Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκκληση Παπαμιμίκου για ηρεμία και ψυχραιμία ενόψει της εκλογής προέδρου της ΝΔ
  • [02] Π. Λαφαζάνης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Η Λαϊκή Ενότητα βρίσκεται σε αντεπίθεση
  • [03] ΔΝΤ σε Ντάισελμπλουμ: Η γενναία ελάφρυνση του χρέους προϋπόθεση για συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα
  • [04] Πέντε Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας
  • [05] Ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν 60 στόχους στη Συρία τις τελευταίες 24 ώρες
  • [06] Β. Φάιμαν: Καμία χώρα της ΕΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την προσφυγική κρίση
  • [07] Παράσταση 24ωρης διάρκειας παρουσιάζει στα "Δημήτρια" ο αιρετικός Φλαμανδός εικαστικός Γιαν Φαμπρ
  • [08] Αφιέρωμα στη νέα γενιά κινηματογραφιστών της Ταϊβάν στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
  • [09] Ο «Μαγικός Αυλός» του Μότσαρτ στο Θέατρο Ολύμπια
  • [10] Επιταχύνονται οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος
  • [11] Σοκ με Γκέτσε, θα μείνει τρεις μήνες εκτός γηπέδων
  • [12] Σπανούλης: «Αναλαμβάνω την ευθύνη του αποκλεισμού»
  • [13] Στη... γραμμή εκκίνησης οι 14 ομάδες της Α1

  • [01] Έκκληση Παπαμιμίκου για ηρεμία και ψυχραιμία ενόψει της εκλογής προέδρου της ΝΔ

    Παρέμβαση μέσω του facebook και έκκληση για ηρεμία και ψυχραιμία ενόψει της εκλογής προέδρου της ΝΔ, κάνει ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος. Στην ανάρτησή του αναφέρει: «Η 22η Νοεμβρίου θα είναι μια γιορτή για τη Νέα Δημοκρατία. Είμαι πεπεισμένος πως όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ μαζί με τους εκπροσώπους των υποψηφίων, θα συμφωνήσουμε άμεσα και στις υπόλοιπες διαδικασίες. Η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι δεδομένη. Με ηρεμία και ψυχραιμία θα πορευτούμε στην αναγέννηση της».

    [02] Π. Λαφαζάνης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Η Λαϊκή Ενότητα βρίσκεται σε αντεπίθεση

    «Φλύαρη» και «ανούσια» χαρακτήρισε τη συζήτηση στη Βουλή, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας», Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» στην εκπομπή «Δύο στις 12» και στους δημοσιογράφους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη.

    «Κι εάν δεν υπήρχε η «δελφινομαχία» μέσα στη Νέα Δημοκρατία, νομίζω, ότι θα έλλειπαν και οι όποιοι διαξιφισμοί έγιναν μεταξύ Μεϊμαράκη και Τσίπρα. Και αυτά συμβαίνουν, διότι, δυστυχώς, αυτή η βουλή είναι μια συναινετική, μνημονιακή βουλή, στη μεγάλη της πλειοψηφία. Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με μια μνημονιακή παρέα, που βυσσοδομεί σε βάρος του τόπου και του ελληνικού λαού» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

    «Η Λαϊκή Ενότητα βρίσκεται σε αντεπίθεση, σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να μιλήσουμε πιο εύκολα και πιο καθαρά για την εναλλακτική μας πρόταση. Η Ελλάδα των μνημονίων, της λιτότητας και του ευρώ, δεν έχει κανένα μέλλον, η Ελλάδα μπορεί να πάει μπροστά μόνο με ένα προοδευτικό πρόγραμμα εκτός ευρωζώνης και με ένα προοδευτικό πρόγραμμα εκτός ευρωζώνης είναι βέβαιο ότι η χώρα μας θα ανακάμψει» συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης και αναφερόμενος στη δραστηριότητα στελεχών της ΛΑΕ και την παρουσία τους σε μαζικούς χώρους, χώρους δουλειάς και «όπου αναπτύσσονται κοινωνικοί αγώνες» πρόσθεσε:

    «Στις 19 Οκτώβρη, Δευτέρα, πάμε για μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Αθήνα, στον Κεραμεικό, στις αρχές Νοεμβρίου οργανώνουμε την πανελλαδική σύσκεψη των επιτροπών της ΛΑΕ και θα συζητήσουμε ευρέως και για το εκλογικό αποτέλεσμα, κυρίως όμως για τα σχέδιά μας, για δράσεις και πρωτοβουλίες, στο άμεσο μέλλον. Και, βεβαίως, τους επόμενους μήνες, με τον καινούργιο χρόνο, θα πάμε στο συνέδριο της ΛΑΕ όπου, δημοκρατικά, ως κίνημα λαϊκής βάσης και συμμετοχής, θα εκλέξουμε τα συλλογικά μας όργανα σε όλα τα επίπεδα και φυσικά και τη νέα ηγεσία της ΛΑΕ».

