Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, για την παράλληλη απασχόληση στα δημόσια ΜΜΕ
  • [02] Β. Μεϊμαράκης: Θέλουμε μια καλύτερη Ευρώπη, περισσότερη Ευρώπη
  • [03] Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα
  • [04] Τα «κόκκινα» δάνεια στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ. Σταθάκη με τους θεσμούς
  • [05] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα λιμάνια με 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις
  • [06] Ελληνικές ταινίες παραγωγής 2005-2015 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βιέννης
  • [07] Στην Αθήνα το απόγευμα ο Γάλλος Πρόεδρος Φρ. Ολάντ
  • [08] Πορτογαλία: Οι κομμουνιστές έτοιμοι να στηρίξουν μια κυβέρνηση με τους σοσιαλιστές

  • [01] Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, για την παράλληλη απασχόληση στα δημόσια ΜΜΕ

    «Μπορούμε και πρέπει να δούμε το θέμα για ειδικές περιπτώσεις», προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στα ζητήματα της παράλληλης απασχόλησης στα δημόσια ΜΜΕ και της ΕΡΤ, τα οποία περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ.

    Απαντώντας στις επισημάνσεις των βουλευτών που συμμετέχουν στις Επιτροπές, οι οποίες επεξεργάστηκαν το νομοσχέδιο, ο κ. Παππάς αφού είπε, αναφορικά με την παράλληλη απασχόληση και την ΕΡΤ πως «και αυτό μπορούμε και πρέπει να το δούμε για ειδικές περιπτώσεις» ξεκαθάρισε «χωρίς σε καμία περίπτωση να γυρίσουμε στο προηγούμενο καθεστώς, όπου η απασχόληση σε ένα δημόσιο φορέα ήταν πάρεργο και οι βασικές δουλειές ήταν αλλού».

    Με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ όλοι θα καταλάβουν την αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου

    Ο αρμόδιος για τα ΜΜΕ υπουργός κρατά επί της ουσίας μόνο τον αριθμό των αδειών και το τίμημα, και όχι το περιεχόμενο, ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ στις Επιτροπές της Βουλής, προαναγγέλλοντας αλλαγές σε διατάξεις του έως την ψήφισή του.

    Το λάθος που δεν θα κάνουμε, είπε ο κ. Παππάς είναι, το λάθος των προηγούμενων, ότι με την ανοχή στην παρανομία θα αποσπάσουμε κάποια εύνοια.

    Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου όλοι θα καταλάβουν την αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου. Αναφορικά με τη δημοπρασία των αδειών δήλωσε ότι αυτό περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα των δανειστών. Σημείωσε ότι δεν αρκεί η ψήφιση του νομοσχεδίου καθώς χρειάζονται ευρείες συναινέσεις για τη στελέχωση του ΕΣΡ. Για τα περιφερειακά κανάλια δήλωσε ανοιχτός στις προτάσεις των κομμάτων, ενώ για τον αριθμό των εργαζομένων στα κανάλια είπε ότι πρέπει να ενθαρρυνθούν οι συνέργειες. Υπεραμύνθηκε της ενοποίησης των δύο γενικών γραμματειών ενημέρωσης εξοικονομώντας πόρους και το ίδιο είπε, θα γίνει και με τα γραφεία Τύπου του εξωτερικού. Σε σχέση με την παράλληλη απασχόληση και την ΕΡΤ ο κ. Παππάς είπε ότι και αυτό μπορούμε και πρέπει να το δούμε, για ειδικές περιπτώσεις, χωρίς σε καμία των περιπτώσεων να γυρίσουμε στο προηγούμενο καθεστώς όπου η απασχόληση σε ένα δημόσιο φορέα ήταν πάρεργο και οι βασικές δουλειές ήταν αλλού.

    Η βουλευτής της ΝΔ Κ. Παπακώστα είπε ότι ο «τυφώνας Τσίπρα στα ΜΜΕ» έχει ως στόχο να σκεπάσει «τη λίστα των μελλοθανάτων» αναφερόμενη στα νέα μέτρα που αφορούν μισθωτούς και συνταξιούχους. Αναφερόμενη στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας της ΕΡΤ δήλωσε ότι θα υπάρξει ζήτημα περί κρατικών ενισχύσεων.

    Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απευθυνόμενος στον υπουργό Επικρατείας δήλωσε ότι «άλλο το αλάθητο του Πάπα και άλλο το αλάθητο του Παππά» αναφερόμενος στις υπεραρμοδιότητες του υπουργού και όπως αναφέρονται στο νέο νομοσχέδιο.

