Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Παυλόπουλου με αντιπροσωπεία της Δημόσιας Διαβούλευσης για την Κλιματική Αλλαγή
  • [02] Συνεδριάζει το απόγευμα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Φ. Γεννηματά: Ο Αλ. Τσίπρας αναζητεί εφεδρείες ή συνενόχους, σε μια πιθανή αποτυχία
  • [04] Με αισιόδοξο τόνο για την Ελλάδα εκφράσθηκε ο Πιερ Μοσκοβισί
  • [05] Το θέμα της μείωσης των συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας στη συνάντηση της ΠΝΟ με το Θ. Δρίτσα
  • [06] Αναβλήθηκε η δίκη του Ερβέ Φαλσιανί
  • [07] Το φιλοκουρδικό HDP εξετάζει το ενδεχόμενο να ματαιώσει όλες τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις
  • [08] Στην Τουρκία την Κυριακή η Άγγελα Μέρκελ
  • [09] Δώδεκα νέα προγράμματα απασχόλησης για 104.000 ανέργους
  • [10] Θ. Φωτίου: Επέκταση της ειδικής κάρτας για τα προνοιακά επιδόματα έως το 2016
  • [11] Ο Ορχάν Παμούκ επικρίνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την επίθεση κατά των Κούρδων
  • [12] Το προσφυγικό στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλ. Τσίπρα με τον Α. Γκουτέρες
  • [13] Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα αυξήσει τις νέες χορηγήσεις δανείων στην Ελλάδα στα 3 δισ. ευρώ
  • [14] Πρώτη οδήγηση της νέας BMW X1
  • [15] EURO 2016-Μήτρογλου: «Όλοι ευθυνόμαστε»

  • [01] Συνάντηση Παυλόπουλου με αντιπροσωπεία της Δημόσιας Διαβούλευσης για την Κλιματική Αλλαγή

    Αντιπροσωπεία επίδοσης αποτελεσμάτων της Δημόσιας Διαβούλευσης για την Κλιματική Αλλαγή, δέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αποτελούμενη από τους ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό, πρόεδρο Μαριολοπουλείου-Καναγκινείου Ιδρύματος Επιστημών Περιβάλλοντος, την καθηγήτρια Πολυξένη Νικολοπούλου-Σταμάτη, επιστημονική υπεύθυνη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών«Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με Επιπτώσεις την Υγεία»της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και επικεφαλής της οργάνωσης της διαβούλευσης στην Ελλάδα, και τη Θεοδώρα Αντωνακάκη, επικεφαλής της Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος ενημέρωθηκε για την προσπάθεια που κάνει η γαλλική κυβέρνηση για να γίνει μια παγκόσμια, επιτέλους, υπογραφή στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στην οποία συμμετέχει και η χώρα μας. «Οι δράσεις που κάναμε, οι οποίες όπως μας έχετε πει, υπό την αιγίδα σας, έχουν ανθίσει και θα χρησιμοποιηθούν και στο Παρίσι, στις σπουδαίες αποφάσεις που θα παρθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο» ανέφερε ο κ. Ζερεφός απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία, όχι μόνο για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της δημόσιας διαβούλευσης, αλλά για την όλη πρωτοβουλία της δημόσιας διαβούλευσης που έφεραν σε πέρας.

    [02] Συνεδριάζει το απόγευμα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

    Στις 17:30 αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την ενημέρωση των βουλευτών για τα επικείμενα νομοθετήματα.

    Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί λίγες ώρες πριν από την έναρξη της πρώτης μεγάλης συζήτησης του νομοθετικού έργου στη Βουλή, που ξεκινά με τα προαπαιτούμενα του προγράμματος με τους δανειστές.

    [03] Φ. Γεννηματά: Ο Αλ. Τσίπρας αναζητεί εφεδρείες ή συνενόχους, σε μια πιθανή αποτυχία

    Αποστάσεις από την κυβέρνηση, κράτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και απέρριψε σε αυτή φάση το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματος της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στο ραδιοσταθμό real και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, σημείωσε: «Σε ποια βάση; Αυτή τη στιγμή είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας αναζητεί εφεδρείες ή πρόθυμους συνενόχους ή αφελείς συνενόχους σε μια πιθανή αποτυχία».

