Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Τα μεγάλα ιδανικά, δεν πέφτουν
  • [02] Επίθεση Μεϊμαράκη στην κυβέρνηση για την προστασίατης της πρώτης κατοικίας και των καταθέσεων
  • [03] «Όχι σε αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και των εισφορών των αγροτών»
  • [04] Ικανοποιητικά προχωρά η υλοποίηση των δράσεων στο πλαίσιο της συμφωνίας, διαπιστώνει το ΚΥΣΟΙΠ
  • [05] Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους
  • [06] «Δεν είναι σε καλή κατάσταση η ΕΕ, τα κράτη βραδυπορούν ενώ θα έπρεπε να τρέχουν»
  • [07] Σχεδόν 26 εκατ. νέοι και παιδιά στην ΕΕ απειλούνται με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό
  • [08] Δημοσκοπική υποχώρηση του CDU εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης
  • [09] Η αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας βομβάρδισε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Υεμένη
  • [10] Νίκος Τόσκας: «Κατορθώσαμε να βάλουμε κανόνες στην Ευρώπη για το προσφυγικό»
  • [11] Ν. Φίλης: Εθνική επέτειος με βαρυσήμαντο φορτίο η 28η Οκτωβρίου
  • [12] Προβλήματα λειτουργίας στο ΑΠΘ λέει στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρύτανης Περικλής Μήτκας
  • [13] Λαϊκή Ενότητα: Ο τόπος μας καλείται να πει το δικό του ΟΧΙ στην κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας
  • [14] Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 19 προσαγωγές στα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ.
  • [15] Περισσότεροι από 700.000 πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Ευρώπη το 2015
  • [16] Λαθροθήρες σκότωσαν με κυάνιο 22 ελέφαντες στη Ζιμπάμπουε
  • [17] Γερμανικό τετρακίνητο στέσιον βάγκον
  • [18] NBA: Οι Μπακς «έδεσαν» τον Αντετοκούνμπο
  • [19] FIFA: Οκτώ οι υποψήφιοι για την προεδρία

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Τα μεγάλα ιδανικά, δεν πέφτουν

    «Το οχυρό του Ρούπελ και η ιστορία του μας διδάσκει ότι τα μεγάλα ιδανικά, όταν έχουν συνεπείς και αποφασισμένους υποστηρικτές και μαχητές, δεν πέφτουν. Κι αυτό το δίδαγμα, το οποίο κάνουν πράξη καθημερινώς οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, αποτελεί, ιδίως υπό τις σημερινές κρίσιμες περιστάσεις, εθνική παρακαταθήκη για όλους τους Έλληνες, και πρωτίστως για όλη την πολιτική ηγεσία του Τόπου».

    Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το Οχυρό Ρούπελ, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

    Τον κ. Παυλόπουλο υποδέχθηκαν στο Οχυρό ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης και ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού Ηλίας Λεοντάρης. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Ηρώο των πεσόντων, επιθεώρησε άγημα του στρατού και κατέθεσε στεφάνι. Ακολούθως, ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε στη στοά του Οχυρού από τον διοικητή του 10ου Συντάγματος Πεζικού συνταγματάρχη Ιωάννη Γκουτζουρέλα. Εκεί, προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας και άναψε κερί στο εικονοστάσι. Επισκέφθηκε, επίσης, το παρατηρητήριο και το μουσείο του Οχυρού.

    Μετά την επίσκεψη στο Οχυρό, ο κ. Παυλόπουλος αναχώρησε για το ιερό ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών, όπου οι μοναχές του έχουν ετοιμάσει υποδοχή με ξενάγηση και γεύμα.