    Ο Συρμαλένιος Νίκος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το νομοσχέδιο είναι ρηξικέλευθο και αυτό το αποδεικνύει και η αντίδραση των ιδιωτικών καναλιών τις τελευταίες μέρες.

    Η Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ δήλωσε ότι εφόσον άλλαξε η διαδικασία από το Προεδρείο χαρίζει τον χρόνο της ως ομιλήτρια. Μετά από παράκληση συνέχισε την ομιλία της δηλώνοντας ότι το ΚΚΕ δεν μπαίνει στο τσουβάλι της αντιπολίτευσης με κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή. Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο ενσωματώνοντας παλαιότερες διατάξεις είναι επαναστατική γυμναστική. Η κ. Κανέλλη, χαρακτήρισε αναχρονιστικές τις διατάξεις του νομοσχεδίου και είπε ότι η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία της για εθνική επικοινωνιακή πολιτική όταν έχασε τα δικαιώματά της στον Hellas sat δορυφόρο. Είπε ότι δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να συντονίζει την επικοινωνιακή πολιτική της χώρας λέγοντας ότι δεν ασκείται πολιτική με χορηγίες στα γραφεία Τύπου. Κλείνοντας, δήλωσε ότι χρειάζεται ένα νομοσχέδιο σύγχρονο λαμβάνοντας υπόψη την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας.

    Ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης στην τοποθέτησή του δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου υπηρετεί την ανεξαρτησία του πολιτικού συστήματος σε σχέση με το οικονομικό σύστημα και τα ΜΜΕ και το δεύτερο είναι η ανεξάρτητη λειτουργία της ΕΕΤΤ. Διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρχουν άπειρα κανάλια, αφήνοντας αιχμές για τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τις ανεξάρτητες Αρχές. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει κανένα κλειστό επάγγελμα αντίθετα εξορθολογίζει έναν χώρο. Επίσης, ότι δεν υπήρχε άλλη μελέτη για τον χάρτη συχνοτήτων δηλώνοντας ότι έγινε κατανοητός ο ρόλος της ΕΕΤΤ από τη σημερινή διαδικασία.

    Το σχέδιο νόμου έγινε δεκτό στο σύνολό του επί της αρχής και επί των άρθρων.

    [02] Β. Μεϊμαράκης: Θέλουμε μια καλύτερη Ευρώπη, περισσότερη Ευρώπη

    «Θέλουμε μια καλύτερη Ευρώπη, περισσότερη Ευρώπη. Που να μπορεί να ικανοποιεί με αλληλεγγύη τους πολίτες μας», δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από το συνέδριο του ΕΛΚ στη Μαδρίτη.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το ΕΛΚ είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη και «η ΝΔ είναι μέλος αυτής της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας» και πρεσβεύει τις αρχές και αξίες που έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο. «Εδώ συζητάμε όλα τα μεγάλα ζητήματα, που απασχολούν την Ευρώπη. Παρεμβαίνουμε για τα θέματα της ανάπτυξης, για τα ζητήματα της ανεργίας, για το προσφυγικό και για όλα εκείνα τα οποία σήμερα απασχολούν τους πολίτες της Ευρώπης», συνέχισε υπογραμμίζοντας πως πολλές από τις αποφάσεις του ΕΛΚ μετουσιώνονται τις περισσότερες φορές, σε κυβερνητικές αποφάσεις και σε Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο κ. Μεϊμαράκης συμπλήρωσε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία, που μετέχει με 16 συνέδρους, κάνει συνεχείς παρεμβάσεις και στη διαμόρφωση των κειμένων και στη διαμόρφωση των πολιτικών, ιδιαίτερα σε ζητήματα ανάπτυξης, ανεργίας, αλλά και κυρίως στο προσφυγικό και στο μεταναστευτικό.

    «Εδώ, λοιπόν, διαμορφώνουμε τη μεγάλη Ευρώπη, που θέλουμε», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Διαβάστε επίσης

    Θετικά σχόλια για την Ελλάδα και τη ΝΔ από αξιωματούχους του ΕΛΚ

    [03] Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα

    Συνεδριάζει στις 9:00, το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, ο οδικός χάρτης για το επόμενο διάστημα, ο συντονισμός του κοινοβουλευτικού έργου και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    [04] Τα «κόκκινα» δάνεια στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ. Σταθάκη με τους θεσμούς

    Η αναμόρφωση του νόμου Κατσέλη και η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων θα τεθούν στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους θεσμούς, στις 11:00.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές ζητούν η αντικειμενική αξία της κατοικίας να μην υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ με εισοδηματικό κριτήριο να προσεγγίζει τα όρια της φτώχειας.

