Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Θέλω να πιστεύω ότι ο Ν. Βούτσης θα διαφυλάξει το κύρος της Βουλής
  • [02] Το σχέδιό του για τη ΝΔ, παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
  • [03] Με ομιλία του Αλ. Τσίπρα ανοίγει τις εργασίες της η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Διευκρινίσεις για τα νέα ακατάσχετα όρια μισθών και συντάξεων για οφειλές προς το Δημόσιο
  • [05] Λιου-Τσακαλώτος: Ελάφρυνση του χρέους
  • [06] Το Twitter προγραμματίζει απολύσεις
  • [07] Ντομπρόβσκις: Η ελληνική οικονομία μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη περίπου στα μέσα του 2016
  • [08] Έντονη αντίδραση του Τόκιο για εγγραφή της σφαγής στη Νανκίν στον κατάλογο μνήμης της Unesco
  • [09] Νέος γύρος συζητήσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ-Ρωσίας για τη Συρία
  • [10] Στρατιωτική παρέλαση στη Β. Κορέα για την 70η επέτειο ίδρυσης του Κόμματος των Εργατών
  • [11] Πολύνεκρες εκρήξεις στην Άγκυρα

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Θέλω να πιστεύω ότι ο Ν. Βούτσης θα διαφυλάξει το κύρος της Βουλής

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δήλωσε την Παρασκευή ότι είχε μία μακρά και εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκος Βούτσης, για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

    «Θέλω να πιστεύω ότι ως έμπειρος κοινοβουλευτικός θα διαφυλάξει το κύρος της Βουλής και σε αυτό θα συμβάλουμε όλοι. Πρέπει να εκφράζει το Κοινοβούλιο και όχι την κυβέρνηση. Η ΝΔ θα επιθυμούσε το πρώτο νομοσχέδιο να μην έρθει κατεπείγον σε ένα άρθρο, γιατί τελικά το προηγούμενο επτάμηνο τα περισσότερα ήρθαν με διαδικασία κατεπείγοντος» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι βρήκε ανταπόκριση από τον πρόεδρο της Βουλής.

    Σε ερώτηση για τα εσωκομματικά, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι αυτά δεν ενδιαφέρουν κανέναν τώρα και πως οι πολίτες αυτήν τη στιγμή ενδιαφέρονται για τις περικοπές μισθών και συντάξεων, για τις περικοπές στα επιδόματα θέρμανσης και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. «Οι πολίτες έχουν μιλήσει, η κοινωνία έχει μιλήσει. Η ΝΔ με Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχει γράψει πάνω από 28%. Όλα αυτά είναι δευτερεύοντα στη σημερινη φάση και θα τα συζητήσουμε μεταξύ μας», συμπλήρωσε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να αρθούν οι αποσπάσεις 87 υπαλλήλων του κόμματος και να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

    [02] Το σχέδιό του για τη ΝΔ, παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    «Θέλω να ξανακάνω τη ΝΔ μεγάλο κόμμα εξουσίας, κεντρικό διαμορφωτή των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε στην Αθήνα προκειμένου να παρουσιάσει το σχέδιό του ως υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

    Στέλνοντας ενωτικό μήνυμα και στους συνυποψηφίους του, ζήτησε να έχουν μεταξύ τους ειλικρινή και πολιτισμένο διάλογο, υπογραμμίζοντας ότι αρκετά πλήρωσε η ΝΔ του διχασμούς.

    Απευθυνόμενος στο εκλογικό σώμα τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής σε ανοικτή διαδικασία εκλογής.

    «Θέλω να συνδιαμορφώσουμε με τους φίλους το μέλλον του κοινού μας σπιτιού», είπε και ανέλυσε το δικό του σχέδιο για την επόμενη ημέρα της ΝΔ.

    Συγκεκριμένα, μίλησε για ένα κόμμα αξιών που θα επαναφέρει στο δημόσιο διάλογο τις βασικές αξίες της παράταξης «για να αντιπαρατεθούμε επιτέλους στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, που θα μιλήσει ουσιαστικά για ελευθερία, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες, που θα επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είναι κάποιος πατριώτης».

    [03] Με ομιλία του Αλ. Τσίπρα ανοίγει τις εργασίες της η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

    Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ανοίγει σήμερα Σάββατο, τις εργασίες της η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

    Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθούν στον πολυχώρο ΑΘΗΝΑΪΣ (Καστοριάς 34-36) και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου. Τα θέματα που θα την απασχολήσουν είναι η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ο προγραμματισμός δράσης και η εκλογή γραμματέα ΚΕ και Πολιτικής Γραμματείας.

