Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [02] «H Ελλάδα προσπαθεί να έχει ψηλά το επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής της»
  • [03] Κανένας εχθρός, δεν μπορεί να λυγίσει τη λαϊκή βούληση, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την 28η Οκτωβρίου
  • [04] Τρ. Αλεξιάδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η εκταμίευση της επόμενης δόσης
  • [05] Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους
  • [06] Σχεδόν 26 εκατ. νέοι και παιδιά στην ΕΕ απειλούνται με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό
  • [07] Είστε καλύτερα εντός της ΕΕ, λέει στους Βρετανούς ο Γιουνκέρ
  • [08] Τουρκία: Τριάντα συλλήψεις σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους
  • [09] Επίσκεψη Ομπάμα σε Τουρκία, Μαλαισία και Φιλιππίνες
  • [10] Ο Χρ. Ξηρός καταγγέλλει τον βασανισμό του στις φυλακές Νιγρίτας
  • [11] Το ασφαλιστικό στη ΔΕΗ συζήτησε ο υπουργός Εργασίας με τη ΓΕΝΟΠ
  • [12] Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 19 προσαγωγές ατόμων που εισέβαλλαν χθες στα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ.
  • [13] Ο Βρετανός κωμικός Ρίκι Τζερβές θα παρουσιάσει για τέταρτη φορά τις Χρυσές Σφαίρες
  • [14] Στις τζαζ μπάντες του μέλλοντος θα αυτοσχεδιάζουν και...ρομπότ
  • [15] Τ. Κουράκης: Η κυβέρνηση να κάνει ό, τι είναι δυνατόν να μην επιβληθεί το 23% στην εκπαίδευση
  • [16] Πρόταση Ντάισελμπλουμ για μείωση χρηματοδότησης σε χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες

  • [01] Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί με τη μέριμνα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

    Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του, ενημερώθηκε για τις δράσεις που αναπτύσσονται και στην ομιλία του εξήρε το έργο που πραγματοποιείται. Χαρακτήρισε το Παιδικό Χωριό "εστία ελπίδας" και είπε χαρακτηριστικά πως στην εποχή της κρίσης κι όταν έχει χαθεί το 1/3 του ΑΕΠ οι άνθρωποι επιβιώνουν χάρη και σε τέτοιες προσπάθειες.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνθηκε και στα παιδιά που φιλοξενούνται και τα προέτρεψε να διαβάζουν.

    [02] «H Ελλάδα προσπαθεί να έχει ψηλά το επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής της»

    Την πορεία του Κυπριακού και άλλα συναφή θέματα εξέτασαν, σε διευρυμένη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, ο Κύπριος Πρόεδρος , Νίκος Αναστασιάδης, και ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς.

    «Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τη θέληση, τη δυνατότητα και την ικανότητα να παλέψει για την προώθηση μίας δίκαιης λύσης του Κυπριακού και έχει την πλήρη υποστήριξή μας», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς. Σχολιάζοντας την άποψη ότι η Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κατάστασής της, είναι σε δυσμενή θέση για να επηρεάσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό, επεσήμανε: «Η οικονομική αδυναμία δεν μειώνει καθόλου τη στρατηγική μας σημασία και τη δυνατότητα και ικανότητα να ασκούμε εξωτερική πολιτική». «Προσπαθούμε να έχουμε ψηλά το επίπεδο της εξωτερικής μας πολιτικής και να επηρεάζουμε το αδύνατο σημείο μας, που είναι τα οικονομικά, και όχι το αντίστροφο που θα θέλανε ορισμένοι τρίτοι» πρόσθεσε.

    [03] Κανένας εχθρός, δεν μπορεί να λυγίσει τη λαϊκή βούληση, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την 28η Οκτωβρίου

    «Η 28η Οκτωβρίου του 1940 καθώς και ο Αγώνας της Αντίστασης φανερώνουν την ικανότητα και τη δύναμη του λαού να δίνει νικηφόρες λύσεις στα πιο αντίξοα αδιέξοδα, όταν γίνεται πρωταγωνιστής και υπεύθυνος της ίδιας του της ιστορίας».

    Αυτό τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και σημειώνει ότι «κανένας εχθρός, όση υπεροπλία κι αν διαθέτει, δεν μπορεί να λυγίσει τη λαϊκή βούληση για την προάσπιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας».