    [03] ΔΝΤ σε Ντάισελμπλουμ: Η γενναία ελάφρυνση του χρέους προϋπόθεση για συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα

    Έμμεση πλην σαφή απάντηση στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έδωσε, πριν από λίγο, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν, ο οποίος, μιλώντας από τη Λίμα του Περού, επανέλαβε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και ξεκαθάρισε ότι το «ΔΝΤ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος, αν προηγουμένως η Ευρώπη δεν προχωρήσει σε μία γενναία ελάφρυνση του δημοσίου χρέους της χώρας».

    Ο παλιός γνώριμος της Ελλάδας από τη συμμετοχή του στην τρόικα εκτίμησε ότι ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της κρίσης στην Ελλάδα έχει περιοριστεί σημαντικά με τη νέα συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση το καλοκαίρι. Όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να συζητήσει για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η χώρα. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση, κυρίως στο συνταξιοδοτικό, αλλά και στο δημοσιονομικό πεδίο, είναι αρκετά μεγάλη. Ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά, «καλοσωρίζουμε την ελληνική κυβέρνηση η οποία φαίνεται να αντιλαμβάνεται αυτή την αναγκαιότητα».

    Ο ίδιος επανέλαβε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, προτρέποντας τους Ευρωπαίους να προχωρήσουν σε μία γενναία ελάφρυνσή του, καθώς, όπως είπε, οι μεταρρυθμίσεις από μόνες τους δεν α ρκούν, προκειμένου η χώρα να επανέλθει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης. Ξεκαθάρισε ότι χωρίς ελάφρυνση του χρέους, το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα, ενώ απέφυγε να προσδιορίσει το πώς εννοεί το ΔΝΤ την ελάφρυνση αυτή.

    Εμμέσως, πλην σαφώς, ο κ. Τόμσεν έδειξε να προκρίνει μία λύση ανάλογη εκείνης που εφαρμόστηκε το 2011 με το PSI, αναφέροντας ότι, αν επιλεγεί τελικά η αναδιάρθρωση του χρέους με τη χρονική επιμήκυνσή του, αυτή θα πρέπει, για να είναι αποτελεσματική, να μεταθέτει τις λήξεις των ομολόγων σε «ιδιαίτερα μεγάλο βάθος χρόνου».

    Διαβάστε επίσης: Γ. Ντάισελμπλουμ: Η ευρωζώνη συμφωνεί για πλαφόν στις ετήσιες δαπάνες για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους

    [04] Πέντε Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας

    Πέντε νεαροί Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένας έφηβος, σκοτώθηκαν και άλλοι 21 τραυματίστηκαν σήμερα από πυρά του ισραηλινού στρατού και ανδρών των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων στη Λωρίδα της Γάζας, σε τομείς κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, ανέφεραν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας του θύλακα.

    Πρόκειται για τους πρώτους Παλαιστίνιους που έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας μετά την κλιμάκωση των βιαιοτήτων ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς την 1η Οκτωβρίου.

    Ο Μοχάμεντ αλ Ράκαμπ, 15 ετών, σκοτώθηκε όταν Ισραηλινοί στρατιώτες που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά του τείχους το οποίο περικλείει τον θύλακα άνοιξαν πυρ διότι νεαροί Παλαιστίνιοι πέταγαν πέτρες ανατολικά της πόλης Χαν Γιούνες, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Οι Άχμεντ αλ Χιρμπάουι, Σάντι Ντάουλα και Άμπεντ αλ Ουαχίντι, όλοι τους 20 ετών, σκοτώθηκαν σε παρόμοια επεισόδια ανατολικά της πόλης της Γάζας. Δεν είναι ακόμη γνωστά τα στοιχεία του πέμπτου νεκρού. Είκοσι ένας άλλοι κάτοικοι της Γάζας τραυματίστηκαν, πολλοί εκ των οποίων σοβαρά, στα επεισόδια.