    [02] Επίθεση Μεϊμαράκη στην κυβέρνηση για την προστασίατης της πρώτης κατοικίας και των καταθέσεων

    Να αποσυνδεθεί αμέσως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από την αξιολόγηση, ζητά με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές φαίνεται πως έχει κοροϊδέψει τους Έλληνες σε όλα τα ζητήματα.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ θυμίζει ότι ότι ο πρωθυπουργός έλεγε πως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας είναι «κόκκινη γραμμή» και σήμερα γίνεται «ένας έντιμος συμβιβασμός».

    [03] «Όχι σε αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και των εισφορών των αγροτών»

    Για εμπαιγμό της κυβέρνησης προς τους πολίτες, που δεν έχει όρια στο ασφαλιστικό, κάνει λόγο, σε δήλωσή της, η υπεύθυνη για την Κοινωνική Πολιτική του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή, όπως αναφέρει, «το τελευταίο σενάριο που διακινεί για το ασφαλιστικό και είναι η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και των εισφορών των αγροτών με στόχο, δήθεν, τη διάσωση των χαμηλών συντάξεων. Ερωτώμενοι όμως οι υπουργοί της κυβέρνησης διαψεύδουν τον εαυτό τους, λέγοντας ότι ούτε οι συντάξεις μέχρι 1.000 ευρώ είναι εξασφαλισμένες».

    Η κ. Χριστοφιλοπούλου επισημαίνει ότι είναι πρόσφατη η νομοθέτηση για την οριζόντια μείωση όλων, ανεξαιρέτως, των συντάξεων μέσω αύξησης των εισφορών για την υγεία.

    «Δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι η περαιτέρω αύξηση των εισφορών θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Δεν συνειδητοποιεί ότι στις σημερινές συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, που η ίδια προκάλεσε, ένα τέτοιο μέτρο θα επιφέρει αύξηση της ανεργίας, διόγκωση της αδήλωτης εργασίας και αύξηση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία;» διερωτάται, ενώ καλεί «την κυβέρνηση, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να σταματήσει την ανεύθυνη διακίνηση καταστροφικών σεναρίων».

    [04] Ικανοποιητικά προχωρά η υλοποίηση των δράσεων στο πλαίσιο της συμφωνίας, διαπιστώνει το ΚΥΣΟΙΠ

    Το 90% προσεγγίζει ο βαθμός υλοποίησης των κυβερνητικών δράσεων που έπρεπε να προχωρήσουν από τα υπουργεία μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου, βάσει της συμφωνίας με τους δανειστές, όπως διαπίστωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής στη σημερινή του συνεδρίαση.

    Αναφορικά, πάντως, με την ύπαρξη εκκρεμών θεμάτων όπως το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και το ζήτημα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αυτά το ΚΥΣΟΙΠ τα αποδίδει στην πολυπλοκότητά τους, αλλά και σε διαφωνίες πολιτικού χαρακτήρα που υφίστανται με τους θεσμούς.

    [05] Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους

    Ολοκληρώθηκε πριν λίγο, στην Τράπεζα της Ελλάδος, η συνάντηση του διοικητή της, Ι.Στουρνάρα, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.

    Σε δηλώσεις τους, αμφότεροι, υποστήριξαν ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

    Καλύτερα των αναμενομένων τα αποτελέσματα των stress tests

    Tα αποτελέσματα των stress test ήταν καλύτερα των αναμενομένων. Τούτο δήλωσε ανώτατο στέλεχος της Τραπέζης της Ελλάδος τέσσερεις μέρες πριν ανακοινωθούν επισήμως τα αποτελέσματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ιδιώτες επενδυτές θα καταφέρουν να καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών όπως αυτές προκύπτουν από το βασικό σενάριο των στρες τέστς. Μία τέτοια εξέλιξη θα απομακρύνει το ενδεχόμενο κουρέματος των ομολογιούχων.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Τα κόκκινα δάνεια πλήττουν την κοινωνική συνοχή

    [06] «Δεν είναι σε καλή κατάσταση η ΕΕ, τα κράτη βραδυπορούν ενώ θα έπρεπε να τρέχουν»

    Τις ανησυχίες του για μια Ευρωπαϊκή Ένωση που «δεν είναι σε καλή κατάσταση» εξέφρασε με ιδιαίτερη ένταση, σήμερα, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Την περασμένη εβδομάδα, από τον προσφυγικό δρόμο των Βαλκανίων είδαμε πρόσφυγες να περνάνε από τα παγωμένα ποτάμια, τις κακουχίες και το κρύο, και σε λίγο θα τους βλέπουμε μέσα στα χιόνια», είπε ανοίγοντας την ομιλία του.

