Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την πρόθεσή της να μην παραιτηθεί δηλώνει η Κατερίνα Σαββαΐδου
  • [02] Σήμερα η προδημοσίευση του Προγράμματος Ενίσχυσης της Ρευστότητας και Στήριξης της Απασχόλησης
  • [03] «Εθνική Ημέρα της Ελλάδας» σήμερα στην έκθεση EXPO στο Μιλάνο
  • [04] Όλα τα θέματα στο τραπέζι των συζητήσεων
  • [05] Σλοβενία: Νέες εξουσίες στον στρατό προκειμένου να αντιμετωπίσει το προσφυγικό
  • [06] Συμβουλές της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού
  • [07] Φεστιβάλ Θεατρικού Αναλογίου, στο Θέατρο Τέχνης, με παρεμβάσεις σε όλη την Αθήνα
  • [08] Βροχή από πεφταστέρια απόψε

  • [01] Την πρόθεσή της να μην παραιτηθεί δηλώνει η Κατερίνα Σαββαΐδου

    Την πρόθεσή της να μην παραιτηθεί από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων δηλώνει με ανακοίνωσή της η Κατερίνα Σαββαΐδου, ενώ γνωστοποιεί ότι με επιστολή της έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την ουσία των δύο υποθέσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

    Στην ανακοίνωσή της, η Κατερίνα Σαββαΐδου παραθέτει το χρονικό των δύο υποθέσεων και τους λόγους που, κατά την ίδια, επιβάλλουν τη λήψη της απόφασής της.

    Κυβερνητικοί κύκλοι για την ανακοίνωση της Κατερίνας Σαββαΐδου

    «Η κυρία Σαββαΐδου, με την σημερινή της ανακοίνωσή της, δυστυχώς επιβεβαιώνει την ανησυχία της κυβέρνησης σε σχέση με την αδυναμία της, να επιτελέσει τον ρόλο της με πολιτική ανεξαρτησία και θεσμική ακεραιότητα. Έχει άλλωστε ήδη κληθεί να απαντήσει επί συγκεκριμένων θεμάτων και κατηγοριών» αναφέρουν κύκλοι της κυβέρνησης.

    «Είναι ευνόητο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί ούτε σε πολιτική αντιπαράθεση με την κ. Σαββαΐδου ούτε βέβαια στο έργο της δικαιοσύνης», αναφέρουν, καταλήγοντας, οι ίδιοι κύκλοι.

    [02] Σήμερα η προδημοσίευση του Προγράμματος Ενίσχυσης της Ρευστότητας και Στήριξης της Απασχόλησης

    Σήμερα Τετάρτη θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του ΟΑΕΔ, του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠΑΝΑΔ, η προδημοσίευση της πρόσκλησης για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Ρευστότητας και Στήριξης της Απασχόλησης.

    Η δημοσίευση της τελικής πρόσκλησης θα γίνει μετά την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας, και η οποία επίσης θα αναρτηθεί στις παραπάνω ιστοσελίδες.

    Το νέο πρόγραμμα αφορά στην επιχορήγηση σε όλη την Επικράτεια:

    - 9.000 νέων θέσεων εξηρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου οι οποίες δημιουργήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2015 μέχρι και την 31η Αυγούστου 2015 και

    - 3.700 πρώην εγγεγραμμένων ανέργων οι οποίοι δημιούργησαν τη δική τους επιχείρηση από την 1η Ιανουαρίου 2014 μέχρι και την 31 Αυγούστου 2015.

    [03] «Εθνική Ημέρα της Ελλάδας» σήμερα στην έκθεση EXPO στο Μιλάνο

    Η «Εθνική Ημέρα της Ελλάδας» εορτάζεται σήμερα στην έκθεση EXPO που πραγματοποιείται στο Μιλάνο. Η φετινή Ημέρα είναι αφιερωμένη στην προαγωγή και προώθηση των αξιών της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.

    Πρόσφατα η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) αποφάσισε να παράσχει έμπρακτη βοήθεια προς τους πρόσφυγες που έρχονται στην χώρα μας, ξεκινώντας μία ανθρωπιστική πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Πρωτοβουλία που τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

    Στο πλαίσιο αυτό, συλλέγονται από επιχειρήσεις τρόφιμα για τους πρόσφυγες παράλληλα με τη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής σε δύο μεγάλες διεθνείς εκθέσεις (την EXPO στο Μιλάνο και την Anuga 2015, τον Σεπτέμβριο στην Κολωνία, όπου η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα), όπου κεντρικό θέμα είναι η διατροφή.

    Στις 18 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο της EXPO στο Μιλάνο, ανακοινώθηκε η σύμπλευση της Περιφέρειας Σικελίας με την Ελλάδα, από την Μαριέλα Λο Μπέλο, αναπληρώτρια πρόεδρο της περιφέρειας της Σικελίας, στο πλαίσιο της παραπάνω ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας του Enterprise Greece. Αύριο, η κυρία Μπέλο θα επισκεφθεί το Ελληνικό Περίπτερο, συνοδευόμενη από τον Έλληνα αναπληρωτή γενικό επίτροπο της EXPO 2015 και πρόεδρο του Enterprise Greece, Χρήστο Στάικο.

