Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Την κα Σαββαϊδου δεν τη δίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση
  • [02] Παναγιώτης Ρήγας: Η κυβέρνηση αυτή θα είναι συμπαγής
  • [03] Στην Αθήνα το διήμερο 26-27 Οκτωβρίου ο Βάλντις Ντομπρόβσκις
  • [04] Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα λειτουργίας στο Taxisnet
  • [05] Συνάντηση Σταθάκη - Τσακαλώτου με εκπροσώπους των θεσμών, για τα «κόκκινα» δάνεια
  • [06] Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρου με σπαθί σε σχολείο
  • [07] Μυτιλήνη: Ατελείωτο το προσφυγικό δράμα
  • [08] Τριώροφη κατοικία κατέρρευσε στο ρέμα της Εσχατιάς σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής λόγω της βροχόπτωσης
  • [09] Ρ. Δούρου: Ο αγώνας κατά της φτώχειας των γυναικών είναι ζήτημα κοινωνικής συνοχής
  • [10] Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, για το σχέδιο νόμου που αφορά τα Μέσα Ενημέρωσης
  • [11] Αυλαία του κοινοβουλευτικού ελέγχου στην Ολομέλεια
  • [12] Απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια - Λόγω βροχής, δεν θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις
  • [13] Ασυνόδευτοι ανήλικοι παίρνουν χρώματα και χαρτί και ζωγραφίζουν τη ζωή που ονειρεύονται
  • [14] Δύσκολες ώρες για τον Γιόχαν Κρόιφ
  • [15] Οικονομικό και πρακτικό crossover πόλης

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Την κα Σαββαϊδου δεν τη δίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση

    Στο θέμα η γγ Εσόδων, Κατερίνας Σαββαϊδου, αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον ραδιοσταθμό ALPHA.

    «Δεν ξέρω εάν αντιδρά η τρόικα ή η κυρία Σαββαϊδου. Δεν τα ταυτίζω στη συγκεκριμένη συζήτηση, αλλά νομίζω ότι την κυρία Σαββαΐδου δεν τη δικάσαμε. Δεν τη δίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, ούτε ο πρωθυπουργός. Ωστόσο, θα πρέπει να αναγνωρίσει την πραγματικότητα και να δει ότι δεν διευκολύνεται ούτε το δικό της έργο όταν υπάρχουν σύννεφα. Σύννεφα στον τρόπο που ασκείται αυτός ο πολύ σοβαρός και πολύ σημαντικός ρόλος» ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη.

    [02] Παναγιώτης Ρήγας: Η κυβέρνηση αυτή θα είναι συμπαγής

    «Η κυβέρνηση αυτή θα είναι συμπαγής» τόνισε ο γραμματέας ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, αναφερόμενος στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ.

    Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη, ο κ. Ρήγας είπε ότι η κυβέρνηση έκανε «μια επιλογή ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό και στις κοινωνίες της Ευρώπης», ενώ αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό είπε ότι είναι ένα πρόβλημα που προϋπήρχε εδώ και πολλά χρόνια.

    Υπογράμμισε δε, ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί, αν δεν υπάρξει παραγωγικό μοντέλο.

    Ο κ. Ρήγας θα μεταβεί αύριο στη Θράκη, στο πλαίσιο της περιοδείας που ξεκινά σε διάφορες περιοχές της χώρας.

    [03] Στην Αθήνα το διήμερο 26-27 Οκτωβρίου ο Βάλντις Ντομπρόβσκις

    Την πρώτη επίσκεψή του στην Αθήνα πραγματοποιεί στις 26 και 27 Οκτωβρίου ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, το χαρτοφυλάκιο του οποίου περιλαμβάνει όλα τα αναπτυξιακά και δημοσιονομικά θέματα που αφορούν τη χώρα μας.

    Τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, στις 9:30, θα συναντηθεί με υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και στη συνέχεια, στις 10:30, με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, στο υπουργείο. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Αμέσως μετά θα συναντηθεί με τα προεδρεία των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων και με Διακομματική Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, στις 12:00 στο κτίριο της Βουλής. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο κ. Ντιμπρόβσκις θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις 14:00, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τοο πρόγραμμα της Δευτέρας θα ολοκληρωθεί με τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο, στις 15:30, στο υπουργείο. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

    Την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, ο κ. Ντομπρόβσκις θα συναντηθεί στις 9:30 με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. Στις 10:45, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, θα επισκεφθεί τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS, έργο που δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, στην Τεχνόπολη-Γκάζι.

    Το πρόγραμμα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

    [04] Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα λειτουργίας στο Taxisnet

    Αποκαταστάθηκε η δυνατότητα πρόσβασης των χρηστών φορολογουμένων στο πληροφοριακό σύστημα Taxisnet, της ΓΓΠΣ.

    Νωρίτερα, από τις 9 σήμερα το πρωί, η λειτουργία του εμφάνιζε σημαντικά προβλήματα πρόσβασης, για πολίτες και φοροτεχνικούς.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες άρχισε η σταδιακή ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων ΕΝΦΙΑ.

    [05] Συνάντηση Σταθάκη - Τσακαλώτου με εκπροσώπους των θεσμών, για τα «κόκκινα» δάνεια

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση των υπουργών Οικονομίας, Γ. Σταθάκη και Οικονομικών, Ευκλ.Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των θεσμών, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο.

    Όπως έχει γίνει γνωστό, στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί το ζήτημα των λεγόμενων «κόκκινων» δανείων, σε συνάρτηση και με την ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων συστημικού χαρακτήρα.

    [06] Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρου με σπαθί σε σχολείο

    Ένας ενήλικας και τέσσερις μαθητές τραυματίστηκαν από την επίθεση με σπαθί που δέχθηκαν από μασκοφόρο μέσα σε σχολείο της πόλης Τρολχάταν στη δυτική Σουηδία.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι άνοιξε πυρ εναντίον του δράστη της επίθεσης, χωρίς να διευκρινίσει ποια είναι η κατάσταση της υγείας του.

    Σύμφωνα με τοπικές εφημερίδες, ο άνδρας νοσηλεύεται.

    Το περιστατικό σημειώθηκε στο σχολείο Κρόναν, όπου φοιτούν 400 μαθητές από το νηπιαγωγείο έως το γυμνάσιο. Το σχολείο βρίσκεται στο Τρολχάταν, μια βιομηχανική πόλη περίπου 57.000 κατοίκων, έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας Saab, βορείως του Γκέτεμποργκ.

    [07] Μυτιλήνη: Ατελείωτο το προσφυγικό δράμα

    Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση για χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που συνωστίζονται στη Λέσβο, άλλοι για να καταγραφούν κι άλλοι -έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία της καταγραφής- για να φύγουν με κατεύθυνση τον Πειραιά ή την Καβάλα.

    Την Πέμπτη πρωί, στη Μυτιλήνη, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, υπήρχαν περισσότεροι από 10.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Από αυτούς οι 1500 δεν είχαν καταγραφεί, ενώ περί τους 8.500, έχοντας ολοκληρώσει την καταγραφή τους, διαμένουν είτε στους καταυλισμούς της Μόριας και του Καρά Τεπέ, είτε σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην πόλη της Μυτιλήνης και στα περίχωρά της, είτε σε πρόχειρα καταλύματα και σκηνές στο λιμάνι και στους δρόμους.

    Από όλους τους παραπάνω, περίπου 4000 θα είναι οι τυχεροί που θα αναχωρήσουν σήμερα με έκτακτο δρομολόγιο και τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά και για την Καβάλα.

    Την Τετάρτη, αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη, με έξι πλοία, συνολικά 7345 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ παρά τα προβλήματα έλλειψης υποδομών καταγράφτηκαν, από τις 6 χθες Τετάρτη το πρωί έως και τις 6 σήμερα Πέμπτη το πρωί, τόσο στο Κέντρο Καταγραφής της Μόριας όσο και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, 6119 μετανάστες και πρόσφυγες.