    [04] Τρ. Αλεξιάδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η εκταμίευση της επόμενης δόσης

    Η κυβέρνηση επιδιώκει την υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων για να προχωρήσει η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς που θα σημάνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης από την Καβάλα, όπου βρίσκεται από χθες στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην περιοχή, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου.

    Ο κ. Αλεξιάδης συναντήθηκε αρχικά με τη διευθύντρια της ΔΟΥ Καβάλας και υπηρεσιακούς παράγοντες των οικονομικών υπηρεσιών, ενώ είχε μακρά συνάντηση με τον πρόεδρο Άγγελο Τσατσούλη και μέλη της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου Καβάλας.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στους λεγόμενους φορολογικούς παραδείσους στα βόρεια σύνορα της χώρας και τη "μετανάστευση" ελληνικών επιχειρήσεων προς τη Βουλγαρία που του έθεσαν οι παριστάμενοι επιχειρηματίες.

    [05] Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους

    Ολοκληρώθηκε πριν λίγο, στην Τράπεζα της Ελλάδος, η συνάντηση του διοικητή της, Ι.Στουρνάρα, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.

    Σε δηλώσεις τους, αμφότεροι, υποστήριξαν ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Τα κόκκινα δάνεια πλήττουν την κοινωνική συνοχή

    [06] Σχεδόν 26 εκατ. νέοι και παιδιά στην ΕΕ απειλούνται με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό

    Σχεδόν 26 εκατομμύρια παιδιά και νέοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση απειλούνται με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε σήμερα.

    Η έρευνα του ιδρύματος Bertelsmann απασχολεί εκτενώς τον γερμανικό Τύπο, καθώς σε αυτή αναφέρονται όλες οι μεγάλες εφημερίδες, με την Die Zeit να τονίζει ότι ο νέοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι της οικονομικής κρίσης και της κρίσης χρέους στην ΕΕ τα προηγούμενα χρόνια.

    Το 27,9% του πληθυσμού της ΕΕ που είναι κάτω των 18 ετών απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ μελανές είναι οι προοπτικές 5,4 εκατομμυρίων νέων που είναι άνεργοι, δεν πηγαίνουν σχολείο και δεν βρίσκονται σε μαθητεία.

    Σύμφωνα με το ίδρυμα Bertelsmann, το κοινωνικό χάσμα στην Ευρώπη είναι μεγαλύτερο μεταξύ βορρά και νότου, αλλά και νέων και ηλικιωμένων.

    Μόνο στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία ο αριθμός των νέων που απειλούνται με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό αυξήθηκε κατά 1,2 εκατομμύριο από το 2007, φτάνοντας τα 7,6 εκατομμύρια από 6,4 που ήταν.

    Οι νέοι αυτοί ζουν σε νοικοκυριά που κερδίζουν λιγότερο από το 60% του μέσου εισοδήματος, υποφέρουν από σοβαρές υλικές ελλείψεις ή μεγαλώνουν σε σπίτια όπου ουσιαστικά δεν υπάρχει εισόδημα.

    Επιπλέον πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες ηλικίας 20 με 24 ετών βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη θέση. Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα 5,4 εκατομμύρια (17,8%) ούτε εργάζονται ούτε σπουδάζουν.

    [07] Είστε καλύτερα εντός της ΕΕ, λέει στους Βρετανούς ο Γιουνκέρ

    Η Βρετανία θα είναι καλύτερα αν παραμείνει εντός της ΕΕ, γράφει στο σημερινό φύλο της εφημερίδας The Times ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

    "Θεωρώ ότι η ΕΕ είναι καλύτερα με τη Βρετανία στους κόλπους της και ότι η Βρετανία είναι καλύτερα ανήκοντας στην ΕΕ. Και θεωρώ ότι σε ζητήματα κομβικής σημασίας μπορούμε να επιτύχουμε πολύ περισσότερα ενεργώντας συλλογικά αντί ο καθένας μόνος του", γράφει ο Γιουνκέρ στους Times.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει ανακοινώσει ότι θα στείλει στις Βρυξέλλες στις αρχές του επόμενου μήνα έναν κατάλογο με μεταρρυθμίσεις στις οποίες επιθυμεί να προχωρήσει η ΕΕ προτού προτείνει στους ψηφοφόρους να στηρίξουν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ σε δημοψήφισμα που σχεδιάζει να διενεργήσει εντός δύο χρόνων.