    Απηύθυνε «κατηγορώ» στα κράτη-μέλη που δεν εφαρμόζουν τις δεσμεύσεις τους προκαλώντας καθυστερήσεις στην υλοποίησή των αποφάσεων της ΕΕ, αλλά και που δείχνουν μη ικανά να συζητούν μεταξύ τους για τα κοινά προβλήματα. Απόδειξη, όπως είπε, ότι χρειάσθηκε να πάρει την πρωτοβουλία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την οργάνωση της συνάντησης της Κυριακής με τις Βαλκανικές χώρες.

    «Θα έπρεπε τα κράτη-μέλη να συζητούν φυσιολογικά μεταξύ τους, πολυμερώς και διμερώς. (...) Να δίνουν πληροφορίες για το κοινό θέμα που τους απασχολεί. Μια τέτοια συζήτηση σαν αυτή της Κυριακής δεν θα έπρεπε να αποτελεί εξαίρεση και δεν θα χρειαζόταν η δική μας πρωτοβουλία. Αυτό δείχνει ότι η ΕΕ δεν είναι σε καλή κατάσταση» τόνισε και προσέθεσε: «Η Ευρώπη δεν κτίζεται με το να πολεμάει ο ένας τον άλλον, αλλά με το να συνεργάζεται ο ένας με τον άλλο».

    [07] Σχεδόν 26 εκατ. νέοι και παιδιά στην ΕΕ απειλούνται με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό

    Σχεδόν 26 εκατομμύρια παιδιά και νέοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση απειλούνται με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε σήμερα.

    Η έρευνα του ιδρύματος Bertelsmann απασχολεί εκτενώς τον γερμανικό Τύπο, καθώς σε αυτή αναφέρονται όλες οι μεγάλες εφημερίδες, με την Die Zeit να τονίζει ότι ο νέοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι της οικονομικής κρίσης και της κρίσης χρέους στην ΕΕ τα προηγούμενα χρόνια.

    Το 27,9% του πληθυσμού της ΕΕ που είναι κάτω των 18 ετών απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ μελανές είναι οι προοπτικές 5,4 εκατομμυρίων νέων που είναι άνεργοι, δεν πηγαίνουν σχολείο και δεν βρίσκονται σε μαθητεία.

    Σύμφωνα με το ίδρυμα Bertelsmann, το κοινωνικό χάσμα στην Ευρώπη είναι μεγαλύτερο μεταξύ βορρά και νότου, αλλά και νέων και ηλικιωμένων.

    Μόνο στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία ο αριθμός των νέων που απειλούνται με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό αυξήθηκε κατά 1,2 εκατομμύριο από το 2007, φτάνοντας τα 7,6 εκατομμύρια από 6,4 που ήταν.

    Οι νέοι αυτοί ζουν σε νοικοκυριά που κερδίζουν λιγότερο από το 60% του μέσου εισοδήματος, υποφέρουν από σοβαρές υλικές ελλείψεις ή μεγαλώνουν σε σπίτια όπου ουσιαστικά δεν υπάρχει εισόδημα.

    Επιπλέον πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες ηλικίας 20 με 24 ετών βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη θέση. Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα 5,4 εκατομμύρια (17,8%) ούτε εργάζονται ούτε σπουδάζουν.