    [08] Τριώροφη κατοικία κατέρρευσε στο ρέμα της Εσχατιάς σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής λόγω της βροχόπτωσης

    Τριώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε στο ρέμα της Εσχατιάς, στο ύψος της συμβολής με Κωστή Παλαμά, στο Καματερό. Στην περιοχή αποστάλθηκε άμεσα κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής και μηχανήματα, προκειμένου να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά, καθώς υπάρχουν φόβοι για ανάσχεση της ροής και πλημμυρικά φαινόμενα, ενόψει της αναμενόμενης κλιμάκωσης της κακοκαιρίας.

    Σημειώνεται ότι το κτίριο είχε εκκενωθεί από πέρσι, με ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής που είχε διαβλέψει τον υψηλό κίνδυνο για μια τέτοια εξέλιξη. Η Περιφέρεια Αττικής είχε προβεί σε παρεμβάσεις υποστήριξης του κτιρίου, αλλά όπως αποδείχθηκε εις μάτην. Η τριώροφη οικοδομή είχε νομιμοποιηθεί.

    Κατά τα άλλα, η Αττική βρίσκεται από νωρίς το πρωί σε κλοιό κακοκαιρίας με αποτέλεσμα την πρόκληση μικροπροβλημάτων στην ομαλή ροή της πρωινής κίνησης από την έντονη βροχόπτωση η οποία συνεχίστηκε με σχετική ένταση στο Βόρειο -Ανατολοκό τμήμα του νομού.

    Η ξαφνική μπόρα έπληξε ολόκληρη την Αττική. Περιορισμένου μεγέθους πλυμμηρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν σε βασικούς οδικούς άξονες όπως η Χαμοστέρνας, η Φορμίωνος, ενώ στη Δεκελείας στο δήμο Αχαρνών και στο Φάληρο παρενέβη η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς από αυτοκίνητα.

    Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής με ανακοίνωση ενημερώνει ότι «με την άμεση εντολή της Περιφερειάρχη και υπό τις οδηγίες της Εντεταλμένης Συμβούλου Ιωάννας Τσούπρα έθεσε όλο το μηχανισμό της σε ετοιμότητα και κινητοποιήθηκε άμεσα, προκειμένου να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εν δυνάμει ή εν εξελίξει καταστροφή, που θα μπορούσε να απειλήσει την ασφάλεια, τη ζωή ή την περιουσία των πολιτών».

    Κλιμάκια υπαλλήλων της Περιφέρειας διενεργούν αυτοψίες στα σημεία που υπάρχουν προβλήματα και όπως σημειώνεται «με γνώμονα την προστασία του πολίτη, (η Περιφέρεια) παραμένει σε επιφυλακή για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

    [09] Ρ. Δούρου: Ο αγώνας κατά της φτώχειας των γυναικών είναι ζήτημα κοινωνικής συνοχής

    «Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες όπου η πολιτική λιτότητας έχει οδηγήσει στο παράδοξο της μείωσης του χάσματος των φύλων στην αγορά εργασίας, όχι επειδή η θέση των γυναικών βελτιώνεται, αλλά επειδή επιδεινώνεται αυτή των ανδρών» τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, κατά την παρέμβασή της στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης για το κρίσιμο φαινόμενο της αυξανόμενης γυναικείας φτώχειας. Προσδιόρισε την κατάσταση ως μορφή «θηλυκοποίησης της εργασίας των ανδρών», με την έννοια της επιδείνωσης των ποσοστών ανεργίας τους στην κλίμακα πλέον εκείνων που παρουσιάζουν οι γυναίκες.

    Η Περιφέρεια Αττικής, ανέφερε η κ Δούρου, μέσω της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, μέσω των κοινωνικών πολιτικών της, μέσω της στενής συνεργασίας με τις ΜΚΟ και μέσω της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών με άλλες ευρωπαϊκές περιφερειακές αρχές, εργάζεται για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και της ανισότητας των φύλων, που οδηγούν στη φτώχεια των γυναικών.