    [08] Τουρκία: Τριάντα συλλήψεις σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους

    Τριάντα άνθρωποι που πιστεύεται ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) συνελήφθησαν σήμερα την αυγή στην πόλη Κόνια (Ικόνιο), στην κεντρική Τουρκία, την επομένη μιας φονικής ανταλλαγής πυρών ανάμεσα στην τουρκική αστυνομία και τζιχαντιστές της οργάνωσης αυτής στη νοτιοανατολική Τουρκία.

    Η αντιτρομοκρατική αυτή επιχείρηση της αστυνομίας είχε στόχο μια σειρά από σπίτια που βρίσκονται σε πολλές περιοχές της Κόνια, η οποία θεωρείται προπύργιο των ισλαμιστών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

    Χθες το πρωί 2 αστυνομικοί και 9 μέλη που πιστεύεται ότι ανήκουν στο ΙΚ σκοτώθηκαν στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, μετά την πιο σοβαρή ανταλλαγή πυρών που σημειώνεται στο τουρκικό έδαφος από το καλοκαίρι όταν η Άγκυρα εντάχθηκε στον συνασπισμό που πολεμάει το ΙΚ.

    [09] Επίσκεψη Ομπάμα σε Τουρκία, Μαλαισία και Φιλιππίνες

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί τη Τουρκία, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες 14-22 Νοεμβρίου για να συμμετάσχει σε συνόδους κορυφής, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

    Στη Τουρκία, θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής G-20, την ομάδα κυβερνητικών και διοικητών κεντρικών τραπεζών από τις 19 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο Ομπάμα θα συμμετάσχει στη διάσκεψη κορυφής για την Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στις Φιλιππίνες, ενώ στη Μαλαισία θα συμμετάσχει στη σύνοδο ΗΠΑ-ASEAN (Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας) και τη σύνοδο κορυφής Ανατολικής Ασίας.

    Σύμφωνα με τη δήλωση, οι επισκέψεις του Ομπάμα έχουν σκοπό "να προωθήσουν την αμερικανική στρατηγική να εξισορροπήσει με την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού σε όλες της τις διαστάσεις, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και [...] συνεργασίες πολιτικές, οικονομικές και ασφάλειας," καθώς και να επεκτείνουν τις ευκαιρίες για αμερικανικές εταιρείες και εργαζόμενους να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε ταχύρρυθμα αναπτυσσόμενες αγορές του κόσμου.

    [10] Ο Χρ. Ξηρός καταγγέλλει τον βασανισμό του στις φυλακές Νιγρίτας

    Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του εποπτεύοντος εισαγγελέα των φυλακών Νιγρίτας, του διευθυντή και του αρχιφύλακα των φυλακών, ζητά ο Χριστόδουλος Ξηρός, με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε.

    Στην αναφορά του καταγγέλλει τον βασανισμό του και την εξευτελιστική συμπεριφορά από την πλευρά των οργάνων της πολιτείας και υποστηρίζει ότι λόγω αυτής της συμπεριφοράς αντιμετωπίζει «ψυχωσικά προβλήματα», καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας.

    Ειδικότερα, ο Χρ. Ξηρός αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή της κράτησής του τέθηκε σε καθεστώς απομόνωσης. «Προαυλιζόμουν μόνος καθημερινά, χωρίς την παραμικρή επικοινωνία, ακόμη και το φαγητό μού το άφηναν έξω από την πόρτα του κελιού μου, με αποτέλεσμα να παρουσιάσω σοβαρές ψυχικές διαταραχές και φοβίες για τη ζωή μου, άρνηση να φάω ή να πιω οτιδήποτε», σημειώνει.

    Σε ό,τι αφορά τον διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας, υποστηρίζει ότι του συμπεριφέρεται εξευτελιστικά. Όπως υπογραμμίζει στην αναφορά του, ο διευθυντής των φυλακών τού μιλάει με εξευτελιστικό και απαξιωτικό ύφος, λέγοντάς του, μεταξύ άλλων: «Με αυτά που έχεις κάνει και λίγα έχεις πάθει, εκεί να ψοφήσεις μόνος σου στο κελί σου».

