Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολ. Γεροβασίλη: Δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης
  • [02] Γ. Βαρεμένος: Μπορεί να ζητηθούν στοιχεία κατά τον έλεγχο «πόθεν έσχες»
  • [03] Προς νέα παράταση για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση
  • [04] Ναυάγιο με θύμα μια γυναίκα, το πρωί έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης
  • [05] Μ. Κιτσώνας: Έχουμε αποφασίσει να κρατήσουμε το Πλανητάριο στην κορυφή παγκοσμίως
  • [06] Την 1η Νοεμβρίου αρχίζει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος
  • [07] Σχεδόν 2.000 πρόσφυγες έφτασαν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά
  • [08] Το «Μουσείο της Αθωότητας» στο Λονδίνο
  • [09] «Την Κυριακή έχουμε γάμο», το νέο μυθιστόρημα του Γ. Ξανθούλη
  • [10] Ολ. Γεροβασίλη: Δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης

  • [01] Ολ. Γεροβασίλη: Δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης

    «Δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, ξανά» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ για το προσφυγικό, μετά τη σύνοδο κορυφής.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η Αθήνα έχει φέρει αντιρρήσεις στα περί φιλοξενίας 50.000 προσφύγων στην Ελλάδα και σημείωσε ότι υπάρχει ο όρος «ισοτίμως» και «αναλόγως» για όλες τις χώρες της Ευρώπης. Τόνισε, δε, πως είναι αυτονόητο ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει το βάρος που της αναλογεί, προσθέτοντας ότι αναμένει οικονομική στήριξη. Επίσης, ανέφερε πως πρέπει να δοθεί στήριξη και στην Τουρκία, καθώς είναι χώρα εισόδου, με στόχο να διασφαλίζονται ανθρωπιστικές συνθήκες και να ελλατωθούν οι ροές.

    Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας, η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα φθάσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και γι΄αυτό το θέμα κτίζει συμμαχίες στην ΕΕ. Όπως ανέφερε, ισχυρός σύμμαχος είναι ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρ. Ολάντ. Πρόσθεσε, δε, ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στο όριο της περιουσίας των 300.000 ευρώ και εισόδημα στα 35.000 ευρώ. «Δεν θα δεχθεί η κυβέρνηση να αγοραστούν κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων και ιδιωτών από ξένα funds» τόνισε, σημειώνοντας πως υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης.

    Επίσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι σήμερα θα κατατεθεί η ρύθμιση για τον ΦΠΑ στα ιδωτική εκπαίδευση, ενώ για το ασφαλιστικό είπε ότι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα κατατεθεί η κυβερνητική πρόταση, η οποία δεν θα ταυτίζεται με την πρόταση της Επιτροπής Σοφών.

    [02] Γ. Βαρεμένος: Μπορεί να ζητηθούν στοιχεία κατά τον έλεγχο «πόθεν έσχες»

    Σύμφωνη με το σχετικό νόμο είναι, η προσκόμιση στοιχείων που ενδεχομένως να ζητηθούν στη διάρκεια του ελέγχου του πόθεν έσχες όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος.

    «Ο νόμος λέει και κατά τη διάρκεια του ελέγχου μπορεί ο ελεγχόμενος να κληθεί να προσκομίσει ό,τι του ζητηθεί», είπε ο κ. Βαρεμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». «Οι ορκωτοί λογιστές έχουν κάνει ήδη τη δουλειά τους. Ελέγχουν δηλαδή το τάδε πόθεν έσχες χρήση του 2012, διαπιστώνουν κάτι, δεν μας έφερε αυτό το χαρτί. Το έχεις; Φέρτο. Μπορεί και για καταθέσεις να μην υπάρχει δικαιλογητικό», εξήγησε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει η δυνατότητα για τροποποιητική δήλωση».

    Ο κ. Βαρεμένος έκανε λόγο για ελλείψεις στα πόθεν έσχες 60 βουλευτών, οι οποίοι έχουν ειδοποιηθεί σχετικά από την Επιτροπή, ωστόσο σημείωσε ότι οι εν λόγω βουλευτές «δεν κάνουν δηλώσεις από την αρχή». Σε δήλωσή του στο MEGA, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σταθμού, o υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ανέφερε ότι δήλωσε περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από όσα διέθετε.

