Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ, την Τρίτη, για τα διαδικαστικά της εκλογής προέδρου του κόμματος
  • [02] Το ΚΥΣΕΑ θα συγκληθεί την Τρίτη το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού
  • [03] Την ανάγκη εξεύρεσης μιας βιώσιμης και ειρηνικής λύσης στην κρίση στη Συρία τόνισε Νίκος Ξυδάκης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
  • [04] Επέκταση του ασφαλιστικού νόμου του 2010 και στο Δημόσιο
  • [05] Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έπληξε 53 «στόχους του ΙΚ» στη Συρία
  • [06] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κουρδικό και τουρκικό λαό πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα

  • [01] Νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ, την Τρίτη, για τα διαδικαστικά της εκλογής προέδρου του κόμματος

    Μετά από έξι ώρες συνεδρίασης της ΚΕΦΕ της ΝΔ, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση την Τρίτη και ώρα 12:00 καθώς δεν υπήρξε ομοφωνία μεταξύ των εκπροσώπων των υποψηφίων κυρίως για το ύψος του αντιτίμου συμμετοχής και του διαχωρισμού παλιών και νέων μελών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες σε εκκρεμότητα παραμένουν το ζήτημα των εκλογικών κέντρων, ο αριθμός των τμημάτων και το ύψος του αντιτίμου.

    Αντίθετα συμφώνησαν οι χώροι που θα γίνουν εκλογικά κέντρα θα είναι κομματικές οργανώσεις αλλά και δημόσιοι χώροι, εύκολα προσβάσιμοι για όλες τις ηλικίες.

    Πιο συγκεκριμένα για το αντίτιμο, η εισήγηση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου ήταν να οριστεί στα 2 ευρώ.

    Για τα εκλογικά κέντρα και τμήματα εκφράστηκαν δύο απόψεις και σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του κ. Παπαμιμίκου ήταν μια ενδιάμεση λύση με μείωση κατά 20% σε σχέση με το 2009, περίπου 1250 κάλπες και 900 εκλογικά κέντρα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Παπαμιμίκος κάλεσε τους εκπροσώπους των υποψηφίων μέχρι αύριο να βρουν κοινή συνισταμένη.

    [02] Το ΚΥΣΕΑ θα συγκληθεί την Τρίτη το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού

    Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στις 10.30 πμ θα συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

    Επίσης, την ίδια ημέρα, στις 4.00 μμ ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σε διυπουργική σύσκεψη για το προσφυγικό.

    Και οι δύο συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [03] Την ανάγκη εξεύρεσης μιας βιώσιμης και ειρηνικής λύσης στην κρίση στη Συρία τόνισε Νίκος Ξυδάκης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

    Την ανάγκη εξεύρεσης μιας βιώσιμης και ειρηνικής λύσης στην κρίση στη Συρία υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκος Ξυδάκης παρεμβαίνοντας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο.

    Το Συμβούλιο, υπό την προεδρία της Ύπατης Εκπροσώπου της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι, απασχόλησαν μεταξύ άλλων οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη, τη Συρία και ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής.

    «Για την Ελλάδα, που βρίσκεται στο σταυροδρόμι της προσφυγικής κρίσης, η ειρήνευση στη Συρία είναι υψίστης σημασίας, για πολλούς λόγους, με κυριότερο την ανάγκη τερματισμού της πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης και των μαζικών μετακινήσεων πληθυσμών. Όλοι πρέπει να εργαστούμε για τον ίδιο στόχο: για μια βιώσιμη πολιτική λύση της συριακής κρίσης με πολυμερή διπλωματία και εμπλοκή όλων των διεθνών παραγόντων» δήλωσε στην παρέμβασή του για τη Συρία ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

    [04] Επέκταση του ασφαλιστικού νόμου του 2010 και στο Δημόσιο

    Νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου, «μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», το οποίο κατατέθηκε απόψε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος της εβδομάδας.

    Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, από την 1η Σεπτεμβρίου επεκτείνεται η εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου (3865/2010) και στο δημόσιο τομέα, ενώ ξεκινά η εφαρμογή και του νέου τρόπου υπολογισμού της σύνταξης, η οποία θα υπολογίζεται ως άθροισμα της βασικής και της αναλογικής σύνταξης.

    Το κατώτατο όριο σύνταξης δεν θα ισχύει, για όσους έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν από την υπηρεσία τους από την 1η Ιουλίου του 2015 και μετά, και δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους.

    Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται όσοι είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα κατά τις 19 Αυγούστου του 2015, ενώ το κατώτατο όριο που υπήρχε στις 19 Αυγούστου, παραμένει αμετάβλητο έως το τέλος του 2021.

    Όσοι εργαζόμενοι του Δημοσίου συνταξιοδοτούνται με μειωμένη σύνταξη, θα υποστούν επιπλέον μείωση 10% έως ότου συμπληρώσουν το προβλεπόμενο όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση.

