Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα μεσάνυχτα η ονομαστική ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο
  • [02] Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τα «πόθεν έσχες»
  • [03] Σπ. Λυκούδης: ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δεν είναι πολύ μακριά
  • [04] Β. Μεϊμαράκης: Είναι ώρα να καταλάβουν ότι τα σύνορά μας είναι ευρωπαϊκά
  • [05] Κατάρριψη αεροσκάφους αγνώστων στοιχείων στον τουρκικό εναέριο χώρο
  • [06] Π. Παντελιάδης στο «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9»: H διαδικασία της προμήθειας φαρμάκων για τους οροθετικούς πρέπε να αλλάξει
  • [07] «Το γεύμα» στη Μπιενάλε νέων καλλιτεχνών στο Μιλάνο
  • [08] Στις αρχές του νέου έτους η νέα τιμολογιακή πολιτική των εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
  • [09] Α. Γεωργιάδης: «Όχι» στη συνδιαχείριση του Αιγαίου με την Τουρκία
  • [10] Υψηλοί τόνοι στη Βουλή με αφορμή το «πόθεν έσχες» υπουργών
  • [11] Γ. Παναγόπουλος στο «Πρακτορείο 104,9»: Να μην αλλάξει ο χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης
  • [12] Γαλλική άποψη για την τεχνολογία
  • [13] Μάρκο Σίλβα: «Με ΑΕΚ, όπως με Άρσεναλ και ΠΑΟΚ»

  • [01] Τα μεσάνυχτα η ονομαστική ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο

    Ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής, μετά από σχετική πρόταση του προεδρεύοντος του Σώματος Νικήτα Κακλαμάνη, αποφάσισε να διεξαχθούν οι ονομαστικές ψηφοφορίες, τα μεσάνυχτα απόψε, τόσο επί της αρχής που έχει ήδη ζητήσει από χθες το ΚΚΕ, όσο και επί ορισμένων άρθρων του νομοσχεδίου για προαπαιτούμενα, που αναμένεται να καταθέσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Όπως τονίστηκε από τον κ. Κακλαμάνη, με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους βουλευτές να τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου, καθώς από τη λίστα όσων έχουν εγγραφεί για να πάρουν το λόγο, απομένουν περισσότεροι από 90 βουλευτές.

    Συμφωνήθηκε ακόμα, η συζήτηση επί των άρθρων να ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι και να ολοκληρωθεί στις 12 τα μεσάνυχτα.

    [02] Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τα «πόθεν έσχες»

    Με ένα αιχμηρό σχόλιο το Μαξίμου κατηγορεί τη ΝΔ ότι επαναλαμβάνει τα θεσμικά ατοπήματα με πεδίο την υπόθεση των πόθεν έσχες. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν παράλληλα ότι οι αντιθεσμικές «διαρροές» πήραν θεσμικές απαντήσεις, απαντήσεις και υποδεικνύουν τη θεσμική οδό, ενημερώνοντας τη ΝΔ ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή για τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

    «Κόλλησε η βελόνα στη Νέα Δημοκρατία, και επαναλαμβάνουν τα ίδια θεσμικά ατοπήματα και μάλιστα κατά λέξη. Δεν φτάνει που τα στελέχη της δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, οι επιθεωρητές Κλουζώ του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους», σχολιάζει το Μαξίμου και προσθέτει: «Επειδή, εκτός των άλλων, είναι και ανενημέρωτοι, τους πληροφορούμε ότι: οι αντιθεσμικές "διαρροές" πήραν θεσμικές απαντήσεις, η αρμόδια επιτροπή για τον έλεγχο των "πόθεν έσχες" συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα, και σε αυτήν συμμετέχει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, τον οποίον προφανώς δεν έχουν ρωτήσει»

    «Ένα σχόλιο αρμόζει στη Νέα Δημοκρατία, όταν -θεατρινίστικα- κόπτεται για τη διαφθορά: φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

    Νωρίτερα η ΝΔ με ανακοίνωσή της επανέλαβε ότι «το δήθεν "ηθικό πλεονέκτημα" που ανέμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο».Μετά τον κ. Φλαμπουράρη που ομολόγησε «πρόβλημα» στο δικό του «πόθεν έσχες», χθες μετά την πίεση της ΝΔ «εμφανίστηκε αργοπορημένος και ο κ. Σταθάκης να παραδέχεται το δικό του "πρόβλημα"» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , διατυπώνοντας τα ερωτήματα:«Πόσοι και ποιοι άλλοι υπουργοί ή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογοι για ανάλογα ζητήματα; Τι αφορά η κάθε μια από τις σκοτεινές αυτές υποθέσεις; Ποια είναι η θέση του πρωθυπουργού απέναντι στις παρανομίες και τι προτίθεται να κάνει με τους εμπλεκόμενους υπουργούς;».

    Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Η ΝΔ απαιτεί διαφάνεια εδώ και τώρα. Καμία συγκάλυψη δεν γίνεται ανεκτή. Καμία ανοχή στη διαφθορά και τη διαπλοκή».

    [03] Σπ. Λυκούδης: ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δεν είναι πολύ μακριά

    "Οι δύο χώροι δεν είναι τόσο πολύ μακριά και μπορεί να βρεθεί ένας κοινός τόπος" τόνισε ο βουλευτής της Α' Αθήνας από "Το Ποτάμι", Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" με τον Κώστα Μπλιάτκα, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM".

    Όπως είπε ο κ. Λυκούδης, η χώρα έχει ανάγκη να ορθοποδήσει και γι' αυτό -όπως υπογράμμισε- η συζήτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας είναι επίκαιρη.

    Ωστόσο, αναφερόμενος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα συγκροτηθεί ο ευρύτερος χώρος της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης, ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα.

    Οι προσπάθειες που θα γίνουν δεν θα πρέπει να βασιστούν στη λογική της "συγκόλλησης" σημείωσε και πρόσθεσε: "δεν μπορεί να υπάρξει η λογική της συγκόλλησης, είμαστε 4 εσείς 6 πάμε να γίνουμε 10".

    Όπως είπε, θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια αναγεννητική για να αποτραπεί το ενδεχόμενο αποτυχίας, υπενθυμίζοντας ότι και στο παρελθόν έγιναν πολλές προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ πολιτικών δυνάμεων του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς, αλλά -όπως υπενθύμισε- δεν είχαν αποτέλεσμα. "ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δεν είναι τόσο κοντά ώστε να καίγονται και τόσο μακριά ώστε να παγώνουν" κατέληξε.

    [04] Β. Μεϊμαράκης: Είναι ώρα να καταλάβουν ότι τα σύνορά μας είναι ευρωπαϊκά

    Τις εορταστικές εκδηλώσεις στη Βέροια για την 103η απελευθέρωση της πόλης παρακολούθησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ το πρωί παρακολούθησε τη θεία λειτουργία, στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων και μετά από την εξέδρα των επισήμων είδε την παρέλαση μαθητριών και μαθητών καθώς και τμημάτων του στρατού.

    «Είναι μια μέρα που μπορούμε να στείλουμε από τη Βέροια μηνύματα ενότητας και αποφασιστικότητας», ανέφερε στις δηλώσεις του.

    Προσέθεσε ότι βλέποντας τις μαθήτριες και τους μαθητές, αλλά και τους στρατιώτες, σκέφτηκε πως μια τέτοια ημέρα ο πρωθυπουργός πρέπει να αφαιρέσει το 23% ΦΠΑ από την Παιδεία και να δώσει στους ένστολους τα χρήματα που τους έχει υποσχεθεί.

    Επίσης τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι προσεκτική και επιφυλακτική και να μη δεχτεί την κοινή στήριξη των συνόρων μας με την Τουρκία.

    «Είναι ώρα να καταλάβουν ότι τα σύνορά μας είναι ευρωπαϊκά και θα πρέπει να φυλαχθούν από ευρωπαϊκές δυνάμεις και όχι από την Τουρκία», επισήμανε.

    [05] Κατάρριψη αεροσκάφους αγνώστων στοιχείων στον τουρκικό εναέριο χώρο

    Αεροσκάφος αγνώστων στοιχείων κατέρριψαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, στα σύνορα με τη Συρία.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, το αεροσκάφος -που βρισκόταν στον τουρκικό εναέριο χώρο- προειδοποιήθηκε τρεις φορές και καταρρίφθηκε, αφού συνέχιζε την πορεία του.