    [10] Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, για το σχέδιο νόμου που αφορά τα Μέσα Ενημέρωσης

    Την πάγια διακηρυγμένη θέση της κατά της συγκέντρωσης των Μέσων Ενημέρωσης, είτε αυτό αφορά την επιχειρηματικότητα είτε αφορά την πολιτική εξουσία, επανέλαβε η ΕΣΗΕΑ με χθεσινή παρέμβασή της, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών.

    Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ:

    «Με διαδικασίες φαστ τρακ που οδηγούν σε απολύσεις και απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η κυβέρνηση, χωρίς εγγυήσεις για τον πλουραλισμό και την ελευθερία της έκφρασης, επιχειρεί να οριοθετήσει το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

    Η ΕΣΗΕΑ, που επιμένει στη θεσμοθέτηση κανόνων και διασφάλισης της ανεξαρτησίας των δημοσιογράφων, υπογραμμίζει ότι, το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή, μπορεί να αποτελεί αφετηρία συζήτησης για την αντιμετώπιση της 25ετους εκκρεμότητας που υπάρχει αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπηρετεί το πάγιο αίτημα της κοινωνίας και του δημοσιογραφικού κλάδου για υπεύθυνη ενημέρωση, με κανόνες διαφάνειας στη λειτουργία των Μέσων.

    Η ΕΣΗΕΑ, με τη σημερινή παρέμβασή της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, επανέλαβε την πάγια διακηρυγμένη θέση της κατά της συγκέντρωσης των Μέσων Ενημέρωσης, είτε αυτό αφορά την επιχειρηματικότητα είτε αφορά την πολιτική εξουσία.

    Ιδιαίτερα επισημαίνεται ότι, τη στιγμή που ιδιοκτήτες των ΜΜΕ συνεχίζουν με απολύσεις, απλήρωτη και μαύρη εργασία και συνεχείς μειώσεις μισθών να«ξεφορτώνουν»εργαζομένους, το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν βάζει τέλος σε αυτή τη διαδικασία αλλά αντίθετα αφήνει περιθώριο και δημιουργεί προϋποθέσεις για νέο κύμα απολύσεων. Με μέτριους μάλιστα υπολογισμούς, αυτές μπορεί να υπερβούν τις 2000.

    Στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πρόνοια για διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων με πλήρη κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενώ απειλείται, αν δεν καταργείται, η αυτοτέλεια και η αυτονομία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Δεν είναι τυχαίο, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ σήμερα στη Βουλή, ειδικά για τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά Μέσα (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓEΕ, Δημοτικοί Σταθμοί κλπ.) οι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζονται με βάση το νομοσχέδιο ως δημόσιοι υπάλληλοι, γεγονός που μόνο την ενημέρωση με δημοσιογραφικές εγγυήσεις δεν υπηρετεί.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σε συνεννόηση με τις άλλες Ενώσεις και την ΠΟΕΣΥ, δηλώνει ότι θα προασπίσει τα δικαιώματα των δημοσιογράφων αλλά και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για υπεύθυνη ενημέρωση και καλεί την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της να απομακρύνει ακόμα και κάθε σκιά διαπλοκής που βαραίνει πρόσωπα και καταστάσεις στο μιντιακό τοπίο. Μόνο σε μία τέτοια προσπάθεια, η ΕΣΗΕΑ θα είναι σύμμαχος και αρωγός».

    [11] Αυλαία του κοινοβουλευτικού ελέγχου στην Ολομέλεια

    Επίσημη πρεμιέρα του κοινοβουλευτικού ελέγχου της νέας Βουλής, που άνοιξε στην Ολομέλεια, πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον προγραμματισμό 11 επίκαιρων ερωτήσεων. Ωστόσο, η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό είχε ως αποτέλεσμα να απαντηθεί μόνο μία.

