Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά δεν είναι μόνο ελληνικό ζήτημα, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Γ. Κατρούγκαλος
  • [02] Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων
  • [03] Τρ. Αλεξιάδης: Στην Ελλάδα δεν θα υπάρχουν πλέον φορολογικά άβατα
  • [04] FIFA: Αποκλεισμός 90 ημερών σε Μπλάτερ, Πλατινί
  • [05] Δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά σε όλη την Ελλάδα από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τους «Γιατρούς του Κόσμου»
  • [06] Το Νόμπελ Λογοτεχνίας στη Σβετλάνα Αλεξίεβιτς
  • [07] Ανοιχτός τις καθημερινές ο αρχαιολογικός χώρος του ναού του Επικούριου Απόλλωνα
  • [08] «Μικρό Παρίσι της Αθήνας»: Με τέτοια φεστιβάλ φτιάχνεις παράθυρα στον κόσμο, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μάριος Στρόφαλης
  • [09] Όλγα Γεροβασίλη: Το χρέος είναι μεγάλο εθνικό ζήτημα και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της λύσης
  • [10] Αντιδράσεις Ν. Νικολόπουλου και Κ. Μπάρκα για το ενδεχόμενο να έρθει σε ένα άρθρο ο νόμος με τα προαπαιτούμενα
  • [11] Στο επίκεντρο ο 33ος Μαραθώνιος της Αθήνας
  • [12] Γιούργκεν Κλοπ ο... εκλεκτός της Λίβερπουλ
  • [13] Νίκος Παππάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είναι ψυχοφθόρο...»
  • [14] Επίθεση με πέτρες δέχθηκε στα Τίρανα το λεωφορείο της εθνικής Σερβίας

  • [01] Η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά δεν είναι μόνο ελληνικό ζήτημα, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Γ. Κατρούγκαλος

    «Η όλη μας προσπάθεια είναι να καταστήσουμε το θέμα ευρωπαϊκό και διεθνές» δήλωσε αναφερόμενος στα εργασιακά, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στη Γενεύη με τον επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (International Labour Organization - ILO), Guy Ryder, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» στην εκπομπή «Δύο στις 12» και στους δημοσιογράφους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη.

    «Είμαστε ο καθρέπτης του μέλλοντος της Ευρώπης, γιατί ανάλογα πώς θα ερμηνευτεί το τι είναι καλή ευρωπαϊκή πρακτική, θα δοθεί ένας αντίστοιχος προσανατολισμός και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Άρα, εμείς πετύχαμε, αφενός, να έχουμε τη συμμετοχή της ILO στην πορεία των διαπραγματεύσεων για να ενισχύσει σε επίπεδο διμερές, στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας, τη διαπραγματευτική μας θέση, αλλά, επίσης, για να διεθνοποιήσουμε το ζήτημα, να δείξουμε ότι δεν είναι μόνο ελληνικό θέμα, αφορά συνολικά την Ευρώπη το τι θα γίνει στο μέλλον, εάν θα έχουμε μια κοινωνική Ευρώπη ή μια Ευρώπη της λιτότητας» δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

    [02] Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων

    Επίθεση στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων εξαπολύει η ΝΔ, με ανακοίνωσή της, στην οποία τονίζει ότι πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες που έσπευσαν να ενταχθούν στη «ρύθμιση των 100 δόσεων» αιφνιδιάζονται για ακόμη μια φορά.

    Η ΝΔ αναφέρει ότι για φορολογούμενους με οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ αυξάνεται το επιτόκιο από 3% στο 5%, ενώ για όσους έχουν οφειλές έως 5.000 ευρώ για να μην αυξηθεί το επιτόκιο θα πρέπει να μην ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας τους να είναι έως 150.000 ευρώ και το ετήσιο εισόδημά τους να μην υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

    Τέλος, η ΝΔ τονίζει ότι πολλοί φορολογούμενοι θα κληθούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε λιγότερες δόσεις, καταβάλλοντας υψηλότερο ποσό ανά μήνα, με συνέπεια να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τη ρύθμισή τους και έτσι θα μειωθούν τα έσοδα του κράτους.

