Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Μίχαλος: Ο ιδιωτικός τομέας χρειάζεται ένα ανταγωνιστικό περίγραμμα
  • [02] Περισσότερα απo 5 εκατ. παιδιά στις ΗΠΑ έχουν γονιό στη φυλακή
  • [03] Η ελευθερία έκφρασης στο διαδίκτυο περιορίστηκε σε όλο τον κόσμο για πέμπτη συνεχή χρονιά
  • [04] Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
  • [05] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω των μαθητικών παρελάσεων

  • [01] Κ. Μίχαλος: Ο ιδιωτικός τομέας χρειάζεται ένα ανταγωνιστικό περίγραμμα

    «Σήμερα, βραβεύτηκαν ο ΟΤΕ και η Cosmote για την πορεία τους τα τελευταία χρόνια στην ελληνική οικονομία. Στον ΟΤΕ καταφέραμε να μετασχηματίσουμε την εταιρεία σε μια σύγχρονη και ανταγωνιστική εταιρεία και στην Cosmote διατηρήσαμε την ηγετική θέση της εταιρείας, χωρίς να θυσιάσουμε την κερδοφορία της», ανέφερε ο Μιχάλης Τσαμάζ, μετά την απονομή των βραβείων True Leaders 2014 που διοργάνωσε η ICAP Group.

    Όπως είπε, η επιτυχία αυτή και οι διακρίσεις δεν ήρθαν τυχαία. «Ήρθαν γιατί προσπαθήσαμε τα τελευταία χρόνια να αλλάξουμε τα πάντα στις εταιρείες, σεβόμενοι τον πελάτη και ακούγοντας τις ανάγκες του, ανταποκρινόμενοι σε αυτά που μας ζητούσε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, συμπληρώνοντας: «Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, αυτή την επιτυχημένη πορεία, προσφέροντας στον πελάτη τις καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα, τα οποία μας ζητά και τα οποία τα χρειάζεται για την καθημερινότητά του».

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας Κώστας Ευρυπίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η επιχειρηματικότητα είναι το όχημα που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, τονίζοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, είναι η ανεργία. «Και, χωρίς επιχειρήσεις που να πηγαίνουν μπροστά, δεν πρόκειται να λύσουμε το πρόβλημα, ούτε να αυξήσουμε την απασχόληση, ούτε να έχουμε επενδύσεις στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Ευρυπίδης.

    Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες τις οποίες βιώνουμε, η ICAP αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το ελληνικό επιχειρείν καταφέρνει να στέκεται όρθιο. «Όμως, πρέπει να πούμε ότι, μετά από έκτη συνεχόμενη υφεσιακή οικονομική χρήση, είναι αδιανόητο να μην έχουν αντιληφθεί οι κυβερνώντες ότι η μόνη διέξοδος από τη δίνη της κρίσης, την οποία βιώνουμε, είναι ο ιδιωτικός τομέας», είπε ο κ. Μίχαλος, διευκρινίζοντας ότι αυτό το οποίο ζητάει ο ιδιωτικός τομέας, το επιχειρείν στην Ελλάδα, είναι να έχει ένα ανταγωνιστικό περίγραμμα, το οποίο θα θέσει το πολιτικό σύστημα της χώρας, μέσα στο οποίο θα λειτουργεί, «έτσι ώστε να επανέλθουμε το ταχύτερο δυνατόν στο μονοπάτι της ανάπτυξης».

    Την ICAP συνεχάρη, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης «που», όπως είπε, «δίνει τη δυνατότητα μέσα σε μια περίοδο πραγματικά δύσκολη να αναδείξει ότι υπάρχει μια Ελλάδα της επιχειρηματικότητας και της προόδου.

    [02] Περισσότερα απo 5 εκατ. παιδιά στις ΗΠΑ έχουν γονιό στη φυλακή

    Περισσότερα από 5 εκατομμύρια παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες - ποσοστό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 7% του πληθυσμού των παιδιών στην χώρα- έχουν ένα γονιό τουλάχιστον στη φυλακή, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από προηγούμενη εκτίμηση, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Η έρευνα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Child Trends για τις επιδράσεις της φυλάκισης ενός γονιού στα παιδιά, δημοσιεύεται, ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει θέσει σε προτεραιότητα στη δεύτερη του προεδρική θητεία την μεταρρύθμιση του συστήματος απόδοσης ποινικής δικαιοσύνης.

