Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αλεξανδρούπολη ο πρωθυπουργός για τον «Παρμενίωνα»
  • [02] Σφοδρή κριτική απο Αμερικανούς βουλευτές δέχτηκε ο επικεφαλής της θυγατρικής της VW στις ΗΠΑ
  • [03] Κινητοποιήσεις σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ
  • [04] Ένας στους τρείς Κινέζους θα πεθάνει πρόωρα από επιπτώσεις του καπνίσματος, σύμφωνα με έρευνα

  • [01] Στην Αλεξανδρούπολη ο πρωθυπουργός για τον «Παρμενίωνα»

    Την τελική φάση της Στρατιωτικής Άσκησης «Παρμενίων 2015» θα παρακολουθήσει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

    Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί στο Πεδίο Ασκήσεων, όπου διεξάγεται η Στρατιωτική Άσκηση «Παρμενίων 2015», την τελική φάση της οποίας και θα παρακολουθήσει.

    [02] Σφοδρή κριτική απο Αμερικανούς βουλευτές δέχτηκε ο επικεφαλής της θυγατρικής της VW στις ΗΠΑ

    Ο επικεφαλής της αμερικανικής θυγατρικής της Volkswagen, Μάικλ Χόρν, επέρριψε χθες την ευθύνη για την τοποθέτηση συστήματος αναστολής των ρύπων στα αυτοκίνητα της εταιρείας, που δημοσιοποιήθηκε μετά από έρευνα Αμερικανών καθηγητών, στους μηχανικούς λογισμικού της εταιρείας, επιμένοντας ότι οι διευθυντές του ομίλου στη Γερμανία και στις ΗΠΑ δεν είχαν γνώση του θέματος.

    Καταθέτοντας σε ειδική επιτροπή στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Χορν είπε ότι «ήταν μερικοί μηχανικοί λογισμικού που έβαλαν [το σύστημα], για κάποιο λόγο», ενώ εξήγησε ότι η μέθοδος ελέγχου των εκπομπών διαφέρει μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης λόγω των διαφορετικών επιτρεπτών ορίων ρύπων.

    Ο Χόρν είπε ότι η εταιρεία ειδοποίησε τις αμερικανικές αρχές ότι χρησιμοποιούσε συστήματα αναστολής ελέγχου των εκπομπών στις 3 Σεπτεμβρίου φέτος (2015), και ότι πριν από αυτό ο ίδιος δεν είχε ιδέα τί ήταν αυτά τα συστήματα. Ο αξιωματούχος ζήτησε συγγνώμη και υποσχέθηκε να συνεργαστεί με την επιτροπή, αλλά δεν προσέφερε νέες πληροφορίες.

    Αυτό δεν εμπόδισε τους βουλευτές να εξαπολύσουν δριμεία κριτική εναντίον του και εναντίον της εποπτεύουσας αρχής των ΗΠΑ.

    [03] Κινητοποιήσεις σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

    Με στάση εργασίας σήμερα και 24ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα αντιδρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) στη δικαστική δίωξη 14 συναδέλφων τους, οι οποίοι δικάζονται για «παραβίαση δικαστικής απόφασης» και «συμμετοχή σε παράνομη απεργία».

    Οι διοικητικοί υπάλληλοι των δυο ιδρυμάτων απεργούν την ημέρα της δίκης προκειμένου να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι.Η δικαστική δίωξη αφορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις οποίες είχαν προχωρήσει οι διοικητικοί υπάλληλοι το τελευταίο τρίμηνο του 2013 με αφορμή το μέτρο της διαθεσιμότητας.

    Εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν προχθες με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο και χθες με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.

    [04] Ένας στους τρείς Κινέζους θα πεθάνει πρόωρα από επιπτώσεις του καπνίσματος, σύμφωνα με έρευνα

    'Ενας στους τρείς άντρες στη Κίνα θα πεθάνει πρόωρα από επιπτώσεις του καπνίσματος αν η πλειοψηφία των νεαρών καπνιστών δεν σταματήσει να καπνίζει, ανακοίνωσαν ερευνητές βάσει έρευνας.Ο Λίμινγκ Λι, καθηγητής στην Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών του Πεκίνου, ένας από δύο επιστήμονες επικεφαλής μιας μεγάλης αναλυτικής έρευνας, είπε: «Χωρίς γρήγορες, αποτελεσματικές και ευρείας εφαρμογής πράξεις, η Κίνα θα αντιμετωπίσει τεράστιους αριθμούς πρόωρων θανάτων».

    Η έρευνα, η οποία εκδόθηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, αποκάλυψε ότι δύο τρίτα των νέων ανδρών στη Κίνα αρχίζουν να καπνίζουν ως επί το πλείστον πριν τα 20, και ότι αν δεν σταματήσουν οριστικά, μισοί περίπου από όσους συνεχίζουν θα πεθάνουν κάποια στιγμή από τη συνήθειά τους αυτή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 October 2015 - 4:32:15 UTC