Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινή σύσκεψη ΚΥΣΟΙΠ-ΚΥΣΚΟΙΠ αύριο, υπό την προεδρία του Α. Τσίπρα
  • [02] Την στήριξή του για την επαναλειτουργία της Χάλκης εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [03] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον ΟΔΙΕ, ψηφίζεται από την Ολομέλεια την Τετάρτη
  • [04] Φθάνουν αύριο στην Αθήνα οι απεσταλμένοι των θεσμών
  • [05] ΤτΕ: «Στο σφυρί» κινδυνεύει να βγει η πρώτη κατοικία των μη συνεργάσιμων δανειοληπτών
  • [06] Εταιρεία Αεροδρομίου: Το «Ελ. Βενιζέλος» δεν χρωστά σε κανέναν δήμο
  • [07] Ασφυκτική για ακόμη μια φορά η κατάσταση στη Λέσβο
  • [08] Μικροί φίλοι της «Ελπίδας» με μεγάλες πpάξεις τιμήθηκαν από την Μ. Βαρδινογιάννη
  • [09] Η πρωτοποριακή έκθεση «ψηφιακή επανάσταση» παρουσιάζεται στη "Στέγη" του Ιδρύματος Ωνάση
  • [10] Προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών υπέρ της προστασίας του Μνημείου της Αμφίπολης
  • [11] Με 58 άρθρα το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [12] Ζήτημα αρχής η απομάκρυνση Σαββαΐδου, λένε κυβερνητικές πηγές
  • [13] Πάρντο: «Είμαστε προετοιμασμένοι για τα δύσκολα»

  • [01] Κοινή σύσκεψη ΚΥΣΟΙΠ-ΚΥΣΚΟΙΠ αύριο, υπό την προεδρία του Α. Τσίπρα

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015, στις 10:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, κοινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ).

    Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και η προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής στον κοινωνικό τομέα.

    [02] Την στήριξή του για την επαναλειτουργία της Χάλκης εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Τη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας στην όλη προσπάθεια που καταβάλλει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για το Πατριαρχείο και ιδίως για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Επικεφαλής της Ορθοδοξίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν είναι μόνο σύμβολο, το οποίο αφορά το Έθνος μας και την Ορθοδοξία, αλλά πρόσθεσε ότι γνωρίζει πολύ καλά και τους δεσμούς του Πατριάρχη με την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, αφού υπήρξε το λίκνο, από το οποίο ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του και τον ενέπνευσε για να φθάσει εδώ που έφθασε.

    Ως «βοηθοί εκπληρώσεως» αυτού του μεγάλου καθήκοντος που αφορά την Ορθοδοξία, είμαστε εδώ και θέλω να γνωρίζετε ότι θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, και είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα και χαρά που Σας υποδέχομαι και Εσάς και την ακολουθία σας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος.

    Αναφερόμενος στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε λόγο για ένα «θέμα που μας καίει» και πρόσθεσε ότι είναι αδιανόητο και απαράδεκτο επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας να έχει ιδρυθεί μια τέτοια Σχολή και επί Τουρκικής Δημοκρατίας να παραμένει κλειστή για 44 χρόνια. Δεν συμβιβάζεται με το γεγονός της αναγκαστικής σιωπής της Σχολής με τα δημοκρατικά δεδομένα, με τα ανθρώπινα δικαιώματα και με τις θρησκευτικές ελευθερίες, ανέφερε.

    [03] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον ΟΔΙΕ, ψηφίζεται από την Ολομέλεια την Τετάρτη

    Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον ΟΔΙΕ.Το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου στοιχήματος επί ιπποδρομιών στην Ελλάδα για περίοδο είκοσι ετών και άλλες διατάξεις» εισάγεται αύριο στην αρμόδια Επιτροπή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη από την Ολομέλεια.

