Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προκόπης Παυλόπουλος:Τα ελληνικά σύνορα είναι τα σύνορα της Ευρώπης
  • [02] Επιμένουν οι φαρμακοποιοί στις απεργιακές κινητοποιήσεις τους
  • [03] Προς νέα παράταση για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση
  • [04] Θα βρεθεί συμβιβαστική λύση για κόκκινα τα δάνεια, εκτίμησε ο Βάλντις Ντομπρόφσκις
  • [05] Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από τον σεισμό στο Πακιστάν
  • [06] Μ. Ραχόι: Εάν το κόμμα μου δεν κερδίσει τις περισσότερες ψήφους, δεν θα προσπαθήσω να παραμείνω πρωθυπουργός
  • [07] Συνελήφθη ο ιδρυτής και ο σκληρός πυρήνας της οργάνωσης «ΈΨΙΛΟΝ ΕΥ»
  • [08] Σπάνιο αρχαιολογικό εύρημα στην Πύλο
  • [09] Ο Μακάρ Βαζίεφ νέος διευθυντής μπαλέτου του Θεάτρου Μπαλσόι
  • [10] Ο πολιτισμός της αυτόχθονης φυλής των Haida, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
  • [11] Συνέδριο για τον κοινωνικό ρόλο των μουσείων, στο Μουσείο Μπενάκη
  • [12] Αναστασίου: «Πάθαμε black out μετά το πέναλτι»

  • [01] Προκόπης Παυλόπουλος:Τα ελληνικά σύνορα είναι τα σύνορα της Ευρώπης

    "Τα ελληνικά σύνορα, χερσαία και θαλάσσια, είναι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόνο το ποια είναι τα σύνορα το καθορίζουμε εμείς, ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και η κυρίαρχη ελληνική πολιτεία και τα υπερασπίζονται οι Ένοπλες δυνάμεις, όπως ακριβώς ταιριάζει στην ιστορία και την κυριαρχία μας. Εκπτώσεις σε αυτό δεν υπάρχουν".

    Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την αντιφώνηση του στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης στη Λέσχη Αξιωματικών.

    "Και το απέδειξε και η χθεσινή έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. Σε αυτό δεν υπάρχει καμιά υποχώρηση από καμιά πολιτική δύναμη, τουλάχιστον καμιά δημοκρατική πολιτική δύναμη, και σε ό,τι αφορά την αποστολή της φύλαξης των συνόρων αυτών θέλω να τονίσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό, κατά τη φύλαξη αυτή, ναι, προφυλάσσουν και υπερασπίζονται την ασφάλεια του κράτους και της Ευρώπης" είπε ο κ. Παυλόπουλος.

    "Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σύνορα, είναι τα σύνορα των κρατών μελών της" συνέχισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και αφού συνέστησε κάθε φορά που μιλάμε για τους πρόσφυγές να σκεφτόμαστε ότι είναι άνθρωποι, υπογράμμισε: "Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας φυλάσσουν σήμερα και τα ευρωπαϊκά σύνορα, ήτοι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα οποία είναι τα σύνορα κάθε κράτους-μέλους -άρα και τα σύνορα της Ελλάδας- όπως καθορίζονται κυριάρχως από αυτά. Με την ευκαιρία θέλω να διευκρινίσω ότι, με βάση το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, ως προς την φύλαξη των εθνικών και, επέκεινα, ευρωπαϊκών συνόρων δεν χωρούν εκπτώσεις κυριαρχίας. Μ' άλλες λέξεις η Ελλάδα καθορίζει, επίσης κυριάρχως, και το πώς διαμορφώνεται το εν γένει καθεστώς φύλαξης των συνόρων τούτων. Στο σημείο αυτό επιθυμώ να τονίσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας -αλλά και το Λιμενικό μας Σώμα- έχουν καταδείξει, προς κάθε κατεύθυνση, ότι αντιμετωπίζοντας το τεράστιο προσφυγικό πρόβλημα που έχει προκύψει λόγω του πολέμου στην Μέση Ανατολή -με εστία την Συρία- σέβονται απολύτως τον Άνθρωπο. Μένοντας έτσι πιστές στα προαναφερθέντα ανθρωπιστικά ιδεώδη του αρχαίου ελληνικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού και εμπνεόμενες από τον τρόπο, με τον οποίο οι αρχαίοι Πρόγονοί μας αντιμετώπιζαν τους Ικέτες, όταν κατέφευγαν στα ιερά για ν' αποφύγουν τους διώκτες τους".