    [03] Τρ. Αλεξιάδης: Στην Ελλάδα δεν θα υπάρχουν πλέον φορολογικά άβατα

    H πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας το πρωί στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ενώ προειδοποίησε πως στην Ελλάδα δεν θα υπάρχουν πλέον φορολογικά άβατα.Μίλησε για 25.000 υποθέσεις με μέσο όρο απόδοσης φόρου 600.000 ευρώ η κάθε μια, από τις οποίες όμως έχουν ελεγχθεί λιγότερες από 1.500.

    Τόνισε πως θα έρθει διάταξη την επόμενη εβδομάδα, καθώς -σημείωσε- δεν είναι δυνατό τα ελεγκτικά όργανα είτε είναι εφοριακοί, αστυνομικοί, δικαστικοί να φοβούνται ότι θα κάνουν τη δουλειά τους. «Μου κάνει εντύπωση πως ένας ελεγκτής κάνει τη δουλειά του παρουσία αστυνομικών πως καταλήγει στο τμήμα, να πηγαίνει αυτόφωρο, αντί να τους λέει η υπηρεσία μπράβο», είπε διαβεβαιώνοντας ότι θα προστατευτούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

    Τόνισε επίσης ότι με ρύθμιση θα δοθεί παράταση για τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ, τα αδικήματα της οποίας παραγράφονται στο τέλος του έτους.

    Αναφορικά με την ρύθμιση για τις 100 δόσεις είπε πως η αρχική διατύπωση «προέβλεπε ότι έβγαινες εάν δεν ακολουθούσες τις δόσεις αυτής της ρύθμισης, τώρα έχει επεκταθεί η διάταξη και θα βγαίνεις από τη ρύθμιση εάν δεν ικανοποιείς και άλλες φορολογικές υποχρεώσεις».

    [04] FIFA: Αποκλεισμός 90 ημερών σε Μπλάτερ, Πλατινί

    Ο Καμερουνέζος Ίσα Χαγιάτου θα αναλάβει να εκτελεί τα καθήκοντα του προέδρου της FIFA μετά τον αποκλεισμό 90 ημερών που επιβλήθηκε στον Σεπ Μπλάτερ από την επιτροπή δεοντολογίας, όπως επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Χαγιάτου, ο οποίος είναι πρόεδρος της Αφρικανικής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, αναλαμβάνει να εκτελεί καθήκοντα προέδρου, σύμφωνα με το καταστατικό της FIFA, ως ο αντιπρόεδρος με τη μεγαλύτερη θητεία στην εκτελεστική επιτροπή της παγκόσμιας συνομοσπονδίας.

    Η επιτροπή επέβαλε επίσης αποκλεισμό 90 ημερών και στον γενικό γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, ο οποίος είχε τεθεί σε άδεια από την παγκόσμια συνομοσπονδία, ενώ τιμώρησε με αποκλεισμό έξι ετών και πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων τον πρώην αντιπρόεδρο της FIFA, Τσουνγκ Μονγκ-τζουν. «Οι λόγοι γι' αυτές τις αποφάσεις είναι οι έρευνες που διεξάγονται από το αρμόδιο τμήμα της επιτροπής δεοντολογίας» αναφέρει η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Σε αυτήν η επιτροπή υπογραμμίζει ότι, στη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα εν λόγω άτομα αποκλείονται από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ενώ οι ποινές τους τίθενται άμεσα σε ισχύ. Παράλληλα, η επιτροπή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι προσωρινοί αποκλεισμοί στους Πλατινί, Μπλάτερ και Βαλκ να επεκταθούν για μια επιπρόσθετη περίοδο που δεν θα ξεπερνάει τις 45 ημέρες.