    [04] Φθάνουν αύριο στην Αθήνα οι απεσταλμένοι των θεσμών

    Στην Αθήνα αναμένεται να επανέλθουν από αύριο (θα παραμείνουν για διάστημα 2 ή 3 ημερών ), οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αλλά και να καθορίσουν την ατζέντα με τις προαπαιτούμενες δράσεις και τα ορόσημα που θα θεσμοθετηθούν στη συνέχεια.

    Οι Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ), θα έχουν επαφές με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης και αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, ή τον Δεκέμβριο το αργότερο, για την επίσημη αξιολόγηση της οικονομίας.

    Κομβικό σημείο είναι και η συνεδρίαση- μέσω τηλεδιάσκεψης- του Euro Working Group μεθαύριο Τετάρτη, το οποίο αφ' ενός θα προετοιμάσει τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Νοεμβρίου και αφ' ετέρου αναμένεται να εισηγηθεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ έως τις 27 Οκτωβρίου.

    [05] ΤτΕ: «Στο σφυρί» κινδυνεύει να βγει η πρώτη κατοικία των μη συνεργάσιμων δανειοληπτών

    O χαρακτηρισμός ενός δανειολήπτη ως «μη συνεργάσιμου» μπορεί να έχει ως συνέπεια το εκπλειστηρίασμα της μοναδικής του κατοικίας, σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Δεντολογίας για τα κόκκινα δάνεια, όπως αυτός τροποποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

    Όπως αναφέρει η ΤτΕ σε ενημερωτικό της σημείωμα:

    «Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης, αποστέλλεται εντός 15 ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της ταχθείσας προθεσμίας προειδοποιητική επιστολή στις περιπτώσεις δανειοληπτών, εφόσον ο αποχαρακτηρισμός αυτών ως συνεργάσιμων μπορεί να έχει συνέπεια τον εκπλειστηρίασμα της μοναδικής κατοικίας τους με νομικές διαδικασίες που προτίθεται να κινήσει το πιστωτικό ίδρυμα.

    Της διαδικασίας αυτής προηγείται η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση προς τους δανειολήπτες, η οποία μπορεί να αποσταλεί, μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2015, για τις περιπτώσεις δανείων που συμπληρώνουν (οποτεδήποτε μέχρι και την 15η Δεκεμβρίου 2015) καθυστέρηση μεγαλύτερη των 30 ημερολογιακών ημερών. Η εν λόγω ειδοποίηση παρέχει προθεσμία 15 εργασίμων ημερών στο δανειολήπτη να ενταχθεί στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας επίλυσης καθυστερήσεων.

    Για τα δάνεια που περιέρχονται σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 30 ημερολογιακών ημερών, μετά την 15η Δεκεμβρίου 2015, η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση αποστέλλεται από το ίδρυμα εντός 15 ημερολογιακών ημερών από το χρόνο συμπλήρωσης της καθυστέρησης των 30 ημερολογιακών ημερών.

    [06] Εταιρεία Αεροδρομίου: Το «Ελ. Βενιζέλος» δεν χρωστά σε κανέναν δήμο

    Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν έχει καμία οφειλή (δημοτικός φόρος, δημοτικά τέλη) προς κανένα Δήμο, στη βάση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, διευκρινίζει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

    Συγκεκριμένα, σε ενημερωτικό Δελτίο της εταιρείας, αναφέρεται πως από την έναρξη λειτουργίας του έως σήμερα (2001-2015), ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καταβάλλει σε ετήσια βάση τον προβλεπόμενο δημοτικό φόρο στους όμορους δήμους, όπως αυτός καθορίζεται από τις σχετικές αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Απαντώντας δε σε αναφορές σε έκδοση προβλεπόμενης ΚΥΑ, διευκρινίζει ότι αυτή δεν σχετίζεται με τo ύψος του δημοτικού φόρου που καταβάλει η Εταιρεία Αεροδρομίου

    Όσον αφορά τα δημοτικά τέλη, αναφέρεται πως η Εταιρεία Αεροδρομίου είναι υποχρεωμένη από τη Σύμβασή της να παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας, φωτισμού κ.λπ. στο αεροδρόμιο, υπηρεσίες που δεν παρέχονται από τους Δήμους και άρα δεν υπάρχει η οφειλόμενη ανταποδοτικότητα για την επιβολή δημοτικών τελών.