    [04] Διευκρινίσεις για τα νέα ακατάσχετα όρια μισθών και συντάξεων για οφειλές προς το Δημόσιο

    Διευκρινίσεις σχετικά τα νέα ακατάσχετα όρια μισθών και συντάξεων από οφειλές προς το δημόσιο δίνει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για τα νέα ακατάσχετα όρια που ισχύει από 19 Αυγούστου βάση του εφαρμοστικού νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή. Αν και προς το παρόν οι κατασχέσεις έχουν παγώσει λόγο των capital controls τα νέα όρια είναι τα ακόλουθα όπως περιγράφονται στην εγκύκλιο:

    - το όριο του ακατάσχετου ποσού μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων των οφειλετών του Δημοσίου είναι 1.000 ευρώ από 1.500 ευρώ που ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς

    - για ποσά άνω των 1.000 ευρώ και έως 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του 50% αυτών

    - για ποσά άνω των 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ ποσού

    - το ακατάσχετο ποσό στις καταθέσεις φυσικών προσώπων σε πιστωτικά ιδρύματα για έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα έχει μειωθεί από1.500 ευρώ σε 1.250 ευρώ μηνιαίως.

    - εξαιρούνται της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων οι απαιτήσεις από μισθούς, συντάξεις, καθώς και κάθε είδους ασφαλιστικά βοηθήματα που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό αυτών μηνιαίως, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ. Στις περιπτώσεις που υπερβαίνει το ποσό αυτό επιτρέπεται η κατάσχεση για τα χρέη προς το Δημόσιο επί του 50% του υπερβάλλοντος ποσού των 1.000 ευρώ και μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ, ενώ για ποσά άνω των 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος ποσού.

    Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που ο οφειλέτης του Δημοσίου λαμβάνει σύνταξη, μισθό ή ασφαλιστικό βοήθημα από δύο ή περισσότερους φορείς, για την επιβολή της κατάσχεσης, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό αυτών.

    [05] Λιου-Τσακαλώτος: Ελάφρυνση του χρέους

    Τη σημασία που αποδίδει στην τήρηση της δέσμευσης της Ευρώπης να καταστήσει το ελληνικό δημόσιο χρέος βιώσιμο διαμέσου της ελάφρυνσής του, επαναβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζέικομπ Λιου, σύμφωνα με εκπρόσωπό του, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο περιθώριο των Ετήσιων Συνόδων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα του Περού.

    Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ σημείωσε ακόμη ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, επαναβεβαιώνοντας, επίσης, τη σημασία που αποδίδεται στη συνέχιση της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

    Στην πρώτη τους συνάντηση μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα, ο κ. Λιου συνεχάρη τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για τον διορισμό του εκ νέου στο αξίωμα και επαίνεσε τη δέσμευσή του στην εξεύρεση ενός εποικοδομητικού τρόπου για να προχωρήσει η Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

    Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ εξέφρασε την ανησυχία του για τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη και την υποστήριξή του σε όλες τις προσπάθειες να προληφθούν νέα δεινά μέσω μιας συνεκτικής ευρωπαϊκής αντίδρασης.

    [06] Το Twitter προγραμματίζει απολύσεις

    Το αμερικανικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter προγραμματίζει απολύσεις από την προσεχή εβδομάδα, σύμφωνα με τον ειδικευμένο στις τεχνολογίες ενημερωτικό ιστότοπο Re/code που επικαλείται ανώνυμες πηγές.Οι απολύσεις, των οποίων ο ακριβής αριθμός δεν είναι γνωστός, αφορούν το σύνολο της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένων των μηχανικών που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ των 4.200 εργαζομένων στην επιχείρηση που έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο.

    Οι περικοπές στο προσωπικό σημειώνονται τη στιγμή που μια αναδιοργάνωση λαμβάνει χώρα στις ομάδες των μηχανικών.Το Twitter αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο κάνοντας λόγο για φήμες.Η εταιρία ελπίζει εξάλλου ότι ο διορισμός του συν-ιδρυτή της Τζακ Ντόρσεϊ στη θέση του γενικού διευθυντή, που επιβεβαιώθηκε στις αρχές της εβδομάδας, θα τη βοηθήσει να επιστρέψει στην ανάπτυξη, με την εταιρία να προσπαθεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά τη χαμηλή της ανάπτυξη.

    [07] Ντομπρόβσκις: Η ελληνική οικονομία μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη περίπου στα μέσα του 2016

    Η ελληνική οικονομία είναι πιθανόν να επιστρέψει στην ανάπτυξη περίπου στα μέσα του επόμενου έτους, εάν η κυβέρνηση κάνει μια σοβαρή προσπάθεια για την επανάκτηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    «Η τωρινή μας πρόβλεψη είναι πως συνολικά τον επόμενο χρόνο θα καταγραφεί μια μέτρια ύφεση, αλλά κατά τη διάρκεια του επόμενου χρόνου, σε τριμηνιαία βάση, στο δεύτερο μισό του χρόνου, η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης» υποστήριξε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ στην πρωτεύουσα του Περού Λίμα.

