Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Ρήγας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού
  • [02] Έργα του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 μεταφέρθηκαν στο νέο ΕΣΠΑ 2014 - 2020
  • [03] Κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα
  • [04] Νταβούτογλου: Δύο άνδρες καμικάζι οι δράστες της διπλής επίθεσης στην Άγκυρα
  • [05] Συγκρότηση συμμαχίας Κούρδων, Αράβων, Ασσυρίων κατά του Ισλαμικού Κράτους
  • [06] Η Κίνα ευελπιστεί να εξαλείψει τη φτώχεια στη χώρα μέσα σε έξι χρόνια
  • [07] Σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών στην Κρήτη
  • [08] Ιστορική περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας
  • [09] Έκθεση στο Ζάππειο για τον αντιστασιακό Τύπο της Κατοχής
  • [10] Π. Ρήγας: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ψηφοφορία του πολυνομοσχέδιου με τα προαπαιτούμενα
  • [11] Στο Μέγαρο Μαξίμου ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
  • [12] Μέρκελ: Το προσφυγικό μπορεί να επιλυθεί μόνο σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους
  • [13] Ισραήλ: Ένας ισραηλινός αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, ο δράστης σκοτώθηκε από την αστυνομία

  • [01] Π. Ρήγας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού

    «O ΣΥΡΙΖΑ, θα σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, ώστε να είναι ο αυθεντικός εκφραστής των κοινωνικών αναγκών προς την κυβέρνηση» τονίζει ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Πάνος Ρήγας, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Στην πορεία προς το συνέδριο, επισημαίνει την προτεραιότητα για οργανωτική ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ, για πλατύ άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, ανασυγκρότηση και μαζικοποίηση της Νεολαίας. Στόχος, υπογραμμίζει ο κ. Ρήγας, η κινητοποίηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας σε κατεύθυνση δημοκρατικής και παραγωγικής αναγέννησης της χώρας.

    [02] Έργα του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 μεταφέρθηκαν στο νέο ΕΣΠΑ 2014 - 2020

    Πλήθος έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013 πέτυχε να μεταφέρει στο νέο ΕΣΠΑ η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας. Σύμφωνα με τα σενάρια εξυγίανσης των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-13, που έχουν επεξεργαστεί οι υπηρεσίες του υπουργείου, προβλεπόταν η απένταξη 1.404 έργων από τα επιχειρησιακά προγράμματα.

    Από αυτά, έχουν ήδη απενταχθεί 917 έργα. Από τα έργα που απεντάσσονται, προβλέπεται να μεταφερθούν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-20, 275 έργα προϋπολογισμού 877 εκατ. ευρώ. Από αυτά, έχουν ήδη απενταχθεί προς μεταφορά 85 έργα. Από τα έργα που θα υλοποιηθούν ως phasing (έργα γέφυρες), ο προϋπολογισμός της β' φάσης ανέρχεται σε 3.525 εκατ. ευρώ για το ΕΣΠΑ 2014 - 2020.

    Από τον συνολικό προϋπολογισμό μεταφερόμενων και phasing έργων , δηλαδή 877 + 3.525 ο προϋπολογισμός φτάνει στα 4.402 εκατ. ευρώ, εκτιμάται δε ότι από αυτά, τα 1.100 εκατ. ευρώ θα αφορούν σε δαπάνες εντός του 2016.

    Σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης και ο υφυπουργός Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, παραχωρούν συνέντευξη Τύπου για την πορεία των ΕΣΠΑ ενώ αναμένεται να ανακοινώσουν τις τέσσερις πρώτες δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα θα δοθούν περί τα 350 εκατ. ευρώ τα οποία θα κατευθυνθούν σε περισσότερες από 5.000 νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, και σε 2.800 πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα ενταχθούν σε πρόγραμμα ενίσχυσης της αυτοαπασχόλησης.

    [03] Κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

    Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, με τη διαδικασία του επείγοντος, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που δόθηκε στη δημοσιότητα για διαβούλευση το βράδυ του Σαββάτου, από το υπουργείο Οικονομικών.

    Η ψήφιση των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου αποτελεί προαπαιτούμενο για την αποδέσμευση δόσης ύψους περίπου 2 δισ.ευρώ εκ μέρους των εταίρων και δανειστών, στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας χρηματοδοτικής στήριξης που υπέγραψε η Ελλάδα.

    Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, ποινές φυλάκισης και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

    Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ακόμη η αύξηση του συντελεστή φορολογίας των ενοικίων από 1.1.2015 καθώς και η κατάργηση της δυνατότητας εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο.