    Στην επισήμανση ότι όλοι ζητούσαν από τον πρωθυπουργό να οδηγηθεί σε συμφωνία με τους εταίρους και τώρα κάνουν κριτική, η κ. Γεννηματά ανέφερε: «Βεβαίως, όλοι τού ζητούσαμε να οδηγηθεί σε συμφωνία, αλλά ο κ. Τσίπρας έριξε λευκή πετσέτα. Παραδόθηκε άνευ όρων και επειδή βλέπαμε ότι η πορεία θα είναι ακόμα δυσκολότερη, γιατί είχα εξηγήσει προεκλογικά ότι η συμφωνία αυτή θα εξειδικευτεί στους εφαρμοστικούς νόμους κι αν δεν υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση με ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο να έχει στόχους ποιους τομείς θα στηρίξει, πώς θα προχωρήσει η χώρα; Σε ποια ανάπτυξη; Πώς θα φτάσουμε στην ανάπτυξη; Αν δεν αυξήσουμε το ΑΕΠ θα ψάχνουμε συνέχεια τι θα κόβουμε. Οταν λοιπόν όλα αυτά δεν υπάρχουν στον σχεδιασμό αυτής της κυβέρνησης, σε ποια βάση να γίνει η συζήτηση; Εμείς ακόμα και την ημέρα των εκλογών μιλούσαμε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

    [04] Με αισιόδοξο τόνο για την Ελλάδα εκφράσθηκε ο Πιερ Μοσκοβισί

    Η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας μπορεί να αρχίσει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματός της, η οποία αναμένεται έως το τέλος Νοεμβρίου. Αυτό δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal, στο περιθώριο των εργασιών της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα.

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε ότι «δεν υπάρχει διάθεση» μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης για κούρεμα του ελληνικού χρέους, αλλά είπε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης μπορεί «να εξετάσουν έναν ανασχεδιασμό (reprofiling) του χρέους».

    Ο ανασχεδιασμός του χρέους μπορεί να αναφέρεται στην επιμήκυνση των περιόδων αποπληρωμής ή τη μείωση των επιτοκίων, σημειώνει η εφημερίδα.

    Ο Μοσκοβισί πρόσθεσε ότι «κάτω από τις συνθήκες αυτές, είμαι πεπεισμένος ότι το (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) μπορεί και πρέπει να συμμετάσχει (στο νέο ελληνικό πρόγραμμα)».

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εκφράσθηκε με αισιόδοξο τόνο για την Ελλάδα, δηλώνοντας ότι «το κλίμα έχει αλλάξει», εξηγώντας ότι «η απόδειξη αυτού είναι ότι πολύ λίγοι μίλησαν για την Ελλάδα εδώ, κάτι που συνιστά μία τεράστια διαφορά με προηγούμενες συνόδους». «Θεωρώ ότι η κορύφωση της ελληνικής κρίσης είναι πίσω μας», σημείωσε.

    [05] Το θέμα της μείωσης των συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας στη συνάντηση της ΠΝΟ με το Θ. Δρίτσα

    Tο θέμα της μείωσης των συνθέσεων στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοϊας, ένα μοντέλο που εφαρμόζεται ήδη στα πλοία της Aδριατικής και ζητείται να εφαρμοστεί ως υποχρέωση στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας με τους δανειστές, θα κυριαρχήσει στη συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη 14/10 στις 13:30 το μεσημέρι, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσα παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας Γιάννη Θεοτοκά.

    Η διοίκηση της ΠΝΟ έχει ήδη αποστείλει εξώδικα προς τους αρμόδιους φορείς και τις ναυτιλιακές εταιρείες, κάνοντας λόγο για θερμό ραντεβού της κυβέρνησης με αφορμή τη νέα συμφωνία με τους δανειστές και τις επιπτώσεις που δέχεται ο κλάδος των ναυτικών.

    Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, μιλώντας το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφορικά με τις απαιτήσεις των δανειστών για μείωση των συνθέσεων στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας, είπε ότι δεν είναι δημοσιονομικό θέμα και πρόσθεσε ότι αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο, το κράτος και συγκεκριμένα το ΝΑΤ θα έχει μεγάλες οικονομικές απώλειες, ενώ κέρδη και μάλιστα μεγάλα θα έχουν μόνο οι ναυτιλιακές εταιρείες της ακτοπλοΐας.

    Τόνισε ότι οι συνθέσεις των πληρωμάτων στα πλοία της ακτοπλοΐας δεν είναι τυχαίες, ορίζονται βάση νόμου και με τις σχετικές προδιαγραφές των πλοίων και έχουν μεγάλη σημασία τόσο για την ασφάλεια των επιβατών όσο και του πληρώματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μέσα στη θάλασσα.

    Σε αυτό το σημείο ανέφερε ως παράδειγμα το τραγικό δυστύχημα με τη φωτιά στο πλοίο Norman Atlantic και τη μείωση των συνθέσεων κατά 10% που είχε συντελεστεί στα πληρώματα των πλοίων της Αδριατικής και αφορούσε ξενοδοχειακό προσωπικό και κατώτερο πλήρωμα.

    [06] Αναβλήθηκε η δίκη του Ερβέ Φαλσιανί

    Η δίκη στην Ελβετία του Ερβέ Φαλσιανί, του γαλλο-ιταλού πρώην υπεύθυνου για θέματα πληροφορικής της τράπεζας HSBC -Suisse, ο οποίος κατηγορείται για οικονομική κατασκοπεία, ξεκίνησε σήμερα, όμως αναβλήθηκε αμέσως λόγω απουσίας του κατηγορουμένου

    Το ομοσπονδιακό ποινικό δικαστήριο που εδρεύει στην Μπελινζόν, στη νότια Ελβετία, δέχθηκε το αίτημα του εισαγγελέα που ζήτησε την αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας. Ο πρώην εργαζόμενος της HSBC, που είχε ανακοινώσει ότι δεν θα παρίστατο στην δίκη του στην Μπελινζόν, θα κλητευθεί για δεύτερη φορά.

    Η προσεχής ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο ποινικών υποθέσεων του ομοσπονδιακού ποινικού δικαστηρίου έχει οριστεί για τις 2 Νοεμβρίου.

    Εάν ο Φαλσιανί δεν ανταποκριθεί και στη δεύτερη κλήτευση, το δικαστήριο θα τον δικάσει ερήμην.

    [07] Το φιλοκουρδικό HDP εξετάζει το ενδεχόμενο να ματαιώσει όλες τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις

    Το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) εξετάζει το ενδεχόμενο να ματαιώσει όλες τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου στην Τουρκία λόγω των φόβων που υπάρχουν για την ασφάλεια των υποστηρικτών του μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση του Σαββάτου στην Άγκυρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Αϊχάν Μπιλγκέν στο Ρόιτερς.

    Η επίθεση αυτή, η χειρότερη στην ιστορία της Τουρκίας, προκάλεσε φόβους για την ασφάλεια κατά την προεκλογική αυτή περίοδο στη χώρα. Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι η Άγκυρα θα λάβει επιπλέον μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση.

    [08] Στην Τουρκία την Κυριακή η Άγγελα Μέρκελ

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα μεταβεί την Κυριακή στην Τουρκία για μια επίσκεψη αφιερωμένη στην πόλεμο στη Συρία, στην προσφυγική κρίση, καθώς και στον "αγώνα κατά της τρομοκρατίας" μετά τη διπλή αιματηρή επίθεση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Άγκυρα, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της.

    "Οι συνομιλίες αυτές (με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου) θα αφορούν κυρίως τον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας, την κατάσταση στη Συρία, τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης καθώς και διμερή θέματα", δήλωσε ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

    [09] Δώδεκα νέα προγράμματα απασχόλησης για 104.000 ανέργους

    Στο σχεδιασμό 12 νέων προγραμμάτων απασχόλησης που θα υλοποιηθούν εντός 6 μηνών και αφορούν 104.000 ανέργους, προχωρά το υπουργείο Εργασίας.

