Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απ. Τζιτζικώστας: Το εθνικό σχέδιο για την Ανάπτυξη θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση
  • [02] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ
  • [03] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα
  • [04] Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, λόγω θυελλωδών ανέμων
  • [05] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Χαϊδαρίου
  • [06] Με οδηγό τον Ουάιτ ο Άρης πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
  • [07] Ολική επαναφορά με «πεντάρα» η ΑΕΚ
  • [08] «Μπαλωθιά» του Πλατανιά μέσα στο Αγρίνιο

  • [01] Απ. Τζιτζικώστας: Το εθνικό σχέδιο για την Ανάπτυξη θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση

    «Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα, ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν έχουν κανένα πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης, παρά μόνο επιβάλλουν φόρους. Το εθνικό σχέδιο για την Ανάπτυξη της χώρας, που θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση πρέπει να έχει ως βασικό πυλώνα την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Εκεί βρίσκονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, εκεί οι πραγματικές δυνατότητές της». Τα παραπάνω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, σήμερα το βράδυ από την Λάρισα ο εκ των υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ. Τζιτζικώστας ο οποίος σήμερα και αύριο πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Θεσσαλία στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας, σε ομιλία που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της Περιφερειακής ανάπτυξης, επισημαίνοντας το επιτυχημένο ? όπως το χαρακτήρισε - παράδειγμα της Κεντρικής Μακεδονίας της οποίας είναι περιφερειάρχης.

    Όπως τόνισε η Κεντρική Μακεδονία στηρίχθηκε στο μοντέλο «παράγω-εξάγω» ένα μοντέλο που λειτουργεί και μπορεί να λειτουργήσει σε όλη τη χώρα. Μέσα σε δυο χρόνια, ανέφερε, αυξήσαμε την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ κατά 40 μονάδες, από το 53% στο 93% και είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα. Πληρώσαμε περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ σε έργα που υλοποιήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία και είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα και στις πληρωμές έργων. Αυτοί δεν είναι απλώς αριθμοί. Είναι χρήματα σε μια στεγνή αγορά, νέες επενδύσεις, αναβάθμιση στις υποδομές, δουλειές, νέο εισόδημα. Δώσαμε έμφαση στον πρωτογενή τομέα τον πυλώνα που αποτελεί την παραγωγική και αναπτυξιακή μας βάση. Πετύχαμε να συνδέσουμε τον αγροτοδιατροφικό τομέα με την τουριστική προβολή του τόπου μας, δίνοντας προστιθέμενη αξία στα προϊόντα που παράγουμε. Δώσαμε έμφαση στην πιστοποίηση, την τυποποίηση και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων, ώστε να αναγνωρίζονται στις διεθνείς αγορές ως ασφαλή, επώνυμα και ποιοτικά, για να κερδίζουμε ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

    [02] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ

    Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε απόψε και στο σύνολο και στα άρθρα του (μετά την επί της αρχής ψήφισή του την Παρασκευή) το νομοσχέδιο του υπουργείου Επικρατείας για τα ΜΜΕ, με τον τίτλο «Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης κ.α. διατάξεις».

    Τα άρθρα του νομοσχεδίου 2,3,4,9,11,12, 13,14,16,17,18, 21 έως και 43 και 55 (35 εν συνόλω) ψηφίστηκαν κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, που αιτήθηκε η ΝΔ.

    Με διευρυμένη πλειοψηφία - καθώς πλην της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υπερψήφισαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι - «πέρασαν» τα άρθρα 11, 12, 14 και 16.

    Με τα άρθρα 11 και 12 ρυθμίζονται τα θέματα που αφορούν τη διαδικασία και τους όρους προκήρυξης των αδειών από το ΕΣΡ. Το άρθρο 14 αφορά στους όρους χορηγούμενων αδειών και το άρθρο 16 αφορά στη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας συνδεδεμένης με την ΕΡΤ.

    Τα υπόλοιπα άρθρα, ψηφίστηκαν με 154 ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ (απουσίασε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης), ενώ στο άρθρο 21 προστέθηκαν και οι ψήφοι του Ποταμιού. Επίσης τα άρθρα 41 και 42 έλαβαν μία επιπλέον ψήφο, από αυτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας (της Κατερίνας Μάρκου από το Ποτάμι).

    Ειδικότερα, στην ονομαστική ψηφοφορία:

    - Η ΝΔ ψήφισε «όχι σε όλα»

    - Η Χρυσή Αυγή ψήφισε «όχι σε όλα» και δήλωσε «παρών» στα άρθρα 4, 12, 13 και 16.

    - Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ψήφισε «όχι σε όλα» εκτός από τα άρθρα 11,12,14 και 16, τα οποία υπερψήφισε.

    - Το ΚΚΕ, ψήφισε «όχι σε όλα» και δήλωσε «παρών» στα άρθρα 16, 18, 21, 41, 42, 43

    - Το Ποτάμι, ψήφισε «όχι σε όλα» εκτός από τα άρθρα 11,12,14,16 και 21, τα οποία υπερψήφισε. Η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου ψήφισε επίσης τα άρθρα 41 και 42.

    - Η Ένωση Κεντρώων, ψήφισε «όχι σε όλα» εκτός από τα άρθρα 2, 11 και 13.

    Ψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη αναπληρωτών

    Επίσης, υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα (πλην της Ένωσης Κεντρώων, που δήλωσε «παρών») η τροπολογία του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 1000 έως και 2000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, πλέον των 19.500 προσλήψεων που ήδη δρομολογήθηκαν για την κάλυψη των κενών στα σχολεία.

    [03] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Ύδρα, η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να καταγραφούν και να αντιμετωπισθούν οι καταστροφικές συνέπιες σε υποδομές και περιουσίες τις οποίες προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα που έπληξαν χθες (Παρασκευή) την περιοχή.

    Στην ενέργεια αυτή προχώρησε η Περιφέρεια, αργά το βράδυ, σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «μετά από εξουσιοδότηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τις ενέργειες της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννας Τσούπρα. Η εν λόγω κήρυξη έχει τρίμηνη διάρκεια και η ευθύνη συντονισμού των απαιτούμενων ενεργειών ανατέθηκε στον Δήμο Ύδρας».

    Η Περιφέρεια Αττικής έχει εισηγηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και των Δήμων Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων- Καματερού, και Χαϊδαρίου που επλήγησαν την Πέμπτη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ενώ δεν αποκλείεται και η ένταξη του Δήμου Φυλής.

    Έκκληση στην Πολιτεία για άμεση συμπαράσταση αφενός στους πληγέντες από την θεομηνία και αφετέρου στον δήμο, με οικονομική βοήθεια, κάνει με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης.

    Από χθες το πρωί, ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού, είμαστε στο πόδι. Σήμερα είδαμε τις ζημιές που έχουν γίνει και προσπαθούμε να τις εκτιμήσουμε, μαζί με κλιμάκιο της περιφέρειας Αττικής. Έχουν πληγεί σοβαρά, τόνισε, τουλάχιστον είκοσι καταστήματα, ενώ σε δέκα σπίτια έχει καταστραφεί η οικοσκευή σε σημείο κάποιοι να μην έχουν που να μείνουν. Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί οι υποδομές της πόλης, πρόσθεσε, τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και το λιμάνι που μπαζώθηκε από τα χώματα που κατέβασαν τα νερά, ενώ υπάρχει και καθίζηση.

    [04] Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, λόγω θυελλωδών ανέμων

    Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια, αφού εξ αιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο πέλαγος, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων. Έτσι και τα πλοία «Τέρα Τζετ» και «Αριάδνη» που θα μετέφεραν πρόσφυγες στον Πειραιά είναι καθηλωμένα στα λιμάνια της Μυτιλήνης και της Χίου, αντίστοιχα.

    Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί, από το Λιμενικό Σώμα, τα μεσάνυχτα, με μεγάλη πιθανότητα να παραταθεί η απαγόρευση.

    [05] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Χαϊδαρίου

    Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κήρυξε σήμερα τους δήμους Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Χαϊδαρίου, η Περιφέρεια Αττικής, μετά από σχετική εξουσιοδότηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ενέργειες της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννας Τσούπρα. Η απόφαση αυτή είναι αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπισθεί η δυσμενής κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τους συγκεκριμένους δήμους, την Πέμπτη. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για τρεις μήνες και ο συντονισμός ανατίθεται στους δήμους Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Χαϊδαρίου.

    [06] Με οδηγό τον Ουάιτ ο Άρης πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

    Ανώτερος ο Άρης πήρε μία δίκαιη νίκη επί του ΠΑΟΚ, 84-72, στο «Nick Galis Ηall» για την 3η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχοντας κορυφαίο τον Οκάρο Ουάιτ με 27 πόντους. Αυτή ήταν η 2η νίκη των παικτών του Πρίφτη, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα πρέπει να περιμένει ακόμη για να σπάσει το... ρόδι στο νέο πρωτάθλημα.

    Τα δεκάλεπτα: 22-20, 41-39, 63-56, 84-72

    [07] Ολική επαναφορά με «πεντάρα» η ΑΕΚ

    Με πέντε γκολ και εύκολη νίκη επί του Ηρακλή, ολοκληρώθηκε το «καυτό» δεκαήμερο της ΑΕΚ. Η Ένωση διέλυσε 5-1 τον «Γηραιό» στον πρώτο της αγώνα μετά την συντριβή από τον Ολυμπιακό και την παραίτηση του Τραϊανού Δέλλα και στον πρώτο της αγώνα με τον Στέλιο Μανωλά στον πάγκο. Έτσι, παραμένει στην 3η θέση της Superleague μετά την 8η αγωνιστική.

    Δύο γκολ πέτυχε ο Βάργκας (31΄, 60΄) και από ένα οι Αραβίδης (38΄), Μπαρμπόσα (67΄), Μπουνανότε (89΄), ενώ για τον Ηρακλή σκόραρε ο Βέλλιος στο 64΄.

    [08] «Μπαλωθιά» του Πλατανιά μέσα στο Αγρίνιο

    Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Πλατανιάς μέσα στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού με 2-1, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα της Κρήτης πήρε τους τρεις βαθμούς χάρη στα γκολ των Μιλούνοβιτς (30') και Κουλιμπαλί (83'), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 49ο λεπτό με τον Κάπελ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 October 2015 - 20:32:18 UTC