Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Είμαστε ενεργά και μαχητικά αντίθετοι στα μέτρα που εντείνουν την ύφεση
  • [02] Ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Δ. Μακεδονία ο Α. Τζιτζικώστας
  • [03] Επίθεση ενόπλων στην πόλη Μπερσέμπα του νοτίου Ισραήλ
  • [04] Εντοπισμός και διασώσεις 400 προσφύγων από τις λιμενικές αρχές και τον FRONTEX
  • [05] Αδ. Γεωργιάδης: Διεκδικώ μια ΝΔ η οποία θα είναι ζωντανή και όχι νωθρή
  • [06] Γ. Αμανατίδης: Εκκλησία και Κοινοβούλια να εξασφαλίσουμε μια ζωή δίκαιη και ειρηνική
  • [07] Παιχνίδι θεάματος, πολλών λαθών και ισοπαλία 3-3 μεταξύ Ηρακλή και ΠΑΟΚ
  • [08] «Αρχιερέας της διαπλοκής» ο Μαρινάκης, σύμφωνα με την ΠΑΕ ΑΕΚ
  • [09] Μαρινάκης: «Μεγάλη απάτη η εφετινή ΑΕΚ, τσάμπα μάγκας και τσάμπα ευεργέτης αυτός που διοικεί την ομάδα»
  • [10] Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, 4-0 την ΑΕΚ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Είμαστε ενεργά και μαχητικά αντίθετοι στα μέτρα που εντείνουν την ύφεση

    Από το βήμα της συνεδρίσης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, η Φώφη Γεννηματά απάντησε στην κριτική που ασκείται από την κυβέρνηση ότι το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το Μνημόνιο και αρνείται να στηρίξει τους εφαρμοστικούς νόμους λέγοντας ότι «ψηφίσαμε επί της αρχής το πλαίσιο της συμφωνίας και αρκετά προαπαιτούμενα το καλοκαίρι, για να αποτραπεί το Γκρέξιτ και η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού». Προσέθεσε ότι ως Δημοκρατική Συμπαράταξη «είμαστε ενεργά και μαχητικά αντίθετοι στα μέτρα που εντείνουν την ύφεση, δημιουργούν νέες κοινωνικές αδικίες και οδηγούν σε αύξηση της ανεργίας».

    Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Θα στηρίξουμε όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Όπως πράξαμε πρόσφατα στη Βουλή ψηφίζοντας τα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Θα στηρίξουμε με προτάσεις και πρωτοβουλίες, όλες τις προσπάθειες για την αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους. Οι οποίες βέβαια ως τώρα παρά τα μεγάλα λόγια του κ. Τσίπρα, έχουν μείνει στην απόφαση του Eurogroup του 2012. Καταψηφίζουμε τους νέους φόρους για τους αγρότες, τους μισθωτούς, τα ελληνικά νοικοκυριά, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στην εκπαίδευση. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε προτάσεις αποδόμησης του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, που οδηγούν σε συντάξεις αναξιοπρέπειας και μάλιστα για ανθρώπους που έχουν πληρώσει πολλά χρόνια εισφορές στο ΙΚΑ. Καταδικάζουμε την έλλειψη κάθε μέριμνας για τη δημόσια εκπαίδευση, τα δημόσια νοσοκομεία, τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης. Αποκαλύπτουμε τις τεράστιες καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ, την έλλειψη κάθε αναπτυξιακού και επενδυτικού σχεδιασμού, την εγκατάλειψη των μικρομεσαίων και των αγροτών. Αυτά δεν συγκροτούν αριστερή ή προοδευτική πολιτική. Δεν θα έκανε τίποτε διαφορετικό μια άκρως συντηρητική κυβέρνηση».

    [02] Ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Δ. Μακεδονία ο Α. Τζιτζικώστας

    Στην Καστοριά ολοκληρώθηκε απόψε η διήμερη περιοδεία του υποψήφιου για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Τζιτζικώστα, στη Δυτική Μακεδονία. Νωρίτερα, ο κ. Τζιτζικώστας έστειλε «μήνυμα ενάντια στην υπερφορολόγηση των πολιτών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» από το Νεστόριο Καστοριάς.

