Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Όποτε οι Έλληνες συνεννοούμαστε μπορούμε να πετύχουμε
  • [02] Στην Αθήνα αναμένεται να μεταβεί η αποστολή του ΔΝΤ
  • [03] Γ. Σταθάκης: Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις
  • [04] Τηλεφωνική επικοινωνία Λιου - Ντάισελμπλουμ σχετικά με την Ελλάδα
  • [05] Μ. Τσέραρ: Ο σλοβενικός στρατός θα βοηθήσει την αστυνομία στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών
  • [06] Αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ζητά η Αγγ. Μέρκελ
  • [07] Τραγωδία με τέσσερα νεκρά παιδιά ανοιχτά της Καλύμνου
  • [08] Α. Ξανθός: Βασική μεταρρυθμιστική μας τομή η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
  • [09] Σε λειτουργία το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών Αθηνών
  • [10] Μαξίμου: Υπάρχουν προϋποθέσεις για ελάφρυνση των μέτρων
  • [11] Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, 4-0 την ΑΕΚ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Όποτε οι Έλληνες συνεννοούμαστε μπορούμε να πετύχουμε

    «Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να μας πνίξουν, δεν θέλουν να σκοτώσουν την ελληνική οικονομία. Θέλουν όμως να υπάρχουν επιχειρήματα σύμφωνα με τα οποία θα μπορέσει να υλοποιηθεί το πρόγραμμα», τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψήφιος για την προεδρεία της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Σε χαιρετισμό που απηύθυνε από το βήμα του 15ου φαρμακευτικού συνεδρίου-έκθεσης PHARMApoint, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τάχθηκε υπέρ μιας «εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης», που πέρα και πάνω από κόμματα, θα καταλήξει, κατόπιν συνεννόησης και με τους εκπροσώπους των πανελλήνιων φορέων κάθε επαγγελματικής ομάδας, σε προτάσεις και λύσεις, με τις οποίες «θα πάμε στους δανειστές να συνεννοηθούμε». «Όποτε οι Έλληνες συνεννοούμαστε μπορούμε να πετύχουμε» επισήμανε χαρακτηριστικά.

    Απαντώντας σε κριτική που δέχθηκε από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκο Θεοδοσιάδη ? ο οποίος αναφέρθηκε στην περίοδο 2012-2014 και στις «μνημονιακές πολιτικές» που ψήφισε η ΝΔ και αφορούσαν τον κλάδο των φαρμακοποιών-, ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε για «αναγκαίες πολιτικές που ήμασταν υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε», ενώ σημείωσε ότι πρέπει να τελειώσει το παραμύθι ότι η ΝΔ έχει ψηφίσει συγκεκριμένες πολιτικές και μέτρα. «Η ΝΔ ψήφισε πρόγραμμα που σημαίνει στόχοι και χρονοδιάγραμμα» προσέθεσε. Εξάλλου, τόνισε ότι όλοι οι κλάδοι που επλήγησαν από αυτές τις πολιτικές, «έχουμε την υποχρέωση να προχωρήσουμε στις κινήσεις εκείνες ώστε να επανορθώσουμε αδικίες».

    [02] Στην Αθήνα αναμένεται να μεταβεί η αποστολή του ΔΝΤ

    Στην απόφαση για μετάβαση της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα φέρεται να έχει προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ουάσιγκτον, η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μαζί με την αποστολή του ΔΝΤ, της οποίας ηγείται η Ντέλια Βελκουλέσκου, αναμένεται να μεταβούν στην Αθήνα και οι επικεφαλής των υπόλοιπων Θεσμών.

    [03] Γ. Σταθάκης: Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις

    «Tα περιουσιακά μου στοιχεία είναι όλα δηλωμένα από το 2013 και το 2014.Οι ατέλειες του 2012 έχουν πρακτικά πλήρως καλυφθεί. Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής» δηλώνει στην εφημερίδα Αγορά ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, για το ένα εκατ. ευρώ που δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2012.

