Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Δεν μπορούμε να ανεχθούμε η Μεσόγειος να ξεβράζει πτώματα μικρών παιδιών
  • [02] Στ. Θεοδωράκης: Με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Παππάς χρίζεται μέγας καναλάρχης
  • [03] Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν-Κι-μουν στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη
  • [04] «Είμαστε οι μνήμες μας», δηλώνει ο Δ. Λάλος και «περνά» από το «Τάβλι» στην «Στέλλα»
  • [05] «Αλληγορίες»: Έκθεση χαρακτικής του Πανταζή Τσέλιου στον Ιανό
  • [06] Μ. Κεφαλογιάννης στο «Πρακτορείο 104,9»: Έπρεπε να πάει ως το τέλος η υποψηφιότητα της ΝΔ για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ
  • [07] Στόχος της κυβέρνησης είναι η εξίσωση προς τα κάτω, αναφέρει η ΝΔ για τον ΦΠΑ στην παιδεία

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Δεν μπορούμε να ανεχθούμε η Μεσόγειος να ξεβράζει πτώματα μικρών παιδιών

    Αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει γιατί είναι πέρα και έξω από κάθε έννοια Πολιτισμού και Δικαιοσύνης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, σήμερα το μεσημέρι, με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι΄, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    «Και θέλω να τονίσω ότι ο δικός σας χώρος, εκεί ακριβώς όπου ποιμένετε, μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα ώστε να πάψει ο πόλεμος, που είναι η εστία όλων των δεινών για τον Άνθρωπο σήμερα. Εστία αυτής της προσφυγιάς, την οποία καμιά ορθόδοξη συνείδηση, όπως το έχω πει και το επαναλαμβάνω, δεν μπορεί να ανεχθεί. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τη Μεσόγειο, αυτήν την περιοχή του Φωτός και της Ειρήνης, να ξεβράζει πτώματα, και ιδίως πτώματα μικρών παιδιών. Η περιοχή στην οποίαν βρίσκεσθε, το κύρος το οποίο διαθέτετε, νομίζω ότι μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα ώστε ο πόλεμος να σταματήσει. Πρέπει να σταματήσει αυτός ο πόλεμος. Είναι πέρα και έξω από κάθε έννοια Πολιτισμού και Δικαιοσύνης ο πόλεμος αυτός» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

    Εξάλλου, Πρόεδρος συνεχάρη τον Πατριάρχη Αντιοχείας για τη συμμετοχή του στη Διάσκεψη των Αθηνών, που ήταν αφιερωμένη στον Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και στην Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή και προσέθεσε: «Η συμμετοχή σας, όπως και των άλλων Προκαθημένων, απέδειξε ότι η Ορθοδοξία ενωμένη, υπό την σκέπη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είναι εκείνη η οποία στέλνει το μεγάλο μήνυμα της Ειρήνης και της συνύπαρξης. Σε μια περιοχή, η οποία έχει τεράστια σημασία, όχι μόνο για την Μέση Ανατολή, αλλά για τον κόσμον ολόκληρο».

    [02] Στ. Θεοδωράκης: Με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Παππάς χρίζεται μέγας καναλάρχης

    «Η χώρα πρέπει να πάψει να πηγαίνει από διαπλοκή σε διαπλοκή. Το Ποτάμι καταγγέλλει ότι με το νέο νόμο που ετοίμασε ο κ. Παππάς χρίζεται ο ίδιος ως ο μέγας καναλάρχης της χώρας. Αυτός θα αποφασίζει τον αριθμό των αδειών, αυτός θα αποφασίζει τα κριτήρια», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή το νομοσχέδιο για τίς τηλεοπτικές άδειες. Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναρωτήθηκε:«πώς θα αποφασίζει; Θα παζαρεύει δηλαδή ο καθένας από τους καναλάρχες με τον υπουργό Επικρατείας, αν θα πάρει ή δε θα πάρει άδεια;»

    Ο κ. Θοεδωράκης ζήτησε την ευθύνη για τις τηλεοπτικές άδειες να την έχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενώ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να «μην επιτρέψει να περάσουμε από τη διαπλοκή των 25 χρόνων σε μια καινούρια διαπλοκή όπου ένα πρόσωπο θα αποφασίζει ποιος θα παίρνει τις άδειες στην τηλεόραση». Πρόσκληση απηύθυνε και στα υπόλοιπα κόμματα για «να βάλουν ένα φραγμό σε αυτή την αυθαίρετη ενέργεια».

