι «η Λάρισα είναι μια πόλη που έχει ένα βαθύ πολιτισμό που είναι χαραγμένος βαθειά στις ζωές των ανθρώπων της. Πολιτισμός είναι ο τρόπος που ζεις, είναι ο τρόπος για να ζεις, είναι η χαρά να δημιουργείς, είναι η ελευθερία κινήσεων, είναι η ελευθερία της σκέψης, δεν είναι τα αποστειρωμένα θεάματα, δεν έχει σημασία η τεχνική αρτιότητα έχει σημασία η ψυχική αρτιότητα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 October 2015 - 20:32:17 UTC