    Ερωτηθείς για το αν θα δοθούν σε ξένα funds τα μεγάλα επιχειρηματικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια, απαντά ότι το θέμα βρίσκεται στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και συνδέεται με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα υπάρξουν και οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

    Διαβεβαιώνει, πάντως, ότι το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τα εταιρικά δάνεια, θα βελτιωθεί τόσο σε επίπεδο δικαστικής διευθέτησης όσο και σε επίπεδο εξωδικαστικών συμβιβασμών, ενώ θα συσταθεί ανεξάρτητη αρχή για την παρακολούθηση της πιστοληπτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων «με απόλυτο σεβασμό στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων». «Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις εντός του τραπεζικού συστήματος και να αποφευχθεί η προσφυγή στην εξωτραπεζική αγορά» συμπληρώνει.

    [04] Τηλεφωνική επικοινωνία Λιου - Ντάισελμπλουμ σχετικά με την Ελλάδα

    Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζακ Λιου συνομίλησε με τον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ τηλεφωνικά χθες Παρασκευή και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να προσφέρει ουσιαστική ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου του.

    Ο Λιού ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, επανέλαβε τη σημασία που προσδίδει στην εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «πρέπει να συνεχίσει τη συνεργασία του με όλα τα μέρη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ σε γραπτή ανακοίνωση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στην Ουάσινγκτον.

    [05] Μ. Τσέραρ: Ο σλοβενικός στρατός θα βοηθήσει την αστυνομία στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών

    Ο σλοβενικός στρατός θα συνδράμει την αστυνομία στη διαχείριση του μεταναστευτικού κύματος, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μίρο Τσέραρ, μετά το σφράγισμα των συνόρων της Ουγγαρίας με την Κροατία που είχε ως αποτέλεσμα οι μετανάστες να κατευθύνονται πλέον προς τη Σλοβενία.

    «Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συμπεριλάβει τον στρατό στη συνδρομή της αστυνομίας», δήλωσε ο Τσέραρ σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από μια σύνοδο του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Σλοβενίας.

    [06] Αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ζητά η Αγγ. Μέρκελ

    Για την ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, έκανε και πάλι λόγο η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Η κυρία Μέρκελ, ενόψει της επίσκεψής της αύριο στην Κωνσταντινούπολη, τάσσεται ακόμη υπέρ του χαρακτηρισμού της Τουρκίας ως «ασφαλούς χώρας προέλευσης».

    «Θα προχωρήσουμε πραγματικά, μόνο αν βρούμε μια πανευρωπαϊκή απάντηση στις προσφυγικές ροές. Γι' αυτό συγκεντρώνομαι από τη μια πλευρά σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε σε εθνικό επίπεδο και από την άλλη πλευρά εργάζομαι για ευρωπαϊκές λύσεις, ιδιαίτερα για μια πιο αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας», δηλώνει η κυρία Μέρκελ στη Frankfurter Allgemeine Zeitung και επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπραγματεύεται πολύ εντατικά με την Τουρκία, με στόχο να επιτευχθεί μια «ισορροπία συμφερόντων». «Πρόκειται π.χ. για τη συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, η οποία, στην πρακτική της εφαρμογή έχει μια σειρά από αδυναμίες. Επιπλέον, χρειαζόμαστε μια καλύτερη συνεργασία στα ελληνοτουρκικά σύνορα», τονίζει η καγκελάριος και εξηγεί ότι ταξιδεύει στην Τουρκία προκειμένου να δώσει ώθηση σε αυτές τις συνομιλίες. «Θα πρέπει να βρούμε μια ισορροπία συμφερόντων. Δικό μας συμφέρον είναι να βάλουμε σε καλύτερη τάξη και να ελέγξουμε τη ροή των προσφύγων, το συμφέρον της Τουρκίας είναι να λάβει ελάφρυνση του βάρους της», προσθέτει.