    [05] Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έπληξε 53 «στόχους του ΙΚ» στη Συρία

    Η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας βομβάρδισε μέσα στις τελευταίες 24 ώρες 53 «στόχους» του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη Συρία, καταστρέφοντας μεταξύ άλλων ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και ένα σημείο διέλευσης μαχητών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

    Βομβαρδιστικά Σουχόι Su-34 και μαχητικά αεροπορικής υποστήριξης Su-24M και Su-25SM έκαναν 55 εξόδους για να πλήξουν στόχους στις επαρχίες της Χομς και της Χάμα, στο κεντρικό τμήμα της Συρίας, στην επαρχία της Λαττάκειας, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, και στην επαρχία της Ιντλίμπ, επίσης στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονατσένκοφ.

    Τα ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν κοντά στη Σάλμα, στην επαρχία της Λαττάκειας, ένα σημείο διέλευσης του ΙΚ και μια αποθήκη πυρομαχικών. Ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης ξένων μαχητών που πηγαίνουν να ενταχθούν στη τζιχαντιστική οργάνωση επλήγη από ένα Su-34, στη Μαστούμα, στην επαρχία της Ιντλίμπ. Εξάλλου η ρωσική ΠΑ κατέστρεψε μια θέση πυροβόλου έπειτα από αναγνώριση ενός τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Τελ Σουκάικ, στην κεντρική επαρχία της Χάμα, και πολλές θέσεις διοίκησης και αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων σε διάφορες περιοχές της Συρίας.

    Σύμφωνα με τη Μόσχα τα αεροπορικά πλήγματα που άρχισε την 30ή Σεπτεμβρίου η ρωσική ΠΑ έχουν καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος του οπλοστασίου του ΙΚ, οι μαχητές του οποίου σταδιακά αρχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωποι με έλλειψη εκρηκτικών.

    «Τις τελευταίες ημέρες, οι τρομοκράτες κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να στείλουν προς τη γραμμή του μετώπου με τις συριακές δυνάμεις πυρομαχικά, όπλα, καύσιμα και στρατιωτικό υλικό από την επαρχία της Ράκα», ανέφερε ο Κονατσένκοφ.

    Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε ότι η Μόσχα και ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος πλήττει το ΙΚ στη Συρία αλλά και στο Ιράκ έχουν «σχεδόν καταλήξει σε συμφωνία» σε ό,τι αφορά τον συντονισμό τους για να αποφευχθούν επεισόδια ανάμεσα στα μαχητικά τους στον συριακό εναέριο χώρο.

    Ωστόσο επέκρινε την άρνηση του συνασπισμού υπό αμερικανική ηγεσία να μοιραστεί με τη Μόσχα πληροφορίες και συντεταγμένες για τις θέσεις του ΙΚ που συλλέγουν οι υπηρεσίες κατασκοπείας των ΗΠΑ, όπως επίσης και δεδομένα για τις θέσεις των μαχητών της λεγόμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης.

    Ακόμη ο Λαβρόφ υπενθύμισε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συντονίσει τις ενέργειές της με αυτήν που χαρακτηρίζει «πατριωτική αντιπολίτευση» στον Μπασάρ αλ Άσαντ στον αγώνα εναντίον των «τρομοκρατικών» οργανώσεων στη Συρία αλλά και για την έναρξη μιας διαδικασίας πολιτικής διευθέτησης της σύγκρουσης.

    Η ΕΕ κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να «σταματήσει αμέσως» τα πλήγματα εναντίον της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στη Συρία.

    Εξάλλου ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας φέρονται να διεμήνυσαν σε Ρώσους ομολόγους τους ότι η ρωσική επέμβαση στη Συρία θα έχει «επικίνδυνες συνέπειες», θα κλιμακώσει τον πόλεμο και «θα προσελκύσει» εξτρεμιστές από διάφορες χώρες να πάρουν μέρος σε αυτόν, σύμφωνα με μια σαουδαραβική πηγή.

    [06] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κουρδικό και τουρκικό λαό πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα

    Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κουρδικό και τουρκικό λαό μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση του Σαββάτου στην Άγκυρα πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα.

    Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς την τουρκική πρεσβεία.

    «Η επιστροφή στη διαδικασία της ειρήνευσης και η περιφρούρηση της δημοκρατίας αποτελεί τον μοναδικό δρόμο για την αποφυγή επανάληψης τέτοιων αποτρόπαιων επιθέσεων κατά της ανθρώπινης ζωής», αναφέρεται στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στην συγκέντρωση.

    «Η πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, μεταξύ των οποίων μέλη της νεολαίας του HDP, αποτελεί ακόμη ένα αιματοβαμμένο επεισόδιο στην απόπειρα τρομοκράτησης των αγώνων της Αριστεράς, των δημοκρατικών πολιτών, της νεολαίας και των Κούρδων της Τουρκίας, για δημοκρατία, ελευθερία και δικαιοσύνη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ .

    «Μπροστά σε αυτή την επικίνδυνη κλιμάκωση, καθίσταται σαφής η ανάγκη να ενισχυθεί ο αγώνας για ειρήνη και δημοκρατία στη γείτονα χώρα σε διεθνές επίπεδο αλλά και της επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών για το Κουρδικό, παρά τις σοβαρές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει σήμερα η προοπτική αυτή.

    Καταδικάζουμε απερίφραστα την δολοφονία και την επιχείρηση τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων πολιτών και οργανώσεων της Τουρκίας. Εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους του HDP. Οι λαοί δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι και να παλέψουν με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα για την Ειρήνη και την Δημοκρατία» καταλήγει η ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 October 2015 - 20:32:16 UTC