Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Τα εθνικά μας δίκαια, παρόλη την κρίση, εμείς θα τα υπερασπιστούμε»
  • [02] Φ. Γεννηματά: Είμαστε ενεργά και μαχητικά αντίθετοι στα μέτρα που εντείνουν την ύφεση
  • [03] «Οι πρόσφυγες πρέπει να αντιμετωπιστούν υπό το πρίσμα της προστασίας της ανθρώπινης αξίας»
  • [04] «Βλέπει» Νετανιάχου και Αμπάς ο Κέρι
  • [05] Στην Τουρκία η Μέρκελ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος
  • [06] Διπλή τραγωδία με πέντε νεκρούς πρόσφυγες σε Φαρμακονήσι και Καστελόριζο

  • [01] «Τα εθνικά μας δίκαια, παρόλη την κρίση, εμείς θα τα υπερασπιστούμε»

    Το μήνυμα ότι «τα εθνικά μας δίκαια, παρόλη την κρίση, εμείς θα τα υπερασπιστούμε» και ότι «στα εθνικά μας δίκαια δεν κάνουμε πίσω», έστειλε από την Έδεσσα, όπου παρευρέθηκε στους εορτασμούς της πόλης, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    «Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Και να το καταλάβει καλά αυτό η κυβέρνηση. Και όλοι εκείνοι που θα πάρουν το μήνυμα και στο θέμα των Σκοπίων και στο θέμα των εθνικών ζητημάτων με τα θαλάσσια ύδατα με την Τουρκία» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μεϊμαράκης και διευκρίνισε:

    «Πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι, ως προς το πρώτο, ως προς τα Σκόπια η ομόφωνη απόφαση της Βουλής που μας οδήγησε στην απόφαση του Βουκουρεστίου ισχύει και μας δεσμεύει. Και η Νέα Δημοκρατία δεν μπαίνει σε κανένα τέτοιο διάλογο.

    Όσον αφορά στις κοινές περιπολίες που σκέπτεται η κυβέρνηση να έχει μαζί με τους Τούρκους στα θαλάσσια ύδατα, να το ξεχάσει».

    [02] Φ. Γεννηματά: Είμαστε ενεργά και μαχητικά αντίθετοι στα μέτρα που εντείνουν την ύφεση

    Από το βήμα της συνεδρίσης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, η Φώφη Γεννηματά απάντησε στην κριτική που ασκείται από την κυβέρνηση ότι το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το Μνημόνιο και αρνείται να στηρίξει τους εφαρμοστικούς νόμους λέγοντας ότι «ψηφίσαμε επί της αρχής το πλαίσιο της συμφωνίας και αρκετά προαπαιτούμενα το καλοκαίρι, για να αποτραπεί το Γκρέξιτ και η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού». Προσέθεσε ότι ως Δημοκρατική Συμπαράταξη «είμαστε ενεργά και μαχητικά αντίθετοι στα μέτρα που εντείνουν την ύφεση, δημιουργούν νέες κοινωνικές αδικίες και οδηγούν σε αύξηση της ανεργίας».

    Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Θα στηρίξουμε όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Όπως πράξαμε πρόσφατα στη Βουλή ψηφίζοντας τα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Θα στηρίξουμε με προτάσεις και πρωτοβουλίες, όλες τις προσπάθειες για την αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους. Οι οποίες βέβαια ως τώρα παρά τα μεγάλα λόγια του κ. Τσίπρα, έχουν μείνει στην απόφαση του Eurogroup του 2012. Καταψηφίζουμε τους νέους φόρους για τους αγρότες, τους μισθωτούς, τα ελληνικά νοικοκυριά, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στην εκπαίδευση. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε προτάσεις αποδόμησης του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, που οδηγούν σε συντάξεις αναξιοπρέπειας και μάλιστα για ανθρώπους που έχουν πληρώσει πολλά χρόνια εισφορές στο ΙΚΑ. Καταδικάζουμε την έλλειψη κάθε μέριμνας για τη δημόσια εκπαίδευση, τα δημόσια νοσοκομεία, τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης. Αποκαλύπτουμε τις τεράστιες καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ, την έλλειψη κάθε αναπτυξιακού και επενδυτικού σχεδιασμού, την εγκατάλειψη των μικρομεσαίων και των αγροτών. Αυτά δεν συγκροτούν αριστερή ή προοδευτική πολιτική. Δεν θα έκανε τίποτε διαφορετικό μια άκρως συντηρητική κυβέρνηση».

    [03] «Οι πρόσφυγες πρέπει να αντιμετωπιστούν υπό το πρίσμα της προστασίας της ανθρώπινης αξίας»

    Την ανάγκη να τερματιστούν οι εστίες πολέμου στη Μέση Ανατολή και να αντιμετωπιστούν οι πρόσφυγες της περιοχής υπό το πρίσμα της προστασίας της ανθρώπινης αξίας, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος, σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, τα μέλη της Διεθνούς Γραμματείας των προέδρων και των εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

    «Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικό είναι το μήνυμα της Ορθοδοξίας σήμερα για την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο, όταν υπάρχουν ακόμα και στην πατρίδα μας φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης, και όταν υπάρχουν εστίες πολέμου, κυρίως στη Μέση Ανατολή, οι οποίες δημιουργούν κύματα προσφύγων, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε υπό το πρίσμα της προστασίας της ανθρώπινης αξίας», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι από το 1993 η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας συνεισφέρει τα μέγιστα στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, το οποίο, όπως είπε, στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: την αρχαία Ελλάδα, μέσα από την ελευθερία και το πνεύμα, τη Ρώμη, μέσα από το κράτος και το δίκαιο, και τον Χριστιανισμό όπως προκύπτει από τα δεδομένα της Ορθοδοξίας, δηλαδή την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