    Ιδιαίτερα αυστηρές είναι οι διατάξεις του νομοσχεδίου για τη φοροδιαφυγή. Έτσι προβλέπεται ότι:

    - πραγματοποιεί έγκλημα φοροδιαφυγής όποιος με πρόθεση αποκρύπτει εισοδήματα, στοιχεία και ειδικά όταν δεν υποβάλλει δήλωση για οποιοδήποτε είδος φορολογίας. Επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 2 ετών για την αποφυγή πληρωμής φόρου πάνω από 100.000 ευρώ ή άνω των 50.000 ευρώ εφόσον πρόκειται για ΦΠΑ. Δεν αναστέλλεται η ποινική διαδικασία ακόμη και αν ο φορολογούμενος υποβάλει ενδικοφανή προσφυγή

    - καταργείται το ανώτατο όριο φορολογικών προστίμων 30.000 ευρώ για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων (π.χ. αποδείξεων, τιμολογίων).

    - η λήψη προληπτικών μέτρων διασφάλισης των εσόδων του δημοσίου σε βάρος όσων εντοπίζονται να έχουν φοροδιαφύγει πάνω από 150.000 ευρώ. Προβλέπεται η δέσμευση του 50% των καταθέσεων, του 50% του χρηματικού περιεχομένου θυρίδων και του 100% του μη χρηματικού περιεχομένου θυρίδων, όπως για παράδειγμα κοσμημάτων, ή άλλων πολύτιμων αντικειμένων. Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται και σε όσους έχουν ασκήσει διοίκηση με κάθε τρόπο στην εταιρεία που εντοπίζεται να φοροδιαφεύγει ακόμη και αν έχουν αποβάλει την ιδιότητα του διαχειριστή ή υπεύθυνου της εταιρείας στο παρελθόν.

    - μειώνεται από το 100% στο 50% το πρόστιμο της μη υποβολής δήλωσης παρακρατούμενων φόρων

    - Σε περίπτωση μη έκδοσης φορολογικού στοιχείου ή έκδοσης ή λήψης ανακριβούς στοιχείου για πράξη που επιβαρύνεται με ΦΠΑ, επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα τοις εκατό (50%) επί του φόρου που θα προέκυπτε από το μη εκδοθέν στοιχείο, ή επί της διαφοράς, αντίστοιχα. Εξαιρείται της επιβολής κυρώσεων ο λήπτης που τελούσε σε καλή πίστη κατά την λήψη των στοιχείων.

    [04] Νταβούτογλου: Δύο άνδρες καμικάζι οι δράστες της διπλής επίθεσης στην Άγκυρα

    Δύο άνδρες βομβιστές αυτοκτονίας πραγματοποίησαν τη διπλή επίθεση το Σάββατο στην Άγκυρα, την πλέον αιματηρή μέχρι σήμερα σε τουρκικό έδαφος, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, ενώ ο αριθμός των νεκρών έγινε γνωστό ότι ανέρχεται σε 97.«Συνεχίζεται η έρευνα για την αναγνώριση των σορών των δύο τρομοκρατών, οι οποίοι πραγματοποίησαν τις επιθέσεις αυτοκτονίας» το Σάββατο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, έχουν αναγνωριστεί οι σοροί 92 θυμάτων και διενεργούνται εξετάσεις για να αναγνωριστούν και οι άλλες πέντε.Το φιλο-κουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι αρκετά μεγαλύτερος-128 νεκροί-αλλά οι αρχές δεν το έχουν επιβεβαιώσει.

    [05] Συγκρότηση συμμαχίας Κούρδων, Αράβων, Ασσυρίων κατά του Ισλαμικού Κράτους

    Μία συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους με την ονομασία Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας συγκροτήθηκε με τη συμμετοχή των συριακών κουρδικών Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG), ένοπλες συριακές αραβικές οργανώσεις και μία ασσυριακή χριστιανική οργάνωση συγκροτήθηκε στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε την περασμένη νύκτα.

    «Η δύσκολη φάση που διέρχεται η χώρα μας, η Συρία, και οι ταχείες εξελίξεις σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο...απαιτούν τη συγκρότηση μίας ενωμένης εθνικής στρατιωτικής δύναμης για όλους τους Σύρους, με την ένωση Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων και άλλων οργανώσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση που στάλθηκε στο Ρόιτερς από εκπρόσωπο των YPG.

    Εκτός από τις YPG, οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας περιλαμβάνουν αραβικές οργανώσεις όπως ο Στρατός των Ανταρτών (Jaysh al-Thuwwar) και μία χριστιανικά ασσυριακή οργάνωση.Η κίνηση για τη συγκρότηση κοινού μετώπου κατά του Ισλαμικού Κράτους έρχεται μετά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να τερματίσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης των σύρων ανταρτών και να εστιάσουν στην προμήθεια όπλων στις ένοπλες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης.