    [02] Επιμένουν οι φαρμακοποιοί στις απεργιακές κινητοποιήσεις τους

    Επιμένουν οι φαρμακοποιοί στις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, ενώ σήμερα -όπως εκτιμούν- έμειναν κλειστά όλα τα φαρμακεία της χώρας. Μετά τη συγκέντρωση που είχαν το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας και τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για αλλαγές στην υπουργική απόφαση που ετοιμάζεται και αφορά -μετά από συνεννόηση με τους θεσμούς- το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. Όπως τονίζουν, εάν η υπουργική απόφαση δίνει τελικώς τη δυνατότητα να ανοίγουν φαρμακεία και μη φαρμακοποιοί τότε κινδυνεύει η φαρμακευτική περίθαλψη.

    Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις σχέσεις του υπουργείου Υγείας με τους φαρμακοποιούς είναι η δήλωση που έκανε στο ΑΜΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος. «Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες του υπουργείου Υγείας να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση. Ωστόσο αυτό δεν είναι δυνατό από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί αμαχητί να υποστηρίζει τα οικονομικά συμφέροντα που έχουν ως στόχο την εξαθλίωση των φαρμακείων και την περίθαλψη» είπε χαρακτηριστικά.

    Τι υποστηρίζει το υπουργείο Υγείας

    Με αφορμή την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας και μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός με εκπροσώπους των φαρμακοποιών, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς συνεχίζεται με στόχο τη σύνταξη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που θα αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

    Το Υπουργείο Υγείας, σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθούν ασφαλιστικές δικλείδες οι οποίες θα αποτρέψουν ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία της φαρμακευτικής αγοράς, στην πρόσβαση των πολιτών στο φάρμακο και στην προστασία της δημόσιας υγείας» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ τονίζεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχουν προκύψει από την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές, πιστεύει ότι πρέπει να συνεχιστεί η συντονισμένη προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή διευθέτηση όλων των κρίσιμων θεμάτων, επιδεικνύοντας η κάθε πλευρά την απαιτούμενη ωριμότητα και ευθύνη.

    Στο πλευρό των φαρμακοποιών και οι φαρμακαποθηκάριοι

    Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων παρακολουθεί με ψυχραιμία και αγωνία τις δυσμενείς εξελίξεις στο χώρο του φαρμακείου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, στην οποία αναφέρει ότι πάγια θέση του συλλόγου ήταν και παραμένει ότι το πολυδιαφημισμένο άνοιγμα του επαγγέλματος δεν θα προσφέρει τίποτα στην κοινωνία. «Τα φαρμακεία πρέπει να παραμείνουν στα χέρια των Ελλήνων φαρμακοποιών».

    Επισημαίνουν ότι οποιαδήποτε διατάραξη του υφιστάμενου καθεστώτος θα αποτελέσει αφενός εφαλτήριο για τον αφανισμό του ελληνικού φαρμακείου και αφετέρου προθάλαμο για τον ήδη συντελούμενο αφελληνισμό της παραγωγής και διανομής φαρμάκων στη χώρα μας. «Με βάση τα παραπάνω στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων φαρμακοποιών» καταλήγει η ανακοίνωση των φαρμακαποθηκάριων.

    [03] Προς νέα παράταση για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

    Σε νέα παράταση της προθεσμίας που είχε δοθεί για την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στο καθεστώς ΦΠΑ προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το θέμα, αναφέρουν αρμόδιοι κύκλοι.