    Στην ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για την εθνικότητα του αεροσκάφους. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

    [06] Π. Παντελιάδης στο «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9»: H διαδικασία της προμήθειας φαρμάκων για τους οροθετικούς πρέπε να αλλάξει

    Τη διαβεβαίωση, ότι οι οροθετικοί, που εξυπηρετούνται από το ΑΧΕΠΑ δε θα μείνουν χωρίς φάρμακα έδωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτά μικρόφωνα», στο «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9» ο διοικητής του νοσοκομείου, Παναγιώτης Παντελιάδης μετά από την καταγγελία της HOMOPHONIA Thessaloniki Pride, ότι υπάρχει έλλειψη αντιρετροϊκών φαρμάκων στο φαρμακείο του νοσοκομείου.

    Ο κ.Παντελιάδης απέδωσε την καθυστέρηση στην αναμονή της τελικής έγκρισης από το Υπουργείο των τροποποιημένων προϋπολογισμών των νοσοκομείων μετά την έκτακτη επιχορήγηση των 150 εκ. ευρώ.

    «Αμέσως μετά θα γίνουν οι παραγγελίες και δεν έχουμε στοιχεία ελλείψεων σε αυτά τα φάρμακα», είπε ο κ.Παντελιάδης, ο οποίος διευκρίνισε, ότι η τροποποίηση και η κατανομή των χρημάτων από τις ΔΥΠΕ έχει ήδη γίνει.

    Ο διοικητής του νοσοκομείου εξέφρασε την ανησυχία του για την διαρκώς αυξανόμενη δαπάνη για τα φάρμακα των οροθετικών, εξαιτίας του γεγονότος ότι το ΑΧΕΠΑ είναι το μοναδικό νοσοκομείο στη Βόρεια Ελλάδα το οποίο τα χορηγεί.

    «Οροθετικούς έχει και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, αλλά όσο πιο κλειστή είναι η κοινωνία, τόσο οι ασθενείς επιζητώντας την ανωνυμία, καταφεύγουν για το φάρμακο στο ΑΧΕΠΑ», είπε ο κ.Παντελιάδης, ο οποίος υπολόγισε σε περίπου 1.300 τους οροθετικούς, που εξυπηρετεί το νοσοκομείο.

    [07] «Το γεύμα» στη Μπιενάλε νέων καλλιτεχνών στο Μιλάνο

    Τροφή για σκέψη προσφέρει «Το Γεύμα»- θεατρική περφόρμανς και εικαστική εγκατάσταση- των Ευθύμη Θέου και Θανάση Δεληγιάννη, που συμμετέχει στην 17η Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών Mediterranea, στο Μιλάνο, από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 22 Νοεμβρίου.

    Στη Μπιενάλε με γενικό τίτλο «No Food's Land» και την επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Αντρέα Μπρουτσιάτι, συμμετέχουν περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες από 20 χώρες.

    Το έργο, μετά την επιτυχημένη πορεία του στην Ελλάδα, επιλέχθηκε για τη Μπιενάλε ως προσπάθεια των καλλιτεχνών να διευρύνουν τον διεθνή διάλογο γύρω από τη σχέση του σύγχρονου θεάτρου με την επιστήμη της αρχαιολογίας. Γιατί το «Γεύμα» ασχολείται με το πολύπλοκο ζήτημα της τροφής και τον ρόλο του γεύματος ως διαχρονικό κοινωνικό φαινόμενο και ως εμπειρία, με αφετηρία τα ευρήματα της αρχαιολογικής έρευνας στη νεολιθική θέση Κουτρουλού Μαγούλα στο Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας. Την ανασκαφή με τα πλούσια ευρήματα -αποκαλύφθηκαν σπίτια από πέτρα και πλίνθους- διενεργούν το Πανεπιστήμιο του Southampton και η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας Ν. Ελλάδος.

    Οι δύο καλλιτέχνες, ο ηθοποιός και αρχαιολόγος Ευθύμης Θέου και ο συνθέτης και περφόμερ Θανάσης Δεληγιάννης, που συμμετείχαν ενεργά στην ανασκαφή και την τεκμηρίωσή της, συλλέγοντας συστηματικά πληροφοριακό υλικό από τους αρχαιολόγους και τους κατοίκους της περιοχής, κατέγραψαν τοπικές συνήθειες που συνδέονται με το φαινόμενο του φαγητού.