    [06] Η Κίνα ευελπιστεί να εξαλείψει τη φτώχεια στη χώρα μέσα σε έξι χρόνια

    Η Κίνα ευελπιστεί μέσα στα επόμενα έξι χρόνια να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των 70 εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν αυτή τη στιγμή κάτω από όριο της φτώχειας, με ένα εκατομμύριο ανθρώπους κατά μέσο όρο να περνούν σε καθεστώς ασφάλειας κάθε μήνα, είπε κυβερνητικός αξιωματούχος.

    Παρά τους ταχείς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης τα δύο τελευταία χρόνια, η φτώχεια παραμένει τεράστιο θέμα στην Κίνα, ιδιαίτερα στις μη αστικές περιοχές που η έλλειψη θέσεων εργασίας οδηγεί τους ενήλικες να αναζητήσουν απασχόληση αλλού, αφήνοντας πίσω τους ηλικιωμένους και τα παιδιά.

    «Έχουμε έξι χρόνια για να εξαλείψουμε όλη τη φτώχεια» ανέφερε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης ο Χονγκ Τιανγιούν, υποδιευθυντής της αρμόδιας κρατικής υπηρεσίας για την καταπολέμηση της φτώχειας.

    Περίπου 70 εκατ. άνθρωποι, κυρίως σε αγροτικές περιοχές, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Κίνα, με ετήσιο εισόδημα κάτω των 2.300 γιουάν (362 δολαρίων), όπως μετέδωσε τον περασμένο μήνα το πρακτορείο Νέα Κίνα επικαλούμενο στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.

    [07] Σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών στην Κρήτη

    Σεισμική δόνηση με ένταση 4,5 βαθμών καταγράφηκε στις 5:16 το πρωί από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στον θαλάσσιο χώρο Νότια Νοτιοανατολικά της Ζάκρου Λασιθίου και έγινε αισθητή στα Νοτιοανατολικά παραλία του Νομού Λασιθίου.

    Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 64χιλιομετρα νότια-νοτιοανατολικά της Ζάκρου και το εστιακό του βάθος ανέρχεται στα 12,2 χιλιόμετρα.

    Αργά χθες το βράδυ και συγκεκριμένα στις 22:05 είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση 3,6 βαθμών, 99 χλμ νότια της Ζάκρου Λασιθίου σε βάθος 10 χλμ ενώ στην ίδια περίπου περιοχή είχαν καταγραφεί νωρίτερα άλλες τέσσερις δονήσεις από 2,8 έως 3,3 βαθμοί.

    [08] Ιστορική περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας

    Περισσότερα από 1.000 άτομα συμμετείχαν στην ιστορική περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 71η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από το γερμανικό στρατό κατοχής.Την περιήγηση, η οποία ξεκίνησε από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου ανέλαβε ο ιστορικός Μενέλαος Χαραλαμπίδης, ο οποίος ξενάγησε τους συμμετέχοντες στους χώρους όπου διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα κατά την περίοδο της Κατοχής.

    Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη ενός σημαντικού μέρους της ιστορίας της πόλης που συνδέεται με την περίοδο της Κατοχής και παραμένει έως σήμερα άγνωστο.

    Η διαδρομή ξεκίνησε από την οδό Μασσαλίας, δίπλα από το κτίριο της Νομικής σχολής, όπου ήταν ο προορισμός των φορτηγών του Δήμου που μετέφεραν πτώματα, θύματα του λιμού τον χειμώνα 1941-1942. Σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπίδη, περίπου 40.000 Αθηναίοι πέθαναν από ασιτία, καθιστώντας την πείνα πρώτη αιτία θανάτου κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

    [09] Έκθεση στο Ζάππειο για τον αντιστασιακό Τύπο της Κατοχής

    Εγκαινιάστηκε την Κυριακή η έκθεση «Αντιστασιακός Τύπος της Κατοχής & Λογοτεχνικές Εκδόσεις της περιόδου 1941-1944» στο Ζάππειο Μέγαρο.Η έκθεση, περιλαμβάνει αυθεντικά αρχεία 230 αντιστασιακών εφημερίδων καθώς και 470 λογοτεχνικές εκδόσεις, από την Βιβλιοθήκη-Αρχείο του εκπαιδευτικού - πρώην Σχολάρχη και μέλους της Συντονιστικής Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου για την Διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, Γεωργίου Δολιανίτη.

    Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν ο Μανώλης Γλέζος, ο ηθοποιός Στέφανος Ληναίος, ο ιδιοκτήτης του Αρχείου της έκθεσης Γεώργιος Δολιανίτης, πλήθος προσωπικοτήτων, πανεπιστημιακοί, ενώ το παρών έδωσε και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

    Ο Γεώργιος Δολιανίτης, αναφερόμενος στην ομιλία του, στο περιεχόμενο της έκθεσης, δήλωσε ότι «ο ελληνικός Τύπος του 1941- '44 που γράφτηκε, τυπώθηκε και διανεμήθηκε με της καρδιάς το πύρωμα και της ψυχής το αίμα, αποτελεί αναμφίβολα την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία του ευρωπαϊκού αντιστασιακού Τύπου. Κορυφαία θέση μεταξύ του παράνομου Τύπου και των περισσότερων από 500 τίτλων αντιστασιακών εντύπων κατέχει ο "Ριζοσπάστης". Η έκδοση των φύλλων του "Ριζοσπάστη" γίνεται σε φυσικό μέγεθος, δηλαδή όπως έβγαινε και τότε μέσα σε συνθήκες παρανομίας».

