Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μοναδικό θέμα συζήτησης το πολυνομοσχέδιο και η στάση της ΝΔ , ξεκαθάρισε εξ΄αρχής στους βουλευτές και στους συνυποψήφιους ο
  • [02] Γιούνκερ: Χρήσιμη μια ελληνοτουρκική συνεργασία στο Αιγαίο, υπό ευρωπαϊκή αιγίδα
  • [03] «Δύσκολα υλοποιήσιμη» χαρακτηρίζει την πρόταση δημιουργίας ζωνών ασφαλείας στη Συρία ανώτερη πηγή της ΕΕ
  • [04] Τρείς νεκροί από ανατροπή σκάφους με μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή "Ακρα Κόρακα" της Μυτιλήνης.
  • [05] Νέα ευρήματα στο Ασκληπιείο Φενεού
  • [06] «Μια αγκαλιά για τους πρόσφυγες» ανοίγουν χορευτές τάνγκο στη Θεσσαλονίκη
  • [07] Σ. Θεοδωράκης:"Δεν στηρίζουμε νέους φόρους"
  • [08] Για την αποστολή 300 στελεχών του αμερικανικού στρατού στο Καμερούν ενημέρωσε το Κογκρέσο ο πρόεδρος Ομπάμα
  • [09] Πρεμιέρα για Ευρωλίγκα και Ολυμπιακό

  • [01] Μοναδικό θέμα συζήτησης το πολυνομοσχέδιο και η στάση της ΝΔ , ξεκαθάρισε εξ΄αρχής στους βουλευτές και στους συνυποψήφιους ο Β. Μεϊμαράκης στη συνεδρίαση της ΚΟ

    Το θετικό κλίμα που διατυπώθηκε στη συνάντηση των τεσσάρων μεταφέρθηκε και στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ όπου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξ΄αρχής φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως μοναδικό θέμα συζήτησης θα ήταν το πολυνομοσχέδιο και η στάση που θα κρατούσε η ΝΔ.

    Μετά από μια ενδελεχή ενημέρωση, επί των βασικών άρθρων από τους αρμόδιους βουλευτές, το λόγο πήρε ο κ. Γεωργιάδης που εξέφρασε την εκτίμηση πως ίσως η ΝΔ πρέπει συνολικά να απορρίψει όλα τα άρθρα. "Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. Και ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική, αλλά άφησε ανοιχτό να στηριχθούν συγκεκριμένα μέτρα που φέρνουν ανάπτυξη, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε πως το πολυνομοσχέδιο είναι 90% φόροι και καταστρέφει την ελληνική κοινωνία.

    Ο κ. Τζιτζικώστας, έκανε λόγο για ένα καταστροφικό επτάμηνο, στο οποίο η διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχθηκε χειρότερη από την ίδια την κρίση. Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα το μνημόνιο αυτό εκφράζει απόλυτα τον κύριο Τσίπρα καθώς , όπως είπε, είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των ιδεοληψιών του. ?Ο κ. Τσίπρας εκφράζει ξεκάθαρο το παλιό. Και η λογική του είναι να συντηρήσει ένα κομματικό κράτος το οποίο πνίγει τις επιχειρήσεις και τον ιδιωτικό τομέα, αφανίζει το δικαίωμα των νέων για δουλειά, διαλύει τη δυνατότητα για κοινωνική συνοχή και υποστήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Tο 90% των μέτρων, είναι χαράτσια και φόροι, και μόλις 10% είναι οι αλλαγές και οι τομές που έχει ανάγκη η χώρα. Η απόγνωση, η φτώχεια του κόσμου ήταν για εκείνον το σκαλοπάτι για την εξουσία", δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η ΝΔ θα κερδίσει τη μάχη που έχει μπροστά της. Όπως είπε, η ΝΔ θα πρέπει το επόμενο διάστημα, να υποστηρίζει μόνο όσα είναι χρήσιμα για τη χώρα και τους συμπολίτες και όσα μπορούν να βοηθήσουν στην αναπτυξιακή λογική που υπηρετεί η ΝΔ και με τα οποία συμφωνεί.

    ?Είμαστε υπέρ της δημιουργίας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, των επενδύσεων και της νεανικής επιχειρηματικότητας. Υπέρ της ελευθερίας. Θα στηρίξουμε κάθε σωστή διαρθρωτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα.