    Από όλα τα μέλη της κυβέρνησης μόνο ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας, ήταν παρών για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Αθανάσιου Δαβάκη.

    Η απουσία των μελών της κυβέρνησης από την Ολομέλεια προκάλεσε τη διαμαρτυρία της βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα. Η κ. Χριστοφιλοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν σέβεται τη Βουλή και χαρακτήρισε «αίσχος και ντροπή» τη στάση των υπουργών.

    Ο προεδρεύων του Σώματος και ΣΤ' αντιπρόεδρος, Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος εκπροσωπεί το ΚΚΕ, σημείωσε ότι δεν είναι θετικό βήμα να υπάρχει αυτή η εικόνα στην έναρξη του κοινοβουλευτικού ελέγχου. «Εκ μέρους του προεδρείου κάνω έκκληση προς την κυβέρνηση να μην επαναληφθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση», τόνισε ο κ. Λαμπρούλης και πρόσθεσε ότι το θέμα θα τεθεί από όλα τα κόμματα στη Διάσκεψη των Προέδρων.

    [12] Απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια - Λόγω βροχής, δεν θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις

    Απεργία σε όλα τα λιμάνια της χώρας πραγματοποιούν από το πρωί οι εργαζόμενοι σε αυτά, ενώ είναι κλειστοί οι δήμοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πώληση του ΟΛΠ.Ωστόσο, η κακοκαιρία και οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αττική δεν επιτρέπουν να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες πορείες προς το υπουργείο Ναυτιλίας και οι συγκεντρώσεις: των λιμενεργατών στην Πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας στην Πλατεία Κύπρου, και του Δήμου Περάματος έξω από το δημαρχείο.

    Αντί πορείας θα μεταβούν με πούλμαν και αυτοκίνητα στο υπουργείο να παραδώσουν ψήφισμα και πιθανόν λίγα άτομα να μεταβούν πεζή, από την Πλατεία Καραϊσκάκη, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει η συγκέντρωση των λιμενεργατών στο υπουργείο.

    [13] Ασυνόδευτοι ανήλικοι παίρνουν χρώματα και χαρτί και ζωγραφίζουν τη ζωή που ονειρεύονται

    Τον Φεβρουάριο του 2015 μία από τις ομάδες συνοδείας ασυνόδευτων ανηλίκων της οργάνωσης «ΜΕΤΑδραση» συνόδευσε 26 παιδιά από την Αμυγδαλέζα σε δομές φιλοξενίας στο Βόλο και την Κόνιτσα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ένα από τα παιδιά πήρε χαρτί και μπογιές και ζωγράφισε τον εαυτό του με έντονα χρώματα και ένα πουλί να το συνοδεύει. Και πριν ολοκληρώσει τη ζωγραφιά, έγραψε «Εγώ ελεύθερος».

    Το 15χρονο παιδί είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση ασυνόδευτου ανηλίκου που επέλεξε τη ζωγραφική για να εκφράσει τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τα όνειρα και τα βιώματά του.

    Τη ζωγραφική για να εκφράσει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα όνειρά της επέλεξε και μια 15χρονη που ξεκίνησε από το Αφγανιστάν το μακρύ ταξίδι της προς την Ευρώπη και βρέθηκε ασυνόδευτη στην Αθήνα.

    Όταν πήρε χρωματιστά μολύβια στα χέρια της, ζωγράφισε ένα κορίτσι, «Μπεχιστά» το ονόμασε, ένα σπίτι και έναν καλό φίλο. Το κορίτσι είχε ένα διάπλατο χαμόγελο και τότε η 15χρονη εξήγησε στην ψυχολόγο που ήταν δίπλα της ότι η Μπεχιστά είναι ευτυχισμένη γιατί έχει τρία πράγματα: ζει σε ειρήνη, μένει με τους γονείς της και ονειρεύεται ότι μπορεί να σπουδάσει.

    Εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά συναντά η ψυχολόγος, Εύα Μυλωνά, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δίκτυο Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων», που υλοποιεί η «ΜΕΤΑδραση».

