Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Αμανατίδης: Εκκλησία και Κοινοβούλια να εξασφαλίσουμε μια ζωή δίκαιη και ειρηνική
  • [02] Σε τροχιά κινητοποιήσεων αγρότες και κτηνοτρόφοι
  • [03] Οι Πατριάρχες Αντιοχείας και Ιεροσολύμων συναντώνται στην Αθήνα

  • [01] Γ. Αμανατίδης: Εκκλησία και Κοινοβούλια να εξασφαλίσουμε μια ζωή δίκαιη και ειρηνική

    «Ο σύγχρονος κόσμος μάς καλεί και εσάς ως Εκκλησία και εμάς ως Κοινοβούλια να του εξασφαλίσουμε μια ζωή δίκαιη και ειρηνική» τόνισε ο υφυπουγός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο δείπνο που παρέθεσε η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξία (ΔΣΟ) προς τιμή των προκαθήμενων των Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών, των Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών και των των άλλων Εκκλησιών καθώς και των μελών της.

    Οι ιεράρχες βρίσκονται σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν, αύριο και μεθαύριο, στη Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Θρησκευτικός και πολιτιστικός πλουραλισμός και ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή» που διοργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Τα μέλη της ΔΣΟ συναντήθηκαν για την καθιερωμένη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων των Επιτροπών της, που διεξήχθη συνδιαστικά με την Διάσκεψη σήμερα επίσης στην Αθήνα, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλή με αντικείμενο αφενός τον απολογισμό της 22ης επετειακής Γενικής Συνέλευσης που έλαβε χώρα στη Βιέννη τον περασμένο Ιούνιο, αλλά κυρίως τον προγραμματισμό των επόμενων δραστηριοτήτων.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση η Διεθνής Γραμματεία, οι πρόεδροι και οι εισηγητές των 11 επιτροπών της ΔΟΣ, 21 συνολικά σύνεδροι από 10 χώρες - Ελλάδα, Κύπρο, Ρωσία, Αρμενία, Γεωργία, Λίβανο, Μαυροβούνιο, Παλαιστίνη, Σερβία και Σουηδία- έθεσαν τους επόμενους στόχους και τη δράση του σημαντικού αυτού διακοινοβουλευτικού οργάνου της Ορθοδοξίας που περιλαμβάνει συνέδρια, συνεργασίες, πρωτοβουλίες στήριξης και σημαντικές συναντήσεις, όπως αυτή με τον Πάπα Φρανκίσκο στο Βατικανό.

    «Ως αμιγώς πολιτική οργάνωση» όπως τόνισε ο κ. Αμανατίδης στο ΑΠΕ ΜΠΕ «υπερασπιζόμαστε το κύρος και την αξιοπρέπεια κάθε πολίτη της γης και τα δικαίωμα του σε αξιοπρεπή και ανθρώπινη διαβίωση. Υπερασπιζόμαστε, ακόμη, τις αρχές και τις αξίες του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας, συμβάλλοντας κατά το μέτρο των δυνατοτήτων μας στην ανάδειξή τους, στη διεύρυνση και τον εμπλουτισμό του ρόλου τους στον σύγχρονο κόσμο».

    Χαιρετισμό απηύθυνε και ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος τόνισε ότι «ίσως για πρώτη φορά στην Ιστορία του Ανθρώπου μαθαίνουμε και -για να υιοθετήσω μία εικόνα τόσο ζωντανή στο μυαλό μας με χιλιάδες πρόσφυγες να φεύγουν από τια πατρογονικές τους εστίες και να έρχονται εδώ μαζικά- για πρώτη φορά αναγνωρίζουμε ότι «είματε όλοι στην ίδια βάρκα».

    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης και οι βουλευτές ττου ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης και Ανδρέας Μιχαηλίδης και της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος και Θανάσης Μπούρας.

    Διαβάστε επίσης: Οι Πατριάρχες Αντιοχείας και Ιεροσολύμων συναντώνται στην Αθήνα

    [02] Σε τροχιά κινητοποιήσεων αγρότες και κτηνοτρόφοι

    «Μην αφήνεις να σε ξεζουμίσουν κι άλλο, αντίδρασε πάλεψε, διεκδίκησε» με αυτή την χαρακτηριστική φράση η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους να λάβουν δυναμικά μέρος στις κινητοποιήσεις για την προστασία του κλάδου, που σήμερα το μεσημέρι αποφασίστηκαν σε μαζική πανελλαδική σύσκεψη στην Λάρισα.

    Στο πλαίσιο σχετικής ανακοίνωσης, η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους αγρότες «μαχητικά και οργανωμένα, με τα μπλόκα, τις αγωνιστικές ομοσπονδίες, τους αγροτικούς συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα, να μην αφήσουν να περάσει η μνημονιακή καταιγίδα» και απευθύνει κάλεσμα για «αγώνα, αντίσταση, αντεπίθεση και προοπτική».

    Στην ανακοίνωση αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι στην σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι 250 Ομοσπονδιών, Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων, Επιτροπές αγώνα και Μπλόκων, Αλιέων και εκπρόσωποι από 37 Νομούς της χώρας από τον Έβρο ως την Κρήτη, ενώ ορίζεται -βάσει των αποφάσεων που λήφθηκαν- το χρονοδιάγραμμα των κινητοποιήσεων που ξεκινούν από αύριο κιόλας και περιλαμβάνει: ενημερωτικές περιοδείες και συσκέψεις σε χωριά, που θα καταλήγουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης ως το τέλος Νοέμβρη. Νέα πανελλαδική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αρχές Δεκέμβρη που θα καταλήξει στον πανελλαδικό συντονισμό των κινητοποιήσεων «στήνοντας μπλόκο στο Μνημόνιο, την ΚΑΠ και τα αντιαγροτικά μέτρα».

    [03] Οι Πατριάρχες Αντιοχείας και Ιεροσολύμων συναντώνται στην Αθήνα

    Έντονες προσπάθειες τόσο από εκκλησιαστικής, όσο και από διπλωματικής πλευράς, καταβάλλονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Αθήνα, προκειμένου να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου οι Προκαθήμενοι των Πατριαρχείων Αντιοχείας και Ιεροσολύμων, επικαλείται σε δημοσίευμά του το «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.INFO».

    Με αφορμή το διεθνές συνέδριο που αρχίζει αύριο στην Αθήνα, το οποίο διοργανώνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι δύο Πατριάρχες Αντιοχείας Ιωάννης και Ιεροσολύμων Θεόφιλος συναντώνται για πρώτη φορά μετά την απόφαση της Αντιόχειας να διακόψει την επικοινωνία με τα Ιεροσόλυμα. Η παρουσία τους θεωρείται μια πολύ καλή ευκαιρία προκειμένου να επανέλθει ο διάλογος και μάλιστα σε επίπεδο κορυφής. Ωστόσο, καμία πλευρά δεν προβαίνει σε επιβεβαίωση, αλλά ούτε και σε διάψευση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 October 2015 - 18:32:13 UTC