    [08] Δημοσκοπική υποχώρηση του CDU εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης

    Ολοένα και περισσότερο μειώνονται τα ποσοστά του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, όπως δείχνει νέα έρευνα.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Insa και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Bild, μόλις το 35% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε το CDU/CSU αν διεξάγονταν τώρα εκλογές.

    Και οι Σοσιαλδημοκράτες εμφανίζονται να χάνουν μισή μονάδα, πέφτοντας στο 24,5%. Αντίθετα το Die Linke παραμένει σταθερό στο 9,5%, ενώ οι Πράσινοι βλέπουν τα ποσοστά τους να αυξάνονται κατά 1,5 μονάδα στο 11%.

    [09] Η αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας βομβάρδισε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Υεμένη

    Νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στην Υεμένη επλήγη από αεροπορική επίθεση των σουδαραβικών δυνάμεων, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση. Αυτό είναι το τελευταίο σε μία σειρά πληγμάτων εναντίον πολιτικού στόχου στη διάρκεια της επτάμηνης αεροπορικής εκστρατείας στη χώρα.

    "Οι εγκαταστάσεις των MSF στη Σααντά της Υεμένης (βόρεια) επλήγησαν από πολλές αεροπορικές επιδρομές χθες το βράδυ ενώ μέσα βρίσκονταν ασθενείς και προσωπικό", ανέφερε σήμερα στο Twitter η οργάνωση.

    Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Saba, επικαλούμενο τον διευθυντή του νοσοκομείου Heedan, μετέδωσε ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση.

    "Οι αεροπορικές επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή ολόκληρου του νοσοκομείου και του εξοπλισμού του και τον ελαφρύ τραυματισμό πολλών ανθρώπων", είπε ο γιατρός Άλι Μούγκλι.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο, από άλλες αεροπορικές επιθέσεις επλήγη γειτονικό σχολείο θηλέων και καταστράφηκαν πολλά σπίτια.

    [10] Νίκος Τόσκας: «Κατορθώσαμε να βάλουμε κανόνες στην Ευρώπη για το προσφυγικό»

    Νίκη της διπλωματίας και της πολιτικής της κυβέρνησης, χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, τις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής για το προσφυγικό θέμα.

    Παράλληλα, ο κ.Τόσκας τονίζει ότι από τους πρωταρχικούς στόχους της κυβέρνησης είναι να μη θιγούν τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας και υπογραμμίζει πως στους επόμενους δύο μήνες πρέπει να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα.

    Ο αναπληρωτής υπουργός μιλά για τις μέχρι τώρα ενέργειές του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και για τους άμεσους στόχους του για μία Αστυνομία που θα είναι πιο κοντά στον πολίτη.

    [11] Ν. Φίλης: Εθνική επέτειος με βαρυσήμαντο φορτίο η 28η Οκτωβρίου

    Εθνική επέτειος με βαρυσήμαντο φορτίο, η 28η Οκτωβρίου, αναφέρει στο μήνυμά του, ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ν. Φίλης.

    Υπογραμμίζει το βαρυσήμαντο φορτίο για τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας και προσθέτει ότι είναι η επέτειος, η οποία «συμπυκνώνει στο σύνολό της τη στάση εθνικής ανάτασης, αγωνιστικότητας και αξιοπρέπειας» με την οποία αντιμετώπισε ο ελληνικός λαός την επίθεση του γερμανικού ναζισμού και την τριπλή κατοχή της χώρας.

    [12] Προβλήματα λειτουργίας στο ΑΠΘ λέει στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρύτανης Περικλής Μήτκας

    Προβλήματα λειτουργίας σημειώνονται στις σχολές και τα τμήματα του ΑΠΘ, εξαιτίας της αδυναμίας να αναπληρωθούν οι καθηγητές που συνταξιοδοτούνται και αποχωρούν.