    «Η πρόβλεψη μας ήταν για ρυθμό ανάπτυξης ύψους 2,5% για την Ελλάδα φέτος, ενώ πλέον αναμένουμε ύφεση 2% με 2,5%», δήλωσε.

    [08] Έντονη αντίδραση του Τόκιο για εγγραφή της σφαγής στη Νανκίν στον κατάλογο μνήμης της Unesco

    Η Ιαπωνία χαρακτήρισε σήμερα «εξαιρετικά λυπηρή» την ένταξη στον Κατάλογο Μνήμης του Κόσμου της Unesco εγγράφων για τη σφαγή στη Νανκίν και ζήτησε μια γενική μεταρρύθμιση του καταλόγου αυτού που κατηγορεί ότι χρησιμοποιείται για πολιτικούς σκοπούς.

    Έγγραφα σχετικά με τη σφαγή της Νανκίν, ένα κύμα θηριωδιών που διαπράχθηκε από τον ιαπωνικό αυτοκρατορικό στρατό το 1937 στην Κίνα, στο εξής περιλαμβάνονται στον Κατάλογο Μνήμης του Κόσμου της Unesco, ανακοίνωσε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

    Η σφαγή της Νανκίν, όπως οι άλλες ωμότητες που διαπράχθηκαν από τους Ιάπωνες στρατιώτες στην ηπειρωτική Ασία πριν και κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αποτελεί αντικείμενο εντάσεων μεταξύ του Πεκίνου και του Τόκιο.

    [09] Νέος γύρος συζητήσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ-Ρωσίας για τη Συρία

    Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες πως αναμένει να πραγματοποιήσει νέο γύρο συζητήσεων μέσα στο Σαββατοκύριακο με στελέχη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για την ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων στη Συρία, καθώς οι δύο χώρες προσπαθούν να αποφύγουν πιθανή σύγκρουση στις εκστρατείες αεροπορικών βομβαρδισμών που πραγματοποιούν.

    «Το υπουργείο Άμυνας παρέλαβε επίσημη απάντηση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχετικά με την πρόταση του Αμερικανικού υπουργείου για την διασφάλιση των αεροπορικών επιχειρήσεων στον εναέριο χώρο της Συρίας» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ.

    «Οι επικεφαλής του Πενταγώνου εξετάζουν την ρωσική απάντηση και συζητήσεις πιθανώς να πραγματοποιηθούν αμέσως μέσα στο Σαββατοκύριακο» τόνισε.

    [10] Στρατιωτική παρέλαση στη Β. Κορέα για την 70η επέτειο ίδρυσης του Κόμματος των Εργατών

    Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση διεξάγεται σήμερα στην Πιονγκγιάνγκ για την 70η επέτειο από την ίδρυση του Κόμματος των Εργατών, του μοναδικού κόμματος στη Βόρεια Κορέα. Χιλιάδες στρατιώτες με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αρμάτων μάχης, πυραύλων και εκτοξευτήρων ρουκετών παρελαύνουν στην πλατεία Κιμ Ιλ-Σουνγκ, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε απευθείας το επίσημο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

    Ξένοι δημοσιογράφοι έχουν προσκληθεί στην Πιονγκγιάνγκ αυτή την εβδομάδα για να καλύψουν τις επετειακές εκδηλώσεις.

    Παράλληλα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν εξέφρασε στον Λιου Γιουνσάν, ανώτερο στέλεχος της κινεζικής ηγεσίας και απεσταλμένο του προέδρου Σι Τζίνπινγκ που τον επισκέφθηκε χθες, τη βούλησή του να βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ της Πιονγκγιάνγκ και της Σεούλ, μετέδωσε σήμερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

    [11] Πολύνεκρες εκρήξεις στην Άγκυρα

    Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα οδική αρτηρία στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, κοντά στον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, οι δύο εκρήξεις που πρέπει να έχουν προκαλέσει τον θάνατο πολλών ανθρώπων, σημειώθηκαν πριν από μια προγραμματισμένη για αργότερα σήμερα, συγκέντρωση της τουρκικής αντιπολίτευσης υπέρ της ειρήνης στο σημείο αυτό. Η πορεία «ειρήνης» οργανώθηκε από κινήματα της αριστεράς.

    Τα αίτια των εκρήξεων δεν έχουν μέχρι στιγμής διευκρινιστεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 October 2015 - 8:32:54 UTC