    [04] Όλα τα θέματα στο τραπέζι των συζητήσεων

    Ολοήμερη θα είναι σήμερα Τετάρτη η διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών, οι οποίοι ήρθαν στην Αθήνα, ενώ, ως την Παρασκευή, θα ανοίξει σχεδόν όλη η «βεντάλια» των ζητημάτων της συμφωνίας.

    Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, η πρώτη συνάντηση θα είναι στις 9:00 το πρωί, με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. Αντικείμενο της συγκεκριμένης συνάντησης θα είναι ο συντονισμός για την εφαρμογή του προγράμματος.

    Η δεύτερη συνάντηση ορίστηκε για τις 6:00 το απόγευμα και σε αυτή θα λάβουν μέρος και οι υπουργοί αναπληρωτές Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και Τρύφων Αλεξιάδης. Αντικείμενο της απογευματινής συνάντησης θα είναι θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών (οικονομικές-δημοσιονομικές εξελίξεις, προϋπολογισμός 2016, φορολογία).

    Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών - Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ) θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    [05] Σλοβενία: Νέες εξουσίες στον στρατό προκειμένου να αντιμετωπίσει το προσφυγικό

    Η Σλοβενία, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ευρώπη λόγω της άφιξης χιλιάδων ανθρώπων από την Κροατία, έδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα νέες εξουσίες στον στρατό της και ζήτησε επιπλέον οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα των προσφύγων και των μεταναστών .

    Στη διάρκεια μιας έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε, το σλοβενικό κοινοβούλιο των 90 εδρών ενέκρινε, με ψήφους 66 υπέρ έναντι 5 κατά, μια επέκταση του νόμου για τις αρμοδιότητες του στρατού που προβλέπει ότι οι στρατιώτες θα συνδράμουν την αστυνομία στα σύνορα με την Κροατία έκτασης 670 χλμ.

    Με τον νόμο αυτόν, οι σλοβένοι στρατώτες εξουσιοδοτούνται να βοηθήσουν την αστυνομία να πραγματοποιεί περιπολίες, να διαχειρίζεται τους μετανάστες, να τους ανακρίνει ή να επαναπροωθεί πολίτες στα σύνορα.Μέχρι τώρα ο σλοβενικός στρατός επιτρεπόταν να παράσχει μόνο τεχνική και επιμελητειακή υποστήριξη στις δυνάμεις της αστυνομίας.

    [06] Συμβουλές της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

    Λόγω της επιδείνωσης του καιρού, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμους, που αναμένεται από σήμερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

    Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους πολίτες:

    -Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

    -Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

    -Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

    -Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

    -Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

    -Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.

    [07] Φεστιβάλ Θεατρικού Αναλογίου, στο Θέατρο Τέχνης, με παρεμβάσεις σε όλη την Αθήνα

    Με κεντρικό θέμα τη μετανάστευση και τη προσφυγιά τα «Θεατρικά Αναλόγια» του Θεάτρου Τέχνης, που επιμελείται η Σίσσυ Παπαθανασίου, επιχειρούν φέτος δυναμική παρουσία σε κομβικά σημεία της Αθήνας.

    Έτσι, παράλληλα με την ανάδειξη των ελληνικών έργων που θα παρουσιαστούν από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου στο Θέατρο της οδού Φρυνίχου, εκπαιδευτικές δράσεις, συναντήσεις, στούντιο, συζητήσεις και εικαστικές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, την πλατεία Βικτωρίας, την Ταινιοθήκη της Ελλάδας και την πλατεία Εξαρχείων. Στα αναλόγια και τις παράλληλες δράσεις περιλαμβάνεται και αφιέρωμα στην δραματουργία της Αργεντινής.

    [08] Βροχή από πεφταστέρια απόψε

    Η βροχή από «πεφταστέρια» του φθινοπώρου, οι Ωριωνίδες, κορυφώνονται απόψε και τα χαράματα της Πέμπτης στο βόρειο ημισφαίριο, το οποίο περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

    Οι Ωριωνίδες είναι μια μέσης έντασης βροχή διαττόντων, που κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα από τις αρχές Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου.

    Οι καλύτερες ώρες για παρατήρηση είναι με κατεύθυνση προς την ανατολή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή, στο μέτρο που ο κατά τόπους ουρανός είναι καθαρός από σύννεφα.

    Οι Ωριωνίδες, που πήραν το όνομά τους επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα, δημιουργούνται από την «ουρά» που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ. Δεκάδες μετέωρα -συνήθως 20 έως 25 ανά ώρα- εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 October 2015 - 4:32:23 UTC