    [05] Δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά σε όλη την Ελλάδα από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τους «Γιατρούς του Κόσμου»

    Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά σε όλη την Ελλάδα από εθελοντές γιατρούς και οδοντιάτρους ξεκινά το «Χαμόγελο του Παιδιού».

    Από τις αρχές Οκτωβρίου 2015 έως και το τέλος Ιουνίου 2016, το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», η κινητή οδοντιατρική/ παιδιατρική μονάδα και η κινητή οφθαλμολογική/ ακουολογική μονάδα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με τη στήριξη της Johnson & Johnson, θα πραγματοποιούν σε όλη την Ελλάδα οδοντιατρικό, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό, αλλεργιολογικό, δερματολογικό, ορθοπαιδικό και ωτορινολαρυγγολογικό προληπτικό έλεγχο σε παιδιά διαφόρων ηλικιών.

    Με επισκέψεις της κινητής παιδιατρικής και οδοντιατρικής τους μονάδας σε Κοζάνη και Βέροια συνεχίζουν και οι «Γιατροί του Κόσμου» την υλοποίηση του προγράμματος δωρεάν ιατρικής φροντίδας παιδιών που το έχουν ανάγκη.

    Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στο δημαρχείο Κοζάνης (πλατεία Νίκης 1) και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στο δημαρχείο Βέροιας (πλατεία Δημαρχείου), από τις 9 π.μ. ως τις 2 μ.μ.

    Η μονάδα θα παρέχει δωρεάν παιδιατρική περίθαλψη, διαγωνιστικό έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο, φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων, προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας και εμβολιαστική κάλυψη σε ανασφάλιστα παιδιά

    [06] Το Νόμπελ Λογοτεχνίας στη Σβετλάνα Αλεξίεβιτς

    Η Λευκορωσίδα Σβετλάνα Αλεξίεβιτς τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2015, ανακοίνωσε σήμερα η Σουηδική Ακαδημία.

    Η δημοσιογράφος και συγγραφέας, τιμάται για «το πολυφωνικό της έργο, μαρτυρία για τα δεινά και το θάρρος στην εποχή μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ακαδημίας.

    Η Λευκορωσίδα Σβετλάνα Αλεξίεβιτς είναι η συγγραφέας συνταρακτικών βιβλίων για την πυρηνική καταστροφή του Τσερνόμπιλ, τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, απαγορευμένων στη χώρα της που δεν της συγχωρεί τη σύνθεση του πορτρέτου του ανίκανου για την ελευθερία «homo sovieticus».

    Το έργο της 67χρονης δημοσιογράφου και συγγραφέως βασίζεται στη σύνθεση υπομονετικά συγκεντρωμένων μαρτυριών και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και εκδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Το τελευταίο της βιβλίο μεταφρασμένο στα γαλλικά, «Το Τέλος του Κόκκινου Ανθρώπου ή Εποχή του Τέλους των Ψευδαισθήσεων», τιμήθηκε με το βραβείο δοκιμίου Medicis 2013. Η συγγραφέας συνθέτει σε αυτό, 20 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, ένα αμείλικτο πορτρέτο του «homo sovieticus».

    «Τον γνωρίζω αυτόν τον Κόκκινο Άνθρωπο, είμαι εγώ, οι άνθρωποι που με περιστοιχίζουν, οι γονείς μου», δήλωνε στο περιοδικό Ogoniok το 2013. «Ο κόκκινος άνθρωπος δεν έχει εξαφανιστεί. Ο αποχαιρετισμός θα είναι πολύ μακροχρόνιος», έλεγε σε συνέντευξή της πέρυσι στο Μινσκ.

    [07] Ανοιχτός τις καθημερινές ο αρχαιολογικός χώρος του ναού του Επικούριου Απόλλωνα

    Ανοιχτός τις εργάσιμες ημέρες, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8.00 έως τις 15:00, είναι ο αρχαιολογικός χώρος του ναού του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας, που βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου, εκεί όπου συναντιούνται η Ηλεία, η Αρκαδία και η Μεσσηνία.