    [03] Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν-Κι-μουν στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν αναμένεται να φτάσει στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη για να πει στους ηγέτες τους "φτάνει πια" και ότι πρέπει να εργαστούν για την αποκλιμάκωση της έντασης που σηματοδοτήθηκε από νέα επίθεση με μαχαίρι.

    Πριν από την άφιξη του Μπαν, το Ισραήλ κατέστρεψε στη Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης το σπίτι ενός Παλαιστινίου που είχε σκοτώσει μια Ισραηλινή στα τέλη του 2014, παρότι και ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αποδοκίμασε για άλλη μια φορά την πρακτική αυτή σε αυστηρό και επικριτικό μήνυμά του προς τους ηγέτες των δυο πλευρών.

    Κοντά στη Χεβρώνα, την πυριτιδαποθήκη της Δυτικής Όχθης, ένας 23χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σε ταραχές. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, έπεσε νεκρός αφού τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι έναν αστυνομικό στην τελευταία, χρονικά, επίθεση με μαχαίρι εναντίον ισραηλινών στρατιωτών, αστυνομικών και πολιτών. Συγκρούσεις ξέσπασαν κοντά στη Ραμάλα και τη Χεβρώνα.

    Οι καθημερινές ταραχές μεταξύ των Παλαιστινίων που πετούν πέτρες και των ισραηλινών στρατιωτών, οι αμοιβαίες επιθέσεις μεταξύ Παλαιστινίων και εποίκων και ένα κύμα αντι-ισραηλινών επιθέσεων έχουν προκαλέσει από την 1η Οκτωβρίου τον θάνατο 42 Παλαιστινίων (ανάμεσά τους δράστες των επιθέσεων) και ενός Άραβα πολίτη του Ισραήλ από τη μια πλευρά, και οκτώ Ισραηλινών από την άλλη.

    [04] «Είμαστε οι μνήμες μας», δηλώνει ο Δ. Λάλος και «περνά» από το «Τάβλι» στην «Στέλλα»

    Ο Δημήτρης Λάλος επιμένει και φέτος... ελληνικά και από τα 70΄ς και το Τάβλι του Δημήτρη Κεχαϊδη - που εξακολουθεί να παίζεται μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, στον εσωτερικό χώρο, πια, της Ακαδημίας Πλάτωνος- ετοιμάζεται να ταξιδέψει πίσω στην μεταπολεμική Αθήνα, για να συναντήσει την «Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

    «Πρόκειται για μια πιο σκοτεινή εκδοχή της Στέλλας, πιο κοντινή στην Στέλλα του Καμπανέλλη και όχι του Κακογιάννη. Στην ταινία τα πράγματα είναι πιο ωραιοποιημένα...Πιο στρογγυλεμένα » σχολιάζει ο σκηνοθέτης.

    Η «Στέλλα Με Τα Κόκκινα Γάντια» ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή το 1997, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, στον οποίο ανήκει και το δεύτερο ανέβασμά της, το 2007, αυτή τη φορά στο θέατρο Λαμπέτη.

    Στην παράσταση που ετοιμάζει ο Δημήτρης Λάλος «η Στέλλα δεν είναι η σταρ της περιοχής. Είναι μια γυναίκα απίστευτα πιο μπροστά από την εποχή της, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Ο Μίλτος είναι ένας νταλικιέρης κι όχι ποδοσφαιριστής. Είναι η μεταπολεμική Αθήνα. Με εικόνες σκληρές».

    [05] «Αλληγορίες»: Έκθεση χαρακτικής του Πανταζή Τσέλιου στον Ιανό

    Χαρακτικά έργα και τρία αυθεντικά χειροποίητα βιβλία (Η Ωδή του Χρόνου, Κερυνίτης έλαφος και Συλλογή οκτώ χαρακτικών) περιλαμβάνουν οι «Αλληγορίες», η πρώτη ατομική έκθεση του νέου ζωγράφου και χαράκτη Πανταζή Τσέλιου, που εγκαινιάζεται απόψε στις 20.30 στην ΙΑΝΟΣ Αίθουσα Τέχνης και θα διαρκέσει έως τις 5 Δεκεμβρίου.