    Στόχος του υπουργείου, με αυτά τα προγράμματα, είναι η υποστήριξη των ανέργων, ενώ, όπως σημειώνεται, απευθύνονται στους δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας προς ενίσχυση των επιχειρήσεων στην παροχή εγγυημένης απασχόλησης με την προϋπόθεση όμως, όπως ορίζεται, ένα ποσοστό των ανέργων θα συνεχίσει να εργάζεται και μετά τη λήξη του προγράμματος.

    Στο πλαίσιο επέκτασης της μαθητείας τα προγράμματα περιλαμβάνουν εγγυημένη απασχόληση από 6 έως 12 μήνες. Σε αυτά τα προγράμματα δίνεται έμφαση στις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία όπως σε μακροχρόνια ανέργους, ανέργους πάνω από 50 και γυναίκες.

    [10] Θ. Φωτίου: Επέκταση της ειδικής κάρτας για τα προνοιακά επιδόματα έως το 2016

    Επέκταση της ειδικής κάρτας για τα προνοιακά επιδόματα έως το 2016 και καταβολή τους κάθε 24 του μήνα, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

    Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η κ. Φωτίου ανέφερε ότι οι 6.500 ενστάσεις που υπάρχουν για την κάρτα Πρόνοιας θα εξεταστούν μέχρι το τέλος του μήνα.

    Επίσης, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης σημείωσε ότι τα οικογενειακά επιδόματα πρόκειται να καταβληθούν από τις 12 έως τις 16 Οκτωβρίου σε όσους έχουν συμπληρώσει το έντυπο Α21, όπως προβλέπεται, έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

    [11] Ο Ορχάν Παμούκ επικρίνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την επίθεση κατά των Κούρδων

    Ο νομπελίστας Λογοτεχνίας το 2006 Ορχάν Παμούκ επικρίνει έντονα τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο κατηγορεί για "σχέδιο" απέναντι στους Κούρδους, την επομένη της επίθεσης στην Άγκυρα, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

    "H εκλογική ήττα εξόργισε τον Ερντογάν (...)", οι Κούρδοι "δεν τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους για το σχέδιό του της προεδρικής Δημοκρατίας", εκτιμά ο Παμούκ που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας.

    "Κυβέρνηση και στρατός αποφάσισαν να ξαναρχίσουν τον πόλεμο κατά του κουρδικού κινήματος", δήλωσε ο συγγραφέας των βιβλίων "Χιόνι" και "Ιστανμπούλ, πόλη και αναμνήσεις".

    [12] Το προσφυγικό στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλ. Τσίπρα με τον Α. Γκουτέρες

    Το προσφυγικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες.

    Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ, που έφτασε στο Μαξίμου στις 10.30 το πρωί, αναφέρθηκε στο ταξίδι του στη Λέσβο, όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τη διαχείριση του προβλήματος. Ο κ. Γκουτέρες μετέφερε στον πρωθυπουργό τις καλές εντυπώσεις του από την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη που δείχνει ο ελληνικός λαός απέναντι στους πρόσφυγες.

    «Είναι μια δύσκολη κατάσταση, αλλά κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Είμαι Πορτογάλος, οπότε καταλαβαίνω την κατάσταση. Στη χώρα μου κι εδώ είναι το ίδιο, είπε ο κ. Γκουτέρες και πρόσθεσε πως διαπίστωσε ανθρωπιά και αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό. Βλέπουμε ότι οι άνθρωποι παίρνουν φροντίδα, είπε και επισήμανε ότι ο κόσμος θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη του και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τα προβλήματα μπορούν να λυθούν. Αν δεν υπάρχει ανθρωπιά δεν γίνεται τίποτα, επανέλαβε ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας πως αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για την Ευρώπη.

    «Και στην Ελλάδα υπήρχαν εξαρχής δυσκολίες, αλλά η διαφορά μεταξύ προσφύγων και μεταναστών είναι ξεκάθαρη τώρα» τόνισε, από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως οι Έλληνες έχουν την εμπειρία των προσφύγων διότι στο παρελθόν πολλοί Έλληνες ήλθαν από το Αιγαίο ως πρόσφυγες.