    Από την πλευρά της, η ελληνική πλευρά επιμένει η αντικειμενική αξία να είναι στις 300.000 ευρώ το εισοδηματικό κριτήριο στις 35.000 ευρώ, ενώ το σύνολο των οφειλών να μην ξεπερνά τις 250.000.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι με αυτή την πρόταση θα δοθεί κάλυψη στο 88% των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που δυνάμει εντάσσονται στο νόμο Κατσέλη ή έχουν ήδη ενταχθεί, ενώ πηγές του υπουργείου ανέφεραν σήμερα σε δημοσιογράφους ότι δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση για προστασία της πρώτης κατοικίας, πέραν από αυτή που θα περιλαμβάνεται στον αναθεωρημένο νόμο Κατσέλη.

    Στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας Γ.Σταθάκης με τους θεσμούς, τα θέματα που συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ήταν η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για το γάλα, ψωμί, τις εκπτώσεις και η περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων - όλα θέματα τα οποία διευθετούνται από το υπουργείο - ενώ σε ότι αφορά στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, αναφέρθηκε από την ελληνική πλευρά ότι αναμένεται η απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Για τις ρυθμίσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για τα ποτά και τα πετρελαιοειδή δεν έχει οριστεί χρόνος εφαρμογής διότι πρέπει να προηγηθούν μελέτες.

    Σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, η προτεινόμενη από την κυβέρνηση ΚΥΑ φαίνεται να γίνεται δεκτή από τους δανειστές. Συγκεκριμένα η ΚΥΑ θα προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής μη φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο του φαρμακείου χωρίς όμως να είναι ο αποκλειστικός μέτοχος.

    [05] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα λιμάνια με 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις

    Παλλιμενική 24ωρη απεργία, πραγματοποιούν σήμερα εργαζόμενοι σε όλα τα λιμάνια, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

    Τις κινητοποιήσεις, κατά της πώλησης του ΟΛΠ συνεχίζει σήμερα και ο δήμος Κερατσινίου, καθώς θα παραμείνουν κλειστές, όλες οι υπηρεσίες του, ενώ στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο, στην πλατεία Κύπρου και στη συνέχεια θα γίνει πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου θα συναντηθεί με την πορεία των λιμενεργατών.

    Στη διαμαρτυρία συμμετέχει και ο δήμος Περάματος ο οποίος επίσης δεν θα λειτουργήσει σήμερα, ενώ έχει καλέσει τους δημότες του σε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο, στις 09:30. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί συντονισμένη πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, μαζί με τον τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, την Περιφέρεια Αττικής, λιμενεργάτες κ.λπ.

    [06] Ελληνικές ταινίες παραγωγής 2005-2015 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βιέννης

    Μια σειρά ελληνικών ταινιών των τελευταίων δέκα χρόνων (2005-2015) περιλαμβάνονται στο «Ειδικό Πρόγραμμα» του φετινού, μη διαγωνιστικού 58ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βιέννης «Βιεννάλε 2015», που αρχίζει σήμερα Πέμπτη και διαρκεί μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, ενώ σε αυτό πρόκειται να προβληθούν συνολικά 200 νέες ταινίες από διάφορες χώρες.

    Στις ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν στη διάρκεια της φετινής "Βιεννάλε" συγκαταλέγονται οι : «Δεκέμβρης 2008-Αθήνα και αλλού», «Λουόμενοι», «Επιστροφή στην οδό Αιόλου», «Τί ώρα είναι», «Ηλίας Πετρόπουλος-Ενας κόσμος υπόγειος», «The Hunter», «Forget Me Not», «Κρυφό σχολειό», «Πρώτη ύλη, «Mindfulness», «Requiem to a Shipwreck», «Μαύρο λιβάδι», «Στο λύκο», «Στρέλλα», «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» , «Το μικρό ψάρι» και «ΧΧΧΙΙΙ».

