Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δήλωση του Λευτέρη Κρέτσου για την Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς
  • [02] Bild: Αναπόφευκτο το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, εκτιμά η Deutsche Bank
  • [03] Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους
  • [04] Η General Motors ανακαλεί περισσότερα από 1,4 εκατ. οχήματα λόγω κινδύνου πυρκαγιάς
  • [05] Ν.Τουσκ: Πάρθηκαν αποφάσεις που δεν πρόκειται να εφαρμοσθούν
  • [06] Μεσήλικας άνδρας βρέθηκε νεκρός σήμερα, στο ρέμα Χελιδονούς, στη Νέα Κηφισιά
  • [07] Σεισμός 4,3 Ρίχτερ με επίκεντρο 42 χλμ. βορείως των Χανίων
  • [08] Με 24ωρη απεργία κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
  • [09] Η Παιδεία πρέπει να είναι εθνική και θρησκευτική, τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
  • [10] Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ-Κωστάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θα δώσω την ψυχή μου για ν' ανεβάσω την Ελλάδα ψηλά»
  • [11] Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ: Χρυσό μετάλλιο η Κοροκίδα στη σφαίρα F53
  • [12] NBA: Οι Μπακς «έδεσαν» τον Αντετοκούνμπο

  • [01] Δήλωση του Λευτέρη Κρέτσου για την Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς

    Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς, ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς, η Ουνέσκο διάλεξε φέτος το θέμα "Αρχεία που κινδυνεύουν: Προστατεύοντας τις ταυτότητες του κόσμου". Το θέμα της δεν θα μπορούσε να ταιριάζει καλύτερα στην ελληνική συγκυρία. Μόλις το περασμένο Σάββατο, ο νόμος που ψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο ίδρυε το ΕΚΟΜΕ, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας. Ένας από τους κύριους στόχους του ΕΚΟΜΕ είναι να καταγράψει και κατόπιν να συμβάλει στη διαφύλαξη και την προστασία του οπτικοακουστικού πλούτου της χώρας μας, ο οποίος βρίσκεται διάσπαρτος σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές».

    [02] Bild: Αναπόφευκτο το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, εκτιμά η Deutsche Bank

    Αναπόφευκτο θεωρεί το κούρεμα του ελληνικού χρέους έως το τέλος του έτους η Deutsche Bank, όπως γράφει η γερμανική λαϊκή εφημερίδα Bild.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που -κατά την Bild- στηρίζεται σε εσωτερικό απόρρητο έγγραφο της Deutsche Bank, το κούρεμα του χρέους πρέπει να είναι της τάξεως των 200 δισεκατομμυρίων Ευρώ.

    «Το κούρεμα χρέους για την Αθήνα θα έρθει και θα είναι ακριβό», αναφέρει η Bild σε μεταμεσονύκτια δημοσίευση στην ιστοσελίδα της, επικαλούμενη τις εκτιμήσεις αναλυτών της Deutsche Bank, που η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της.

    Το έγγραφο της γερμανικής τράπεζας, όπως γράφει η Bild, αναφέρει ότι «βάσει εσωτερικών υπολογισμών της τράπεζας, οι οικονομολόγοι της DB εκτιμούν ότι θα πρέπει να χαριστούν στην Ελλάδα ως το τέλος του έτους περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ χρέους»

    Το ποσό αυτό επιμερίζεται σε περίπου 700 ευρώ για κάθε κάτοικο της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο της τράπεζας, αναφέρει το δημοσίευμα της Bild.

    «Ως το τέλος του έτους το χρέος της Ελλάδας θα φθάσει περίπου τα 340 δισεκατομμύρια, δηλαδή το 200% του ελληνικού ΑΕΠ, ενώ θα είναι 140% περισσότερο από ό,τι επιτρέπουν οι ευρωπαϊκές Συνθήκες και σημαντικά περισσότερο από ό,τι μπορεί η χώρα να αποπληρώσει στο μέλλον», συνεχίζει το δημοσίευμα και υποστηρίζει ότι κανένας οικονομολόγος δεν πιστεύει πλέον ότι η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει το «βουνό χρέους» με τις δικές της δυνάμεις. Ο Λούντερ Γκέρκεν, επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής (CEP) δηλώνει στην Bild: «Η οικονομία της Ελλάδας είναι κατεστραμμένη... Ένα κούρεμα χρέους είναι οικονομικά αναπόφευκτο».

    [03] Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους

    Ολοκληρώθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, η συνάντηση του διοικητή της, Ι.Στουρνάρα, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.

