Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την Κριστίν Λαγκάρντ
  • [02] Πέντε μέλη της αποστολής του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη ελικόπτερο, στο Αφγανιστάν
  • [03] Ξεκινά η δίκη του Ερβέ Φαλτσιανί για οικονομική κατασκοπεία
  • [04] Λευκορωσία: Νέα νίκη Λουκασένκο στις προεδρικές εκλογές
  • [05] Νταβούτογλου: Δύο άνδρες καμικάζι οι δράστες της διπλής επίθεσης στην Άγκυρα
  • [06] Επανέρχεται από σήμερα ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας

  • [01] Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την Κριστίν Λαγκάρντ

    Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στη Λίμα του Περού, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

    Αυτό δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, επισημαίνοντας ότι η κ. Λαγκάρντ συμμερίζεται την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί έγκαιρα η πρώτη αξιολόγηση, ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως έχει προγραμματιστεί, πριν από την 1η Ιανουαρίου 2016. Ο υπουργός τόνισε επίσης, ότι αμέσως θα ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση για το χρέος, προκειμένου να δημιουργηθούν οι ικανές συνθήκες για την Ελλάδα, για να αλλάξει σελίδα και να φανεί στην πράξη η έξοδος από την κρίση.

    Σύμφωνα με πηγές του Ταμείου, ο υπουργός ενημέρωσε την κα. Λαγκάρντ και προσωπικού του ΔΝΤ για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι και η πρόοδος του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

    Η κα. Λαγκάρντ ανέφερε πως το ΔΝΤ συνεχίζει να παραμένει έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές για την προώθηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων της χώρας.

    [02] Πέντε μέλη της αποστολής του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη ελικόπτερο, στο Αφγανιστάν

    Πέντε μέλη της διεθνούς αποστολής στήριξης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν όταν ένα Βρετανικό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στην πρωτεύουσα Καμπούλ, είπαν επίσημες πηγές σήμερα. Αξιωματικοί της αποστολής του ΝΑΤΟ, που έδωσε τον αριθμό των νεκρών αλλά όχι τα ονόματα και τις εθνικότητες των νεκρών και τραυματιών, είπε ότι η συντριβή του ελικόπτερου έγινε χθες το απόγευμα στο αρχηγείο στην Καμπούλ. Δεν υπήρξαν άλλες λεπτομέρειες.

    Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας είπε στην ιστοσελίδα του ότι δύο μέλη της Βασιλικής Αεροπορίας σκοτώθηκαν όταν ένα Βρετανικό ελικόπτερο Puma Mk 2 συνετρίβη ενώ προσγειωνόταν στη βάση.

    Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν έχουν τελειώσει αλλά περίπου 12.000 στρατιώτες, κυρίως Aμερικανοί, παραμένουν στη χώρα ως μέρος της αποστολής, για να εκπαιδεύσουν δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν.

    [03] Ξεκινά η δίκη του Ερβέ Φαλτσιανί για οικονομική κατασκοπεία

    Οι ελβετικές υπηρεσίες πληροφοριών βρίσκονταν από το 2008 στα ίχνη του Ερβέ Φαλτσιανί, του Γάλλου πρώην υπαλλήλου της τράπεζας HSBC της Ελβετίας, ο οποίος κατηγορείται για οικονομική κατασκοπεία και θα δικαστεί σήμερα Δευτέρα, ερήμην, από το Ομοσπονδιακό Ποινικό Δικαστήριο.

    Σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα Le Matin Dimanche οι ελβετικές υπηρεσίες πληροφοριών (SRC) είχαν λάβει από τον Ιούλιο του 2008 συγκεκριμένες πληροφορίες για ένα πρόσωπο που εμφανιζόταν με το όνομα Ρούμπεν αλ Σιντιάκ και σκόπευε να πουλήσει στις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών τραπεζικά δεδομένα που είχαν κλαπεί από την HSBC Ελβετίας. Το πρόσωπο αυτό αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν ο Φαλτσιανί. Όμως ούτε η SRC ούτε οι γερμανικές υπηρεσίες έκαναν τότε κάτι για το θέμα.

    [04] Λευκορωσία: Νέα νίκη Λουκασένκο στις προεδρικές εκλογές

    Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο βγήκε για πέμπτη συνεχή φορά Πρόεδρος της Λευκορωσίας στις εκλογές που έγιναν χθες, επικρατώντας άνετα στους αντιπάλους του, ένα αποτέλεσμα που θα μπορούσε να φέρει χαλαρότερες σχέσεις με τη Δύση και να εγείρει ερωτήσεις για τις σχέσεις του με τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Η επανεκλογή του Λουκασένκο πριν από πέντε χρόνια είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις, ωστόσο η υποστήριξη στον ηγέτη που κυβερνά τη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια έχει αυξηθεί αφού ανέλαβε τον ρόλο του εγγυητή της σταθερότητας μεσούσης της οικονομικής κρίσης και της σύρραξης με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

    [05] Νταβούτογλου: Δύο άνδρες καμικάζι οι δράστες της διπλής επίθεσης στην Άγκυρα

    Δύο άνδρες βομβιστές αυτοκτονίας πραγματοποίησαν τη διπλή επίθεση το Σάββατο στην Άγκυρα, την πλέον αιματηρή μέχρι σήμερα σε τουρκικό έδαφος, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, ενώ ο αριθμός των νεκρών έγινε γνωστό ότι ανέρχεται σε 97.«Συνεχίζεται η έρευνα για την αναγνώριση των σορών των δύο τρομοκρατών, οι οποίοι πραγματοποίησαν τις επιθέσεις αυτοκτονίας» το Σάββατο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, έχουν αναγνωριστεί οι σοροί 92 θυμάτων και διενεργούνται εξετάσεις για να αναγνωριστούν και οι άλλες πέντε.Το φιλο-κουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι αρκετά μεγαλύτερος-128 νεκροί-αλλά οι αρχές δεν το έχουν επιβεβαιώσει.

    [06] Επανέρχεται από σήμερα ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας

    Επανέρχεται ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, από σήμερα 12 Οκτωβρίου και θα ισχύσει μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

    Υπενθυμίζεται, ότι τα όρια του δακτύλιου ορίζονται από τις εξής οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Λ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή - Λ. Ανδρ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Λ. Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Λ. Αλεξάνδρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 October 2015 - 4:32:21 UTC