Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολ. Γεροβασίλη: Με την διαδικασία του «επείγοντος» τη Δευτέρα το ν/σ με τα προαπαιτούμενα
  • [02] Ρ. Σβίγκου στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι μάχη βαρόνων
  • [03] Τρ. Αλεξιάδης: Καμία υπόθεση φοροδιαφυγής δεν θα παραγραφεί
  • [04] Ποιοι δεν θα επιβαρυνθούν με το αυξημένο επιτόκιο στη ρύθμιση των 100 δόσεων
  • [05] Β. Φάιμαν: Καμία χώρα της ΕΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την προσφυγική κρίση
  • [06] Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από πυρά σε πανεπιστημιούπολη στις ΗΠΑ
  • [07] Δικογραφία που αφορά τον Ν. Μιχαλολιάκο απέστειλε στη Βουλή η εισαγγελία του Αρείου Πάγου
  • [08] Ντ. Μπακογιάννη:Απούσα η Ελλάδα απο τις συζητήσεις ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό
  • [09] Τα συναισθήματά τους θα μπορούν να «εκφράζουν» σύντομα οι χρήστες του Facebook
  • [10] Στη... γραμμή εκκίνησης οι 14 ομάδες της Α1
  • [11] Κώστας Θάνος στο «Πρακτορείο 104,9»: «Ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να συνεισφέρει στην οικονομία μας»
  • [12] Στην εκκίνηση το Ράλι Ακρόπολις

  • [01] Ολ. Γεροβασίλη: Με την διαδικασία του «επείγοντος» τη Δευτέρα το ν/σ με τα προαπαιτούμενα

    Με την διαδικασία του «επείγοντος» και όχι του «κατεπείγοντος» θα κατατεθεί στην Βουλή την προσεχή Δευτέρα το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να γίνει ολοκληρωμένος διάλογος, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στο Ρ/Σ 105,5 στο Κόκκινο.

    Σήμερα, είπε, ολοκληρώνεται η κατάθεση, από πλευράς όλων των υπουργείων, των ρυθμίσεων που απαιτούνται και θα συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο. Όπως εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος τα επιμέρους νομοθετήματα συλλέγονται από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

    Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι το χρονικό περιθώριο για την ψήφιση του νομοσχεδίου είναι στις 15 έως 17 του μηνός και πρόσθεσε ότι στο νομοσχέδιο τα άρθρα θα είναι πολλά, ούτως ώστε να δοθεί η ευκαιρία για πιο διεξοδική συζήτηση. «Το κάθε κόμμα θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει για το ποια θεωρεί αρνητικά, ποια θεωρεί θετικά και να πάρει συγκεκριμένη θέση σε σχέση με το τι στηρίζουν και τι δεν στηρίζουν. Με δεδομένο, βεβαίως, ότι έχουν ψηφίσει τη συμφωνία του καλοκαιριού που καθορίζει και τα βήματα για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, θα κριθεί και η στάση της πάνω στα συγκεκριμένα μεγάλα ζητήματα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι η αποδοχή του νέου προγράμματος έχει ψηφιστεί και από άλλα κόμματα με κριτήριο να αποτραπούν για τη χώρα τα χειρότερα, δηλαδή, η άτακτη χρεοκοπία.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος κληθείσα να σχολιάσει αιτήματα που προβάλλουν τα κόμματα, όπως αυτό για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την κατάργηση του bonus των 50 εδρών, είπε ότι αποτελεί υποκρισία, κόμματα τα οποία επί 40 χρόνια κυβέρνησαν τη χώρα και έφτιαχναν πλειοψηφικούς νόμους, να αναφέρονται σε αυτό το θέμα.

    Αναφερόμενη στα ανοιχτά θέματα της συμφωνίας, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι μπροστά μας εκκρεμεί η μεγάλη συζήτηση για την μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, αλλά και τα εργασιακά θέματα, τα οποία εκκρεμούν για τον επόμενο μήνα». Η κ. Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί και από την Επιτροπή των Σοφών το πόρισμα και στη συνέχεια θα ανοίξει ένας ευρύς διάλογος με σκοπό το Ασφαλιστικό να ψηφισθεί το Νοέμβριο.