    Με εργαλεία του την αλληγορία, τις μεταφορές και τους παραλληλισμούς εννοιών, ο Πανταζής Τσέλιος μέσα από συνθέσεις συμβόλων, χρήση απλών μύθων ή ποιημάτων εμφανίζει πιο επίκαιρα και στοχευμένα σχόλια, «πάνω στη ροή του χρόνου, την γέννηση, τον κύκλο της ζωής και της δημιουργίας, καθώς και αξίες άρρηκτα συνδεδεμένες με την συμπεριφορά και τις σχέσεις των ανθρώπων. Με αυτό τον τρόπο, μέσα από έννοιες και αξίες που φαντάζουν στη σύγχρονη αντίληψη δεδομένες και παλαιές αισθητικά, επιχειρείται μια συμβολιστική επανεμφάνιση τους στην τέχνη και ειδικότερα στον κόσμο της τέχνης του βιβλίου», αναφέρει η ανανεωμένη IANOS Αίθουσα Τέχνης, η οποία ξεκινά τον τέταρτο χρόνο της λειτουργίας της, εστιάζοντας στην παρουσίαση θεματικών αφιερωμάτων και ατομικών εκθέσεων με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν της λογοτεχνίας και της ποίησης, αλλά και τη σχέση ενός χώρου αφιερωμένου στον κόσμο του βιβλίου με την πόλη που τον περικλείει.

    [06] Μ. Κεφαλογιάννης στο «Πρακτορείο 104,9»: Έπρεπε να πάει ως το τέλος η υποψηφιότητα της ΝΔ για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ

    «Εγώ θα επιθυμούσα αυτή η υποψηφιότητα, αφού δηλώθηκε από τη ΝΔ, έπρεπε να πάει μέχρι το τέλος της. Και εκεί είναι η διαφωνία μου» τόνισε, αναφερόμενος στην απόσυρση της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη για μια εκ των θέσεων αντιπροεδρίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», στην εκπομπή «Δύο στις 12» και στους δημοσιογράφους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη.

    Πρόσθεσε, επίσης, ότι «κι εάν υπήρχαν δεύτερες σκέψεις, έπρεπε να μείνει ανοιχτό το πεδίο» για τη διεκδίκηση, καθώς παρά το υψηλό επίπεδο των υποψηφιοτήτων, υπήρχαν δυνατότητες διεκδίκησης της θέσης αυτής.

    «Η κ. Μπακογιάννη μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι από τους ανθρώπους που κινείται με άνεση στο εξωτερικό, όχι μόνο ως υπουργός Εξωτερικών, αλλά έχει δουλέψει σε αυτό τον τομέα, μια άξια υποψηφιότητα. Αυτό που θέλω να σας πω - και θέλω να είμαι πάντα ξεκάθαρος σε αυτά που λέω - εγώ θα επιθυμούσα αυτή η υποψηφιότητα, αφού δηλώθηκε από τη ΝΔ, έπρεπε να πάει μέχρι το τέλος της. Και εκεί είναι η διαφωνία μου» είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

    [07] Στόχος της κυβέρνησης είναι η εξίσωση προς τα κάτω, αναφέρει η ΝΔ για τον ΦΠΑ στην παιδεία

    Αναφερόμενη στον ΦΠΑ στην παιδεία η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει ως στόχο της εξίσωση προς τα κάτω.

    Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει ότι η κυβέρνηση επιβάλει για πρώτη φορά έναν φόρο που -όπως αποκαλύπτει ο Π. Μοσχοβισί- είναι δικής της έμπνευσης, έναν φόρο που -όπως είπε ο κ. Τσίπρας- είναι λάθος, έναν φόρο που θα πλήξει σοβαρά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, θα φέρει επιπλέον ανεργία και θα έχει σοβαρές συνέπειες στην ιδιωτική αλλά και τη δημόσια εκπαίδευση.

    «Αυτός είναι τελικά ο στόχος της "Αριστεράς του τίποτα". Η εξίσωση προς τα κάτω», τονίζει η ΝΔ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 October 2015 - 14:32:18 UTC