    [07] Τραγωδία με τέσσερα νεκρά παιδιά ανοιχτά της Καλύμνου

    Νέα τραγωδία με πρόσφυγες σημειώθηκε χθες αργά το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου, κοντά στη νησίδα Καλόλιμνος.

    Πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν 17 πρόσφυγες μαζί με τον διακινητή, ανετράπη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να πνιγούν τέσσερα μικρά παιδιά. Ένα ακόμη παιδί αγνοείται.

    Το λιμεναρχείο Καλύμνου επιλήφθηκε αμέσως του περιστατικού, με τα μόλις δυο σκάφη που διαθέτει.

    Σήμερα συνεχίζει τις έρευνες για το παιδί που αγνοείται.

    Οι διασωθέντες πρόσφυγες και ο διακινητής έχουν μεταφερθεί στο νησί της Καλύμνου, όπου τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες.

    Αλ. Τσίπρας: Να μετατοπιστεί το βάρος από τα ελληνικά νησιά στα τουρκικά παράλια

    Χθες το βράδι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία για τα αποτελέσματα της Συνόδου της ΕΕ για το προσφυγικό και υπογράμμισε την ανάγκη ταχύτερης, μεθοδικής και συντονισμένης αντιμετώπισης του ζητήματος.

    Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέστησε σαφές στη Σύνοδο ότι είναι πολύ μεγάλη ανάγκη σταδιακά το βάρος να μετατοπιστεί από τα ελληνικά νησιά προς τα τουρκικά παράλια, ώστε η διαδικασία της μετεγκατάστασης να πραγματοποιείται απευθείας από εκεί, για να σταματήσει το Αιγαίο να μετράει νεκρούς και να σταματήσει και αυτό το αίσχος της εκμετάλλευσης ταλαιπωρημένων ανθρώπων από δουλέμπορους διακινητές.

    Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να στηρίξει μία πολιτική ενίσχυσης της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να υπάρξει συνεργασία για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, είπε ο πρωθυπουργός.

    Πρόσθεσε όμως πως αν υπάρχει η πιθανότητα μίας συγκροτημένης πολιτικής, αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αφότου αυτοί οι άνθρωποι βρεθούν, πάρουν το ρίσκο να μπουν στα σαπιοκάραβα, στις τρύπιες βάρκες των διακινητών και χάσουν τη ζωή τους στο Αιγαίο.

    [08] Α. Ξανθός: Βασική μεταρρυθμιστική μας τομή η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

    Στη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα ξεκινήσει πιλοτικά σε τέσσερις μεγάλες αστικές περιοχές και στις προσλήψεις 3.500 μόνιμων υγειονομικών αναφέρθηκε, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

    «Το κομμάτι της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα είναι η βασική μεταρρυθμιστική μας τομή στο σύστημα υγείας. Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνησή μας είναι να δώσει σε αυτόν τον τομέα ένα αποτύπωμα μιας προοδευτικής μεταρρύθμισης στη βάση της καθολικότητας», σημείωσε. Αρχικώς, όπως ανέφερε, θα υπάρξει άμεσα μια πιλοτική εφαρμογή σε Πάτρα, Ηράκλειο και σε άλλες δύο περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ, ενώ συνολικά το εγχείρημα θα έχει ορίζοντα τουλάχιστον τετραετίας.

    Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι οι νέοι διορισμοί θα γίνουν στις αρχές και στα μέσα του 2016, ενώ ανακοίνωσε ότι για τις ανάγκες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας θα επαναπροκηρυχθούν 500 θέσεις -400 νοσηλευτών και 100 γιατρών- από το ΚΕΕΛΠΝΟ στις αρχές του 2016 με διετείς συμβάσεις. «Με αυτές τις θέσεις σταθεροποιούμε τα υπάρχοντα κρεβάτια και ανοίγουμε τουλάχιστον 50 επιπλέον», επισήμανε ο υπουργός.

    [09] Σε λειτουργία το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών Αθηνών

    Άρχισε από σήμερα, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Επισκεπτών Αθηνών, το οποίο είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και με σκοπό την ταχεία εξυπηρέτηση των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας.