    [11] Το ασφαλιστικό στη ΔΕΗ συζήτησε ο υπουργός Εργασίας με τη ΓΕΝΟΠ

    Η εφαρμογή ενιαίων κανόνων για όλους τους συνταξιούχους σε ότι αφορά στο ποσοστό αναπληρώσεις, καθώς επίσης και στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών ώστε να μην δημιουργούνται στο μέλλον νέα ελλείμματα, περιλαμβάνεται στους στόχους του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, αντιπροσωπεία της οποίας συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Κατρούγκαλο.

    Σύμφωνα πάντα με την Ομοσπονδία ο υπουργός περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος ενώ χαρακτήρισε το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών «τεχνοκρατικό σενάριο το οποίο δεν δεσμεύει την κυβέρνηση».

    [12] Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 19 προσαγωγές ατόμων που εισέβαλλαν χθες στα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ.

    Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 19 προσαγωγές μελών της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας», που έγιναν χθες το βράδυ, από την Αστυνομία, για την εισβολή τους στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη Λεωφόρο Συγγρού.

    Σε βάρος των 19 συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της παράνομης κατακράτησης, της βίας κατά πολιτικού κόμματος και της άρνησης υποβολής σε δακτυλοσκόπηση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [13] Ο Βρετανός κωμικός Ρίκι Τζερβές θα παρουσιάσει για τέταρτη φορά τις Χρυσές Σφαίρες

    Ο Βρετανός κωμικός Ρίκι Τζερβές θα είναι ο οικοδεσπότης της τελετής απονομής των Χρυσών Σφαιρών του 2016, ανακοίνωσαν χθες βράδυ οι διοργανωτές.

    Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που ο Τζερβές παρουσιάζει τα ετήσια κινηματογραφικά και τηλεοπτικά βραβεία.

    Ο Τζερβές παρουσίασε την βραδιά επί τρία συναπτά χρόνια (2010-2012) προκαλώντας αμηχανία στους διάσημους παρευρισκόμενους με τα καυστικά του σχόλια.

    Πάντως, οι διοργανωτές της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ δήλωσαν ενθουσιασμένοι που θα είναι πάλι εκείνος ο οικοδεσπότης της τελετής στις 10 Ιανουαρίου.

    Ο 54χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης ανέβασε στο Twitter το εξής μήνυμα: "Πστ!" με hashtag #Hesback (Επέστρεψε).

    Οι Χρυσές Σφαίρες είναι μία από τις λαμπερότερες τελετές απονομής βραβείων του Χόλιγουντ και μεταδίδεται ζωντανά μέσω του NBC ανά τον κόσμο.

    Παρουσιαστές τον περασμένο χρόνο και για τρίτη συναπτή χρονιά ήταν οι Αμερικανίδες κωμικοί Τίνα Φέι και Έιμι Πόλερ.

    [14] Στις τζαζ μπάντες του μέλλοντος θα αυτοσχεδιάζουν και...ρομπότ

    Οι μουσικοί της τζαζ είναι υπερήφανοι για τους αυτοσχεδιασμούς που κάνουν, όταν το συγκρότημά τους παίζει ζωντανά σε μια συναυλία. Όμως ίσως θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι στο μέλλον στη μπάντα τους θα υπάρχει κι ένα βιρτουόζικο σόλο από έναν ασυνήθιστο μουσικό: ένα ρομπότ.

    Ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ, με την ονομασία MUSICA (Musical Improvising Collaborative Agent), φιλοδοξεί να φέρει επί σκηνής μουσικούς και ρομπότ, που θα αλληλεπιδρούν τόσο τέλεια, ώστε να μπορούν να αυτοσχεδιάζουν μαζί. Το έργο έχει ως στόχο να εξερευνήσει νέους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι είναι δυνατό να έλθουν σε διαδραστική επαφή με τα ρομπότ, χωρίς λεκτική επικοινωνία. Η τζαζ, ιδίως όταν περιέχει αυτοσχεδιασμούς, φημίζεται ακριβώς για το γεγονός ότι κάθε μουσικός νιώθει τον άλλο τόσο καλά, ώστε να αντιδρά ενστικτωδώς στο τι μουσική παίζουν οι άλλοι.