    Για το ζήτημα του χρέους, η κ. Γεροβασίλη αφού επισήμανε ότι η κυβέρνηση διεθνοποίησε το θέμα, υπογράμμισε ότι όσο πιο καλά και όσο πιο γρήγορα γίνει μια διευθέτηση του ελληνικού χρέους, που κατά την άποψη της Κυβέρνησης τα τελευταία πολλά χρόνια δεν είναι βιώσιμο χρέος, τόσο περισσότερο θα ελαφρυνθούν οι Έλληνες πολίτες από τα βάρη των μνημονίων.

    [02] Ρ. Σβίγκου στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι μάχη βαρόνων

    «Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι μάχη βαρόνων. Θα είναι συνέδριο στρατηγικής, ανοιχτό στην κοινωνία» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», στην εκπομπή «Δύο στις 12» και στους δημοσιογράφους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη.

    «Θα είναι κατά βάση ένα συνέδριο στρατηγικής, δηλαδή ένα συνέδριο στο οποίο το κόμμα και τα μέλη του θα κληθούν να απαντήσουν στα νέα ερωτήματα με τα οποία έχουμε έρθει αντιμέτωποι και τα οποία έχουν αναδειχθεί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τόσο η πορεία της διαπραγμάτευσης όσο και αυτή της διακυβέρνησης, μας έχει φέρει μπροστά σε νέες προκλήσεις, ενώ έχουν αναδειχθεί και υπαρκτές αδυναμίες και της κομματικής μας λειτουργίας που πρέπει να διορθωθούν» τόνισε η κ. Σβίγκου.

    [03] Τρ. Αλεξιάδης: Καμία υπόθεση φοροδιαφυγής δεν θα παραγραφεί

    Tο ΣΔΟΕ δεν πρόκειται να καταργηθεί ούτε να αποδυναμωθεί, ενώ καμία υπόθεσή του δεν θα παραγραφεί, διαβεβαιώνει σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Αφορμή ήταν οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση μεταφοράς των αρμοδιοτήτων τελωνειακού και φορολογικού ελέγχου στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) στην οποία επίσης θα μεταφερθούν 500 υπάλληλοι και 3.500 υποθέσεις από το ΣΔΟΕ.

    «Δεν θα ελεγχθούν οι υποθέσεις από εξωγήινους. Εφοριακοί και τελωνειακοί τις ήλεγχαν, το ίδιο θα συμβεί και τώρα», ανέφερε ο υπουργός απαντώντας στην κριτική που ασκείται, κυρίως από τους κόλπους του ΣΔΟΕ, ότι οι υποθέσεις που θα μεταφερθούν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα μετατραπούν σε πληροφοριακά δελτία.

    Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης το ΣΔΟΕ σήμερα έχει 38.000 εκκρεμείς υποθέσεις οι οποίες αφορούν 1.300.000 ΑΦΜ φυσικών και νομικών προσώπων. Με τα σημερινά δεδομένα, 11.500 υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και η λίστα Λαγκάρντ, θα παραγράφονταν στις 31-12-2015 κάτι το οποίο, όπως εξήγησε, δεν πρόκειται να συμβεί. Η κυβέρνηση σχεδιάζει παράταση του χρόνου παραγραφής των υποθέσεων αυτών κατά ένα έτος.

    Όσον αφορά τις υποθέσεις που θα παραμείνουν στο ΣΔΟΕ -πέραν των 3.500 που θα μεταφερθούν στην ΓΓΔΕ- θα αποφασιστεί με νομοθετική διάταξη που θα περάσει από τη Βουλή πώς θα ελεγχθούν, αλλά, σε κάθε περίπτωση, όπως κατηγορηματικά διαβεβαίωσε ο υπουργός, «καμία υπόθεση δεν πρόκειται να παραγραφεί».

    [04] Ποιοι δεν θα επιβαρυνθούν με το αυξημένο επιτόκιο στη ρύθμιση των 100 δόσεων

    Mε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΙΚΑ ενημερώνει ότι οι μικροοφειλέτες των οποίων το ύψος της κύριας οφειλής δεν ξεπερνάει τα 5.000 ευρώ, εξαιρούνται από την προσαύξηση του επιτοκίου στη ρύθμιση των 100 δόσεων αν πληρούν κάποιες προϋποθέσεις.

    Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε το οργανισμός, λόγω αλλαγής του υφιστάμενου επιτοκίου -βάσει ισχύοντος επιτοκίου της ΕΚΤ- από 3% ετησίως (0,25% μηνιαίως) σε 5,05% ετησίως (0,421% μηνιαίως) θα αναπροσαρμοστούν, αυτεπαγγέλτως, τα ποσά των υπολειπομένων δόσεων, στις ενεργές ρυθμίσεις του Ν. 4321/2015.

