Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: Μήνυμα ενότητας στέλνουν οι τέσσερις «μνηστήρες»
  • [02] Μοναδικό θέμα συζήτησης το πολυνομοσχέδιο και η στάση της ΝΔ , ξεκαθάρισε εξ΄αρχής στους βουλευτές και στους συνυποψήφιους ο
  • [03] Εγκρίθηκε από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα
  • [04] Ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας Στάινμαϊερ μεταβαίνει σε Τεχεράνη και Ριάντ για συζητήσεις σχετικά με τη Συρία
  • [05] Οι Ρωσικές δυνάμεις βοηθούν τις ιρακινές δυνάμεις στην μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές με την συναίνεση της Βαγδάτης, δήλωσε ο Σ. Λαβρόφ
  • [06] Bολές από πολεμικά πλοία, στο Πεδίο Βολής Κρήτης, παρακολούθησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
  • [07] «Δεν θα υπάρξει καμία παραγραφή φοροδιαφυγής», διαβεβαίωσε ο Τρ. Αλεξιάδης

  • [01] ΝΔ: Μήνυμα ενότητας στέλνουν οι τέσσερις «μνηστήρες»

    Σε κοινή τους δήλωση τονίζουν πως «ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, συναντηθήκαμε και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της Παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του Καταστατικού».

    Μάλιστα θέλησαν να στείλουν ένα σαφές μήνυμα τονίζοντας πως «αντίπαλος μας είναι μόνο ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου»

    Σε δήλωσή του ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για εξαιρετικό κλίμα και ένα σαφές μήνυμα ενότητας. « Η ΝΔ προχωρά μπροστά ενωμένη, αυτό θέλει η βάση της ΝΔ και αυτό θέλει και η Ελλάδα». Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη πιθανόν να υπάρχει μια παράταση δύο ημερών για την επιλογή της εταιρείας που θα τρέξει το έργο. « Επί της ουσίας δεν υπάρχει διαφωνία, η ΝΔ προχωρά ενωμένη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι επιστρέφει ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που προχωράει ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών.

    «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μετά τη χθεσινή μου παρέμβαση επιβάλλαμε τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Ήδη αναρτήθηκαν στο ίντερνετ οι προδιαγραφές και προχωράμε στην ανοικτή διαδικασία», ανέφερε, λέγοντας πως είναι αυτονόητο ότι επιστρέφει ο εκπρόσωπός του στην ΚΕΦΕ.

    [02] Μοναδικό θέμα συζήτησης το πολυνομοσχέδιο και η στάση της ΝΔ , ξεκαθάρισε εξ΄αρχής στους βουλευτές και στους συνυποψήφιους ο Β. Μεϊμαράκης στη συνεδρίαση της ΚΟ

    Το θετικό κλίμα που διατυπώθηκε στη συνάντηση των τεσσάρων μεταφέρθηκε και στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ όπου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξ΄αρχής φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως μοναδικό θέμα συζήτησης θα ήταν το πολυνομοσχέδιο και η στάση που θα κρατούσε η ΝΔ.

    Μετά από μια ενδελεχή ενημέρωση, επί των βασικών άρθρων από τους αρμόδιους βουλευτές, το λόγο πήρε ο κ. Γεωργιάδης που εξέφρασε την εκτίμηση πως ίσως η ΝΔ πρέπει συνολικά να απορρίψει όλα τα άρθρα. "Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. Και ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική, αλλά άφησε ανοιχτό να στηριχθούν συγκεκριμένα μέτρα που φέρνουν ανάπτυξη, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε πως το πολυνομοσχέδιο είναι 90% φόροι και καταστρέφει την ελληνική κοινωνία.

    Ο κ. Τζιτζικώστας, έκανε λόγο για ένα καταστροφικό επτάμηνο, στο οποίο η διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχθηκε χειρότερη από την ίδια την κρίση. Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα το μνημόνιο αυτό εκφράζει απόλυτα τον κύριο Τσίπρα καθώς , όπως είπε, είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των ιδεοληψιών του. ?Ο κ. Τσίπρας εκφράζει ξεκάθαρο το παλιό. Και η λογική του είναι να συντηρήσει ένα κομματικό κράτος το οποίο πνίγει τις επιχειρήσεις και τον ιδιωτικό τομέα, αφανίζει το δικαίωμα των νέων για δουλειά, διαλύει τη δυνατότητα για κοινωνική συνοχή και υποστήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Tο 90% των μέτρων, είναι χαράτσια και φόροι, και μόλις 10% είναι οι αλλαγές και οι τομές που έχει ανάγκη η χώρα. Η απόγνωση, η φτώχεια του κόσμου ήταν για εκείνον το σκαλοπάτι για την εξουσία", δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η ΝΔ θα κερδίσει τη μάχη που έχει μπροστά της. Όπως είπε, η ΝΔ θα πρέπει το επόμενο διάστημα, να υποστηρίζει μόνο όσα είναι χρήσιμα για τη χώρα και τους συμπολίτες και όσα μπορούν να βοηθήσουν στην αναπτυξιακή λογική που υπηρετεί η ΝΔ και με τα οποία συμφωνεί.