    Θα αγωνιστούμε με τρόπο συλλογικό και ενιαίο. Όπου κι αν δίνει η παράταξη τη μάχη, θα τη δίνει ενιαία και συντεταγμένα? κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

    Το θέμα των εκλογών και της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί θέλησαν να θέσουν οι κκ. Καράογλου, Σαλμάς και Χατζηδάκης, όμως ο κ. Μεϊμαράκης, έσπευσε να παρέμβει για να μην διεξαχθεί αυτή η συζήτηση.

    [02] Γιούνκερ: Χρήσιμη μια ελληνοτουρκική συνεργασία στο Αιγαίο, υπό ευρωπαϊκή αιγίδα

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι «θα ήταν πολύ χρήσιμο» αν «υπό ευρωπαϊκή αιγίδα» υπήρχε ναυτική συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας, «ούτως ώστε να επιτηρείται η πύλη εισόδου» των μεταναστών στην Ευρώπη.

    Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ άφησε να εννοηθεί ότι, εξ όσων αντελήφθη κατά τις πρόσφατες συνομιλίες του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρεγίπ Ερντογάν, η Άγκυρα δεν έχει αντιρρήσεις. Πλην όμως, συνέχισε, φαίνεται να υπάρχουν αντιρρήσεις από ελληνικής πλευράς, για τις οποίες -όπως σημείωσε- θα υπάρξουν διαβουλεύσεις. «Είναι θέμα ευρωπαϊκό, δεν είναι θέμα ελληνοτουρκικών σχέσεων» τόνισε επίσης ο πρόεδρος της Επιτροπής.

    [03] «Δύσκολα υλοποιήσιμη» χαρακτηρίζει την πρόταση δημιουργίας ζωνών ασφαλείας στη Συρία ανώτερη πηγή της ΕΕ

    Οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να συζητήσουν την Πέμπτη την πρόταση της Τουρκίας για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στη συριακή επικράτεια, μια πρόταση που είναι δύσκολα υλοποιήσιμη εν μέσω των επιχειρήσεων της Ρωσίας και του Ιράν στη χώρα, εκτίμησε σήμερα μια πηγή στην ΕΕ σε δηλώσεις της στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

    Την 5η Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε τη δημιουργία μιας ζώνης ασφάλειας, καθώς και την ενίσχυση της εκπαίδευσης και του εξοπλισμού των μαχητών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ), με στόχο την μείωση των προσφυγικών ροών από την Συρία προς τα κράτη μέλη της ΕΕ και άλλες χώρες.

    «Όλοι γνωρίζουμε πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας και του Ιράν στη Συρία καθιστούν την πρόταση (περί δημιουργίας ζωνών ασφαλείας) ακόμη πιο δύσκολα υλοποιήσιμη. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς μπορεί να εφαρμοστεί στη πράξη», δήλωσε η πηγή αυτή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    Οι τουρκικές αρχές με επιστολή τους προειδοποίησαν τους ηγέτες της ΕΕ για μια νέα μαζική ροή προσφύγων στην Ευρώπη αν δεν δημιουργηθούν ζώνες ασφαλείας, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    Τη Δευτέρα, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι χαρακτήρισε δύσκολο στόχο τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στη Συρία εν μέσω των επιχειρήσεων του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα και των ρωσικών επιχειρήσεων.

    [04] Τρείς νεκροί από ανατροπή σκάφους με μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή "Ακρα Κόρακα" της Μυτιλήνης.

    Οι σοροί τριών προσφύγων - ενός μικρού κοριτσιού, ενός βρέφους και μίας γυναίκας - αλλά και μία αναποδογυρισμένη λέμβος, εντοπίστηκαν πριν από λίγο από ιδιώτες δύτες στη θαλάσσια περιοχή "Άκρα Κόρακα" της Μυτιλήνης.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό, από το πρωί ήταν σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή, καθώς τουρκική ακταιωρός είχε περισυλλέξει από τα τουρκικά χωρικά ύδατα 21 μετανάστες, οι οποίοι δήλωσαν ότι επέβαιναν σε λέμβο που αναποδογύρισε μαζί με άλλα τρία άτομα που αγνοούνταν. Άμεσα οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και ξεκίνησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή στα ελληνικά χωρικά ύδατα, από πλωτό του λιμενικού και ελικόπτερο της Frontex για τον εντοπισμό των τριών αγνοουμένων. Τελικά, το απόγευμα εντοπίστηκαν οι τρείς σοροί των άτυχων προσφύγων αλλά και η αναποδογυρισμένη λέμβος.