    Στην περφόρμανς τους, καθισμένοι επί 30 λεπτά σε ένα τραπέζι, αντλούν κείμενα που σχετίζονται με την τροφή και είναι λογοτεχνικά κείμενα, αρχαιολογικές αναφορές, μαρτυρίες, μέχρι και συνταγές. Η ερμηνεία τους, σαν μουσική σύνθεση, κινείται από την πεζή αφήγηση στον ρυθμικό λόγο έως και το τραγούδι. Στο τέλος θα έρθει και η σειρά του φαγητού να μπει στο τραπέζι.

    Στο άλλο σκέλος του έργου, στην εικαστική εγκατάσταση, ο θεατής, μέσα από φωτογραφίες, βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα, βιβλία και ημερολόγια, μπορεί να έρθει σε επαφή με τον χώρο και τα ευρήματα της ανασκαφής, με τη διαδικασία δημιουργίας της περφόρμανς αλλά και την τεκμηρίωσή της, από τη μελέτη του αρχαιολογικού υλικού έως την εθνογραφική έρευνα και τα ημερολογιακά κείμενα των Άγγλων φοιτητών που συμμετείχαν στην ανασκαφή.

    [08] Στις αρχές του νέου έτους η νέα τιμολογιακή πολιτική των εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

    Οι τιμές των εισιτηρίων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους «προσδιορίστηκαν ορθολογικά, σε εναρμόνιση με τα ισχύοντα τιμολόγια σε ευρωπαϊκό επίπεδο» αναφέρει, σε σημερινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού και ενημερώνει ότι «ήδη βρίσκεται υπό επεξεργασία νέα πολιτική ενιαίων εισιτηρίων, μέσω της οποίας, με ένα εισιτήριο, θα είναι δυνατή η επισκεψιμότητα σε περισσότερους χώρους, στην ίδια περιοχή».

    Η αναδιοργάνωση και επανακαθορισμός της τιμολογιακής πολιτικής των εισιτηρίων, που επεξεργάστηκε επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, καθώς και η αρμόδια Διεύθυνση Μουσείων, θα ολοκληρωθεί άμεσα και στη συνέχεια θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2016 ή και νωρίτερα, ενημερώνει το υπουργείο πολιτισμού.

    [09] Α. Γεωργιάδης: «Όχι» στη συνδιαχείριση του Αιγαίου με την Τουρκία

    «Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν μπορούμε να αφήσουμε ούτε κατά κεραία παράθυρο για συνδιαχείριση του Αιγαίου με την Τουρκία», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος περιοδεύει στις Σέρρες.

    «Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο πράγμα. Η Τουρκία ψάχνει πολλές δεκαετίες την ευκαιρία για να πατήσει το πόδι στο Αιγαίο και αυτό δεν θα της το επιτρέψουμε» είπε, απαντώντας σε ερώτηση τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.

    Σε ό,τι αφορά τη Ν.Δ., ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Θέλω τη Ν.Δ. πολιτικά κυρίαρχη, όπως ακριβώς την έφτιαξε, τη σχεδίασε, την ονειρεύτηκε και την πραγματοποίησε ο Κωνστανίνος Καραμανλής. Δεν θέλω τη Ν.Δ. δευτεροαγωνιστή στην πολιτική ζωή, αλλά πρωταγωνιστή. Τη θέλω κάθε μέρα στο επίκεντρο των πολιτικών γεγονότων. Αυτό για να γίνει χρειάζεται ξανά ενέργεια, μαχητικότητα, νέα οργανωτική δομή, να την ανοίξουμε στην κοινωνία, να τη φέρουμε κοντά στον λαό, να δώσουμε ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους και κυρίως να την κάνουμε να δώσει την ιδεολογική μάχη που χρειάζεται».

    [10] Υψηλοί τόνοι στη Βουλή με αφορμή το «πόθεν έσχες» υπουργών

    Έντονοι λεκτικοί διαξιφισμοί σημειώθηκαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα, με αφορμή τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» στελεχών της κυβέρνησης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαντά, να τονίζει ότι έχουν, ήδη, δοθεί πλήρεις εξηγήσεις και να ζητά να σταματήσει η «λάσπη».

    Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, υποστήριξε ότι το κόμμα του έχει πάρει με το μέρος του τον λαϊκό κόσμο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως είπε, ενώ έγινε εξουσία στηριζόμενο στα μικρομεσαία στρώματα, στη συνέχεια μεταλλάχτηκε σε διαπλεκόμενο κόμμα. «Εσείς σήμερα είστε απολειφάδι του διαπλεκόμενου ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε ο κ. Συρμαλένιος απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ και του Ποταμιού, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις τους.

    Νωρίτερα, ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, είχε επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Χρήστο Μαντά: «Μα πόσα εκατομμύρια έχετε εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαντά και δεν ξέρετε πού τα βάζετε; Αυτή δεν είναι κυβερνώσα Αριστερά. Είναι Αριστερά των εκατομμυρίων».

    «Δεν μπορεί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρονται με ποταπό τρόπο σε ανθρώπους και κόμματα που το έχουν παλέψει την περίοδο της κρίσης, η οποία δεν έχει αγγίξει κάποια μέλη της κυβέρνησης, όπως δείχνουν τα πόσχεν έσχες τους», αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

    Έντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράμμισε ότι «έχουν, ήδη, δοθεί πλήρης εξηγήσεις και ερμηνείες για το θέμα των πόθεν έσχες». «Δεν χρειάζεται να επαναφέρουμε πράγματα που θα λυθούν και θα απαντηθούν με θεσμικό τρόπο. Η λάσπη πρέπει να σταματήσει εδώ», επεσήμανε ο κ. Μαντάς.

    «Να είστε περισσότερο προσεκτικοί γιατί ούτε ηθικά άμεμπτοι είστε, ούτε αθώες περιστερές», σχολίασε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

    [11] Γ. Παναγόπουλος στο «Πρακτορείο 104,9»: Να μην αλλάξει ο χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης

    Κατηγορηματικά αντίθετος με το ενδεχόμενο αλλαγής του χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα, εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

    «Το βασικό είναι να μην αλλάξει ο χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα. Η αλλαγή που επιχειρείται με την απόσυρση του κράτους δεν υπάρχει σε καμία χώρα στην Ευρώπη», λέει ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος διαφωνεί και με το γεγονός ότι οι διαδικασίες για την αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος γίνονται λανθασμένα και με βάση μοντέλα προηγμένων οικονομικά χωρών.

    Όπως αναφέρει, επιλέγεται ένα μοντέλο ασφάλισης ανάμεσα στη Σουηδία και την Αυστραλία και υπογραμμίζει ότι αυτές οι χώρες δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. «Στη Σουηδία, το 92% των εργαζομένων είναι μισθωτοί, στην Ελλάδα είναι κάτω από 40%» λέει, ενώ υπενθυμίζει ότι ιδιαίτερα αρνητικό στοιχείο για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού είναι και το γεγονός ότι 1 εκατ. και πλέον άνεργοι δεν πληρώνουν εισφορές.

    «Ούτε η δημιουργία ενός ταμείου είναι λύση. Εμείς λέμε τρία ταμεία, για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές και ανισότητες. Δεν μπορεί να έχουν τους ίδιους κανόνες ο αγρότης με τον μισθωτό» επισημαίνει, ενώ διαφωνεί και με το γεγονός ότι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό γίνονται υπό την πίεση των δανειστών.

    [12] Γαλλική άποψη για την τεχνολογία

    Οι Γάλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν μεγάλη συνεισφορά στην ανάπτυξη της αυτοκίνησης. Στο παλμαρέ τους, συμπεριλαμβάνονται πολλές πρωτότυπες διατάξεις, οι οποίες αναβαθμίζουν την ασφάλεια, την οικονομική λειτουργία του κινητήρα και την άνεση.

    Η Citroen, για να υποστηρίξει το μοντέλο της C4 Cactus, δημιούργησε ένα πακέτο τεχνολογικών συστημάτων. Διαθέσιμη στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του C4 Cactus, είναι μια οθόνη των 7 ιντσών που προσφέρει πρόσβαση σε όλες τις βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου όπως: τον κλιματισμό, το εξελιγμένο ηχοσύστημα (που περιλαμβάνει εκτός των άλλων ασύρματη σύνδεση με φορητές συσκευές, αποθήκευση μουσικής και φωτογραφιών, κ.α.), το σύστημα πλοήγησης, τα οδηγικά βοηθήματα (κάμερα οπισθοπορείας, Park Assist, cruise control & speed limiter, κ.α.), το τηλέφωνο με λειτουργία hands-free μέσω Bluetooth, παραμετροποίηση λειτουργιών και πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού χρήσης).