    ?Είμαστε υπέρ της δημιουργίας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, των επενδύσεων και της νεανικής επιχειρηματικότητας. Υπέρ της ελευθερίας. Θα στηρίξουμε κάθε σωστή διαρθρωτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα.

    Θα αγωνιστούμε με τρόπο συλλογικό και ενιαίο. Όπου κι αν δίνει η παράταξη τη μάχη, θα τη δίνει ενιαία και συντεταγμένα? κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

    Το θέμα των εκλογών και της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί θέλησαν να θέσουν οι κκ. Καράογλου, Σαλμάς και Χατζηδάκης, όμως ο κ. Μεϊμαράκης, έσπευσε να παρέμβει για να μην διεξαχθεί αυτή η συζήτηση.

    [03] Εγκρίθηκε από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

    Δεκτό επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του κατά πλειοψηφία έγινε από τις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές το νομοσχέδιο με τα «Μέτρα για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», κατόπιν και της δεύτερης ανάγνωσης που ολοκληρώθηκε απόψε.

    Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια στη 1 το μεσημέρι και αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ της Παρασκευής.

    [04] Ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας Στάινμαϊερ μεταβαίνει σε Τεχεράνη και Ριάντ για συζητήσεις σχετικά με τη Συρία

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ θα ξεκινήσει στο Ιράν μια περιοδεία στη Μέση Ανατολή που θα τον οδηγήσει κατόπιν στη Σαουδική Αραβία και μετά στην Ιορδανία, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπός του, διευκρινίζοντας πως κατά το ταξίδι αυτό οι επαφές που θα έχει ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας θα επικεντρωθούν στον πόλεμο στη Συρία.

    Στην ομιλία του νωρίτερα στην Μπούντεσταγκ, την ομοσπονδιακή κάτω Βουλή της Γερμανίας, ο Σταϊνμάιερ ανέφερε ότι μεταβαίνει στο Ιράν και στη Σαουδική Αραβία προκειμένου να «βοηθήσει να δημιουργηθούν γέφυρες ανάμεσα (σ.σ. στις δύο μεγάλες περιφερειακές δυνάμεις) ώστε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι όλοι οι εταίροι της περιοχής», κάτι «που έχουμε ανάγκη» για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στη Συρία, όπως επισήμανε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

    Το Ιράν είναι ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ αντιθέτως η Σαουδική Αραβία?η οποία υποστηρίζει τους αντάρτες?δεν σταματά να καταγγέλλει τις επεμβάσεις της Τεχεράνης στις συγκρούσεις στη Συρία και στην Υεμένη.

    Ο Στάινμαϊερ θα συναντηθεί το Σάββατο και την Κυριακή στην Τεχεράνη με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, με τον πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας Χασάν Ροχανί καθώς και με τον πρόεδρο του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Σέφερ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων νωρίτερα σήμερα.Κατά τις συναντήσεις αυτές θα γίνει συζήτηση σχετικά με «την εφαρμογή των συμφωνιών για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα» οι οποίες επετεύχθησαν την 14η Ιουλίου στη Βιέννη και «φυσικά, για τη συριακή σύρραξη», διευκρίνισε ο Σέφερ.

    Την Κυριακή ο Στάινμαϊερ θα μεταβεί στη Σαουδική Αραβία όπου θα έχει συναντήσεις με τον επικεφαλής της σαουδαραβικής διπλωματίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ και άλλους Σαουδάραβες ηγέτες.Θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στην Ιορδανία, όπου πρόκειται να συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο της ευρωμεσογειακής εταιρικής σχέσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Στη σύνοδο αυτή θα θιγούν θέματα που άπτονται της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και θέματα που άπτονται της μετανάστευσης, σύμφωνα με τον Σέφερ.

    [05] Οι Ρωσικές δυνάμεις βοηθούν τις ιρακινές δυνάμεις στην μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές με την συναίνεση της Βαγδάτης, δήλωσε ο Σ. Λαβρόφ

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως η Μόσχα βοηθά τις ιρακινές δυνάμεις στην μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με την συναίνεση της κυβέρνησης του Ιράκ.

    "Είναι απαραίτητο να στηρίξουμε τη συνεργασία μεταξύ της Ιρακινής κυβέρνησης και του Ιρακινού Κουρδιστάν στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, αλλά το πράττουμε με την συναίνεση της κυβέρνησης", δήλωσε ο Λαβρόφ.