    Η προθεσμία που είχε δοθεί για την υποβολή δηλώσεων ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ από τα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια έληξε την προηγούμενη Παρασκευή χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το θέμα που εξακολουθεί να είναι ένα από τα μεγάλα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Θεσμών και κυβέρνησης.

    Ως γνωστόν οι Θεσμοί δεν αποδέχτηκαν τη νέα πρόταση της κυβέρνησης για ΦΠΑ 0% σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, 13% στα φροντιστήρια και 23% στα ιδιωτικά σχολεία με την αιτιολογία ότι βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας δεν μπορεί να επιβληθούν διαφορετικοί συντελεστές ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

    Το ζήτημα αυτό πάντως αναμένεται να οριστικοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να κλείσει το πακέτο των πρώτων προαπαιτούμενων του Οκτωβρίου και να εκταμιευτεί η δόση των 2 δισ. ευρώ από τους δανειστές.

    [04] Θα βρεθεί συμβιβαστική λύση για κόκκινα τα δάνεια, εκτίμησε ο Βάλντις Ντομπρόφσκις

    Την εκτίμηση ότι θα βρεθεί συμβιβαστική λύση στο θέμα των κόκκινων δανείων, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλτνις Ντομπρόφσκις, μιλώντας στα μέλη των τριών Επιτροπών της Βουλής, Οικονομικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, καθώς και στους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, κατά την ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας.

    Ο κ. Ντρομπρόφσκι, χαρακτήρισε «πολύ σημαντικές τις συνομιλίες που γίνονται για τους ανθρώπους που χρειάζονται πραγματική στήριξη», σημειώνοντας «ότι πρέπει να γίνει ξεκάθαρο αυτό, και πρέπει όλες οι πλευρές να βρουν λύση πάνω σε αυτό το πρόβλημα».

    «Η προετοιμασία της πρώτης αξιολόγησης προχωρά, παραμένουν κάποια ορόσημα για την εκταμίευση των δόσεων και εργαζόμαστε πάνω σε αυτά με στόχο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Τα «κόκκινα δάνεια», όπως και άλλα θέματα, ακόμα δεν έχουν επιλυθεί, συζητούνται με τις ελληνικές αρχές για να βρεθεί λύση», πρόσθεσε.

    [05] Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από τον σεισμό στο Πακιστάν

    O ισχυρός σεισμός των 7,5 βαθμών που συγκλόνισε το νότιο τμήμα της Ασίας σήμερα το μεσημέρι στοίχισε την ζωή σε περισσότερους από 160 ανθρώπους στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν, γνωστοποίησαν τοπικοί αξιωματούχοι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Στο Πακιστάν, τουλάχιστον 135 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές. Η πακιστανική Αρχή διαχείρισης των φυσικών καταστροφών έκανε λόγο για 43 νεκρούς, προσθέτοντας ότι αναμένει να επιβεβαιωθούν πολλοί ακόμη θάνατοι.Ο στρατός από την πλευρά του επιβεβαίωσε τον θάνατο 123 ανθρώπων και κατέστησε γνωστό ότι περισσότεροι από 950 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

    [06] Μ. Ραχόι: Εάν το κόμμα μου δεν κερδίσει τις περισσότερες ψήφους, δεν θα προσπαθήσω να παραμείνω πρωθυπουργός

    Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε σήμερα ότι δεν θα επιδιώξει να παραμείνει στον θώκο εάν το Λαϊκό Κόμμα (PP) δεν συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους στις γενικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο στη χώρα αυτή.

    «Εάν το κόμμα μου δεν κερδίσει τις περισσότερες ψήφους, δεν θα προσπαθήσω να παραμείνω πρωθυπουργός», είπε ο Ραχόι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το κλείσιμο της Βουλής και της επίσημης προκήρυξης των εκλογών.