    Η ζωγραφική, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι για τα παιδιά αυτά μέσο έκφρασης και ένας τρόπος για να ομορφύνουν τη ζωή τους. Για τους ψυχολόγους, από την άλλη πλευρά, η ζωγραφική είναι ένα μέσο για να προσεγγίσουν τα παιδιά και να κατανοήσουν τις σκέψεις και τα βιώματά τους.

    [14] Δύσκολες ώρες για τον Γιόχαν Κρόιφ

    Δύσκολες ώρες για τον Γιόχαν Κρόιφ, καθώς, σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, ο Ολλανδός θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου διαγνώστηκε πως πάσχει από καρκίνο στους πνεύμονες. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός «Rac1», ο 68χρονος «ιπτάμενος Ολλανδός» εισήχθη σε νοσοκομείο της Βαρκελόνης, όπου έγινε η διάγνωση. Ο Κρόιφ θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του και να επιλεγεί ο τρόπος καταπολέμησης της νόσου.

    [15] Οικονομικό και πρακτικό crossover πόλης

    Το Renault Captur εκφράζει την άποψη της γαλλικής μάρκας για το αστικό crossover και είναι τμήμα του προγράμματος του Clio. Από το δημοφιλές supermini, δανείζεται το πάτωμα και όλα τα βασικά μέρη. Είναι υπερυψωμένο και διαθέτει στοιχεία από τα SUV και MPV. Διατίθεται με εξελιγμένους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ τελευταίας τεχνολογίας. Υπάρχουν δυο επιλογές στους υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες. Η πρώτη αφορά το μικρό σύνολο 900 κ.εκ. TCe ισχύος 90 ίππων και η δεύτερη το σύνολο 1.200 κ.εκ. απόδοσης 120 ίππων. Η μέση κατανάλωση είναι 4,9 και 5,4 λίτρα/100χλμ. αντίστοιχα.

    Υπάρχει στη γκάμα και ένας πετρελαιοκινητήρας, ο 1.5 dCi 90 ίππων. Η ροπή του αγγίζει τα 22,4 χλγμ. και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους οικονομικότερους κινητήρες της κατηγορίας του. Η μέση κατανάλωση προσδιορίστηκε από την εταιρεία στα 3,6 λίτρα/100χλμ. Οι εκπομπές CO2 περιορίστηκαν στα 95γραμ./χλμ., οπότε απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας.

    Σε πλούσιες εκδόσεις διατίθεται και με αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων EDC, που αλλάζει γρήγορα τις σχέσεις και κάνει πιο άνετη την οδήγηση. Η υψηλή απόσταση από το έδαφος διευκολύνει την κίνηση στον ανώμαλο δρόμο, ενώ η υψηλή θέση οδήγησης προσφέρει μεγάλη περιφερειακή ορατότητα.

    Διακρίνεται για την λειτουργικότητα και πρακτικότητα. Ανάλογα με την έκδοση εξοπλίζεται με αφαιρούμενες επενδύσεις καθισμάτων, συρτάρι easy box 11 λίτρων, ενιαία συρόμενη πίσω σειρά καθισμάτων κ.α. Οι τεχνολογίες νέας γενιάς, αναβαθμίζουν την ασφάλεια και την άνεση: Hill Start Assist, Speed Limiter, σύστημα ελέγχου ευστάθειας, park assist, σύστημα φωτισμού προσαρμοζόμενης κατεύθυνσης και σύστημα πολυμέσων Media Nav με οθόνη αφής 7 ιντσών και σύστημα πλοήγησης. Ο τιμοκατάλογος του Renault Captur ξεκινά από τα 13.650 ευρώ (0.9). Η βενζινοκίνητη έκδοση 1.2 έχει αρχική τιμή 17.790 ευρώ και η βασική τιμή της ντίζελ 1.5 διαμορφώθηκε στα 16.400 ευρώ.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 October 2015 - 10:32:32 UTC