    Ωστόσο, το πρώτο ελληνικό μνημείο που εντάχθηκε στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, παραμένει κλειστό τα Σαββατοκύριακα, καθώς το προσωπικό που διατέθηκε για τη φύλαξή του δεν δικαιούται αμοιβής για τα Σαββατοκύριακα.

    Το πρόβλημα ανέκυψε πρόσφατα μετά τη συνταξιοδότηση του τελευταίου μόνιμου αρχαιοφύλακα του χώρου, ο οποίος εδώ και χρόνια εργαζόταν με αυταπάρνηση, χωρίς να παίρνει άδειες και ρεπό, όπως πληροφορήθηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Το θέμα γνωστοποίησε χτες με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), η οποία έκανε λόγο για «εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη», «με συνέπειες τόσο για το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού όσο και για την τοπική κοινωνία», ενώ, όπως ανέφεραν οι αρχαιοφύλακες, μεγάλο είναι και το πρόβλημα που δημιουργείται στην ασφάλεια του μνημείου.

    «Η λύση πρέπει να είναι μόνιμη, καθώς ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα είναι ένα μνημείο απομακρυσμένο, με πολλές ιδιαιτερότητες, οπότε για να λειτουργήσει σωστά και με ασφάλεια χρειάζεται τουλάχιστον έναν μόνιμο φύλακα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, Ερωφίλη-Ίριδα Κόλλια. Η Εφορεία έχει ήδη γνωστοποιήσει το πρόβλημα στην κεντρική υπηρεσία, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει ενέργειες για την αύξηση του προσωπικού. Στο μεταξύ, για να μην υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία του χώρου, το κενό καλύφθηκε με μόνιμο προσωπικό άλλων ειδικοτήτων, που εκτελεί χρέη φύλακα. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ωστόσο δεν έχουν δικαίωμα να δουλέψουν Σαββατοκύριακο, καθώς δεν καλύπτονται νομικά και ασφαλιστικά, αλλά ούτε και πρακτικά, καθώς δεν μπορούν να πληρωθούν.

    [08] «Μικρό Παρίσι της Αθήνας»: Με τέτοια φεστιβάλ φτιάχνεις παράθυρα στον κόσμο, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μάριος Στρόφαλης

    «Η αναβάθμιση μιας περιοχής έχει να κάνει με τους κρυμμένους θησαυρούς της», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καταξιωμένος συνθέτης Μάριος Στρόφαλης, διευθυντής του φεστιβάλ «Μικρό Παρίσι των Αθηνών», το οποίο ξεκινά σήμερα 8/10 και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, φιλοδοξώντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να δώσει έναν άλλο αέρα στις «αδικημένες» γειτονιές του κέντρου της Αθήνας: γύρω από την πλατεία Βάθης, κάτω από την Ομόνοια και μέχρι το Σταθμό Λαρίσης, με θέατρο, μουσική, χορό, ζωγραφική, εικαστικά, εκπαιδευτικά προγράμματα, παιχνίδια δημόσιου χώρου, διαλέξεις και «rendez vous social».

    Το αφήγημα αυτής της περιοχής έχει δρόμους με γαλλικά ονόματα, υπενθυμίζει ο Μάριος Στρόφαλης. Και επιπλέον «στο παρελθόν, ένα μέρος της είχε μια κοινωνία αρκετά αστική, που δημιουργούσε εύκολα τις συνθήκες αυτού που λέμε κοινωνικό "ασανσέρ"», προσθέτει. Τα σχολεία για την "καλή κοινωνία" του Αγίου Παύλου σε σχέση με αυτά της Πλατείας Βάθης έδωσαν τη δυνατότητα σε πολλούς κατοίκους να αλλάξουν τάξη. Την ιστορική ταυτότητα της περιοχής μαρτυρούν τα ονόματα στους δρόμους, που πάντα κάτι σημαίνουν Σατωβριάνδου, Βερανζέρου, Φαβιέρου, Βίκτωρος Ουγκώ, Μάγερ, Μαιζώνος, Μπουκεβίλ, Μολιέρου»