    [07] Στην Αθήνα το απόγευμα ο Γάλλος Πρόεδρος Φρ. Ολάντ

    Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη σημερινή υποδοχή στην Αθήνα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα αποδεχόμενος πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

    Όπως έγινε γνωστό από σχετική ανακοίνωση του Προεδρικού Μεγάρου, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και τα μέλη της επίσημης αντιπροσωπείας που θα τον συνοδεύουν, θα αφιχθούν στις 16:50 στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου θα τους υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Αμέσως μετά την υποδοχή από τον πρωθυπουργό θα αναχωρήσουν με προορισμό το Μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη.Ο Γάλλος Πρόεδρος θα συνοδεύεται από τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ θα τους υποδεχθεί ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

    Μετά το πέρας της τελετής κατάθεσης στεφάνου ο κ. Ολάντ και η επίσημη αντιπροσωπεία που θα τον συνοδεύει θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στς 17:45 θα λάβει χώρα η επίσημη τελετή υποδοχής από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

    Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν ημίωρη συνάντηση των δυο Προέδρων στο Προεδρικό Μέγαρο και αμέσως μετά διευρυμένες συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών, και στη συνέχεια τελετή παρασημοφόρησης του Γάλλου Προέδρου Ολάντ από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο.

    Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο κ. Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο στις 20:00.

    Το πρόγραμμα της Παρασκευής ξεκινά στις 08:30 το πρωί με την αναχώρηση του Προέδρου Ολάντ και της επίσημης αντιπροσωπείας για την Πρεσβεία της Γαλλία, όπου θα έχουν συνάντηση με επιχειρηματίες.Αμέσως μετά ο κ. Ολάντ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση στις 09:45 με τον πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, μετά το πέρας των οποίων θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

    Σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και η επίσημη αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν στις 11:55 για το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου ο κ. Ολάντ θα εκφωνήσει ομιλία.

    Στη συνέχεια, ο Γάλλος Πρόεδρος και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας θα μεταβούν για περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

    Θα ακολουθήσει γεύμα που θα παραθέσει ο Πρωθυπουργός προς τιμήν του κ. Ολάντ και της συνοδείας του και ακολούθως ο Γάλλος Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή ανακήρυξης του κ.Ολάντ ως Επίτιμου Διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Στις 16:00 αναμένεται η αναχώρηση του Γάλλου Προέδρου για τη Γαλλική Σχολή Αθηνών (Διδότου 6, Αθήνα) όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της γαλλικής κοινότητας και αμέσως μετά θα μεταβεί στην έδρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Σχηματισμών "Κοραλλία" , όπου θα είναι και ο τελευταίος του σταθμός στην Αθήνα, πριν από την μετάβασή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, απ' όπου θα αναχωρήσει με ειδική πτήση για το Παρίσι στις 19:00.

    Διαβάστε επίσης: Ό. Γεροβασίλη: Η επίσκεψη Ολάντ επιβεβαιώνει την ειδική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας

    [08] Πορτογαλία: Οι κομμουνιστές έτοιμοι να στηρίξουν μια κυβέρνηση με τους σοσιαλιστές

    Το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα είναι έτοιμο να στηρίξει "μια κυβέρνηση με επικεφαλής το Σοσιαλιστικό Κόμμα", δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΠΚΚ Ζερόνιμο ντε Σόουζα, επιβεβαιώνοντας έτσι πως το σύνολο της αριστεράς ετοιμάζεται να εμποδίσει την ανάδειξη μιας κυβέρνησης μειοψηφίας της δεξιάς.

    "Υπάρχει μια πλειοψηφία βουλευτών επαρκής για να σχηματισθεί μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος", δήλωσε ο κομμουνιστής ηγέτης κατά την έξοδό του από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα.

    Την προγουμένη, ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αντόνιο Κόστα και η εκπρόσωπος του Αριστερού Μπλοκ Καταρίνα Μαρτίνς είχαν ήδη ανακοινώσει πως η αριστερά είναι έτοιμη να συμμαχήσει, παρά τις διαφορές της σχετικά με τη συμμετοχή της Πορτογαλίας στην ευρωζώνη και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.

    Επικεφαλής του συνασπισμού της δεξιάς που κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, χάνοντας ωστόσο την απόλυτη πλειοψηφία, ο επικεφαλής της κυβέρνησης Πέντρο Πάσος Κοέλιο διεκδίκησε κι αυτός χθες την θέση του πρωθυπουργού.

    Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Αριστερό Μπλοκ και ο συνασπισμός κομμουνιστών-πρασίνων κέρδισαν συνολικά 122 έδρες από τις 230 που διαθέτει το κοινοβουλιο, έναντι 107 για τον συνασπισμό της δεξιάς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 October 2015 - 4:32:38 UTC