    Όπως είπε ο πρύτανης του ΑΠΘ, στο "Πρακτορείο 104,9 FM"και στην εκπομπή "Καθημερινά" των Χρήστου Χρήστου Μάτη και Νικόλ Καζαντζίδου, κάθε χρόνο αποχωρούν εκατό περίπου πανεπιστημιακοί, ενώ μετά το 2010 σταμάτησαν οι προκηρύξεις για νέες προσλήψεις. Υπάρχουν δε σχολές, όπως η Αρχιτεκτονική, όπου τα τελευταία 8 χρόνια από 100 καθηγητές απέμειναν μόνο 38.

    [13] Λαϊκή Ενότητα: Ο τόπος μας καλείται να πει το δικό του ΟΧΙ στην κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας

    «Ο τόπος μας καλείται να πει το δικό του ΟΧΙ στην κατάλυση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας στην εξαθλίωση των μνημονίων, στην ταπεινωτική επιτροπεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ»αναφέρει σε ανακοίνωσή της με αφορμή την εθνική επέτειο η Λαϊκή Ενότητα και προσθέτει: «Καλείται ξανά να διαλέξει ανάμεσα στον «ρεαλισμό» της υποταγής και της φτωχοποίησης, που του προτείνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα άλλα μνημονιακά κόμματα, και την αξιοπρέπεια της αντίστασης. Καλείται να αναζητήσει δρόμους και τρόπους για να μπορέσει συλλογικά να αντισταθεί, να οραματιστεί, να δημιουργήσει, να οικοδομήσει το δικό του μέλλον».

    Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ακόμη η Λαϊκή Ενότητα: «Η εποποιία της Αντίστασης, του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ, παραμένει για εμάς έμπνευση. Γιατί δείχνει πώς η διαμόρφωση ενός μεγάλου μετώπου του ίδιου του λαού, των δικών του οργάνων και θεσμών, η αντίσταση και η αλληλεγγύη, η ανυποχώρητη πάλη και η αυτοθυσία μπορούν να ανατρέπουν και τους πιο καταθλιπτικούς συσχετισμούς. Να εξασφαλίζουν την επιβίωση του λαού. Να ανοίγουν δρόμους εθνικής απελευθέρωσης και κοινωνικού μετασχηματισμού. Αυτό το δρόμο πρέπει να βαδίσουμε και σήμερα.

    [14] Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 19 προσαγωγές στα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ.

    Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 19 προσαγωγές μελών της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας», που έγιναν χθες το βράδυ, από την Αστυνομία, για την εισβολή τους στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη Λεωφόρο Συγγρού.

    Σε βάρος των 19 συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της παράνομης κατακράτησης, της βίας κατά πολιτικού κόμματος και της άρνησης υποβολής σε δακτυλοσκόπηση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [15] Περισσότεροι από 700.000 πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Ευρώπη το 2015

    Περισσότεροι από 700.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου το 2015 και περισσότεροι από 3.210 έχουν πεθάνει ή φέρονται ως αγνοούμενοι, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

    Φέτος, συνολικά, περισσότεροι από 705.200 μετανάστες και πρόσφυγες διέπλευσαν τη Μεσόγειο: 562.355 έφθασαν στην Ελλάδα και 140.000 στην Ιταλία.

    Σύμφωνα με την UNHCR, λίγοι περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς είναι Σύροι.

    Στην Ελλάδα, οι Σύροι αντιπροσωπεύουν το 64% των αφίξεων.

    [16] Λαθροθήρες σκότωσαν με κυάνιο 22 ελέφαντες στη Ζιμπάμπουε

    Είκοσι δύο ελέφαντες βρέθηκαν νεκροί στη Ζιμπάμπουε, οι οποίοι πιθανώς δηλητηριάστηκαν με κυάνιο από λαθροθήρες, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές των εθνικών πάρκων της χώρας.

    Με αυτούς ανέρχονται σε 62 οι ελέφαντες που έχουν βρεθεί δηλητηριασμένοι από τον Σεπτέμβριο στη χώρα.