    Για να εξαιρεθούν από την προσαύξηση, οι μικροοφειλέτες θα πρέπει να προσκομίσουν στοιχεία που θα τεκμηριώνουν ότι είναι φυσικά πρόσωπα, ότι η υπαγόμενη στη ρύθμιση κύρια οφειλή υπερβαίνει το 50% του δηλωθέντος ετήσιου εισοδήματος τους και ότι η ακίνητη περιουσία τους όπως προκύπτει από τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης (Ε9), είναι αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ.

    [05] Β. Φάιμαν: Καμία χώρα της ΕΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την προσφυγική κρίση

    «Είναι σαφές ότι καμία χώρα, ούτε η Αυστρία ούτε η Γερμανία, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει μόνη της σε αυτή την πρόκληση της προσφυγικής κρίσης, όμως από κοινού η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να τα καταφέρει και τώρα απομένει να το αποδείξει», τονίζει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Έστεραιχ».

    Ο κ. Φάιμαν,ο οποίος την Τρίτη είχε συνομιλίες για την προσφυγική κρίση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο, όπου επισκέφθηκαν προσφυγικούς κατακλυσμούς,αναφερόμενος στις επιφυλάξεις που εξέφρασε χθες ως προς το εάν θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν από τα τέλη Νοεμβρίου τα λεγόμενα hotspots, επισημαίνει στη συνέντευξή του ότι είδε επί τόπου ότι υπάρχουν πολλές ελλείψεις.

    «Είναι σημαντικό ότι υπάρχει μία απόφαση στα χαρτιά, η οποία τώρα θα πρέπει να γίνει πραγματικότητα και αυτό είναι δυνατό μόνον εάν διατεθούν περισσότεροι οικονομικοί πόροι και περισσότερο προσωπικό», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Ο Αυστριακός καγκελάριος διευκρινίζει ότι τόσο για τον ίδιο όσο και για τη Γερμανίδα ομόλογό του Άγγελα Μέρκελ, το άσυλο αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και η ΕΕ θα πρέπει να κάνει τα πάντα ώστε οι άνθρωποι να μην εξαναγκάζονται σε φυγή, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να φροντίσει για να εξαλειφθούν οι αιτίες που οδηγούν σε φυγή, και να υπάρξει βοήθεια επί τόπου.

    [06] Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από πυρά σε πανεπιστημιούπολη στις ΗΠΑ

    Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες , είναι ο απολογισμός της επίθεσης που έλαβε χώρα σε πανεπιστήμιο της Αριζόνα τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή (τοπική ώρα), μία εβδομάδα μετά το μακελειό σε ένα άλλο αμερικανικό πανεπιστήμιο που προκάλεσε εννέα θανάτους, ανέφεραν οι υπεύθυνοι του πανεπιστημίου.

    «Επιβεβαιωμένες πληροφορίες, τέσσερα θύματα, ένας νεκρός, τρεις τραυματίες. Ο δράστης κρατείται. Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί. Η πανεπιστημιούπολη δεν είναι υπό περιορισμό», έγραψαν οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου της Βόρειας Αριζόνα (NAU) στο Twitter γύρω στις 03:30 (τοπική ώρα).

    Το NAU βρίσκεται στην πόλη Φλάγκσταφ, στην Αριζόνα, στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

    Νωρίτερα, γύρω στις 02:30 τοπική ώρα, το πανεπιστήμιο είχε ζητήσει μέσω Twitter από τους ενοίκους ενός πανεπιστημιακού οικήματος, του Μάουντεϊν Βιου Χολ, να μην βγουν από το κτήριο.

    Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά και οι αρχές δεν ανέφεραν αν τα θύματα ήταν φοιτητές.

    [07] Δικογραφία που αφορά τον Ν. Μιχαλολιάκο απέστειλε στη Βουλή η εισαγγελία του Αρείου Πάγου

    Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δικογραφία που αφόρα τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και ζητείται να αρθεί η βουλευτική του ασυλία, προκειμένου να είναι δυνατή η σε βάρος του άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.