    Το πρόσραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το δείτε εδώ:Athens Art Network - Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ petit Paris d' Athenes 2015

    [09] Όλγα Γεροβασίλη: Το χρέος είναι μεγάλο εθνικό ζήτημα και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της λύσης

    Μεγάλο εθνικό ζήτημα χαρακτήρισε το χρέος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ρ/σ Real Fm, τονίζοντας ότι «αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της λύσης και της πιο ανώδυνης διέλευσης της τριετίας μέσα από τη συμφωνία».

    Επισήμανε ότι η πρώτη πρόσκληση συνεννόησης για το θέμα απευθύνθηκε χτες δημοσίως από τον πρωθυπουργό προς την αντιπολίτευση, «δεν αποτυπώθηκε, όμως, από κανέναν κόμμα της αντιπολίτευσης, καμία τάση να το δούμε διαφορετικά αυτό το θέμα». Σημείωσε ότι δεν έχουν αλλάξει απόψεις όσον αφορά στη βιωσιμότητα του χρέους, «και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν έχουν συζητήσει κάτι διαφορετικό», και διερωτήθηκε πώς θα μπορούσε ένας πολιτικός φορέας που θεωρεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο να συνεργασθεί με κάποιον άλλον που λέει ότι δεν είναι βιώσιμο. Ακόμη, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να διατυπώσουν θέσεις απέναντι στα μεγάλα θέματα που προκύπτουν στο άμεσο χρονικό διάστημα.

    Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που οφείλει η κυβέρνηση να έχει ψηφίσει έως τις 15 Οκτωβρίου δεν σημαίνει ένα άρθρο κατ' ανάγκην. Είπε ότι το Ασφαλιστικό, που είναι από τα ανοικτά θέματα, είναι ένα ζήτημα προς διαπραγμάτευση ακόμα, ότι θα κατατεθεί το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών την άλλη εβδομάδα και πως στη συνέχεια θα ανοίξει ένας ευρύς διάλογος με στόχο το Ασφαλιστικό να κλείσει τον Νοέμβριο.

    [10] Αντιδράσεις Ν. Νικολόπουλου και Κ. Μπάρκα για το ενδεχόμενο να έρθει σε ένα άρθρο ο νόμος με τα προαπαιτούμενα

    Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχής από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα άφησε ο Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM. Πριν από τις διευκρινίσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη ότι ένα νομοσχέδιο δεν σημαίνει ένα άρθρο, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε:

    «Σας λέω λοιπόν από τώρα την είδηση: Η εισήγησή μου θα λέει "ένα άρθρο εσείς και μέσα όλα, κακά και καλά;? Τοποθέτηση στη Βουλή για ένα προς ένα τα προαπαιτούμενα και ενδεχομένως ηχηρή απουσία, αφού δεν μπορώ να εκφραστώ».

    Με ενστάσεις σε ενδεχόμενη ψήφιση των προαπαιτούμενων με ένα άρθρο στη Βουλή εμφανίστηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.

    «Μου αρέσει η συζήτηση, δεν θα μου άρεσε να έρθει σε ένα άρθρο ο νόμος για τα προαπαιτούμενα και δεν νομίζω να έρθει σε ένα άρθρο, θα διεκδικήσουμε τη συζήτηση στη Βουλή», είπε ο βουλευτής στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά.

    Στις δηλώσεις του, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν ισοδύναμα για τα σκληρά μέτρα, τα οποία προβλέπει η συμφωνία».

    [11] Στο επίκεντρο ο 33ος Μαραθώνιος της Αθήνας

    Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την διεξαγωγή του 33ου Μαραθώνιου Αθήνας στις 8 Νοεμβρίου, παραχώρησε ο διοργανωτής ΣΕΓΑΣ, από την οποία προέκυψαν αρκετές ενδιαφέρουσες ειδήσεις, ενώ από τα στελέχη της ομοσπονδίας εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι φέτος θα έχουμε έναν ακόμη επιτυχημένο αγώνα.