    [03] Προς νέα παράταση για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

    Σε νέα παράταση της προθεσμίας που είχε δοθεί για την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στο καθεστώς ΦΠΑ προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το θέμα, αναφέρουν αρμόδιοι κύκλοι.

    Η προθεσμία που είχε δοθεί για την υποβολή δηλώσεων ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ από τα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια έληξε την προηγούμενη Παρασκευή χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το θέμα που εξακολουθεί να είναι ένα από τα μεγάλα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Θεσμών και κυβέρνησης.

    Ως γνωστόν οι Θεσμοί δεν αποδέχτηκαν τη νέα πρόταση της κυβέρνησης για ΦΠΑ 0% σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, 13% στα φροντιστήρια και 23% στα ιδιωτικά σχολεία με την αιτιολογία ότι βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας δεν μπορεί να επιβληθούν διαφορετικοί συντελεστές ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

    Το ζήτημα αυτό πάντως αναμένεται να οριστικοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να κλείσει το πακέτο των πρώτων προαπαιτούμενων του Οκτωβρίου και να εκταμιευτεί η δόση των 2 δισ. ευρώ από τους δανειστές.

    [04] Ναυάγιο με θύμα μια γυναίκα, το πρωί έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης

    Ναυάγιο με θύμα μια γυναίκα σήμερα στις 7 το πρωί στην ακτή Φυκιότρυπα, έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης. Ειδικότερα, πλαστική λέμβος με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων μεταναστών και προσφύγων παρασύρθηκε από τη θαλασσοταραχή και έπεσε στα βράχια.

    Στην περιοχή έσπευσαν από τη ακτή και από τη θάλασσα μέσα του Λιμενικού Σώματος και εθελοντές οι οποίοι ανέσυραν τη σορό μιας γυναίκας και περίπου 35 διασωθέντες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

    Ανάλογο τραγικό δυστύχημα συνέβη την ίδια περίπου ώρα χθες Κυριακή, δυο χιλιόμετρα βορειότερα στην περιοχή του καρά Τεπέ όταν πάλι οι ισχυροί άνεμοι παρέσυραν και πέταξαν στα βράχια πλαστική λέμβο. Αποτέλεσμα τρεις νεκροί, ένα βρέφος, ένα κορίτσι περίπου έξη ετών και μια γυναίκα. Από αυτό το ναυάγιο αγνοούνται 24 ώρες μετά επτά άτομα.

    [05] Μ. Κιτσώνας: Έχουμε αποφασίσει να κρατήσουμε το Πλανητάριο στην κορυφή παγκοσμίως

    Από φέτος το φθινόπωρο το Ψηφιακό Πλανητάριο προσφέρει 100% καλύτερη εικόνα σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, χάρη στην τεχνική αναβάθμιση που μεσολάβησε. Μάλιστα, έως το 2020, ο φιλόδοξος στόχος είναι όλος ο εξοπλισμός του να έχει αλλάξει από το μηδέν και να υπάρχει ένα σχεδόν καινούριο Πλανητάριο, που θα προσφέρει ακόμη καλύτερη ποιότητα στους θεατές, ανέφερε ο Μάνος Κιτσώνας, γενικός διευθυντής του Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Το Πλανητάριο παραμένει ανάμεσα στα κορυφαία διεθνώς από πλευράς μεγέθους και τεχνολογίας, καθώς και ένα από τα πιο γνωστά πλανητάρια στον κόσμο, χάρη στη συνεχή χρηματοδοτική στήριξη που του παρέχει το Ίδρυμα Ευγενίδου. Την περασμένη σεζόν 2014-15 έκοψε περίπου 250.000 εισιτήρια και φέτος αναμένεται αύξησή τους. Την περίοδο 2015-16 το Πλανητάριο θα προβάλει τρεις νέες δικές του παραγωγές, ενώ από το 2003 έχει κάνει συνολικά 30 ίδιες παραγωγές, κάνοντας ακόμη και εξαγωγές σε άλλα πλανητάρια.

