Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Η Ελλάδα στηρίζει την πολιτική αλληλεγγύης και ανθρωπισμού
  • [02] Ο Τζον Κέρι εξέφρασε την ανησυχία του στον Σεργκέι Λαβρόφ σχετικά με τις ρωσικές επιδρομές στη Συρία
  • [03] Ιστορικό αρνητικό ρεκόρ με 12 αγώνες χωρίς νίκη η Εθνική
  • [04] Ίδια γεύση για την Εθνική... Ήττα και στο Μπέλφαστ
  • [05] Απέκλεισε τον Ολυμπιακό (70-64) στο ΣΕΦ και πάει ημιτελικό ο Παναθηναϊκός

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Η Ελλάδα στηρίζει την πολιτική αλληλεγγύης και ανθρωπισμού

    Στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τις μεταναστευτικές ροές από την Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο, την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

    Λαμβάνοντας το λόγο, ο Ν. Κοτζιάς δήλωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει την πολιτική αλληλεγγύης και ανθρωπισμού. Όσον αφορά τις χώρες πρώτης υποδοχής προσφύγων από τη Συρία, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η στήριξη της Ιορδανίας και του Λιβάνου. Παράλληλα, υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η διατήρηση της σταθερότητας της Αιγύπτου. Σχετικά με την Τουρκία, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι είναι η χώρα-«κλειδί» για το θέμα της μετανάστευσης και για το λόγο αυτό θα πρέπει να επιδιωχθεί η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Ανέφερε, τέλος, ότι πρέπει να ενισχυθούν άμεσα οι μηχανισμοί μετεγκατάστασης, επανεγκαταστασης και επανεισδοχής.

    Εξάλλου, διπλωματικές πηγές από το Λουξεμβούργο σημείωναν ότι η επιδιωκόμενη συνεργασία με την Τουρκία είναι προφανές ότι δεν περιλαμβάνει κοινές περιπολίες στο Αιγαίο.

    Η Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Υπάτης Εκπροσώπου της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι και του υπουργού Εξωτερικών και Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου, Γιαν Άσελμπορν, εκ μέρους της λουξεμβουργιανής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

    [02] Ο Τζον Κέρι εξέφρασε την ανησυχία του στον Σεργκέι Λαβρόφ σχετικά με τις ρωσικές επιδρομές στη Συρία

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σε τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 30 λεπτών που είχε σήμερα με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την ανησυχία του ότι ο στόχος των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών στην Συρία δεν είναι οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

    «Ο υπουργός εξέφρασε ξανά τις ανησυχίες του ότι η πλειονότητα των στόχων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων δεν σχετίζονται με το ΙΚ», τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, σημειώνοντας πως κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο υπουργών δεν έγινε «συζήτηση για το επιχειρησιακό επίπεδο» της ρωσικής επέμβασης.

    Παράλληλα ο Κίρμπι τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να εμπλακούν σε έναν πόλεμο δι' αντιπροσώπων με την Ρωσία στη Συρία, μέσα από την υποστήριξη των δύο δυνάμεων στις αντιμαχόμενες ένοπλες πλευρές στο συριακό έδαφος.

    «Όλοι πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω σε αυτό το σημείο. Ένας πόλεμος δι' αντιπροσώπων με την Ρωσία είναι μια εξέλιξη που κανείς δεν θέλει», επισήμανε.

    Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στο έδαφος του Ιράν.

    «Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, αλλά πιστεύω ότι αυτό αναδεικνύει ολοένα και περισσότερο την ανάγκη να συγκροτήσουμε τις κατάλληλες διαδικασίες αποκλιμάκωσης των συγκρούσεων», υπογράμμισε.

    [03] Ιστορικό αρνητικό ρεκόρ με 12 αγώνες χωρίς νίκη η Εθνική

    Τη χειρότερη επίδοση της 86χρονης Ιστορίας της κατέγραψε η εθνική ποδοσφαίρου, μετά την ήττα 3-1 από τη Βόρεία Ιρλανδία στο Μπέλφαστ. Συγκεκριμένα, είναι η πρώτη φορά που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συμπλήρωσε 12 διαδοχικούς αγώνες χωρίς νίκη. Μέχρι τώρα, από το 1929 όταν έδωσε τον πρώτο της αγώνα η εθνική είχε καταγράψει δύο φορές σερί 11 αναμετρήσεων χωρίς νίκη κι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει κάθε 40 χρόνια: την πρώτη τη δεκαετία του 1930, τη δεύτερη του 1970, ενώ η τρίτη και... φαρμακερή ήταν στο διάστημα που διανύουμε.