    «Τα ανωτέρω έχουν επιβεβαιωθεί σε σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και έχουν κριθεί αμετάκλητα από το ΣτΕ σε πρόσφατη απόφασή του», τονίζεται στο ενημερωτικό Δελτίο.

    Επισημαίνεται ακόμα ότι κατασκευαστική εταιρεία Hochtief ή οποιαδήποτε θυγατρική της δεν είναι πλέον μέτοχος της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών AE, στην οποία το ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει κατά 55% και εισπράττει μέσω φόρων, τελών και μερισμάτων το 75% του παραγόμενου εισοδήματος.

    [07] Ασφυκτική για ακόμη μια φορά η κατάσταση στη Λέσβο

    Για ακόμα μια φορά η κατάσταση τη Λέσβο, όσον αφορά τις ροές μεταναστών και προσφύγων, γίνεται ασφυκτική. Οι μεγάλοι αριθμοί αφίξεων σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια υποδομών στο Κέντρο Καταγραφής στη Μόρια, το γνωστό πλέον και ως hotspot, δεν επιτρέπουν την άμεση καταγραφή και την αναχώρηση όλων αυτών των ανθρώπων για την άλλη Ελλάδα και από εκεί για τον προορισμό τους.

    Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί στη Μόρια ένα μόνιμο σκηνικό έντασης, με ατελείωτες ουρές και συμπλοκές μεταξύ κυρίως μεταναστών διαφορετικών εθνικοτήτων, και την Αστυνομία συχνά να επεμβαίνει ακόμα και κάνοντας χρήση χημικών προκειμένου να ηρεμήσει τα πνεύματα.

    Ο τεράστιος αριθμός μεταναστών και προσφύγων, που διαμένουν στον εσωτερικό περιβάλλοντα χώρο του παλιού στρατοπέδου, αλλά και κάποιοι έχουν καταλάβει γύρω κτήματα ιδιωτών, έχει δημιουργήσει όπως είναι αναμενόμενο και άθλιες συνθήκες παραμονής. Όλοι κοιμούνται στο χώμα ή πάνω στις λάσπες, και ιδιαίτερα τα βράδια καίνε ακόμα και πλαστικά μπουκάλια για να ζεσταθούν.

    Στο σύνολο τους αυτοί οι άνθρωποι σιτίζονται ή από καντίνες που λειτουργούν στον προαναφερθέντα εσωτερικό περιβάλλοντα χώρο, αλλά εξυπηρετούν μόνο τους Σύρους, αφού οι υπόλοιποι δεν έχουν πρόσβαση εκεί, ή από πλανόδιους πωλητές ειδών σούπερ μάρκετ, που με τη σειρά τους εισπράττουν μεγάλα ποσά για βασικά είδη διατροφής.

    [08] Μικροί φίλοι της «Ελπίδας» με μεγάλες πpάξεις τιμήθηκαν από την Μ. Βαρδινογιάννη

    Υψηλές αξίες και ιδανικά, όπως ανιδιοτελή αγάπη και προσφορά, «διδάσκουν», η Μαριάννα, ο Αχιλλέας, η Αγάπη και 40 ακόμη παιδιά από το Β' Γυμνάσιο και Λύκειο Μοσχάτου, που με τις πράξεις τους στηρίζουν άλλα παιδιά που δίνουν μάχη για τη ζωή. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια μια ξεχωριστής εκδήλωσης η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» Μαριάννα Βαρδινογιάννη, «αυτά τα παιδιά βρήκαν πολύ νωρίς τον σκοπό της ζωή τους που άλλοι κάνουν χρόνια για να τον ανακαλύψουν».