    [07] Συνελήφθη ο ιδρυτής και ο σκληρός πυρήνας της οργάνωσης «ΈΨΙΛΟΝ ΕΥ»

    Μεγάλο οπλοστάσιο κατείχαν και κατάσχεσε η ασφάλεια στα σπίτια των συλληφθέντων της εγκληματικής - τρομοκρατικής οργάνωσης «ΈΨΙΛΟΝ ΕΥ», που συνελήφθησαν στην Καλαμάτα και ευθύνονται για τις δύο υποθέσεις εκρήξεων αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στην Καλαμάτα και στο Μυστρά.

    Ειδικότερα, για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν το Σάββατο το απόγευμα στην Καλαμάτα, πέντε άτομα 25, 28, 30, 34 και 52 ετών, από τους οποίους ο 52χρονος είναι κάτοικος Καλαμάτας και οι υπόλοιποι κάτοικοι της Δράμας και της Χαλκιδικής κι αποτελούν το σκληρό πυρήνα της οργάνωσης.

    [08] Σπάνιο αρχαιολογικό εύρημα στην Πύλο

    Μια σπουδαία ανακάλυψη έφερε στο φως η σκαπάνη του Τζακ Λ. Ντέιβις και της Σάρον Ρ. Στόκερ, από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι στην Πελοπόννησο. Ασύλητος, πλούσια κτερισμένος, λακκοειδής τάφος ανακαλύφθηκε το καλοκαίρι από τη διεθνή ομάδα αρχαιολόγων, πλησίον του μυκηναϊκού ανακτόρου του Νέστορα, στον Άνω Εγκλιανό, στη Χώρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, ο τάφος, ο οποίος ανήκε σε πολεμιστή, χρονολογείται περίπου το 1500 π. Χ. (Υστεροελλαδική ΙΙ περίοδος) και αποτελεί την πιο εντυπωσιακή περίπτωση επίδειξης προϊστορικού πλούτου σε ταφικά μνημεία της ηπειρωτικής Ελλάδας, που έχει έρθει στο φως τα τελευταία 65 χρόνια. Δίπλα στον πολεμιστή είχαν εναποτεθεί: χάλκινο σπαθί με επιχρυσωμένη ελεφαντοστέινη λαβή, χρυσά σφραγιστικά δακτυλίδια και κύπελλα, σπάνια χρυσή αλυσίδα, ασημένια κύπελλα -ορισμένα με χρυσά χείλη-, χάλκινα αγγεία και κύπελλα, χάλκινος αμφορέας, χάλκινες πρόχοι, καθώς και χάλκινες λεκανίδες, περισσότεροι από πενήντα σφραγιδόλιθοι τεμάχια ελεφαντοστού με εγχάρακτες παραστάσεις και περισσότερες από χίλιες ψήφοι από πολύτιμους λίθους. Πολλά από αυτά τα αντικείμενα είναι έργα μινωικής τεχνοτροπίας.

    [09] Ο Μακάρ Βαζίεφ νέος διευθυντής μπαλέτου του Θεάτρου Μπαλσόι

    Το Θέατρο Μπαλσόι της Μόσχας παρουσίασε σήμερα τον νέο διευθυντή του περίφημου μπαλέτου του, μια θέση που δημιουργήθηκε μετά την επίθεση με οξύ που δέχτηκε ο απερχόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής του, ο οποίος σχεδόν τυφλώθηκε.

    Ο Βλαντίμιρ Ούριν, ο γενικός διευθυντής του θεάτρου, ανακοίνωσε ότι ο Μακάρ Βαζίεφ, ο νυν διευθυντής των μπαλέτων της Σκάλας του Μιλάνου, θα είναι ο επόμενος διευθυντής μπαλέτου των Μπαλσόι στο πλαίσιο μιας αναδιάρθρωσης που προσδοκάται ότι θα αποκαταστήσει την αμαυρωμένη από τα σκάνδαλα φήμη του θεάτρου.