    Το Πλανητάριο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1966, μετά από πρωτοβουλία της Μαριάνθης Σίμου, αδελφής του Ευγένιου Ευγενίδη, η οποία ήταν η πρώτη διαχειρίστρια του ομώνυμου Ιδρύματος. Ο πρώτος του προβολέας ήταν ένας πανάκριβος Mark IV της γερμανικής εταιρείας Carl Zeiss, ύψους έξι μέτρων και βάρους 2,5 τόνων, ο οποίος αποτελεί έκθεμα πλέον, στην ίδια ακριβώς θέση που βρισκόταν στη διάρκεια της λειτουργίας του από το 1966 έως το 1999.

    Πρώτος διευθυντής του Πλανηταρίου υπήρξε ο καθηγητής αστρονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Κωτσάκης. Τον διαδέχθηκε το 1973 ο Διονύσης Σιμόπουλος, με εμπειρία από πλανητάρια στις ΗΠΑ, ο οποίος προχώρησε σε σημαντικές πρωτοβουλίες εκσυγχρονισμού του Πλανηταρίου και ανοίγματός του στην ελληνική κοινωνία.

    Το 2003, μετά από πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του προέδρου του Ιδρύματος Νικόλαου Βερνίκου-Ευγενίδη και μετά από έναν εκ βάθρων εκσυγχρονισμό και επέκταση, «αναδύθηκε» το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, τότε το μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο ψηφιακό Πλανητάριο στον κόσμο, με επικλινή θολωτή οθόνη διαμέτρου 25 μέτρων και συνολικής επιφάνειας 950 τετραγωνικών μέτρων (όσο δυόμισι γήπεδα του μπάσκετ), ενώ η χωρητικότητά του είναι 280 θέσεις.

    Ο νυν πρόεδρος του Ιδρύματος Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης και ο νέος γενικός διευθυντής Μάνος Κιτσώνας, ηλεκτρολόγος-μηχανικός και πρώην τεχνικός διευθυντής του Πλανηταρίου, ο οποίος διαδέχθηκε τον Δ.Σιμόπουλο πέρυσι, συνεχίζουν πάνω στα «χνάρια» των προκατόχων τους να εκπαιδεύουν στην επιστήμη και ταυτόχρονα να ψυχαγωγούν γενιές Ελλήνων, μικρούς και μεγάλους. Ο κ.Κιτσώνας έχει διδακτορικό από το ΕΜΠ και εργάζεται στο Πλανητάριο από το 1998.

    [06] Την 1η Νοεμβρίου αρχίζει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος

    Την 1η Νοεμβρίου 2015 ξεκινάει η ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος που θα διαρκέσει 10 μέρες και όπως υπογραμμίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε εγκύκλιό της προς τα μέλη της: "τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, πρώτη Κυριακή της συγκεκριμένης ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου".

    Η ΕΣΕΕ απέστειλε στα μέλη της εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου 2015, υπενθυμίζοντας τα κάτωθι:

    Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013, η ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος είναι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Οι 10 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες. Κατ' ακολουθία, ως ημέρα έναρξης του δεκαημέρου είναι η Κυριακή, 1 Νοεμβρίου και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015.

    Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

    Παράλληλα, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, πρώτη Κυριακή της συγκεκριμένης ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου. Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή αυτή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).

    Η ΕΣΕΕ έχει ζητήσει από τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας να ενημερώσουν το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) για την επισκεψιμότητα των καταναλωτών και την γενικότερη ανταπόκριση που θα έχει στην αγορά τους η δυνατότητα προαιρετικού ανοίγματος την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου.

    [07] Σχεδόν 2.000 πρόσφυγες έφτασαν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά

    Σχεδόν 2.000 πρόσφυγες προερχόμενοι από τη Μυτιλήνη και τη Χίο, αποβιβάστηκαν στο Λιμάνι του Πειραιά τις πρωινές ώρες σήμερα, ενώ αναμένεται να φτάσουν, σήμερα, πάνω από 4.000 ακόμη.

    Συγκεκριμένα, από το πλοίο «Νήσος Μύκονος» αποβιβάστηκαν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα 473 πρόσφυγες που είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη και από το πλοίο «Νήσος Ρόδος» αποβιβάστηκαν 1.493, από τους οποίους οι 904 είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη και οι 566 στη Χίο.

    Επίσης, αναμένεται να καταπλεύσουν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά τα πλοία «Αριάδνη», με 1.577 πρόσφυγες από τους οποίους οι 1.041 έχουν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη και οι 536 στη Χίο και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.500 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.