    [05] Ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν 60 στόχους στη Συρία τις τελευταίες 24 ώρες

    Ανώτατος αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε 60 «τρομοκρατικούς στόχους» στη Συρία τις τελευταίες 24 ώρες, προχωρώντας σε μείζονα κλιμάκωση των πληγμάτων στο πλαίσιο της εκστρατείας που άρχισε την 30ή Σεπτεμβρίου, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    «Ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 67 εξόδους από την αεροπορική βάση Χμάιμιμ και βομβάρδισαν 60 τρομοκρατικούς στόχους» στις επαρχίες Ράκα, Λαττάκεια, Χάμα, Ιντλίμπ και Χαλέπι, δήλωσε ο στρατηγός Ιγκόρ Μακούσεφ, ο υπαρχηγός του ρωσικού γενικού επιτελείου, σύμφωνα με τα πρακτορεία.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti το υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας διευκρίνισε πως επλήγη το αρχηγείο της οργάνωσης Λίουα αλ Χακ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 200 αντάρτες, ανάμεσά τους δύο ανώτερα στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

    Κατά τις ίδιες πηγές, στις επιδρομές που εξαπέλυσαν τα αεροσκάφη της ρωσικής ΠΑ στην περιοχή του Χαλεπιού σκοτώθηκαν άλλοι 100 αντάρτες.

    Στο μεταξύ, μια μη κυβερνητική οργάνωση ανακοίνωσε ότι το ΙΚ προελαύνει και πλησίασε ακόμη περισσότερο το Χαλέπι σήμερα, φθάνοντας σε απόσταση περίπου 10 χλμ. από τη βόρεια περιφέρεια της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, αφού εξεδίωξε άλλες οργανώσεις αντικαθεστωτικών μαχητών από τις θέσεις τους.

    [06] Β. Φάιμαν: Καμία χώρα της ΕΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την προσφυγική κρίση

    «Είναι σαφές ότι καμία χώρα, ούτε η Αυστρία ούτε η Γερμανία, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει μόνη της σε αυτή την πρόκληση της προσφυγικής κρίσης, όμως από κοινού η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να τα καταφέρει και τώρα απομένει να το αποδείξει», τονίζει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Έστεραιχ».

    Ο κ. Φάιμαν,ο οποίος την Τρίτη είχε συνομιλίες για την προσφυγική κρίση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο, όπου επισκέφθηκαν προσφυγικούς κατακλυσμούς,αναφερόμενος στις επιφυλάξεις που εξέφρασε χθες ως προς το εάν θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν από τα τέλη Νοεμβρίου τα λεγόμενα hotspots, επισημαίνει στη συνέντευξή του ότι είδε επί τόπου ότι υπάρχουν πολλές ελλείψεις.

    «Είναι σημαντικό ότι υπάρχει μία απόφαση στα χαρτιά, η οποία τώρα θα πρέπει να γίνει πραγματικότητα και αυτό είναι δυνατό μόνον εάν διατεθούν περισσότεροι οικονομικοί πόροι και περισσότερο προσωπικό», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Ο Αυστριακός καγκελάριος διευκρινίζει ότι τόσο για τον ίδιο όσο και για τη Γερμανίδα ομόλογό του Άγγελα Μέρκελ, το άσυλο αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και η ΕΕ θα πρέπει να κάνει τα πάντα ώστε οι άνθρωποι να μην εξαναγκάζονται σε φυγή, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να φροντίσει για να εξαλειφθούν οι αιτίες που οδηγούν σε φυγή, και να υπάρξει βοήθεια επί τόπου.

    [07] Παράσταση 24ωρης διάρκειας παρουσιάζει στα "Δημήτρια" ο αιρετικός Φλαμανδός εικαστικός Γιαν Φαμπρ

    Η 24ωρης διάρκειας παράσταση «Mount Olympus/24h» που φέρνει ο 57χρονος πλέον Φλαμανδός σκηνοθέτης Γιαν Φαμπρ και στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο -στο πλαίσιο των 50ων Δημητρίων, δεν είναι ένα... πολύωρο ανθολόγιο των αρχαίων τραγωδιών...