    «Το μνημόνιο Τσίπρα καταστρέφει τις οικογένειες και τις ελληνικές επιχειρήσεις. Με τη φοροεπιδρομή και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά. Η ανάπτυξη μένει πίσω. Και βέβαια με όλη αυτή την υπερβολική φορολογία δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να στηριχθούν οι αδύναμοι συμπολίτες μας» επεσήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

    Στο Νεστόριο, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφθηκε το δημαρχείο και συναντήθηκε με το δήμαρχο Πασχάλη Γκέτσιο και τη δημοτική του ομάδα και αργότερα με πολίτες και καταστηματάρχες, που του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    [03] Επίθεση ενόπλων στην πόλη Μπερσέμπα του νοτίου Ισραήλ

    Ένας από τους τραυματίες της επίθεσης στην πόλη Μπερσέμπα υπέκυψε, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Σοράκα.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δέκα άνθρωποι διακομίσθηκαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας και ένας από αυτούς υπέκυψε κατά την άφιξη.

    Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ στον κεντρικό σταθμό των λεωφορείων στην πόλη Μπερσέμπα του νοτίου Ισραήλ.

    Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ένας από τους δράστες της επίθεσης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε.

    [04] Εντοπισμός και διασώσεις 400 προσφύγων από τις λιμενικές αρχές και τον FRONTEX

    Περίπου 400 πρόσφυγες διασώθηκαν σήμερα από τις Λιμενικές Αρχές και τον FRONTEX. Ενα αγόρι ηλικίας επτά ετών έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε στο Φαρμακονήσι, ενώ δυο ακόμη παιδιά και δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στο Καστελόριζο. Σημειώνεται ότι στο Καστελόριζο εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από ιδιωτικό ιστιοπλοικό σκάφος 11 άτομα.

    Συγκεκριμένα, περίπου 80 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν τις πρωινές ώρες στο Φαρμακονήσι, μεταφέροντας ένα αγόρι επτά ετών χωρίς τις αισθήσεις του. Στο σημείο έφτασαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος και γιατρός από τον οποίο διαπιστώθηκε ο θάνατος του αγοριού. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου και στη συνέχεια στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για τη διενέργεια νεκροψίας ? νεκροτομής.

    Ακόμη, 67 πρόσφυγες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν τις πρωινές ώρες, στη θαλάσσια περιοχή «ΠΑΝΑΓΙΑ» Οινουσσών Χίου, από πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο ήταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης θαλάσσια σύνορα «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015». Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου, όπου συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

    Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση 52 ακόμη προσφύγων προέβη πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, στη θαλάσσια περιοχή Οινουσσών Χίου. Και αυτοί συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

    Ακόμη 51 πρόσφυγες διασώθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος ? Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή «ΓΡΙΔΙΩΝ» της Χίου. Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Χίου, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

    Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση 121 συνολικά προσφύγων προέβησαν, τις πρωινές ώρες στελέχη του Λιμενικού Σώματος ? Ελληνικής Ακτοφυλακής. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στις θαλάσσιες περιοχές Μυτιλήνης και «ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ» Μυτιλήνης, τρεις φουσκωτές βάρκες σε δυσχερή θέση, με μεγάλο αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων και τους διέσωσε. Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

    Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά προσφύγων προέβησαν, σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος ? Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή «ΕΠΑΝΩ ΣΚΑΛΑ» Μυτιλήνης, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

    Τέλος, δώδεκα πρόσφυγες διεσώθησαν από το Λιμενικό Σώμα και δύναμη της FRONTEX, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά των ακτών της Κω, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του νησιού συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

    [05] Αδ. Γεωργιάδης: Διεκδικώ μια ΝΔ η οποία θα είναι ζωντανή και όχι νωθρή

    «Διεκδικώ μια Νέα Δημοκρατία η οποία θα είναι ζωντανή και όχι νωθρή» δήλωσε σε συγκέντρωση φίλων του, σε καφέ, στο Κιλκίς, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

    Ο κ. Γεωργιάδης συμμετείχε, νωρίτερα, στις εκδηλώσεις για την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα στο Κιλκίς, παρέστη στη Θεία λειτουργία και στο μνημόσυνο για τους μακεδονομάχους και τον Παύλο Μελά και κατέθεσε στεφάνι.