    Δύο παιδιά συγγραφείς, σαράντα παιδιά ζωγράφοι κι ένα κοριτσάκι που ονειρεύεται να γίνει ογκολόγος για να θεραπεύει τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», ήταν σήμερα οι πρωταγωνιστές και τα τιμώμενα πρόσωπα στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση.

    «Οι πρωτοβουλίες που πήρατε για να στηρίξετε το έργο του Συλλόγου και ο ενθουσιασμός σας να προσφέρετε δύναμη και κουράγιο σε άλλα παιδιά, αποτελούν για μας μεγάλη δικαίωση», είπε κατά το χαιρετισμό της φανερά συγκινημένη η Μ. Βαρδινογιάννη, επισημαίνοντας ότι πρέπει όλοι μας να είμαστε υπερήφανοι για τη νέα γενιά της χώρας μας. «Γιατί ξέρετε να προσφέρετε και να αγαπάτε. Γιατί η καρδιά σας δεν χάνετε, ούτε στον δαιδαλώδη κόσμο της εφηβείας, ούτε στον ψυχρό κόσμο της τεχνολογίας, ούτε στον εκρηκτικό κόσμο των social media, η καρδιά σας δεν πνίγεται στις selfies και στους followers, όπως εμείς οι μεγαλύτεροι συχνά φοβόμαστε. Γι' αυτό όχι μόνο σας αγαπάμε αλλά πραγματικά σας καμαρώνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Η 15χρονη Μαριάννα και ο 11χρονος Αχιλλέας, πρόσφεραν τα συγγραφικά δικαιώματα των βιβλίων τους, στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα». Η Μαριάννα, που ζει στο Λονδίνο και περνά τα καλοκαίρια της στο πατρικό εξοχικό στην Κέρκυρα, έγραψε ένα βιβλίο για όλα τα παραδοσιακά παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στα χωριά, έτσι όπως της τα αφηγήθηκε μια 100χρονη σήμερα Κερκυραία και η οποία της είπε: «Εσύ παιδί μου είσαι μορφωμένη, γράψ' τα». Εν συνεχεία έψαξε και βρήκε παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στην Αρχαία Ελλάδα και στο Βυζάντιο, και όλα αυτά τα συμπεριέλαβε σ' ένα πανέμορφο βιβλίο, που αφιέρωσε στον Σύλλογο, για τον οποίο έμαθε από τη γιαγιά της.

    «Το ονειρό του», πραγματικότητα έκανε ο μικρός Αχιλλέας, ο οποίος ονειρεύτηκε στον ύπνο του ένα κόμικ. Έτσι έγραψε και σχεδίασε ένα, με ήρωες από το μέλλον, και ο εκδοτικός οίκος «Μέλισσα» το εξέδωσε.

    [09] Η πρωτοποριακή έκθεση «ψηφιακή επανάσταση» παρουσιάζεται στη "Στέγη" του Ιδρύματος Ωνάση

    Μια πρωτοποριακή έκθεση που παρουσιάζει την επίδραση της ψηφιακής τεχνολογίας στην εξέλιξη των Τεχνών, του design, της μουσικής, της μόδας, του κινηματογράφου και των videogames, παρουσιάζεται από τις 20 Οκτωβρίου στη "Στέγη" του Ιδρύματος Ωνάση.

    Από το Pac-Man, το Super Mario και το Tetris μέχρι το Gravity και το Inception, από την Bjork μέχρι τον will.i.am των Black Eyed Peas, από τον Steve Jobs και τον Steve Wozniak μέχρι την Επαυξημένη Πραγματικότητα και τη βιομηχανική επανάσταση του 3D printing, η πρωτοποριακή έκθεση Digital Revolution μας μεταφέρει στα παιδικά μας χρόνια και ταυτόχρονα μας ταξιδεύει στο μέλλον που είναι φτιαγμένο από αλγόριθμους και pixels.