    Η δικογραφία αφορά ηχογραφημένες συνομιλίες (3.9.2011) που είχε ο Ν. Μιχαλολιάκος, με άτομα του γραφείου της Χ.Α. στην ανατολική Αττική. Στις συνομιλίες αυτές υπήρχαν απειλητικές και απαξιωτικές αναφορές, αλλά και αναφορές με υπονοούμενα σε βάρος ανθρώπων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά και κατά άλλων προσώπων (πολιτικών, δημοσιογράφων, κ.λπ.), που έγιναν με αφορμή σχόλια και κριτική η οποία ασκήθηκε για ενέργειες της Χ.Α.

    Σύμφωνα με το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που έχει η Εισαγγελία, ο αρχηγός της Χ.Α. έλεγε, μεταξύ των άλλων, ότι «αν χρειαστεί θα λερώσουμε τα χέρια μας», «έχουμε σκοπό και στόχο, γιατί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή είναι στο πλευρό μας, αλλιώς θα τους σπάγαμε τα κεφάλια. Το λέω και να το μεταφέρετε το μήνυμα», «να τρέπονται και να φοβούνται αυτοί γιατί υπάρχουν χρυσαυγίτες».

    [08] Ντ. Μπακογιάννη:Απούσα η Ελλάδα απο τις συζητήσεις ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό

    Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία κάνει λόγο για «απουσία της Ελλάδας από την κατάρτιση του Σχεδίου Δράσης ΕΕ-Τουρκίας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδος».

    Όπως υποστηρίζει η κ. Μπακογιάννη, το Σχέδιο Δράσης για το μεταναστευτικό που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και θα επικυρωθεί από την επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, επιτρέπει στο Τουρκικό Λιμενικό Σώμα να έχει ενισχυμένη δυνατότητα αναχαίτισης των δουλεμπορικών σκαφών ενώ προβλέπει και τη παροχή οικονομικής βοήθειας στην Άγκυρα. «Έχει λάβει διασφαλίσεις η κυβέρνηση προκειμένου να μην παραβιαστούν τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα κατά τις τουρκικές επιχειρήσεις διάσωσης στο Αιγαίο;», ζητεί να μάθει η κ. Μπακογιάννη.

    [09] Τα συναισθήματά τους θα μπορούν να «εκφράζουν» σύντομα οι χρήστες του Facebook

    Οι χρήστες του Facebook θα έχουν, σύντομα πιθανόν, τη δυνατότητα να «εκφράζουν» τα συναισθήματά τους μέσω emoticons στις αναρτήσεις των «φίλων» τους, ανακοίνωσε πρόσφατα η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, ορισμένα emoticons -οι φατσούλες που αντιπροσωπεύουν τα συναισθήματα- θα προστεθούν δίπλα στο εικονικό κουμπί «Μου αρέσει», παρέχοντας στους χρήστες την ευκαιρία να επιλέξουν όποιο επιθυμούν προκειμένου να εκφράσουν τι νιώθουν αναφορικά με κάποια ανάρτηση που έχουν κάνει οι ίδιοι ή «φίλοι» τους.

    Η αλλαγή αυτή δεν θα εισαχθεί άμεσα στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, αφού θα γίνουν πρώτα δοκιμαστικά ώστε να διαπιστωθεί εάν οι χρήστες εγκρίνουν τη νέα αυτή επιλογή.

    Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, τα δοκιμαστικά θα ξεκινήσουν από σήμερα στην Ιρλανδία και την Ισπανία, δύο ιδιαίτερα «εκφραστικές» χώρες. Παρά τις αναφορές που είχαν κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο ότι το Facebook εξέταζε το ενδεχόμενο να προσθέσει ένα εικονικό κουμπί «Δεν μου αρέσει», φαίνεται ότι ο Μαρκ Ζουκερμπεργκ -ιδρυτής της ιστοσελίδας- αποφάσισε ότι ήθελε να δώσει στους χρήστες την ευκαιρία να εκφράζουν καλύτερα τα συναισθήματά τους.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας τεχνολογίας Engadget, τα εικονίδια με τις φατσούλες θα αντιπροσωπεύουν «την αγάπη, το γέλιο, το χαμόγελο, το σοκ και τον θυμό» και θα εμφανίζονται δίπλα από το χεράκι που αντιπροσωπεύει την επιλογή «Μου αρέσει», γνωστό ως «Like».