    Επίσης ανάλογα με την έκδοση διαθέτει: Για ευκολότερο παρκάρισμα το σύστημα Park Assist που βοηθά στην αναζήτηση χώρου στάθμευσης και αναλαμβάνει αυτόματα να εκτελέσει τους απαραίτητους ελιγμούς. Ο οδηγός απλά χρειάζεται να ελέγχει το φρένο και το γκάζι. Κάμερα οπισθοπορείας που επιτρέπει την εκτέλεση ελιγμών με μεγαλύτερη ασφάλεια. Σύστημα Hill-start, που κρατά αυτόματα το όχημα σταθερό στις ανηφόρες (κλίση άνω των 3%) για 2΄΄ ώστε ο οδηγός να ξεκινήσει με ευκολία και ασφάλεια. Προβολείς ομίχλης με cornering light που προσφέρουν καλύτερη ορατότητα. Σύστημα Citroen eTouch, που περιλαμβάνει μια ενσωματωμένη κάρτα SIM ώστε σε περίπτωση ατυχήματος, να στείλει σήμα με το ακριβές στίγμα του αυτοκινήτου προκειμένου να επιταχυνθούν οι ενέργειες από τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

    Η μεγάλη πανοραμική γυάλινη οροφή με την προστασία από τη ζέστη έχει σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπει την είσοδο στο φως, αλλά να περιορίζει την ζέστη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Με ιδιότητες παρόμοιες με εκείνων των γυαλιών ηλίου κατηγορίας 4, προσφέρει προστασία από τις ακτίνες UV. Οι Γάλλοι εκτιμούν ότι η μόνωση από τον ήλιο και το θόρυβο, καθιστά περιττό το επιπλέον κάλυμμα. Το γεγονός αυτό μειώνει το βάρος του οχήματος κατά 6 κιλά και παράλληλα βελτιώνει την κατανομή βάρους, χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους.

    Το σύστημα Smart Wash, είναι μια νέα εφαρμογή, η οποία λύνει το πρόβλημα ορατότητας που δημιουργείται όταν ρίχνουμε νερό στο παρμπριζ. Τα ακροφύσια ψεκασμού του νερού βρίσκονται στις ακμές των υαλοκαθαριστήρων και εκτοξεύουν μια μικρή ποσότητα νερού. Με αυτό τον τρόπο, διατηρείται η καλή ορατότητα κατά τη διάρκεια του καθαρισμού και μειώνεται η ποσότητα νερού που απαιτείται για αυτή τη λειτουργία.

    Σπύρος Ρέκκας

    [13] Μάρκο Σίλβα: «Με ΑΕΚ, όπως με Άρσεναλ και ΠΑΟΚ»

    Αγωνιστικό πρόσωπο, ίδιο με αυτό που παρουσίασαν στις αναμετρήσεις με Άρσεναλ και ΠΑΟΚ, ζήτησε ο Μάρκο Σίλβα από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, στην ομιλία του ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη για την 7η αγωνιστική της Super League.

    «Τα πήγατε περίφημα με την Άρσεναλ και τον ΠΑΟΚ. Πετύχατε δύο μεγάλες νίκες, επιδεικνύοντας μαχητικό πνεύμα. Το ίδιο μαχητές και με νοοτροπία νικητή θέλω να είστε και στα επτά πολύ δύσκολα παιχνίδια που έρχονται. Θέλω να παρουσιάσετε το ίδιο πρόσωπο. Να ξέρετε ότι όλοι θα χρειαστείτε, όλοι θα πάρετε τις ευκαιρίες σας και για αυτό τον λόγο θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση. Όπως έχετε διαπιστώσει, παίζουν σχεδόν όλοι. Θα παίξουν και όσοι δεν έχουν αγωνιστεί. Όλοι θα έχετε την ευκαιρία να βοηθήσετε. Αυτό που σας ζητάω είναι το κεφάλι κάτω και να μην σταματάμε να δουλεύουμε», είπε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος τεχνικός.

    Στην αποστολή του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκε και ο Τζίμι Ντουρμάζ, καθώς αποθεραπεύθηκε και προπονήθηκε κανονικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 October 2015 - 12:32:23 UTC