    «Μελέτησα τις αρχαίες τραγωδίες. Πολλές απ' αυτές μου μίλησαν, όχι ως σύνολο των δραμάτων άλλα μεμονωμένα ως χαρακτήρες και ως έννοιες που φέρει ο καθένας απ' αυτούς. Είναι οι πρωτόλειες έννοιες του μίσους, των παθών, της αγάπης, η έννοια του ξένου, του πολιτισμικού περιβάλλοντος, της βίας, που ενυπάρχουν στις αρχαίες τραγωδίες ως έννοιες κι είναι αυτές που με απασχόλησαν στην παράσταση» είπε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όπου βρέθηκε με την ομάδα των συνεργατών του ο Γιαν Φαμπρ.

    Όσο για την εμπειρία του από το κοινό της Γερμανίας και της Ολλανδίας; (Η παράσταση "Όρος Όλυμπος" διάρκειας 24 ωρών έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Ιούνιο στο Βερολίνο στο πλαίσιο του Berliner Festspiele και στη συνέχεια ταξίδεψε στο Άμστερνταμ).

    Η performance «Mount Olympus/24h» επιλέχθηκε από τους διοργανωτές των φετινών 50ων Δημητρίων ως το κορυφαίο γεγονός της φετινής διοργάνωσης, ως το «μέσο» για την εξωστρέφεια της παλιότερης και μέγιστης πολιτιστικής διοργάνωσης της Θεσσαλονίκης.

    [08] Αφιέρωμα στη νέα γενιά κινηματογραφιστών της Ταϊβάν στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

    Μεγάλα ονόματα σκηνοθετών όπως ο Χου Χσιάο Χσιεν, ο Έντουαρντ Γιανγκ, ο Ανγκ Λι, ο Τσάι Μινγκ-Λιάνγκ ξεπήδησαν τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90 από το «New Wave Cinema» της Ταϊβάν για να συναρπάσουν τους ανά τον κόσμο κινηματογραφόφιλους και να κατακτήσουν το χώρο του σινεμά διεθνώς. Έργα που καταδεικνύουν τη συνέχεια, την ανανέωση και τον εμπλουτισμό του κινηματογράφου της Ταϊβάν , θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό στο αφιέρωμα που διοργανώνει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ)και η Αντιπροσωπεία της Ταϊπέι στηνΑθήνα.

    Ειδικότερα, το αφιέρωμα - που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου στον Κινηματογράφο του ΙΜΚ - περιλαμβάνει ταινίες που φέρουν την υπογραφή της νέας γενιάς κινηματογραφιστών της Ταϊβάν και αντικατοπτρίζουν τις ελπίδες και τα όνειρα της νεολαίας της χώρας.

    [09] Ο «Μαγικός Αυλός» του Μότσαρτ στο Θέατρο Ολύμπια

    Μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, «O Μαγικός Αυλός» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, ανοίγει τη φετινή σεζόν για την Εθνική Λυρική Σκηνή, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου και Μιχάλη Οικονόμου και σκηνοθεσία Αρνώ Μπερνάρ.

    Ο «Μαγικός Αυλός» είναι η τελευταία από τις δεκαεπτά όπερες που έγραψε ο Μότσαρτ, ενώ λίγο πριν τον θάνατο του κατάφερε να τη διευθύνει στην πρεμιέρα που δόθηκε στη Βιέννη στις 30 Σεπτεμβρίου 1791. Ένα από τα στοιχεία που εκπλήσσουν στο έργο αυτό είναι η ενότητά του, παρά το πρωτόγνωρο μωσαϊκό μουσικών ειδών από τα οποία αποτελείται η παρτιτούρα. Απλά στροφικά τραγούδια, περίτεχνες άριες της σοβαρής ιταλικής όπερας, πρόζα, μελοποιημένοι διάλογοι, κωμικά μέρη, επιβλητικά χορωδιακά, εκκλησιαστική μουσική βρίσκονται σε δημιουργικό διάλογο.

    Στην παραγωγή της ΕΛΣ, που ξεκινά στις 23 Οκτωβρίου και θα παρουσιαστεί για οκτώ μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Ολύμπια, στις 23, 24, 25, 30, 31 Οκτωβρίου και 1, 4, 8 Νοεμβρίου, τη μουσική διεύθυνση επωμίζονται δύο διακεκριμένοι αρχιμουσικοί της νεότερης γενιάς, ο Γιώργος Πέτρου και ο Μιχάλης Οικονόμου.