    [05] Νέα ευρήματα στο Ασκληπιείο Φενεού

    Νέα ευρήματα είδαν το φως στη φετινή, πρώτη περίοδο του συστηματικού ανασκαφικού προγράμματος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας. Μεταξύ αυτών, ένα βάθρο πάνω στο οποίο αρχικά έστεκαν δύο χάλκινα αγάλματα που αντικαταστάθηκαν αργότερα από ένα λίθινο, η μορφή του ιωνικού περιστυλίου, καθώς και ο τρόπος που επιτυγχανόταν η είσοδος στο ιερό. Το Ασκληπιείο της Αρχαίας Φενεού βρίσκεται στο επιβλητικό ορεινό φυσικό περιβάλλον της ομώνυμης κοιλάδας, στις ανατολικές υπώρειες του νότιου λοφίσκου της Ακρόπολης, σε υψόμετρο 750 μ. Τον Σεπτέμβριο 2015 ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος του συστηματικού ανασκαφικού προγράμματος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, υπό τη διεύθυνση του προϊσταμένου της Κωνσταντίνου Κίσσα, καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας, με τη συμμετοχή του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας, Torsten Mattern, από το Πανεπιστήμιο του Trier της Γερμανίας.

    Κατά τη διάρκειά της διαπιστώθηκαν αλλεπάλληλες οικοδομικές φάσεις στο ιερό, η αρχική φάση του οποίου χρονολογείται στο β' μισό του 4ου αι. π.Χ., όταν ήταν πολύ μικρότερο σε μέγεθος. Κατά τη φετινή ανασκαφική περίοδο διαπιστώθηκε ότι το περιστύλιο έχει κάτοψη σχήματος "Π" με μετακιόνιο διάστημα 2.30 μ., ενώ επιβεβαιώθηκε η πορεία των τοίχων του περιστυλίου και της υπαίθριας αυλής και αποκαλύφθηκε ότι η είσοδος στο ιερό επιτυγχανόταν από τα ανατολικά μέσω ράμπας. Δευτερεύουσα είσοδος υπήρχε στα βόρεια, κατά μήκος του αντίστοιχου τοίχου της αυλής.

    [06] «Μια αγκαλιά για τους πρόσφυγες» ανοίγουν χορευτές τάνγκο στη Θεσσαλονίκη

    Μια εικόνα από την Ειδομένη ήταν αρκετή για να ευαισθητοποιήσει τους χορευτές τάνγκο της Θεσσαλονίκης για να ανοίξουν μια αγκαλιά για τους πρόσφυγες και να προχωρήσουν στη διοργάνωση μιας χορευτικής εκδήλωσης με σκοπό τη συγκέντρωση βοήθειας.

    Η εκδήλωση «Μια αγκαλιά για τους πρόσφυγες» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Θεσσαλονίκης (7.00-11.30 μμ) , το πρόγραμμά της θα περιλαμβάνει δωρεάν μάθημα τάνγκο και σόου από καταξιωμένους και βραβευμένους χορευτές από την Ελλάδα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη με μόνη υποχρέωση των προσερχόμενων να φέρουν έστω και ένα από τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται οι πρόσφυγες.

    «Το περασμένο Σάββατοκύριακο ήμασταν στην Ειδομένη. Δε θα προσπαθήσω να σας περιγράψω την κατάσταση γιατί είναι αδύνατον. Τα πράγματα είναι πολύ παραπάνω από τραγικά. Σκεφτείτε μόνο ότι από τις 3 έως τις 6 το πρωί έφτασαν λεωφορεία με περίπου 3000 άτομα και για την παραλαβή -τακτοποίηση τους ήμασταν υπεύθυνοι εγώ, ο Στέλιος Σταμπουλίδης, η Χριστίνα Δατσέρη και άλλοι τέσσερις εθελοντές. Η βροχή- καταιγίδα ήταν ασταμάτητη και ο χώρος φυσικά δεν επαρκούσε, με αποτέλεσμα πάνω από 30 λεωφορεία να μένουν γεμάτα για ώρες έξω από το κέντρο υποδοχής. Κάποιοι μάλιστα από τους οδηγούς, παρά την καταιγίδα παρατούσαν τους ανθρώπους μέσα στα χωράφια» περιγράφει η εθελόντρια Δέσποινα Αμαραντίδου η οποία είναι δασκάλα τάνγκο και μετέχει στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

    [07] Σ. Θεοδωράκης:"Δεν στηρίζουμε νέους φόρους"

    «Το Ποτάμι δεν έχει κανένα σκοπό, αφού διασώσουμε τη χώρα κι είναι στο ευρώ, να επεκτείνουμε τα μέτρα λιτότητας σε μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Τουλάχιστον δεν θα το κάνουμε εμείς. Ας το κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και o κύριος Καμμένος» υπογράμμισε o Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του στη Λαμία, στο περιθώριο της οργανωτικής προσυνδιάσκεψης του κόμματός του.

    Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «από δω και στο εξής, το Ποτάμι έχει σκοπό να στηρίξει τις αποφάσεις που θα είναι προς όφελος των πολλών. Δεν θα στηρίξει όμως νέους φόρους. Δεν θα στηρίξει αποφάσεις που δημιουργούν τον φαύλο κύκλο της κρίσης?».

    Σε ότι αφορά την πορεία του κόμματός του, δήλωσε:«πιστεύω και ελπίζω ότι σύντομα το Ποτάμι θα είναι η πρώτη επιλογή για μια μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος»

    [08] Για την αποστολή 300 στελεχών του αμερικανικού στρατού στο Καμερούν ενημέρωσε το Κογκρέσο ο πρόεδρος Ομπάμα

    O πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ενημέρωσε με επιστολή του σήμερα το Κογκρέσο για την απόφαση της κυβέρνησής του να αναπτύξει 300 άνδρες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Καμερούν, στο πλαίσιο της πιο εντατικής προσπάθειας της Ουάσιγκτον για να αντιμετωπιστεί η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας.

    «Στις 12 Οκτωβρίου 2015, περίπου 90 μέλη του προσωπικού του αμερικανικού στρατού ξεκίνησαν την αποστολή στο Καμερούν, με την συναίνεση της κυβέρνησης του Καμερούν», ανέφερε ο Ομπάμα στην επιστολή. «Ο συνολικός αριθμός των ανδρών του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που θα αναπτυχθούν στο Καμερούν προβλέπεται να είναι περίπου 300», διευκρίνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

    Οι δυνάμεις αυτές θα συμμετέχουν σε επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης από αέρος στην περιοχή, σημείωσε ο Ομπάμα και πρόσθεσε ότι η αποστολή θα παραμείνει στο Καμερούν «έως ότου να μη χρειάζεται πλέον η υποστήριξη» που θα παρέχει.

    [09] Πρεμιέρα για Ευρωλίγκα και Ολυμπιακό

    Όλα έτοιμα για το εναρκτήριο τζάμπολ της σεζόν 2015-16 στην Ευρωλίγκα και... τον Μάιο του 2016 στο Βερολίνο ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης, που θα πάρει τα «σκήπτρα» από τη Ρεάλ Μαδρίτης, θα λάβει 1 εκατομμύριο ευρώ ως μπόνους για την κατάκτηση του τίτλου. Στη διεκδίκηση και οι δύο ελληνικές ομάδες, πρώτα (15/10, 21:45) ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός και την επομένη (16/10, 18:00) ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός.

    Στον Ολυμπιακό μετρούν αντίστροφα για την πρεμιέρα των αγωνιστικών απέναντι στην Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» Γιάννη Σφαιρόπουλο, να δηλώνει στη συνέντευξη Τύπου: «Πρώτος στόχος η νίκη, δεύτερος η βελτίωση με Τσεντεβίτα». Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης με κόσμο, λόγω τιμωρίας της έδρας.

    Ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει τη διαδρομή του από τη Ρωσία, κόντρα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν, στην τεχνική ηγεσία της οποίας βρίσκεται από φέτος ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

    Το πρόγραμμα του πρεμιέρας της φάσης των ομίλων:

    1ος ΟΜΙΛΟΣ

    15/10 Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Στρασμπούρ (Γαλλία)

    16/10 Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

    16/10 Κίμκι (Ρωσία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

    2ος ΟΜΙΛΟΣ

    15/10 Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)

    15/10 Λιμόζ (Γαλλία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

    16/10 Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)

    3ος ΟΜΙΛΟΣ

    15/10 Καρσίγιακα (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

    16/10 Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)

    16/10 Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

    4ος ΟΜΙΛΟΣ

    15/10 ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

    15/10 Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Σάσαρι (Ιταλία)

    15/10 Μάλαγα (Ισπανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 October 2015 - 18:32:21 UTC