    Παραβρέθηκαν και μίλησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθήνας Ερμιόνη Κυπριανίδου, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο γενικός διευθυντής μάρκετινγκ της ΟΠΑΠ ΑΕ Πετρ Ματεζόφσκι, και εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ ο πρόεδρος Κώστας Παναγόπουλος και ο πρόεδρος της ΟΕ του Αυθεντικού Μαραθωνίου και αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Γιάννης Σταματόπουλος.

    Ο κ. Παναγόπουλος στάθηκε στην ομιλία του στην εκ νέου φέτος αύξηση των συμμετοχών που θα ξεπεράσουν τις 40.000 (οι 16.000 στο Μαραθώνιο), από τους οποίους οι 6.500 δρομείς θα είναι από το εξωτερικό, δηλαδή 1.500 περισσότεροι από πέρυσι. Επίσης τόνισε ότι φέτος αποφασίστηκε από την Οργανωτική Επιτροπή να μην κληθούν ξένοι αθλητές υψηλού επιπέδου, οι οποίοι θα ανέβαζαν το μπάτζετ του αγώνα στο Μαραθώνιο, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του ΣΕΓΑΣ που προορίζονται για κοινωνικούς σκοπούς.

    Ο κ. Κοντονής από την πλευρά του μετέφερε το χαιρετισμό της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κι έκανε αναφορά στη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας και τις τεράστιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της σπατάλης στον αθλητισμό. Κάλεσε τους επιχειρηματίες που εμπλέκονται με τον αθλητισμό να καταβάλουν τα οφειλόμενα από τη χρήση σταδίων και δημόσιων χώρων, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν συναλλάσσεται, δεν εκβιάζεται και δεν φοβάται. Τέλος είπε ότι στην ομοσπονδία αντιπτέρισης θα διεξαχθεί τακτικός έλεγχος, αφού το πόρισμα που έλαβε σήμερα στα χέρια του δεν ήταν ευχάριστο, ενώ στο μέλλον θα ανταμειφτούν υλικά και ηθικά όλες οι νοικοκυρεμένες ομοσπονδίες.

    [12] Γιούργκεν Κλοπ ο... εκλεκτός της Λίβερπουλ

    Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η πρόσληψη του Γιούργκεν Κλοπ από τη Λίβερπουλ, που μετά τις απανωτές αποτυχίες προχώρησε στην απομάκρυνση του Μπρένταν Ρότζερς από την τεχνική ηγεσία. Σύμφωνα με το BBC, ο Γερμανός τεχνικός θα ταξιδέψει άμεσα στην Αγγλία για τις τελικές επαφές με τη διοίκηση των «κόκκινων» και την υπογραφή τριετούς συμβολαίου συνεργασίας, ώστε να γίνει το νέο αφεντικό στο «Ανφιλντ».

    Το ντεμπούτο του αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των προκριματικών για το EURO 2016, στον αγώνα με αντίπαλο την Τότεναμ.

    [13] Νίκος Παππάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είναι ψυχοφθόρο...»

    Η έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού τον βρίσκει στην ίδια θέση με αυτή που ήταν στο κλείσιμο της «αυλαίας» της περσινής αγωνιστικής περιόδου... Με ντέρμπι «αιωνίων» και τον ίδιο ανήμπορο να συνεισφέρει λόγω τραυματισμού.

    Ο Νίκος Παππάς, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει (19π.) στον περσινό «ηχηρό» αποκλεισμό των «ερυθρόλευκων» στο ΟΑΚΑ από τους μετέπειτα Κυπελλούχους Ελλάδας των πολλών απουσιών, και πάλι στα προημιτελικά του θεσμού, μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τον νοκ-άουτ αγώνα στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ και όχι μόνο...

