Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση του Απ. Τζιτζικώστα στην κυβέρνηση, από την Καρδίτσα
  • [02] Bουλευτικές εκλογές στην Πολωνία
  • [03] Volkswagen: Εκπτώσεις για αγορά νέου αυτοκινήτου σε ιδιοκτήτες οχημάτων με το παράνομο λογισμικό
  • [04] Ο πολιτισμός της αυτόχθονης φυλής των Haida, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
  • [05] Ολοκληρώνονται με επιτυχία τα έργα στην Ακρόπολη

  • [01] Επίθεση του Απ. Τζιτζικώστα στην κυβέρνηση, από την Καρδίτσα

    Για έκτρωμα στην Παιδεία, που δεν πρέπει να περάσει, έκανε λόγο ο Απόστολος Τζιτζικώστας από την Καρδίτσα.Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση με σκληρή γλώσσα να αποσύρει τον φόρο στην ιδιωτική εκπαίδευση.«Είναι τόσο αδίστακτοι που μετατρέπουν το αγαθό της παιδείας σε εμπορική συναλλαγή. Και έχουν το θράσος να αποκαλούν προκλητικά "πενταροδεκάρες" τα χρήματα που από το υστέρημά του δίνει ο γονιός», είπε, και ζήτησε από την κυβέρνηση χαρακτηριστικά «να μη διανοηθεί να βάλει ξανά ιδεοληψίες πάνω από το μέλλον των παιδιών τής Ελλάδας».

    Αλλά και για τη φορολόγηση των αγροτών επιτέθηκε στην κυβέρνηση και κάλεσε τον πρωθυπουργό αντί να βάζει φόρους, να ενεργοποιήσει κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.Απόψε ο κ. Τζιτζικώστας θα μιλήσει σε συγκέντρωση στα Τρίκαλα.

    [02] Bουλευτικές εκλογές στην Πολωνία

    Οι Πολωνοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες σε μια εκλογική αναμέτρηση, το αποτέλεσμα της οποίας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο μια δεκαετία οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας στη χώρα, φέρνοντας στην εξουσία ένα συντηρητικό ευρωσκεπτιστικό κόμμα, οι πολιτικές του οποίου αποκλίνουν από τις πολιτικές πολλών κυβερνήσεων των ευρωπαίων συμμάχων της Πολωνίας.

    Εάν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, το κεντρώο κυβερνών κόμμα της Πλατφόρμας Πολιτών (PO), που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία οκτώ χρόνια, θα χάσει την εκλογική αναμέτρηση από το συντηρητικό λαϊκιστικό κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS)» του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι.Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο PiS, αναδεικνύοντας το πρώτο κόμμα με το 30% των ψήφων, ενώ το PO συγκεντρώνει μόλις το 20%.

    [03] Volkswagen: Εκπτώσεις για αγορά νέου αυτοκινήτου σε ιδιοκτήτες οχημάτων με το παράνομο λογισμικό

    Η Volkswagen θα προσφέρει εκπτώσεις για την αγορά νέου αυτοκινήτου στους ιδιοκτήτες οχημάτων της στη Γερμανία, που θα παραδίδουν τα αυτοκίνητά τους στα οποία είχε τοποθετηθεί το παράνομο λογισμικό, μετέδωσε σήμερα το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).Η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με την σοβαρότερη κρίση στην 78χρονη ιστορία της μετά την παραδοχή τον περασμένο μήνα ότι τοποθέτησε παράνομο λογισμικό στα ντιζελοκίνητα οχήματά της για να παραπλανήσει τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με τα επίπεδα εκπομπής ρύπων των οχημάτων.

    Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα ανακαλέσει περίπου 8,5 εκατομμύρια ντιζελοκίνητα αυτοκίνητά της στην Ευρώπη, στα οποία είχε τοποθετηθεί το παράνομο λογισμικό.Οι ειδικές προσφορές θα διατίθενται μόνο στη Γερμανία.

    [04] Ο πολιτισμός της αυτόχθονης φυλής των Haida, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

    Στον πολιτισμό της φυλής των Haida φιλοδοξεί να μυήσει το ελληνικό κοινό η έκθεση «Haida: Life. Spirit. Art.», (Χάιντα: Ζωή. Πνεύμα. Τέχνη.), η οποία θα παρουσιαστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από αύριο 26 Οκτωβρίου ως τις 20 Απριλίου. Πρόκειται για μια παραγωγή του Καναδικού Μουσείου Ιστορίας και του Μουσείου McCord σε συνεργασία με το Μουσείο Haida Gwaii, η οποία θα παρουσιαστεί, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτη την Ελλάδα.

    Η έκθεση περιλαμβάνει μια εξαιρετική συλλογή ιστορικών, αλλά και σύγχρονων καλλιτεχνικών έργων, από το Μουσείο Ιστορίας και το Μουσείο McCord του Καναδά, που χαρακτηρίζουν διαφορετικές πτυχές της ζωής της αυτόχθονης φυλής Haida, ενός πολιτισμού που εμφανίστηκε χιλιάδες χρόνια πριν στα νησιά Haida Gwaii στη βορειοδυτική ακτή του Καναδά, όπως καθημερινές δραστηριότητες, εμπόριο, τεχνολογία αλλά και μουσική, τέχνη και τεχνολογίες, καθώς και συναρπαστικές εικόνες από τη νησιωτική πατρίδα τους, τα οποία προέρχονται από την πλούσια συλλογή του Μουσείου Haida Gwaii της Βρετανικής Κολομβίας.

    [05] Ολοκληρώνονται με επιτυχία τα έργα στην Ακρόπολη

    Πώς προχωρούν τα έργα στην Ακρόπολη; Επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί ως το 2015, έτος που σηματοδοτεί το πέρας των αναστηλωτικών προγραμμάτων τα οποία ήταν ενταγμένα στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Πολιτισμός», 2007-2013; Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε με την κατεξοχήν αρμόδια, τη διευθύντρια της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ), αρχιτέκτονα- μηχανικό, Βασιλική Ελευθερίου, ζητώντας της έναν σύντομο απολογισμό των έργων στον Ιερό Βράχο, που πλαισιώθηκαν με σύγχρονες και πρωτοποριακές τεχνολογίες.

    «Οι στόχοι που είχε θέσει την τελευταία πενταετία η ΥΣΜΑ βαίνουν προς ολοκλήρωση με επιτυχία ως το τέλος του χρόνου. Αμέσως μετά, θα απομακρυνθούν τα ικριώματα προκειμένου η δυτική πλευρά του Παρθενώνα να αποκτήσει και πάλι τη γνωστή εμβληματική της μορφή και τα Προπύλαια να αποδοθούν πλήρως αποκατεστημένα στους επισκέπτες της Ακρόπολης», αναφέρει η κ. Ελευθερίου, επισημαίνοντας παράλληλα κι έναν ακόμη λόγο που το 2015 αποτελεί σταθμό στην εξέλιξη των έργων: Η συμπλήρωση 40 ετών από τη σύσταση της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ), το διεπιστημονικό όργανο που σχεδιάζει και παρακολουθεί τα έργα αποκατάστασης στα μνημεία της Ακρόπολης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 October 2015 - 14:32:23 UTC