    Η διαφορά με το παρελθόν ήταν ότι οι δύο προηγούμενες «κατρακύλες» της εθνικής, σταμάτησαν με ένα εντός έδρας φιλικό. Τώρα, ο 12ος αγώνας του προγράμματος ήταν με αντίπαλο τη Βόρεια Ιρλανδία η οποία ήθελε τη νίκη για να σφραγίσει την πρόκριση στο EURO 2016.

    Τουλάχιστον με το γκολ του Αραβίδη στο 87΄, ο Κώστας Τσάνας απέφυγε το ενδεχόμενο να γίνει ο μοναδικός προπονητής που δεν έχει πανηγυρίσει γκολ σε τέσσερις αγώνες παρουσίας του στον πάγκο. Στάθηκε τυχερός, όπως και ο προκάτοχός του, Σέρχιο Μαρκαριάν, ο οποίος... λυτρώθηκε από τον Παπασταθόπουλο (σκόρερ στην ήττα 1-2 από τα Φερόε) που πέτυχε το μοναδικό γκολ της εθνικής στους τρεις αγώνες θητείας του Ουρουγουανού.

    [04] Ίδια γεύση για την Εθνική... Ήττα και στο Μπέλφαστ

    Μία από τα... ίδια για την Εθνική ομάδα, με τη διαφορά ότι απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία, στο Μπέλφαστ, υπέστη την πιο βαριά ήττα στα προκριματικά του Euro 2016 χάνοντας με 1-3 (35΄ Ντέιβις, 49΄, 58΄ Μαγκίνις) από τους πρωτοπόρους του 6ου ομίλου. Στην ελληνική ομάδα, που μείωσε στο 86΄ με τον Αραβίδη, απέμεινε πια ο αγώνας της Κυριακής με την Ουγγαρία στο "Γ. Καραϊσκάκης" προκειμένου, τουλάχιστον, να σώσει τα προσχήματα και να καταγράψει την πρώτη νίκη σε αυτή την "εφιαλτική" σειρά.

    [05] Απέκλεισε τον Ολυμπιακό (70-64) στο ΣΕΦ και πάει ημιτελικό ο Παναθηναϊκός

    Σε μία ατμόσφαιρα που παρέπεμπε περισσότερο σε φιλική αναμέτρηση, παρά σε «ντέρμπι «αιωνίων» ενός προημιτελικού Κυπέλλου, νικητής στο άδειο ΣΕΦ αναδείχτηκε ο κάτοχος του τίτλου και πολυνίκης του θεσμού, Παναθηναϊκός. Με 16 πόντους του Δημήτρη Διαμαντίδη, 14 του Φελντέιν, αλλά κυρίως 12 του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του στις αρχές της 4ης περιόδου σημειώνοντας 7 διαδοχικούς, οι «πράσινοι» επικράτησαν με 70-64 του Ολυμπιακού, απέτρεψαν μία 6η διαδοχική ήττα από τους «ερυθρόλευκους», αλλά κυρίως προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ο Γιώργος Πρίντεζης με 19 πόντους, ενώ 14 πόντους και 7 ριμπάουντ είχε συγκομιδή ο Ματ Λοτζέσκι. Ο Ολυμπιακός είχε 17% ευστοχία από τη γραμμή του τριπόντου με 5/30 τρίποντα (0/5 ο Σπανούλης που σημείωσε μόνο 2 πόντους, είχε 5 ασίστ, αλλά και 5 λάθη). Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν ελαφρώς πιο εύστοχοι στα τρίποντα με 4/16, αλλά ήταν τα 41 ριμπάουντ του Παναθηναϊκού έναντι των 34ων των γηπεδούχων που έκαναν τη διαφορά (από 6 οι Φώτσης, Καλάθης).

    Τα δεκάλεπτα: 14-12, 26-26, 44-44, 64-70


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 October 2015 - 22:32:12 UTC