    Σε δηλώσεις τους, αμφότεροι, υποστήριξαν ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

    Καλύτερα των αναμενομένων τα αποτελέσματα των stress tests

    Tα αποτελέσματα των stress test ήταν καλύτερα των αναμενομένων. Τούτο δήλωσε ανώτατο στέλεχος της Τραπέζης της Ελλάδος τέσσερεις μέρες πριν ανακοινωθούν επισήμως τα αποτελέσματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ιδιώτες επενδυτές θα καταφέρουν να καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών όπως αυτές προκύπτουν από το βασικό σενάριο των στρες τέστς. Μία τέτοια εξέλιξη θα απομακρύνει το ενδεχόμενο κουρέματος των ομολογιούχων.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Τα κόκκινα δάνεια πλήττουν την κοινωνική συνοχή

    [04] Η General Motors ανακαλεί περισσότερα από 1,4 εκατ. οχήματα λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

    Η General Motors ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί περισσότερα από 1,4 εκατ. οχήματα που παρήγαγε από το 1997 έως το 2004, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στις ΗΠΑ, εξατίας του κινδύνου να ξεσπάσει πυρκαγιά στον κινητήρα έπειτα από διαρροή ελαίου.

    Στο μηχανικό αυτό πρόβλημα οφείλεται ο τραυματισμός 19 ανθρώπων στη διάρκεια των έξι τελευταίων ετών, όμως η GM υποστηρίζει πως δεν έχουν σημειωθεί προς το παρόν θάνατοι.

    [05] Ν.Τουσκ: Πάρθηκαν αποφάσεις που δεν πρόκειται να εφαρμοσθούν

    «Οι κρίσεις και οι προκλήσεις που ως Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή, είναι ίσως οι μεγαλύτερες που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες» δήλωσε ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ, με την ευκαιρία συζήτησης για τα συμπεράσματα της συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό στις 15 Οκτωβρίου.

    «Είμαι ανήσυχος» προσέθεσε, «γιατί έχω την εντύπωση ότι δόθηκαν υποσχέσεις και πάρθηκαν αποφάσεις που δεν πρόκειται να εφαρμοσθούν».

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου, οι σημερινές προκλήσεις που συναντά η Ευρώπη «θα μπορούσαν να μεταβάλλουν την ΕΕ όπως έχει έως τα σήμερα οικοδομηθεί, ή ακόμα να καταστρέψουν ορισμένα επιτεύγματα, όπως η ελεύθερη κυκλοφορία μέσω Σέγκεν».

    «Θα μπορούσαν να προκαλέσουν τεκτονικές αλλαγές στο πολιτικό προσκήνιο της ΕΕ που δεν θα είναι θετικές. Αυτό σημαίνει ότι διανύουμε δύσκολες περιστάσεις για τις οποίες απαιτούνται δύσκολες αποφάσεις με ενότητα και αλληλεγγύη. Ενωμένοι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση, δεν θέλω μια άλλη εναλλακτική» υπογράμμισε.

    [06] Μεσήλικας άνδρας βρέθηκε νεκρός σήμερα, στο ρέμα Χελιδονούς, στη Νέα Κηφισιά

    Νεκρός βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο ρέμα Χελιδονούς, στο ύψος της Νέας Κηφισιάς, μεσήλικας άνδρας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται, πιθανόν, για τον άνδρα, ο οποίος αγνοείτο από την περασμένη Πέμπτη, που ξέσπασε η κακοκαιρία.

    [07] Σεισμός 4,3 Ρίχτερ με επίκεντρο 42 χλμ. βορείως των Χανίων

    Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι σήμερα στις 15:14 ώρα Ελλάδας, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 234 χλμ. νότια της Αθήνας.

    Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται θαλάσσιο χώρο 42 χλμ. βορείως των Χανίων.

    [08] Με 24ωρη απεργία κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

    Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών εξαγγέλλοντας εικοσιτετράωρη απεργία για την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού.

    Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων κλιμακώνονται «μέχρι να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις που δίνονται κάθε φορά από τους πολιτικούς», όπως τονίζουν σήμερα σε ανακοίνωσή τους.

    Μετά λοιπόν τις στάσεις εργασίας που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 2, την Τετάρτη 21 και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους καθώς διανύουν τον έκτο μήνα με πολύ σοβαρά προβλήματα, ειδικά όσον αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων τους, και με το Μέγαρο να «κινδυνεύει να κλείσει οριστικά στο τέλος του χρόνου» όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

    [09] Η Παιδεία πρέπει να είναι εθνική και θρησκευτική, τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

    Στην ανάγκη συνεργασίας της Εκκλησίας με την Πολιτεία για την Παιδεία και την εκπαίδευση αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από τον άμβωνα του Αγίου Δημητρίου Πανόρμου, ενώ τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία.