    Εκτός από τον «Ριζοσπάστη», το «Ραδιοφωνικόν Δελτίον», το «Ελεύθερον Βήμα», η «Νίκη», ο «Νέος Αγών»αλλά και η «Βραδυνή» είναι ορισμένοι από τους τίτλους εφημερίδων οι οποίες εκτυπώνονταν και μοιράζονταν με κίνδυνο της ζωής όσων είχαν αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο.

    Στόχος των διοργανωτών και προσωπικό όνειρο του Γεωργίου Δολιανίτη, είναι η έκθεση να ταξιδέψει σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, με σκοπό να καταδειχθεί ο μεγάλος αγώνας των Ελλήνων.

    [10] Π. Ρήγας: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ψηφοφορία του πολυνομοσχέδιου με τα προαπαιτούμενα

    «Δεν είναι βαρίδια οι διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις στο κόμμα» δήλωσε ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά».Υπογράμμισε ότι «το κόμμα είναι δημοκρατικό και γίνεται κάθε φορά προσπάθεια να υπάρχουν συμπτώσεις απόψεων», ενώ συμπλήρωσε πως «όλοι οι σύντροφοι θα συνεισφέρουν στο πολιτικό πλαίσιο που έχει καθοριστεί».

    Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ψηφοφορία του πολυνομοσχέδιου με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, ενώ σε ό,τι αφορά το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση είπε πως είναι προφανές πως η κυβέρνηση έχει παγώσει το μέτρο και προσπαθεί να βρει ισοδύναμα.

    [11] Στο Μέγαρο Μαξίμου ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

    Ο ύπατος αρμοστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτιέρες, έφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Γκουτιέρες θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα με θέμα την προσφυγική κρίση στην ανατολική Μεσόγειο.

    [12] Μέρκελ: Το προσφυγικό μπορεί να επιλυθεί μόνο σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ παραμένει πεπεισμένη ότι η ανοικτή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή της απέναντι στους πρόσφυγες που φτάνουν κατά χιλιάδες στη χώρα είναι σωστή, απορρίπτοντας τις επικρίσεις και επισημαίνοντας ότι δεν την ενδιαφέρει η πτώση της δημοτικότητάς της, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild.

    «Κατά τη γνώμη μου αυτό που αποτελεί μέρος της θεμελιώδους ανθρωπιάς της χώρας μας είναι το να δεχόμαστε τους πρόσφυγες φιλικά, όπως οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο», τόνισε η Μέρκελ.

    Παράλληλα η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι η προσφυγική κρίση μπορεί να επιλυθεί μόνο σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους του Βερολίνου. «Γίνεται μόνο με την αλληλεγγύη της Ευρώπης. Ολόκληρη η Ευρώπη πρέπει να συμβάλει στην ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και παράλληλα να μοιράσει δίκαια τους πρόσφυγες μεταξύ των κρατών μελών. Όμως πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση του θέματος και πέρα από την Ευρώπη. Οι αιτίες της μετανάστευσης μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με συνολική προσπάθεια», επεσήμανε η Μέρκελ.

    [13] Ισραήλ: Ένας ισραηλινός αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, ο δράστης σκοτώθηκε από την αστυνομία

    Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναν ισραηλινό αστυνομικό σήμερα το πρωί κοντά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ προτού σκοτωθεί από τα πυρά άλλων αστυνομικών, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

    Η επίθεση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου κοντά στην Πύλη των Λεόντων, στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ.

    Ο αστυνομικός που δέχθηκε την επίθεση δεν τραυματίστηκε χάρη στον προστατευτικό του εξοπλισμό, πρόσθεσε η αστυνομία.

    Η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι προειδοποίησε κατά οποιονδήποτε "δυσανάλογων" αντιποίνων στη Μέση Ανατολή, σε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε αργά χθες το βράδυ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

    "Μόλις μίλησα με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον πρόεδρο Αμπάς για το θέμα της κλιμάκωσης της βίας", σημειώνει η ίδια σε μήνυμά της στο Twitter. "Θα πρέπει να τερματιστούν οι πράξεις τρομοκρατίας και να αποφευχθούν οι δυσανάλογες αντιδράσεις", πρόσθεσε ενόψει της σημερινής συνόδου των 28 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 October 2015 - 8:32:21 UTC