    [08] Το «Μουσείο της Αθωότητας» στο Λονδίνο

    «Βαρεθήκαμε τα μουσεία που προσπαθούν να περιγράψουν την ιστορία μιας ομάδας, μιας κοινότητας, ενός έθνους, ενός κράτους, ενός λαού, ενός ιδρύματος, μιας επιχείρησης ή ενός είδους. Όλοι μας ξέρουμε ότι οι απλές ιστορίες των μεμονωμένων ατόμων θα είναι πιο πλούσιες, πιο ανθρώπινες και θα μας δίνουν περισσότερη χαρά, σε σχέση με τις ιστορίες των μεγάλων κοινοτήτων» υποστηρίζει ο Ορχάν Παμούκ.

    Και καθώς σύμφωνα με τον Νομπελίστα Τούρκο μυθιστοριογράφο «το μέλλον των μουσείων βρίσκεται μέσα στα σπίτια μας» ο ίδιος, ως γνωστό έχει ιδρύσει το «Μουσείο της Αθωότητας», το οποίο και βραβεύτηκε το 2014 με το ετήσιο βραβείο του Ευρωπαϊκού Μουσείου της Χρονιάς. Σε λίγους μήνες, στις αρχές του 2016, τα εκθέματα του Μουσείου της Αθωότητας θα εκτεθούν στο «Somerset House» του Λονδίνου.Είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε την ιστορία του ενόψει και της επίσκεψης του Ορχάν Παμούκ στην Αθήνα, αρχές Δεκεμβρίου, προκειμένου να παρουσιάσει την ελληνική έκδοση του τελευταίου του βιβλίου «Κάτι παράξενο στο νου μου » (εκδ. Ωκεανίδα).

    Σε ένα αδιέξοδο της συνοικίας Τσουκούρτζουμα στο Πέρα της Κωνσταντινούπολης, ορθώνεται εδώ και μερικά χρόνια και για την ακρίβεια από τις 28 Απριλίου 2012, το μουσείο του Παμούκ.

    Μυθιστόρημα σε μορφή μουσείου; Ο έρωτας που έγινε μουσείο;Μουσείο για μια χαμένη στην ιστορία Πόλη; Νοσταλγία για όλα αυτά; Μήπως μια σχέση μεταξύ ενός μυθιστορήματος και εκθεμάτων ενός μουσείου;

    Κάποιες από αυτές τις σκέψεις και ίσως όλες μαζί, περνούν απ΄το μυαλό ενός επισκέπτη στο «Μουσείο της Αθωότητας». Δημιουργήθηκε μετά τη μεγάλη επιτυχία του μυθιστορήματος του «Το Μουσείο της Αθωότητας» που πρωτοκυκλοφόρησε στην Τουρκία στις 29 Αυγούστου 2008 και στη συνέχεια μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και η ελληνική.

    [09] «Την Κυριακή έχουμε γάμο», το νέο μυθιστόρημα του Γ. Ξανθούλη

    Το νέο του μυθιστόρημα «παντρεύει» με τους αναγνώστες του ο Γιάννης Ξανθούλης, την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, στο βιβλιοπωλείο Ιανός, ώρα 8.30 μ.μ. με τίτλο «Την Κυριακή έχουμε γάμο». Την «κουμπαριά» έκαναν οι εκδόσεις Διόπτρα στο δυναμικό των οποίων εντάχθηκε ο ξεχωριστός συγγραφέας.

    Το νέο του έργο, αποκλειστική δημοσίευση του οποίου παρουσιάζει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι μια καταβύθιση στις μνήμες των παιδικών του χρόνων με μια ανάδυση στο σήμερα με ήρωες που διαπλέκονται στο χρόνο. Μια συνδυαστική αφήγηση γεγονότων και ευφάνταστης πλοκής που εξάπτουν το ενδιαφέρον από την πρώτη μέχρι την τριακοσιοστή εβδομηκοστή τέταρτη (τελευταία) σελίδα που έγραψε τον Αύγουστο του 2015, όπως υποσημειώνει ο ίδιος στο τέλος του ιντριγκαδόρικου πεζογραφήματός του.