    «Είναι ψυχοφθόρο που δεν θα μπορέσω να πατήσω στο παρκέ» επισήμανε ο «πράσινος» γκαρντ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος όμως ανυπομονεί για τις επόμενες «μάχες αιωνίων» που θα ακολουθήσουν μέσα στη χρονιά και ευελπιστεί να είναι «παρών».

    Παράλληλα, ο Παππάς μίλησε για τον φετινό Παναθηναϊκό, τις προσθήκες, τους στόχους, αλλά και για το «κεφάλαιο» Εθνική Ομάδα, εκφράζοντας την επιθυμία να ενισχύσει άμεσα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, χωρίς όμως αυτή η επιθυμία να αποτελεί και απωθημένο...

    [14] Επίθεση με πέτρες δέχθηκε στα Τίρανα το λεωφορείο της εθνικής Σερβίας

    Επίθεση με πέτρες δέχθηκε στα Τίρανα το λεωφορείο, στο οποίο επέβαινε η εθνική ομάδα της Σερβίας, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σάβο Μιλόσεβιτς. Το επεισόδιο συνέβη στο δρόμο από το αεροδρόμιο των Τιράνων έως το ξενοδοχείο, όπου η εθνική ομάδα της Σερβίας διανυκτέρευσε ενόψει του αγώνα στο Ελμπασάν, για τα προκριματικά του EURO 2016.

    Από την επίθεση με πέτρες δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνον υλικές ζημιές, έσπασε τζάμι σε παράθυρο του λεωφορείου, ωστόσο οι παίκτες της ομάδας της Σερβίας σοκαρίστηκαν από τη βίαιη συμπεριφορά υποστηρικτών της ομάδας της Αλβανίας, σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο κ. Μιλόσεβιτς.

    Με αφορμή το γεγονός αυτό έχει ξεσπάσει διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες, όπως είχε συμβεί και στον πρώτο αγώνα στο Βελιγράδι. Τότε είχε διακοπεί το ματς, λόγω των επεισοδίων μέσα στο γήπεδο από ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι που είχε εμφανιστεί την ώρα του αγώνα με τη σημαία της Αλβανίας και το οποίο είχε προσγειωθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές της Σερβίας να αρπάξουν και να σκίσουν τη σημαία και οι ποδοσφαιριστές της Αλβανίας να επιτεθούν στους αντιπάλους τους.

    Τώρα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας, αντιδρώντας στο λιθοβολισμό του λεωφορείου, εξέδωσε διακοίνωση διαμαρτυρίας και κάλεσε τον πρέσβη της Αλβανίας Ιλίρ Μπότσκα για να του την επιδώσει, όμως αυτός έχει αρνηθεί να πάει να την παραλάβει, με τη δικαιολογία ότι «δεν συνέβη κανένα επεισόδιο κατά της εθνικής αποστολής ποδοσφαίρου της Σερβίας».

    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Σερβία Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανακοίνωσε ότι δεν θα πάει στο Ελμπασάν να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα, εξαιτίας της πολιτικοποίησης αυτού του αθλητικού γεγονότος και κάλεσε τις αλβανικές αρχές να εγγυηθούν την ασφάλεια όλων των Σέρβων πολιτών, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα.

    «Λόγω της πρωτοφανούς πολιτικοποίησης ενός αθλητικού γεγονότος, μετά από πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, έλαβα την απόφαση να μην ταξιδέψω στο Ελμπασάν, ώστε οι βασικοί πρωταγωνιστές της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης να είναι οι αθλητές», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Σερβίας σε ανοιχτή επιστολή του, ενώ καταδίκασε οξύτατα τη χουλιγκανική επίθεση Αλβανών οπαδών στους ποδοσφαιριστές της Σερβίας.

    Στο μεταξύ, η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ένας 14χρονος, ο οποίος θεωρείται ο δράστης της επίθεσης με πέτρες στο λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν οι παίκτες της εθνικής ομάδας της Σερβίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 October 2015 - 14:32:23 UTC