    «Διεκδικώ μια Νέα Δημοκρατία η οποία θα είναι ζωντανή και όχι νωθρή. Η οποία δε θα περιμένει ο κόσμος να πηγαίνει να της πει τα προβλήματα αλλά η ίδια θα σπεύδει πρώτη στα προβλήματα. Η οποία θα δώσει ευκαιρία στα χιλιάδες στελέχη της, που σήμερα μένουν στην ανωνυμία να βγουν μπροστά, να ανοίξουν οι πόρτες να σπάσει η επετηρίδα, να μη βλέπουμε συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους σε όλες τις κομματικές θέσεις και σε όλες τις ευκαιρίες για να γίνει γνωστός, κάποιος, στον ελληνικό λαό. Πρέπει να δείξουμε στους νέους ανθρώπους ότι εάν έρθουν στη ΝΔ θα έχουν μέλλον θα έχουν λόγο θα έχουν ρόλο. Εάν έχουμε πάντα μια επετηρίδα αυτό δε μπορεί να αλλάξει ποτέ» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

    [06] Γ. Αμανατίδης: Εκκλησία και Κοινοβούλια να εξασφαλίσουμε μια ζωή δίκαιη και ειρηνική

    «Ο σύγχρονος κόσμος μάς καλεί και εσάς ως Εκκλησία και εμάς ως Κοινοβούλια να του εξασφαλίσουμε μια ζωή δίκαιη και ειρηνική» τόνισε ο υφυπουγός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο δείπνο που παρέθεσε η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) προς τιμή των προκαθήμενων των Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών, των Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών και των των άλλων Εκκλησιών καθώς και των μελών της.

    Οι ιεράρχες βρίσκονται σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν, αύριο και μεθαύριο, στη Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Θρησκευτικός και πολιτιστικός πλουραλισμός και ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή» που διοργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Τα μέλη της ΔΣΟ συναντήθηκαν για την καθιερωμένη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων των Επιτροπών της, που διεξήχθη συνδιαστικά με την Διάσκεψη σήμερα επίσης στην Αθήνα, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλή με αντικείμενο αφενός τον απολογισμό της 22ης επετειακής Γενικής Συνέλευσης που έλαβε χώρα στη Βιέννη τον περασμένο Ιούνιο, αλλά κυρίως τον προγραμματισμό των επόμενων δραστηριοτήτων.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση η Διεθνής Γραμματεία, οι πρόεδροι και οι εισηγητές των 11 επιτροπών της ΔΟΣ, 21 συνολικά σύνεδροι από 10 χώρες - Ελλάδα, Κύπρο, Ρωσία, Αρμενία, Γεωργία, Λίβανο, Μαυροβούνιο, Παλαιστίνη, Σερβία και Σουηδία- έθεσαν τους επόμενους στόχους και τη δράση του σημαντικού αυτού διακοινοβουλευτικού οργάνου της Ορθοδοξίας που περιλαμβάνει συνέδρια, συνεργασίες, πρωτοβουλίες στήριξης και σημαντικές συναντήσεις, όπως αυτή με τον Πάπα Φρανκίσκο στο Βατικανό.

    «Ως αμιγώς πολιτική οργάνωση» όπως τόνισε ο κ. Αμανατίδης στο ΑΠΕ ΜΠΕ «υπερασπιζόμαστε το κύρος και την αξιοπρέπεια κάθε πολίτη της γης και τα δικαίωμα του σε αξιοπρεπή και ανθρώπινη διαβίωση. Υπερασπιζόμαστε, ακόμη, τις αρχές και τις αξίες του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας, συμβάλλοντας κατά το μέτρο των δυνατοτήτων μας στην ανάδειξή τους, στη διεύρυνση και τον εμπλουτισμό του ρόλου τους στον σύγχρονο κόσμο».

    Χαιρετισμό απηύθυνε και ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος τόνισε ότι «ίσως για πρώτη φορά στην Ιστορία του Ανθρώπου μαθαίνουμε και -για να υιοθετήσω μία εικόνα τόσο ζωντανή στο μυαλό μας με χιλιάδες πρόσφυγες να φεύγουν από τια πατρογονικές τους εστίες και να έρχονται εδώ μαζικά- για πρώτη φορά αναγνωρίζουμε ότι «είματε όλοι στην ίδια βάρκα».