    Στη διανομή νεώτεροι αλλά και καταξιωμένοι μονωδοί, όπως οι Αντώνης Κορωναίος, Βασίλης Καβάγιας, Μαρία Μητσοπούλου, Μίνα Πολυχρόνου, Βασιλική Καραγιάννη, Νίνα Κουφοχρήστου, Χάρης Ανδριανός, Αρκάδιος Ρακόπουλος και πολλοί άλλοι.

    Στη δεύτερη παράσταση της παραγωγής, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, θα διατεθούν 150 εισιτήρια για ανέργους, στην τιμή των 5 ευρώ.

    [10] Επιταχύνονται οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος

    Επιταχύνονται οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος.

    Μάχη σε έξι άξονες ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση, παράλληλα με αυτή του νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα της Συμφωνίας.

    Οι εν λόγω άξονες είναι οι εξής:

  • Τηλεοπτικές άδειες: Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, στη Βουλή, αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έχει ενημερώσει τη Βουλή κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, ότι θα εμπεριέχει και τη σύσταση θυγατρικής της ΕΡΤ, η οποία γίνεται πάροχος ψηφιακού δικτύου.

  • Συμβάσεις του Δημοσίου: Η κυβέρνηση επιταχύνει τις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο των συμβάσεων του Δημοσίου - και όπως έχει ήδη δηλώσει στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, στόχος των κυβερνητικών παρεμβάσεων θα είναι η εξυγίανση του χώρου, ώστε να ισχύσουν ενιαίοι κανόνες διαφάνειας και να προχωρήσουν έργα χρήσιμα για τον τόπο με την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων.

  • ΕΣΠΑ: Στο επίκεντρο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, τίθεται και η επιτάχυνση των έργων του ΕΣΠΑ, προκειμένου ως το τέλος του 2015 να έχουμε απορροφήσει περίπου 3,5 δις ευρώ. Τις απαιτούμενες δράσεις επιβλέπει ο αρμόδιος υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης.

  • Ανεργία: Η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα πλέγμα δράσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, στο οποίο θα περιληφθούν και ειδικά σχέδια για τους ανέργους που είναι πάνω από 40-50 ετών. Η αναπληρώτρια υπουργός για την αντιμετώπιση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, έχει ενημερώσει στις προγραμματικές δηλώσεις, ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία θέσεων εργασίας για ομάδες που εμφανίζουν μεγάλα ποσοστά ανεργίας.

  • Επισιτιστική κρίση: Το επόμενο διάστημα επεκτείνονται τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης. Η αναπληρώτρια υπουργός, αρμόδια για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, έχει ήδη δηλώσει ότι τα προγράμματα σίτισης θα επεκταθούν σε περιοχές που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση και ότι η κυβέρνηση έχει ήδη το χάρτη της φτώχειας μέσα από ηλεκτρονικές καταγραφές. Τα προγράμματα σίτισης θα προχωρήσουν και στα σχολεία - και όπως έχει δηλώσει η κ. Φωτίου, η κυβέρνηση θέλει το σχολικό γεύμα να αποτελέσει συστατικό στοιχείο του νέου σχολείου.

  • Καταπολέμηση λαθρεμπορίου: Πολύ κοντά σε υλοποίηση, βρίσκονται δράσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στον καπνό. Ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα αντιμετώπισης της Διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ολοκληρώνει το σχέδιο του πρώην υπουργού Επικρατείας, Παναγιώτη Νικολούδη για την πάταξη της λαθρεμπορίας καπνού, και αναμένεται να ακολουθήσουν και αντίστοιχα σχέδια για τα καύσιμα και το αλκοόλ.

    [11] Σοκ με Γκέτσε, θα μείνει τρεις μήνες εκτός γηπέδων

    Ο ένας σοβαρός τραυματισμός μετά τον άλλο στη Μπάγερν Μονάχου. Πρώτα ο Ριμπερί, μετά ο Ρόμπεν (και οι δύο βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας τους και ετοιμάζονται να επιστρέψουν) και τώρα ήταν η σειρά του Μάριο Γκέτσε να μπει στα... πιτς για περίπου 3 μήνες!

    Η ιατρική γνωμάτευση για τον 23χρονο διεθνή μεσοεπιθετικό αναφέρει ότι θα απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους για 10-12 εβδομάδες. Οι εξετάσεις που υποβλήθηκε έδειξαν ότι υπέστη ρήξη τένοντα στη βουβωνική χώρα (θλάση βαριάς μορφής), τραυματισμό που «κληρονόμησε» στην ήττα που γνώρισε η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία εκτός έδρας από την Ιρλανδία για τα προκριματικά του EURO.