    Το 2013 ο Σεργκέι Φίλιν, ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπαλσόι, δέχτηκε επίθεση με οξύ στο πρόσωπο ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, ένα γεγονός που έριξε φως στις δηλητηριώδεις αντιπαλότητες για τη διανομή των ρόλων, τα χρήματα και την εξουσία σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της Ρωσίας.

    [10] Ο πολιτισμός της αυτόχθονης φυλής των Haida, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

    Στον πολιτισμό της φυλής των Haida φιλοδοξεί να μυήσει το ελληνικό κοινό η έκθεση «Haida: Life. Spirit. Art.», (Χάιντα: Ζωή. Πνεύμα. Τέχνη.), η οποία θα παρουσιαστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από αύριο 26 Οκτωβρίου ως τις 20 Απριλίου. Πρόκειται για μια παραγωγή του Καναδικού Μουσείου Ιστορίας και του Μουσείου McCord σε συνεργασία με το Μουσείο Haida Gwaii, η οποία θα παρουσιαστεί, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτη την Ελλάδα.

    Η έκθεση περιλαμβάνει μια εξαιρετική συλλογή ιστορικών, αλλά και σύγχρονων καλλιτεχνικών έργων, από το Μουσείο Ιστορίας και το Μουσείο McCord του Καναδά, που χαρακτηρίζουν διαφορετικές πτυχές της ζωής της αυτόχθονης φυλής Haida, ενός πολιτισμού που εμφανίστηκε χιλιάδες χρόνια πριν στα νησιά Haida Gwaii στη βορειοδυτική ακτή του Καναδά, όπως καθημερινές δραστηριότητες, εμπόριο, τεχνολογία αλλά και μουσική, τέχνη και τεχνολογίες, καθώς και συναρπαστικές εικόνες από τη νησιωτική πατρίδα τους, τα οποία προέρχονται από την πλούσια συλλογή του Μουσείου Haida Gwaii της Βρετανικής Κολομβίας.

    [11] Συνέδριο για τον κοινωνικό ρόλο των μουσείων, στο Μουσείο Μπενάκη

    Την εξέλιξη του μουσείου από χώρο συλλογής και έκθεσης έργων τέχνης και ευρημάτων φυσικής ιστορίας σε ένα χώρο κοινωνικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δρώμενων εξετάζει το συνέδριο που πραγματοποιείται στις 26/11 με τίτλο «Τα Μουσεία Είμαστε Εμείς: Διευρύνοντας τον Ρόλο των Μουσείων και των Πολιτιστικών Οργανισμών στην Κοινωνία».

    Συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Μπενάκη, την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, και το Βρετανικό Συμβούλιο, στο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς.Πρόκειται για την πέμπτη διοργάνωσης ημερίδας με αντικείμενο τις μουσειακές πρακτικές και απευθύνεται σε επιμελητές, διοικητικά στελέχη πολιτιστικών φορέων, και καλλιτέχνες οι οποίοι ενδιαφέρονται για το πώς μουσεία και πολιτιστικοί οργανισμοί μπορούν να αποτελέσουν φορείς αλλαγής στην κοινωνία..

    [12] Αναστασίου: «Πάθαμε black out μετά το πέναλτι»

    Η έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών μετά το προβάδισμα του ΠΑΟΚ ήταν, σύμφωνα με τον Γιάννη Αναστασίου, η βασικότερη αιτία της ήττας του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», ο οποίος μετά τον αγώνα ανέλαβε την ευθύνη του ανεπιτυχούς αποτελέσματος, μίλησε σε ήρεμο τόνο στους ποδοσφαιριστές του και μεταξύ άλλων τους ζήτησε να ξεχάσουν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

    «Δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Αυτό κατά τη γνώμη μου οφείλεται στο black out που πάθαμε μετά το πέναλτι, με το οποίο προηγήθηκε ο αντίπαλός μας. Μέσα σε 10 λεπτά το παιχνίδι είχε κριθεί», είπε ο Έλληνας προπονητής στην καθιερωμένη ομιλία του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 October 2015 - 16:32:41 UTC