    Μετά το Κέντρο Τεχνών Barbican του Λονδίνου και το Μουσείο Tekniska της Στοκχόλμης, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενεί την επαναστατική και άκρως διαδραστική έκθεση ψηφιακών τεχνών, με έναν τίτλο που δεν αφήνει περιθώρια για αναλογικές παρανοήσεις, αλλά μόνο για ψηφιακές βεβαιότητες: Digital Revolution.

    Η «ψηφιακή επανάσταση» αποτυπώνει την εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας, συγκεντρώνοντας για πρώτη φορά στον ίδιο χώρο ένα πολυσυλλεκτικό φάσμα από εικαστικούς καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές, αρχιτέκτονες, designers, μουσικούς και προγραμματιστές παιχνιδιών, που χρησιμοποιούν τα ψηφιακά μέσα για να διευρύνουν τα δημιουργικά όριά τους.

    [10] Προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών υπέρ της προστασίας του Μνημείου της Αμφίπολης

    Διακόσιες τριάντα μία (231) προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών, μεταξύ των οποίων πολλοί πανεπιστημιακοί, συγγραφείς, ηθοποιοί και τραγουδιστές, πήραν θέση ως προς το Μνημείο του λόφου Καστά στην Αμφίπολη.

    Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι απευθύνονται «σε όλη την πολιτική ηγεσία της χώρας και ειδικότερα στον νέο υπουργό Πολιτισμού, ώστε να εξασφαλισθούν άμεσα οι απαιτούμενες πιστώσεις για την πραγματοποίηση των εργασιών της συντήρησης, της προστασίας και της συνέχισης των ανασκαφών στο μνημείο Καστά της Αμφίπολης πριν την έλευση του χειμώνα».

    Επιπροσθέτως, κάνουν παράκληση να σταματήσουν οι «επικοινωνιακές μέθοδοι, οι ανακρίβειες και οι ανοίκειες επιθέσεις εναντίον της ανασκαφικής ομάδας και κυρίως της επικεφαλής αρχαιολόγου κ. Αικ. Περιστέρη», οι οποίες, όπως αναφέρουν, έχουν σκοπό «την υποβάθμιση αυτού του σπουδαίου έργου, που ήδη χαίρει της παγκόσμιας αναγνώρισης για την μοναδικότητα και την οικουμενικότητά του». Το κείμενο χαίρει της στήριξης του «Ιδρύματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Ανδρέας Λεντάκης».

    [11] Με 58 άρθρα το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες

    Από ώρα σε ώρα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες και το ψηφιακό φάσμα, μετά και την έγκριση που έλαβε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    Το εν λόγω νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, περιλαμβάνει 58 άρθρα, που πραγματεύονται μεταξύ άλλων το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και τη δημιουργία παρόχου ψηφιακού σήματος με την επωνυμία ΕΡΤ - ΝΕΤ, μιας εταιρεία που θα είναι θυγατρική της ΕΡΤ Α.Ε.

    Στο νομοσχέδιο επίσης περιλαμβάνονται παρεμβάσεις για την προστασία του χαρακτήρα της ΕΕΤΤ ως Εθνικής Ρυθμιστικής Αρχής, για τη δημιουργία Μητρώου των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης, το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, καθώς και το Εθνικό Συμβούλιο Επικοινωνίας.

    [12] Ζήτημα αρχής η απομάκρυνση Σαββαΐδου, λένε κυβερνητικές πηγές

    Ζήτημα αρχής αποτελεί για την κυβέρνηση το θέμα της απομάκρυνσης της κ. Σαββαΐδου από τα καθήκοντά της, και γι' αυτό θα επιμείνει να ζητά την παραίτησή της, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    «Για την κυβέρνηση, το ζήτημα είναι θέμα αρχής, καθώς αφορά ζητήματα διαφάνειας. Γι' αυτό έχει ζητηθεί από την Σαββαΐδου η παραίτησή της», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και υπογραμμίζουν ότι η κ. Σαββαΐδου απολογείται αύριο, και αν προκύψει κατάχρηση του ρόλου της, σε μια τόσο καθοριστικής σημασίας θέση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιμείνει στην ίδια στάση την οποία κράτησε αυτές τις μέρες.

    Σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, αναφέρει ότι δύο ημέρες πριν από την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, η κ. Σαββαΐδου έστειλε στην κυβέρνηση σχέδιο τροπολογίας, που προωθούσε την απαλλαγή της από ποινικές ευθύνες, για οποιαδήποτε απόφασή της -συμπεριλαμβανομένων και των εκκρεμών υποθέσεων. Το προτεινόμενο σχέδιο τροπολογίας συμπίπτει με την κλήση της από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ως ύποπτης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για υπόθεση φορολογικών ελέγχων σε εταιρεία. Αντί να εισπράξει καταλογισμένους φόρους 78 εκατ., ζήτησε λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου να γίνει επανέλεγχος. Επίσης διώκεται για παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα) για χρονική παράταση που χορήγησε πέρα από τα νόμιμα όρια (ένα έτος αντί για ένα μήνα) σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, προκειμένου να αποδώσουν το 20% επί του φόρου των διαφημίσεων που εισπράττουν για λογαριασμό του Δημοσίου.

    Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη τροπολογία κρίθηκε από την κυβέρνηση φωτογραφική και ασύμβατη με την κυβερνητική πολιτική σε θέματα διαφάνειας, και συνεπώς απορρίφθηκε.

    Σε σημερινό κεντρικό σχόλιο η εφημερίδα τα ΝΕΑ επί της ουσίας ακυρώνει το επιχείρημα που άφησε να διαρρεύσει η κυρία Σαββαΐδου, ότι η τροπολογία ήταν «παραδοτέα δράση στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους θεσμούς». Από το σχόλιο της εφημερίδας προκύπτει ότι η κ. Σαββαΐδου δεν διαθέτει την υποστήριξη των θεσμών την οποία επικαλείται.

    [13] Πάρντο: «Είμαστε προετοιμασμένοι για τα δύσκολα»

    Με στόχο το θετικό αποτέλεσμα και αν είναι δυνατό τη νίκη, αναχώρησε ο Ολυμπιακός για το Ζάγκρεμπ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ντιναμό στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από ένα σερί νικών απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους (Άρσεναλ) και απανωτών ντέρμπι στο πρωτάθλημα (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ), με αποτέλεσμα το ηθικό να βρίσκεται στα ύψη, ωστόσο ο Φελίπε Πάρντο, λίγο πριν επιβιβαστεί η αποστολή στο αεροπλάνο στάθηκε κυρίως στην ετοιμότητα που δείχνει η ομάδα του στα κρίσιμα ματς.

    «Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, είναι απόλυτα συνειδητοποιημένη και έχει υψηλό κίνητρο», δήλωσε αρχικά ο Κολομβιανός επιθετικός και συνέχισε: «Νικήσαμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα στο πρωτάθλημα, όπως ήταν αυτός με την ΑΕΚ. Ξέραμε ότι είναι ένας δύσκολος αντίπαλος και τα καταφέραμε, είμαστε πανέτοιμοι για τον επόμενο στόχο μας. Έχουμε κίνητρο και απέναντι στην Ντιναμό. Γνωρίζουμε πως είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, είναι καλή ομάδα και για αυτόν τον λόγο βρίσκεται στο Champions League. Ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολο το ματς, αλλά εμείς είμαστε προετοιμασμένοι, έχουμε δουλέψει καλά αυτή την εβδομάδα και έχουμε μελετήσει καλά τον αντίπαλό μας. Πάμε λοιπόν για τους τρεις βαθμούς, με πολλή προσπάθεια, με αυτοθυσία και πολύ αγώνα μέσα στο γήπεδο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 October 2015 - 16:32:20 UTC