    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης και οι βουλευτές ττου ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης και Ανδρέας Μιχαηλίδης και της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος και Θανάσης Μπούρας.

    Διαβάστε επίσης: Οι Πατριάρχες Αντιοχείας και Ιεροσολύμων συναντώνται στην Αθήνα

    [07] Παιχνίδι θεάματος, πολλών λαθών και ισοπαλία 3-3 μεταξύ Ηρακλή και ΠΑΟΚ

    Απίστευτη εξέλιξη είχε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ να αναδεικνύονται ισόπαλοι 3-3 στο Καυτανζόγλειο, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League. Ο «Γηραιός» προηγήθηκε δύο φορές με τους Μακρή (14΄) και Βέλλιο (43΄), αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» απάντησε με τους Πέλκα (35΄) και Μπερμπάτοφ (65΄), για να πάρει και προβάδισμα με απευθείας φάουλ του Τζαβέλλα στο 77΄. Στο 90΄ οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν να «κλειδώσουν» τη νίκη, αλλά ο Μπερμπάτοφ έχασε πέναλτι (απέκρουσε ο Περνίς) και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπαρτολίνι χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στους «κυανόλευκους».

    [08] «Αρχιερέας της διαπλοκής» ο Μαρινάκης, σύμφωνα με την ΠΑΕ ΑΕΚ

    Στην αντεπίθεση πέρασε η ΠΑΕ ΑΕΚ, απαντώντας στις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά το χθεσινό παιχνίδι της Ενωσης με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" (4-0). Οι αναφορές του προέδρου των "ερυθρολεύκων" περί «ομάδας απάτης» και περί «τζάμπα μάγκα και ευεργέτη» (σ.σ. σχετικά με τον Δημήτρη Μελισσανίδη), προκάλεσαν την αντίδραση του "Δικεφάλου" με εξίσου βαρείς χαρακτηρισμούς. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων τον Βαγγέλη Μαρινάκη ως «υπόδικο» και «αρχιερέα της διαπλοκής», τον κατηγορεί για «αλητεία και αλαζονεία», ενώ κάνει λόγο για «κλεμμένα πρωταθλήματα με αθέμιτα μέσα». Τονίζει δε ότι περιμένει από την Πολιτεία και τη Δικαιοσύνη «να καθαρίσει τον Κόπρο του Αυγεία» και επισημαίνει ότι θα συνεχίσει την σταθερή προσπάθεια να επανέλθει η ισονομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

    Η ανακοίνωση της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ σχολιάζει και το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα, κάνονοτας λόγο για «ταπεινωτική ήττα», ενώ καταδικάζει την ενέργεια οπαδών της ομάδας να αποδοκιμάσουν παίκτες και προπονητή, κατά την επιστροφή της αποστολής.

    [09] Μαρινάκης: «Μεγάλη απάτη η εφετινή ΑΕΚ, τσάμπα μάγκας και τσάμπα ευεργέτης αυτός που διοικεί την ομάδα»

    Βαρύτατους χαρακτηρισμούς εις βάρος της ΑΕΚ, χρησιμοποίησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αμέσως μετά το τέλος της αποψινής αναμέτρησης στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων» χαρακτήρισε την ομάδα ως «μία μεγάλη απάτη», ενώ χαρακτήρισε τον κ. Μελισσανίδη ως «τσάμπα μάγκα» και «τσάμπα ευεργέτη» που «έχει φεσώσει όλον τον κόσμο».

    [10] Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, 4-0 την ΑΕΚ

    Το 7Χ7 στο πρωτάθλημα της Super League με άκρως εμφατικό τρόπο έκανε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν με 4-0 της ΑΕΚ στο πιο μεγάλο ματς της 7ης αγωνιστικής, παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας το απόλυτο σε συγκομιδή βαθμών κι έδειξαν ότι είναι πανέτοιμοι για το παιχνίδι που ακολουθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Champions League. Ο Μποτία στο 28΄ άνοιξε το σκορ για να έρθουν άλλα τρία γκολ στο δεύτερο μέρος, από τους Ιντέγε (70΄) και Φορτούνη (78΄, 90΄+4 πέναλτι).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 October 2015 - 20:32:14 UTC