    "Βρήκαμε 22 νεκρούς ελέφαντες στη ζώνη της Σιαναματέλα", κοντά στο Χουάνγκε, στο δυτικό τμήμα της χώρας, το κύριο καταφύγιο της Ζιμπάμπουε, "και μέχρι σήμερα έχουμε βρει 35 χαυλιόδοντες", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος των πάρκων Κάρολαϊν Ουασάγια.

    "Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι ελέφαντες δηλητηριάστηκαν με κυάνιο", διευκρίνισε.

    "Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις ώστε να επιβάλλονται αποτρεπτικά πρόστιμα σε αυτούς που συλλαμβάνονται να έχουν στην κατοχή τους δηλητήριο όπως το κυάνιο. Δεν μπορούμε να χάνουμε την πανίδα μας σε έναν τόσο ανησυχητικό βαθμό", πρόσθεσε.

    [17] Γερμανικό τετρακίνητο στέσιον βάγκον

    Τα αυτοκίνητα στέσιον βάγκον σταδιακά αυξάνουν το ποσοστό που κατέχουν στην ελληνική αγορά. Τα αυτοκίνητα που διαθέτουν επιμηκυμένο αμάξωμα και βασίζονται στις βασικές εκδόσεις δημοφιλών μοντέλων, γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, λόγω των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν. Συγκεκριμένα, παρέχουν άνετους χώρους, ποικίλες δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού χώρου και καλύτερη ορατότητα για όλους τους επιβάτες.

    Η πρόταση της VW στη μικρομεσαία κατηγορία των στέσιον βάγκον με το πρόσθετο στοιχείο της τετρακίνησης, είναι το Golf Alltrack. Το γερμανικό αυτοκίνητο με την τετρακίνηση 4ΜΟΤΙΟΝ, την κατά 20 χιλ. ψηλότερη ανάρτηση (σε σχέση με το βασικό Golf Variant στέσιον βάγκον) και το Driving Profile με off road mode, είναι κατάλληλο για τις χειμερινές εξορμήσεις καθώς και τις καλοκαιρινές διακοπές.

    Με το πάτημα ενός κουμπιού, η επιλογή off road στο Driving Profile, που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό, παραμετροποιεί συγκεκριμένα συστήματα, προσδίδοντας στο αυτοκίνητο off road χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα, οι ρυθμίσεις αφορούν στις ακόλουθες λειτουργίες: Το Hill Descent Control, σύστημα ελέγχου ταχύτητας καθόδου. Την μεταβολή της απόκρισης κατά την επιτάχυνση, για να είναι πιο προοδευτική έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος. Το ABS, όπου το διάστημα ενεργοποίησης αυξάνεται έτσι ώστε, σε συνθήκες κατάβασης λόφου, να υπάρχει καλύτερος έλεγχος. Παράλληλα, το Driving Profile, διαθέτει τις γνωστές από το Golf επιλογές Normal, Sport, Individual.

    Στην εξωτερική εμφάνιση ξεχωρίζουν οι νέοι προφυλακτήρες με προστατευτικές ποδιές, οι ειδικές επενδύσεις περιφερειακά του αμαξώματος, τα τονισμένα πλευρικά μαρσπιέ και οι νέες ζάντες αλουμινίου ?Valley? 17-ιντσών.

    To Golf Alltrack εφοδιάζεται με τέσσερις κινητήρες Euro 6, ένα σύνολο είναι βενζίνης και τα υπόλοιπα τρία καταναλώνουν ντίζελ. Ο βενζινοκινητήρας 1.800 κ.εκ. TSI ισχύος 180 ίππων συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG έξι σχέσεων. Η μέγιστη ροπή των 28,2 χλγμ. είναι διαθέσιμη από τις 1.350 σ.α.λ. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 7,8΄΄ και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα217 χλμ./ώρα.