    Έτσι, υπάρχει στο μυαλό μας η έννοια του τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας. Γι΄αυτό πιστεύω ότι ο κόσμος κινητοποιείται, ειδικά στη Μυτιλήνη, επισήμανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανεφέρθηκε στον ρόλο των τοπικών αρχών, που, όπως σημείωσε, προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν.

    Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έχει ήδη επισκεφθεί το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα και τη Λέσβο.

    [13] Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα αυξήσει τις νέες χορηγήσεις δανείων στην Ελλάδα στα 3 δισ. ευρώ

    Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα επιδιώξει να αυξήσει τις νέες χορηγήσεις δανείων στην Ελλάδα στα 3 δισ. ευρώ ετησίως από 2 δισ. ευρώ και θα στείλει μία μεγαλύτερη ομάδα (στελεχών της) στη χώρα, δήλωσε ο Πρόεδρός της Βέρνερ Χόιερ στο πρακτορείο Bloomberg.

    «Είμαστε έτοιμοι να επεκταθούμε σημαντικά, εάν προωθούνται προγράμματα που είναι οικονομικά ευέλικτα και βιώσιμα», σημείωσε ο Χόιερ στο περιθώριο των εργασιών της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα, προσθέτοντας ότι αυτά μπορεί να αφορούν από τον τομέα της καινοτομίας έως του τουρισμού, αλλά θα πρέπει να είναι ανταποδοτικά.

    Ο επικεφαλής της ΕΤΕπ ανέφερε ότι έως το τέλος του έτους θα υλοποιηθεί το 15% του νέου επενδυτικού προγράμματος της ΕΕ (γνωστού ως «σχέδιο Γιούνκερ»), παρά το γεγονός ότι αυτό δεν είναι ακόμη πλήρως οργανωμένο.

    Το «σχέδιο Γιούνκερ» αποσκοπεί στην υλοποίηση ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων ύψους 315 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2017, οι οποίες θα αντιμετώπιζαν δυσκολίες στη χρηματοδότησή τους.

    Η Επιτροπή Επενδύσεων του προγράμματος δεν έχει ακόμη συσταθεί και ο διευθύνων σύμβουλός του δεν έχει ακόμη λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάτι που είναι πιθανόν να γίνει την επόμενη εβδομάδα, είπε ο Χόιερ.

    [14] Πρώτη οδήγηση της νέας BMW X1

    H κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων παρουσιάζει ανοδικές τάσεις και στην ελληνική αγορά. Η BMW εκπροσωπεί το τμήμα της πολυτελούς κατηγορίας που έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό την οδηγοκεντρική προσέγγιση. Η νέα πρόταση της γερμανικής μάρκας είναι η δεύτερη γενιά του μοντέλου Χ1.

    Κατά την διάρκεια της παρουσίασης στην Ελλάδα, υπήρχε δυνατότητα δοκιμής του πολυτελούς μοντέλου. Το πρώτο στοιχείο που κάνει εντύπωση στον οδηγό είναι η στιβαρότητα της κατασκευής και η λιτή διακόσμηση. Στο δρόμο διαπιστώθηκε ότι το νέο πλαίσιο, οι αναβαθμισμένες αναρτήσεις και οι νέες ρυθμίσεις του συστήματος διεύθυνσης συμβάλουν στην επίτευξη υψηλών οδηγικών χαρακτηριστικών. Η δεύτερη γενιά σε σχέση με την απερχόμενη παρουσιάζει μικρότερες κλίσεις στις στροφές. Βελτιωμένη είναι και η ποιότητα κύλισης. Πλέον το ταξίδι είναι πιο άνετο και ο θόρυβος στο σαλόνι από τον κινητήρα και την κύλιση, έχει περιορισθεί αισθητά.

    Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, αρχικά η νέα BMW X1 εξοπλίζεται μόνο με κινητήρες 2.000 κ.εκ. Η παλέτα περιλαμβάνει δυο σύνολα βενζίνης και τρία ντίζελ. Ειδικότερα, στις βενζινοκίνητες μονάδες η ισχύς είναι 192 είτε 231 ίπποι. Στα ντίζελ υπάρχουν οι εξής επιλογές όσον αφορά την απόδοση 150, 190 είτε 231 ίπποι.