    [12] Σπανούλης: «Αναλαμβάνω την ευθύνη του αποκλεισμού»

    Την ευθύνη για τον αποκλεισμού από τα ημιτελικά του Κυπέλλου, λόγω της ήττας με 70-64 από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, ανέλαβε ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, αν και μοίρασε 5 ασίστ, εξουδετερώθηκε από την άμυνα των Διαμαντίδη, Καλάθη, σημείωσε μόλις 2 πόντους με 0/5 τρίποντα και 1/3 δίποντα, ενώ είχε και 5 λάθη σε 21 λεπτά συμμετοχής.

    «Θέλω να πω ότι αναλαμβάνω την ευθύνη. Δεν ήμουν καλός στο παιχνίδι. Όλη η ομάδα δεν ήταν καλή. Αυτό το ματς μας έδειξε ότι χρειαζόμαστε ακόμη πάρα πολλή δουλειά. Πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε. Η σεζόν μόλις ξεκίνησε και έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Οφείλουμε να αντιδράσουμε, να δουλέψουμε σκληρά και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει», επισήμανε ο Σπανούλης, στο περιθώριο εκδήλωσης χορηγού εταιρείας.

    [13] Στη... γραμμή εκκίνησης οι 14 ομάδες της Α1

    Η ενίσχυση των ΑΕΚ, Άρη και ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι αποτελεί την ευχάριστη είδηση στη γραμμή της εκκίνησης των 14ων ομάδων της Α1 ανδρών, για τη σεζόν 2015-16. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και ο περυσινός φιναλίστ Παναθηναϊκός δεν «παίζουν» πια μόνοι και η πορεία για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο γίνεται πιο δύσκολη υπόθεση φέτος.

    Η απουσία του Πανιωνίου από τα «μεγάλα σαλόνια» μετά τον υποβιβασμό του είναι άξια αναφοράς, την ώρα που ο ΚΑΟ Δράμας δήλωσε αδυναμία συμμετοχής πάνω στο «νήμα», με το τρίτο της Α2 πέρυσι, Λαύριο, να καλύπτει τελευταία στιγμή τη θέση των Δραμινών.

    Η πρωταθλήτρια της Α2 για τη σεζόν 2014-15 Καβάλα πανηγύρισε την επάνοδο στην πρώτη κατηγορία, ενώ έτοιμος για την πρώτη ιστορική παρουσία του στην Α1 -όπως και το Λαύριο- είναι ο Αρκαδικός. Μόνο οι πέντε (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Λαύριο, Κηφισιά, Παναθηναϊκός) από τις δεκατέσσερις ομάδες είναι από την πρωτεύουσα αυτή τη σεζόν, με τον στόχο της αποκέντρωσης να επιτυγχάνεται φέτος.

    Στη δέσμευση πως η διοργανώτρια Αρχή της Α1 ανδρών στο μπάσκετ θα προστατεύσει την προσπάθεια των ομάδων και την πλειοψηφία των φιλάθλων, ώστε να μην χάσουν ούτε έναν αγώνα από κοντά, προχώρησε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, με δημόσιο μήνυμά του, την παραμονή του εναρκτήριου τζάμπολ για τη σεζόν 2015-16.

    «Το νέο πρωτάθλημα αρχίζει με την προσδοκία να είναι ένα από τα καλύτερα και πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών. Όλες οι ΚΑΕ έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια για να παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο ΕΣΑΚΕ θα κάνει το παν για να προστατεύσει την προσπάθεια των ομάδων και να μη στερηθεί η πλειοψηφία των φιλάθλων τη δυνατότητα να απολαύσει από κοντά το 24ο επαγγελματικό πρωτάθλημα» δήλωσε μεταξύ άλλων.

    Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

    Σάββατο 10 Οκτωβρίου

    17:00 Ρέθυμνο-Απόλλων Π.

    17:00 Καβάλα-Λαύριο

    17:00 Κόροιβος-Τρίκαλα

    18:00 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

    Κυριακή 11 Οκτωβρίου

    12:30 Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρ.

    17:00 Κηφισιά-Αρκαδικός

    17:00 Άρης-Παναθηναϊκός


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 October 2015 - 16:32:16 UTC