    [10] Στη... γραμμή εκκίνησης οι 14 ομάδες της Α1

    Η ενίσχυση των ΑΕΚ, Άρη και ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι αποτελεί την ευχάριστη είδηση στη γραμμή της εκκίνησης των 14ων ομάδων της Α1 ανδρών, για τη σεζόν 2015-16. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και ο περυσινός φιναλίστ Παναθηναϊκός δεν «παίζουν» πια μόνοι και η πορεία για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο γίνεται πιο δύσκολη υπόθεση φέτος.

    Η απουσία του Πανιωνίου από τα «μεγάλα σαλόνια» μετά τον υποβιβασμό του είναι άξια αναφοράς, την ώρα που ο ΚΑΟ Δράμας δήλωσε αδυναμία συμμετοχής πάνω στο «νήμα», με το τρίτο της Α2 πέρυσι, Λαύριο, να καλύπτει τελευταία στιγμή τη θέση των Δραμινών.

    Η πρωταθλήτρια της Α2 για τη σεζόν 2014-15 Καβάλα πανηγύρισε την επάνοδο στην πρώτη κατηγορία, ενώ έτοιμος για την πρώτη ιστορική παρουσία του στην Α1 -όπως και το Λαύριο- είναι ο Αρκαδικός. Μόνο οι πέντε (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Λαύριο, Κηφισιά, Παναθηναϊκός) από τις δεκατέσσερις ομάδες είναι από την πρωτεύουσα αυτή τη σεζόν, με τον στόχο της αποκέντρωσης να επιτυγχάνεται φέτος.

    Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

    Σάββατο 10 Οκτωβρίου

    17:00 Ρέθυμνο-Απόλλων Π.

    17:00 Καβάλα-Λαύριο

    17:00 Κόροιβος-Τρίκαλα

    18:00 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

    Κυριακή 11 Οκτωβρίου

    12:30 Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρ.

    17:00 Κηφισιά-Αρκαδικός

    17:00 Άρης-Παναθηναϊκός

    [11] Κώστας Θάνος στο «Πρακτορείο 104,9»: «Ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να συνεισφέρει στην οικονομία μας»

    Η αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βετεράνων (13-18 Οκτωβρίου) ξεκίνησε και τα πάντα είναι έτοιμα για να υποδεχτεί η Αθήνα τη μεγάλη γιορτή της Πάλης. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κώστας Θάνος, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9» για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βετεράνων, επισημαίνοντας πόσο βοηθάει τη χώρα μας ο αθλητικός τουρισμός, ενώ έστειλε και το μήνυμα προς τους ιθύνοντες του αθλητισμού πως πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπ? όψιν τις ενέργειες Ομοσπονδιών που πραγματοποιούν μεγάλες διοργανώσεις, χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

    «Εμείς είχαμε βάλει ένα στοίχημα. Να καταφέρουμε να κάνουμε μία τεράστια διοργάνωση, χωρίς να επιβαρύνουμε ούτε τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε τον προϋπολογισμό της ομοσπονδίας, πέραν κάποιων μικρών εξόδων, όπως των παραβόλων, αλλά και της εθνικής ομάδας που θα αγωνιστεί. Δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Αυτό που πρέπει να δουν οι ιθύνοντες του αθλητισμού, είναι ο εναλλακτικός τουρισμός. Ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να συνεισφέρει στη βαριά οικονομία που έχουμε», λέει μεταξύ άλλων.

    [12] Στην εκκίνηση το Ράλι Ακρόπολις

    Με τη συμμετοχή 77 ελληνικών και ξένων πληρωμάτων αρχίζει το ιστορικό Ράλι Ακρόπολις, το οποίο προσμετράται στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου διαγωνίζονται τα 29 πληρώματα (τα άλλα 48 θα αγωνιστούν για το ελληνικό πρωτάθλημα). Το πρωί του Σαββάτου θα γίνει ειδική κατατακτήρια διαδρομή και στις 3 το μεσημέρι θα δοθεί η εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

    Ο αγώνας θα είναι διήμερος και περιλαμβάνει επτά ειδικές διαδρομές. Το Σάββατο, η πρώτη ειδική θα είναι στη διαδρομή Κινέτα-Λουτράκι και η δεύτερη νυχτερινή στην Κινέτα. Την Κυριακή ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 7:58 το πρωί, με την διπλή ειδική διαδρομή στα Αθίκια, την ειδική Κλένια-Μυκήνες, μετά στο Κεφαλάρι και τέλος στη Ζήρεια, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο Λουτράκι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 October 2015 - 14:32:17 UTC