    «Υπάρχει η επιθυμία για πιο φυσικά είδη επικοινωνίας με τα υπολογιστικά συστήματα, καθώς αυτά γίνονται ολοένα πιο έξυπνα», δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος Μπεν Γκρόσερ, επίκουρος καθηγητής νέων μέσων στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, ο οποίος συνεργάζεται με τον Κέλαντ Τόμας, αναπληρωτή καθηγητή μουσικής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

    Είναι αξιοσημείωτο ότι η σχετική έρευνα χρηματοδοτείται από την πανταχού παρούσα Υπηρεσία Προωθημένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (DARPA) του αμερικανικού Πενταγώνου, αυτήν που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη πολλών νέων τεχνολογιών και, μεταξύ άλλων, έθεσε τα θεμέλια του διαδικτύου.

    [15] Τ. Κουράκης: Η κυβέρνηση να κάνει ό, τι είναι δυνατόν να μην επιβληθεί το 23% στην εκπαίδευση

    «Οφείλει η κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι δυνατόν να μην επιβληθεί αυτός ο φόρος» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, σχολιάζοντας την επιμονή των εκπροσώπων των θεσμών για αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

    Ο κ. Κουράκης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", χαρακτήρισε την παιδεία μορφωτικό αγαθό που, όπως επισήμανε, δεν πρέπει να φορολογείται, ενώ εκτιμά ότι πιθανή αύξηση του ΦΠΑ στο 23% θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στην ελληνική οικογένεια και αύξηση της ανεργίας.

    «Δεν πρέπει να φορολογείται το μορφωτικό αγαθό, δεν πρέπει να μπαίνουν καθόλου εμπόδια και δεν πρέπει στην κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικογένεια αυτή τη στιγμή να δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα. Και επιπλέον αυτή η επιβολή του 23% θα στερήσει την εργασία από πολλούς εκπαιδευτικούς, που θα αναγκαστούν να απολυθούν, θα κλείσουν ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια και θα χάσουν άνθρωποι τη δουλειά τους» υπογράμμισε ο κ. Κουράκης.

    Επιπλέον, επισήμανε ότι αν αυξηθεί ο ΦΠΑ και κατά συνέπεια και τα δίδακτρα πολλοί μαθητές θα στραφούν στα δημόσια σχολεία, γεγονός που θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στη λειτουργία τους, ενώ υπογράμμισε ότι πολλοί γονείς στέλνουν τα παιδιά στα ιδιωτικά σχολεία από ανάγκη και όχι επειδή είναι εύποροι. «Αρκετοί γονείς που δεν ανήκουν στην κατηγορία των εύπορων οικογενειών κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να τα στείλουν σε ιδιωτικό σχολείο. Είναι μια πολύ μεγάλη κατηγορία με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, επομένως αυτούς τους ανθρώπους θα τους δημιουργήσεις πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα» είπε.

    [16] Πρόταση Ντάισελμπλουμ για μείωση χρηματοδότησης σε χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες

    Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ πρότεινε να δίνονται λιγότερα χρήματα από ευρωπαϊκούς πόρους στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αρνούνται να υποδεχθούν πρόσφυγες.

    Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, ο Ντάισελμπλουμ αντέδρασε με αυτό τον τρόπο στη νίκη στις εκλογές στην Πολωνία του ευρωσκεπτικιστικού, συντηρητικού Κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS).

    Το κόμμα του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι είχε ταχθεί στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας κατά της υποδοχής στην Πολωνία μουσουλμάνων προσφύγων.

    Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι χώρες όπως η Πολωνία λαμβάνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ και γι? αυτό αναμένονται ανταλλάγματα.

    «Σε διαφορετική περίπτωση ίσως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα μέρος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού --για παράδειγμα τους πόρους που θα δίνονταν στην Πολωνία, την Τσεχία και την Ουγγαρία-- για να χρηματοδοτήσουμε την φροντίδα των αιτούντων άσυλο στην Τουρκία», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 October 2015 - 10:32:32 UTC