    Μιλώντας στο Ευρωαρκτικό Συμβούλιο του Μπάρεντς στο Όουλου της Φινλανδίας, ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε παράλληλα πως η πρόσκληση της Ρωσίας για συμμετοχή σε ένα νέο κέντρο πληροφοριών στη Βαγδάτη, που απαρτίζεται προς το παρόν από Ρώσους, Ιρακινούς, Ιρανούς και Σύρους αξιωματούχους παραμένει ανοιχτή σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

    "Αυτές οι πρωτοβουλίες δείχνουν πως όλοι όσοι εναντιώνονται στην τρομοκρατία πρέπει να ενωθούν και να συντονίζουν τις ενέργειες τους", πρόσθεσε.

    Παράλληλα σημείωσε πως η αναταραχή στην Μέση Ανατολή προκλήθηκε από την κατάρρευση των εθνικών κρατών. Όπως τόνισε εξαιτίας του κενού εξουσίας, η Λιβύη έχει μετατραπεί σε μια μαύρη τρύπα μέσα από την οποία διακινούνται λαθραία άνθρωποι και οπλισμό.

    Επιπρόσθετα επισήμανε πως εναπόκειται στους Σύρους πρόσφυγες να επιλέξουν την χώρα στην οποία θα βρουν καταφύγιο, ενώ σημείωσε πως η ρωσική κυβέρνηση χορηγεί οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ιορδανία και το Λίβανο για την αντιμετώπιση της μαζικής εισροής προσφύγων.

    Νωρίτερα σήμερα, ο Λαβρόφ είχε δηλώσει πως η Ρωσία δεν έχει λάβει αίτημα για απευθείας στρατιωτική υποστήριξη από άλλες χώρες, εκτός της Συρίας.

    [06] Bολές από πολεμικά πλοία, στο Πεδίο Βολής Κρήτης, παρακολούθησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

    Βολές βλημάτων διαφόρων τύπων, από πολεμικά πλοία, που πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής Κρήτης, στο πλαίσιο επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Στόλου, παρακολούθησε σήμερα , ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

    Συγκεκριμένα εκτελέστηκαν με επιτυχία βολές:

    Β· Έξι κατευθυνόμενων βλημάτων EXOCET MM-38 από το ΤΠΚ Μπλέσσας, Πεζόπουλος και Τρουπάκης (ανά δύο (2) κάθε ΤΠΚ), κατά στόχου επιφανείας.

    Β· Κατευθυνόμενου βλήματος SEA SPARROW (NSSM) από τη Φ/Γ Θεμιστοκλής κατά επερχόμενου βλήματος EXOCET MM-38.

    Β· Έξι (6) κατευθυνόμενων βλημάτων PENGUIN MK2-MOD3 από τα ΤΠΚ Σιμιτζόπουλος και Καβαλούδης (ανά τρία (3) κάθε ΤΠΚ) κατά στόχου επιφανείας.

    Κατά τη διάρκεια των βολών δοκιμάστηκαν επιτυχώς και τα συστήματα αυτοπροστασίας των πλοίων.

    Μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, τις βολές παρακολούθησαν από την Φρεγάτα Σπέτσαι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ και ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Καραγεώργης ΠΝ.

    [07] «Δεν θα υπάρξει καμία παραγραφή φοροδιαφυγής», διαβεβαίωσε ο Τρ. Αλεξιάδης

    Κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία παραγραφή υπόθεσης φοροδιαφυγής, έδωσε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, κατά τη συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας του Ιουλίου, στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής.

    Με αφορμή δημοσιεύματα για παραγραφή των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην οδηγηθεί καμία υπόθεση για την οποία υπάρχει εντολή ελέγχου ή εισαγγελική παραγγελία σε παραγραφή. «Η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη και θα έρθει στη Βουλή διάταξη», τόνισε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει αυτή η κυβέρνηση οποιαδήποτε υπόθεση στην οποία έχει ξεκινήσει ο έλεγχος να παραγραφεί».

    «Δεν ψηφίζουμε ό,τι μας φέρνουν, όπως μας κατηγορείται. Γίνεται μια διαπραγμάτευση, δεν έχουμε παραιτηθεί. Το θέμα της μη παραγραφής είναι πολιτική βούληση αυτής της κυβέρνησης», επισήμανε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός προχώρησε στην απόσυρση του άρθρου 2 παράγραφος 5 και 6 που αφορούσε την φορολόγηση εισοδημάτων που προέρχονται από ενοίκια.

    Ο κ. Αλεξιάδης, προανήγγειλε, ακόμα, ότι εντός της ημέρας θα φέρει διάταξη για τον κώδικα φορολογικής διαδικασίας, που θα δίνει τη δυνατότητα να περιλαμβάνονται και υποθέσεις που βρίσκονται και στο ΣτΕ και όχι μόνο στα διοικητικά δικαστήρια.

    Νωρίτερα, το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

    Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ποτάμι.

    Η Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.

    Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται επί των άρθρων και θα ολοκληρωθεί το βράδυ και σε Β' ανάγνωση, ενώ αύριο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια και αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 October 2015 - 20:32:13 UTC