    Ο συγγραφέας ξεκινάει με ένα βροχερό Μάρτη στην Αθήνα του σήμερα. Ο 73χρονος παππούς Ιορδάνης Λεοντίου, που έχει χάσει την γυναίκα του από ανεύρυσμα και δήλωνε κατά καιρούς, με καμάρι, στην εννιάχρονη εγγονή του Βικτώρια, ότι στη ζωή του υπήρξε? δολοφόνος, αποφασίζει να φύγει απροειδοποίητα από το σπίτι των παιδιών του προκειμένου να παραβρεθεί σε ένα γάμο κάπου στον μακρινό νομό Έβρου. Την ημέρα της εξαφάνισής του η εγγονή του επισκεπτόταν με την τάξη του εκπαιδευτηρίου όπου φοιτούσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Κατά τη ξενάγηση η μικρή Βικτώρια με έντονη θεατρικότητα αρχίζει να περιγράφει τα μυθολογικά χαρακτηριστικά του φυτού παιωνία. Στο ερώτημα του παριστάμενου επιστημονικού συμβούλου πως τα γνωρίζει όλα αυτά, η συμμαθήτριά της Ελιάνα αποκαλύπτει ενώπιον όλων ότι τα διδάχτηκε από τον παππού της που ήταν δολοφόνος-μάγος και γνώριζε όλα τα φυτά που σκοτώνουν. Εξοργισμένη η Βικτώρια τραυματίζει την καλύτερή της φίλη με ένα στυλό στην παλάμη. Καθώς έρχεται το ασθενοφόρο, το αίμα από το τραυματισμένο χέρι της είχε σταματήσει και η παλάμη της αναπαύεται πάνω στο πόδι της μητέρας της που ήδη είχε καταφθάσει τρέχοντας στο Μουσείο. Έτσι το ασθενοφόρο αντί να παραλάβει τη μικρή μαθήτρια, παίρνει την δασκάλα που σε κατάσταση υστερική φωνάζει ότι το αίμα θα πνίξει όλη την τάξη...

    Ο συγγραφέας περνάει στο επόμενο πλάνο: Ο παππούς Ιορδάνης νανουρίζεται στο τραίνο που κατευθύνεται προς τον Έβρο . Νυχτώνει. Στην απέναντι θέση κάθεται μια περιποιημένη πενηντάχρονη και όταν πάει να τον πάρει ο ύπνος αισθάνεται ότι τον αγγίζει. Πως την λένε; Είναι όνειρο ή πραγματικότητα; Ο γάμος γίνεται τώρα ή έχει γίνει;

    Η συνέχεια στο βιβλίο?

    [10] Ολ. Γεροβασίλη: Δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης

    «Δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, ξανά» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ για το προσφυγικό, μετά τη σύνοδο κορυφής.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η Αθήνα έχει φέρει αντιρρήσεις στα περί φιλοξενίας 50.000 προσφύγων στην Ελλάδα και σημείωσε ότι υπάρχει ο όρος «ισοτίμως» και «αναλόγως» για όλες τις χώρες της Ευρώπης. Τόνισε, δε, πως είναι αυτονόητο ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει το βάρος που της αναλογεί, προσθέτοντας ότι αναμένει οικονομική στήριξη. Επίσης, ανέφερε πως πρέπει να δοθεί στήριξη και στην Τουρκία, καθώς είναι χώρα εισόδου, με στόχο να διασφαλίζονται ανθρωπιστικές συνθήκες και να ελλατωθούν οι ροές.

    Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας, η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα φθάσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και γι΄αυτό το θέμα κτίζει συμμαχίες στην ΕΕ. Όπως ανέφερε, ισχυρός σύμμαχος είναι ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρ. Ολάντ. Πρόσθεσε, δε, ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στο όριο της περιουσίας των 300.000 ευρώ και εισόδημα στα 35.000 ευρώ. «Δεν θα δεχθεί η κυβέρνηση να αγοραστούν κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων και ιδιωτών από ξένα funds» τόνισε, σημειώνοντας πως υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης.

    Επίσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι σήμερα θα κατατεθεί η ρύθμιση για τον ΦΠΑ στα ιδωτική εκπαίδευση, ενώ για το ασφαλιστικό είπε ότι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα κατατεθεί η κυβερνητική πρόταση, η οποία δεν θα ταυτίζεται με την πρόταση της Επιτροπής Σοφών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 October 2015 - 8:32:31 UTC