    Αύριο Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 09.30, ο Π. Παυλόπουλος θα μεταβεί στο Ξενοδοχείο ?Athenaeum InterContinental? για να κηρύξει την Έναρξη των Εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα: «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», η οποία διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών, 18-20 Οκτωβρίου 2015.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης θα συναντηθείστις 10.00 με τον Μητροπολίτη Τορόντο, Υπέρτιμο και Έξαρχο παντός Καναδά, κ. Σωτήριο, καιστις 10.15 με τον Προκαθήμενο του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας κ.κ. Αράμ Α΄.

    Επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ώρα 12.30 τον Α.Θ.Π. Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

    [04] «Βλέπει» Νετανιάχου και Αμπάς ο Κέρι

    Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι, δήλωσε σήμερα ότι θα συναντήσει τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Γερμανία αυτή την εβδομάδα και θα ακολουθήσουν συνομιλίες με τον παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς, έπειτα από δύο και πλέον εβδομάδες συγκρούσεων Ισραηλινών με Παλαιστίνιους.

    Είναι η πρώτη φορά που ο Κέρι επιβεβαιώνει πληροφορίες για συνάντησή του τόσο με τον Νετανιάχου όσο και με τον Αμπάς. Δεν είπε πού σχεδιάζει να συναντήσει τον Αμπάς, λέγοντας μόνο ότι θα είναι στη Μέση Ανατολή.

    Είπε ακόμη ότι θα έχει συναντήσεις για τη Συρία όσο θα βρίσκεται στην Ευρώπη, αλλά δεν επεκτάθηκε.

    [05] Στην Τουρκία η Μέρκελ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος

    Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έφθασε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσει με τους τούρκους ηγέτες τον πόλεμο στη Συρία, την προσφυγική κρίση και την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Η Μέρκελ αναμένεται κατ΄αρχήν να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στις 11:30 ώρα Γκρίνουιτς (14:30 ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια θα γίνει δεκτή από τον ισλαμο-συντηρητικό πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Οι συνομιλίες θα αφορούν κυρίως την κοινή μάχη κατά της τρομοκρατίας, την κατάσταση στη Συρία, τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, καθώς και διμερή θέματα, δήλωσε τουρκική πηγή.

    Μια επίθεση αυτοκτονίας, η πιο σοβαρή στην ιστορία της Τουρκίας, σκότωσε στις 10 Οκτωβρίου 102 ανθρώπους στη κέντρο της Άγκυρας.

    Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που ελέγχει μεγάλα τμήματα της Συρίας και του Ιράκ, είναι ο ύποπτος νούμερο 1 για την επίθεση αυτή η οποία είχε στόχο ακτιβιστές που διαδήλωναν κατά της επανάληψης της κουρδικής διένεξης.

    Γείτονας της Συρίας, η Τουρκία θεωρείται εταίρος-κλειδί των Δυτικών στη μάχη κατά του ΙΚ.

    Η Τουρκία είναι επίσης εταίρος-κλειδί της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία προσπαθεί να αποκριθεί στην προσφυγική κρίση, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, κυρίως Σύροι, έχουν φθάσει φέτος στην Ευρώπη, ιδίως στη Γερμανία.

    Η Άγκυρα υποδέχθηκε ωστόσο ψυχρά το "σχέδιο δράσης" που παρουσίασε την Πέμπτη η ΕΕ προκειμένου να παραμείνουν οι μετανάστες στη χώρα αυτή.

    [06] Διπλή τραγωδία με πέντε νεκρούς πρόσφυγες σε Φαρμακονήσι και Καστελόριζο

    Τρία παιδιά και δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκροί, ενώ αγνοείται ακόμη ένας άνδρας, σε δύο νέα περιστατικά με πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι και στο Καστελόριζο.

    Συγκεκριμένα, αποβιβάστηκαν στο Φαρμακονήσι 110 άτομα και οι άνδρες του στρατιωτικού φυλακίου στο νησί διαπίστωσαν ότι ένα παιδάκι δεν είχε τις αισθήσεις του. Ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο Λέρου και πήγε γιατρός, ο οποίος διαπίστωσε το θάνατο του παιδιού, το οποίο αναγνώρισαν οι γονείς του. Σύμφωνα με τους γονείς, το παιδάκι έπεσε στη θάλασσα από το σκάφος που επέβαιναν και όταν το ανέσυραν δεν ανέπνεε. Σημειώνεται ότι όλοι οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στη Λέρο.

    Το δεύτερο περιστατικό έγινε λίγο αργότερα στο Καστελόριζο, όπου κατέπλευσε ιστιοφόρο οι επιβαίνοντες του οποίου είχαν διασώσει έντεκα άτομα που προσπαθούσαν να εισέλθουν στη χώρα μας, ενώ είχαν ανασύρει και ένα αγόρι νεκρό. Οι διασωθέντες είπαν ότι αγνοούνται ακόμη τέσσερις. Από τις έρευνες ανασύρθηκαν οι δύο γυναίκες και το ένα αγόρι, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται ένας άνδρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 October 2015 - 12:32:19 UTC