    Η λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Επισκεπτών Αθηνών, που υπάγεται ως δομή στην Τουριστική Αστυνομία στοχεύει στην:

    -Ενίσχυση του τουρισμού στη χώρα μας, με την άμεση και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των επισκεπτών- τουριστών, παρέχοντας σε αυτούς τις κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος.

    -Άμεση ανταπόκριση και αποτελεσματική διαχείριση των όποιων προβλημάτων ή περιστατικών ανακύπτουν, όπως ενδεικτικά απώλειες εγγράφων ή άλλων αντικειμένων, κλοπές, έκδοση σχετικών βεβαιώσεων-αντιγράφων κ.λπ.

    [10] Μαξίμου: Υπάρχουν προϋποθέσεις για ελάφρυνση των μέτρων

    Προϋποθέσεις για ουσιαστική ελάφρυνση των μέτρων που θα κληθεί να πάρει η χώρα στο προσεχές διάστημα, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους θεσμούς, δημιουργούν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα στοιχεία που δείχνουν ότι τελικά θα υπάρξει ηπιότερη ύφεση από την αρχικώς προβλεπόμενη.

    Η κυβέρνηση εργάζεται ήδη με ευνοϊκότερες παραδοχές ως προς την εξέλιξη της ύφεσης στην ελληνική οικονομία το 2015, σημειώνεται. Όπως ειδικότερα επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, οι πρώτες εκτιμήσεις για την ύφεση του 2015 προσδιόριζαν το μέγεθος στο -4%. Ακολούθως η πρόβλεψη αυτή διορθώθηκε. Η εκτίμηση που έχει ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό προβλέπει ύφεση -2,3%.

    Νεότερες εκτιμήσεις όμως, προβλέπουν ύφεση -0,9%. Τα κυβερνητικά επιτελεία εργάζονται πάνω σε αυτή την πρόβλεψη, παρ? ότι ο Economist δημοσίευσε μια ακόμα πιο αισιόδοξη εκτίμηση, που περιορίζει την ύφεση του 2015 στο -0.5%.

    Κοντά στις νεότερες εκτιμήσεις και το περιβάλλον που διαμορφώνεται από την ηπιότερη ύφεση, έρχονται να προστεθούν περίπου 4 δισ. ευρώ από την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ και περίπου 3 δισ. που θα εξασφαλίσει η χώρα μετά την πρώτη αξιολόγηση, ποσά που θα διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία. Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι έτσι ενισχύονται σημαντικά οι προϋποθέσεις μιας ταχύτερης ανάσχεσης της οικονομικής κρίσης.

    Εξάλλου οι εκτιμήσεις αυτές ενισχύουν τις προβλέψεις και για γρηγορότερη επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης. Σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις, οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης θα πρέπει να αναμένονται το δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο του 2016.

    Στο κλίμα αυτό κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν ότι «ηπιότερη ύφεση δημιουργεί προϋποθέσεις για ουσιαστική ελάφρυνση των μέτρων που θα κληθεί να πάρει η χώρα στο προσεχές διάστημα, στα πλαίσια της συμφωνίας με τους θεσμούς».

    [11] Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, 4-0 την ΑΕΚ

    Το 7Χ7 στο πρωτάθλημα της Super League με άκρως εμφατικό τρόπο έκανε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν με 4-0 της ΑΕΚ στο πιο μεγάλο ματς της 7ης αγωνιστικής, παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας το απόλυτο σε συγκομιδή βαθμών κι έδειξαν ότι είναι πανέτοιμοι για το παιχνίδι που ακολουθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Champions League. Ο Μποτία στο 28΄ άνοιξε το σκορ για να έρθουν άλλα τρία γκολ στο δεύτερο μέρος, από τους Ιντέγε (70΄) και Φορτούνη (78΄, 90΄+4 πέναλτι).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 October 2015 - 20:32:14 UTC