    Στη πρώτη δοκιμή με την τετρακίνητη έκδοση xDrive 20i, στη διαδρομή από την Βυτίνα προς την Αθήνα, διαπιστώθηκε ότι ο ισχυρός κινητήρας 2.000 κ.εκ. ισχύος 192 ίππων ταιριάζει στη φιλοσοφία του γερμανικού αυτοκινήτου. Χωρίς πίεση αποδίδει την ισχύ και την ροπή, εξασφαλίζοντας υψηλές ταχύτητες και καλές επιδόσεις.

    Η γερμανική πρόταση διαθέτει πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό (ανάλογα με την έκδοση). Για πρώτη φορά στην BMW X1, διατίθεται το Head-Up Display, το οποίο προβάλλει πληροφορίες που αφορούν τον οδηγό απευθείας στο παρμπρίζ. Επίσης, κατόπιν παραγγελίας φέρει Driving Assistant Plus του συστήματος Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, Lane Departure Warning, Traffic Jam Assistant, Collision Warning και Pedestrian Warning με City Braking.

    Το νέο μοντέλο έχει αυξημένο ύψος συγκριτικά με τον προκάτοχό του, κατά 53 χιλ. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι η αύξηση των χώρων για επιβάτες και αποσκευές. Ο χώρος των γονάτων πίσω έχει αυξηθεί κατά 37 χιλ. στη στάνταρ έκδοση και μέχρι 66 χιλ. με το προαιρετικά ρυθμιζόμενο πίσω κάθισμα, ενώ ο χώρος αποσκευών έφτασε τα 505 λίτρα, είναι κατά 85 λίτρα μεγαλύτερος από αυτόν του προηγούμενου μοντέλου. Τα στάνταρ, διαιρούμενα 40:20:40 / αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, προαιρετικά έχουν ρύθμιση κλίσης πλάτης, ώστε ο χώρος αποσκευών να επεκταθεί στα 1.550 λίτρα. Το προαιρετικό κάθισμα συνοδηγού με αναδιπλούμενη πλάτη και ένα σύστημα πίσω καθισμάτων που μετακινείται εμπρός/πίσω κατά 13 εκατ. προσφέρουν πρόσθετη ευελιξία. Τα υπερυψωμένα καθίσματα (+36 χιλ. μπροστά, +64 χιλ. πίσω) βελτιστοποιούν την ορατότητα των επιβατών.

    Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει A/C, ηχοσύστημα με θύρες USB και AUX- in, και το λειτουργικό σύστημα iDrive με οθόνη 6.5-ιντσών στο ταμπλό. Τα πακέτα Advantage, Sport Line, xLine και M Sport που διατίθενται εναλλακτικά αντί της στάνταρ έκδοσης.

    Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 32.500 ευρώ με απόσυρση, έκδοση sDrive 18d 2.000 κ.εκ. 150 ίππων. Οι εκδόσεις με τετρακίνηση, ξεκινούν από τα 36.050 ευρώ(xDrive 20i).

    Σπύρος Ρέκκας

    [15] EURO 2016-Μήτρογλου: «Όλοι ευθυνόμαστε»

    Η εθνική ομάδα επικράτησε στο «Καραϊσκάκη» της Ουγγαρίας με 4-3 και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Γαλλίας βρίσκοντας στον τελευταίο αγώνα της τη νίκη που αναζήτησε σε δέκα αναμετρήσεις. Ο διεθνής επιθετικός της Μπενφίκα, Κώστας Μήτρογλου, ανέβασε μετά το ματς στη σελίδα του στο twitter ένα μήνυμα στο οποίο καταλογίζει ευθύνες, όμως καλεί όλους για ένα νέο ξεκίνημα: «Είναι δύσκολη περίοδος για την Εθνική. Όλοι ευθυνόμαστε. Πλέον, δουλειά απ' όλους για να πάμε ξανά την Ελλάδα μας ψηλά!».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 October 2015 - 10:32:28 UTC