    Στους πετρελαιοκινητήρες υπάρχουν οι επιλογές: 1.600 κ.εκ. TDI 110 ίππων, με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ροπή 25,2 χλγμ. από τις 1.500 ? 3.000 σ.α.λ και μέση κατανάλωση 4,7 λίτρα /100χλμ. 2.000 κ.εκ. TDI 150 ιππων, με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. 2.000 κ.εκ. TDI απόδοσης 184 ίππων, με DSG 6 σχέσεων, ροπή 38,6 χλγμ. από τις 1.750 ? 3.250 σ.α.λ., επιτάχυνση 0-100χλμ./ώρα σε 7,8΄΄ και μέγιστη ταχύτητα 219 χλμ./ώρα.

    Οι τιμές του VW Golf Alltrack: 1.6 TDI 26.820 ευρώ, 2.0 TDI 150 ίππων 30.400, 2.0 TDI 184 34.500 ευρώ και 1.8 TSI 180 31.000 ευρώ.

    Σπύρος Ρέκκας

    [18] NBA: Οι Μπακς «έδεσαν» τον Αντετοκούνμπο

    Οι Μπακς ξέρουν καλά πως έχουν στα χέρια τους ένα πραγματικό αθλητικό «διαμάντι», τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, και θέλουν να «λάμπει» στο Μιλγουόκι γι' αρκετά ακόμη χρόνια. Γι' αυτό το λόγο ανακοίνωσαν την ενεργοποίηση της οψιόν για τον τέταρτο χρόνο του συμβολαίου του, κάτι που θα κρατήσει τον Έλληνα σταρ στους Μπακς και τη σεζόν 2016/17.

    Το συμβόλαιο του διεθνή φόργουορντ αφορούσε 2+1+1 χρόνια, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί του ΝΒΑ για παίκτες που επιλέγονται στον πρώτο γύρο των ντραφτ. Αυτό σημαίνει πως είναι εγγυημένος ο τέταρτος χρόνος του συμβολαίου του, ενώ το προσεχές καλοκαίρι θα μπορέσει να διαπραγματευθεί με τους Μπακς την επέκταση του συμβολαίου τους.

    Αν οι δύο πλευρές δεν φτάσουν σε συμφωνία, τότε ο Αντετοκούνμπο θα είναι «restricted free agent» το καλοκαίρι του 2017 και θα μπορεί να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του σε άλλη ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο.

    [19] FIFA: Οκτώ οι υποψήφιοι για την προεδρία

    Ο Τζάνι Ινφαντίνο είναι ο τελευταίος που κατέθεσε υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές στη FIFA στις 26 Φεβρουαρίου 2016, με τον Ιταλοελβετό αξιωματούχο να αποτελεί την εναλλακτική λύση της UEFA, στην περίπτωση κατά την οποία ο νυν πρόεδρος, Μισέλ Πλατινί, αναγκαστεί να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Η υποψηφιότητα του Ινφαντίνο, που εγκρίθηκε από την εκτελεστική επιτροπή, διασφαλίζει στην UEFA ότι θα έχει έναν δικό της υποψήφιο στις εκλογές της FIFA, στην περίπτωση της οριστικής τιμωρίας του Πλατινί.

    Συνολικά την προεδρία της παγκόσμιας συνομοσπονδίας διεκδικούν οκτώ παράγοντες του ποδοσφαίρου: ο πρόεδρος της Ασιατικής Συνομοσπονδίας, Σεΐχ Σαλμάν μπιν Εμπραχίμ Αλ Χαλίφα από το Μπαχρέιν, ο Νοτιοαφρικανός Τοκίο Σεξβάλε, ο πρίγκιπας Αλί Μπιν αλ Χουσεΐν της Ιορδανίας, ο Ντέιβιντ Ναχίντ από το Τρίνινταντ & Τομπάγκο, ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας της FIFA Ζερόμ Σαμπάν από τη Γαλλία και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Λιβερίας, Μούσα Μπιλίτι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 October 2015 - 12:32:25 UTC