    Ο κ. Ιερώνυμος επισήμανε πως «και ο πρωθυπουργός, όταν συζητήσαμε, είπε πως όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την Εκκλησία θα τα αντιμετωπίζουμε από κοινού» και ανέφερε πως δεν μπορεί να κατανοήσει τους ανθρώπους «που θερμαίνονται τόσο πολύ και βιάζονται να καταργηθούν τα θρησκευτικά», διότι ιστορικά και θεσμικά το θέμα έχει αντιμετωπιστεί, επικαλούμενος τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας και το Σύνταγμα, σύμφωνα με τα οποία «η παιδεία πρέπει να είναι εθνική και θρησκευτική».

    [10] Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ-Κωστάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θα δώσω την ψυχή μου για ν' ανεβάσω την Ελλάδα ψηλά»

    Μετά τον Μανώλη Στεφανουδάκη, ακόμη ένας Κρητικός, ο Γιώργος Κωστάκης, βρέθηκε στο βάθρο των νικητών του 7ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στίβου ΑμεΑ. Ο αθλητής του Αθλητικού Σωματείου Λασιθίου «Λάττιος», παρά το γεγονός ότι υποχρεώθηκε να μείνει μακριά από τους στίβους για διάστημα περίπου ενός μήνα λόγω τραυματισμού, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν και πλέον κάνει όνειρα για Ρίο. Στη συνέντευξή του στο ΑΘηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), δεν έκρυψε την επιθυμία του να βρίσκεται στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του 2016, με στόχο «να ανεβάσω την Ελλάδα ψηλά. Θα δώσω την ψυχή μου για να βρίσκεται η Ελλάδα εκεί που της αρμόζει».

    [11] Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ: Χρυσό μετάλλιο η Κοροκίδα στη σφαίρα F53

    Εν μέσω ενστάσεων, κρίθηκε το δεύτερο χρυσό ελληνικό μετάλλιο στο 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ που φιλοξενείται στην Ντόχα του Κατάρ. Η Δήμητρα Κοροκίδα, υπερβάλλοντας εαυτόν στον τελικό της σφαιροβολίας F53, κατέκτησε την πρώτη θέση με επίδοση 4 μέτρα και 36 εκατοστά που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, με την ολοκλήρωση του αγώνα ήταν τρίτη, ωστόσο, μετά από σωρεία ενστάσεων, τόσο της ελληνικής ομάδας όσο κι αυτών που βρέθηκαν από την τέταρτη θέση και κάτω, βρέθηκε στην κορυφή του αγωνίσματος, με την IPC να δέχεται τις παρατυπίες στις βολές των Σβιτλάνα Στέτσιουκ (Ουκρανία) και Φατεμά Ντέντχαμ (Μπαχρέιν).

    Με την ολοκλήρωση του αγώνα, η ελληνική ομάδα υπέβαλε ένσταση για αντικανονικές προσπάθειες των Νεντχάμ και Στέτσιουκ που αρχικά είχαν πάρει την 2η και 1η θέση αντίστοιχα. Συνολικά πέντε ενστάσεις υποβλήθηκαν από τις ξένες αποστολές για το συγκεκριμένο αγώνισμα, με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της IPC αλλάζει άρδην την τελική κατάταξη.

    [12] NBA: Οι Μπακς «έδεσαν» τον Αντετοκούνμπο

    Οι Μπακς ξέρουν καλά πως έχουν στα χέρια τους ένα πραγματικό αθλητικό «διαμάντι», τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, και θέλουν να «λάμπει» στο Μιλγουόκι γι' αρκετά ακόμη χρόνια. Γι' αυτό το λόγο ανακοίνωσαν την ενεργοποίηση της οψιόν για τον τέταρτο χρόνο του συμβολαίου του, κάτι που θα κρατήσει τον Έλληνα σταρ στους Μπακς και τη σεζόν 2016/17.

    Το συμβόλαιο του διεθνή φόργουορντ αφορούσε 2+1+1 χρόνια, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί του ΝΒΑ για παίκτες που επιλέγονται στον πρώτο γύρο των ντραφτ. Αυτό σημαίνει πως είναι εγγυημένος ο τέταρτος χρόνος του συμβολαίου του, ενώ το προσεχές καλοκαίρι θα μπορέσει να διαπραγματευθεί με τους Μπακς την επέκταση του συμβολαίου τους.

    Αν οι δύο πλευρές δεν φτάσουν σε συμφωνία, τότε ο Αντετοκούνμπο θα είναι «restricted free agent» το καλοκαίρι του 2017 και θα μπορεί να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του σε άλλη ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 October 2015 - 14:32:21 UTC