    Ο αριθμός των 5 εκατομμυρίων αφορά παιδιά έως την ηλικία των 18 ετών που είχαν κάποια στιγμή έναν γονέα που ζούσε μαζί τους, όταν οδηγήθηκε στη φυλακή. Οι αριθμοί βασίζονται σε μια έρευνα που διεξήχθη το 2011-12 από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας των ΗΠΑ.

    Μια έρευνα του 2007 για τα παιδιά που είχαν έναν γονέα στην φυλακή εκτιμούσε τον σχετικό αριθμό στα 1,7 εκατομμύρια ? ή 2% ποσοστό. Αυτός ο υπολογισμός περιελάμβανε γονείς που δεν κατοικούσαν στο ίδιο σπίτι με τα παιδιά τους, ανέφερε η οργάνωση.

    Σύμφωνα με την έρευνα, τα μαύρα, τα φτωχά και τα παιδιά που ζουν σε αγροτικές περιοχές είναι πιο πιθανό να έχουν έναν γονέα που ζούσε μαζί τους πριν οδηγηθεί στην φυλακή. Τα μαύρα παιδιά έχουν διπλάσια πιθανότητα από όσο τα λευκά να έχουν ένα γονέα στην φυλακή.

    [03] Η ελευθερία έκφρασης στο διαδίκτυο περιορίστηκε σε όλο τον κόσμο για πέμπτη συνεχή χρονιά

    Η ελευθερία έκφρασης στο διαδίκτυο περιορίστηκε σε όλο τον κόσμο για πέμπτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Freedom House η οποία υπογραμμίζει σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα «την αξιοσημείωτη οπισθοδρόμηση» που καταγράφηκε στη Λιβύη, την Ουκρανία και τη Γαλλία.

    Σχεδόν έξι άνθρωποι στους δέκα (58%) σε όλο τον κόσμο ζουν σε μια χώρα όπου μπλόγκερ και άνθρωποι που χρησιμοποιούν το ίντερνετ έχουν φυλακιστεί επειδή μοιράστηκαν στο Διαδίκτυο περιεχόμενο που αφορά πολιτικά, κοινωνικά ή θρησκευτικά θέματα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Freedom House.

    Η ελευθερία έκφρασης στο διαδίκτυο περιορίστηκε σε 32 από τις 65 χώρες που εξέτασε η ΜΚΟ από τον Ιούνιο του 2014.

    «Αξιοσημείωτη οπισθοδρόμηση καταγράφηκε στη Λιβύη, στη Γαλλία για δεύτερη συνεχή χρονιά, και στην Ουκρανία καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις και ο πόλεμος προπαγάνδας με τη Ρωσία», τονίζει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

    «Η θέση της Γαλλίας επιδεινώθηκε κυρίως εξαιτίας προβληματικών πολιτικών που υιοθετήθηκαν μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες στο Charlie Hebdo», εξηγεί η Freedom House.

    [04] Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

    Με την στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου και του υπουργού εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου στις 11 το πρωί, κορυφώνονται στην Θεσσαλονίκη στην παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου οι εορταστικές εκδηλώσεις για την ηρωική επέτειο του «ΟΧΙ». Νωρίτερα, ο κ. Παυλόπουλος θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού. Μετά το τέλος της παρέλασης ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

    [05] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω των μαθητικών παρελάσεων

    Ενώπιον του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Φίλη θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην πλατεία Συντάγματος η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση για την επέτειο του «ΟΧΙ».Λόγω των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους δήμους της Αττικής, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 10:00 και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσής τους από τις 06:00, ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιά η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους, θα διακοπεί ως εξής:

    Δήμος Αθηναίων (κεντρική παρέλαση), από τις 07:00 έως το τέλος της παρέλασης:

    - Λ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.

    - Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

    - Λ. Β. Σοφίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Σέκερη.

    Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου (δοξολογία), από τις 06:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων.

    - Σκουφά, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

    - Λυκαβηττού, σε όλο το μήκος της.

    - Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κανάρη και Σίνα.

    - Δημοκρίτου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Σόλωνος και Σκουφά.

    Δήμος Πειραιά, από τις 07:00 έως τις 14:00:

    - 34ου Πεζικού Συντάγματος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου.

    - Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας.

    - Β. Γεωργίου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως και Γρηγ. Λαμπράκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 October 2015 - 8:32:20 UTC