Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Γερμανός ΥΠΕΞ Σταϊνμάιερ
  • [02] Κομισιόν: Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα
  • [03] Γερμανία: Εξαιρετικά μεγάλο βάρος για την Ελλάδα το προσφυγικό
  • [04] Βέρνερ Φάιμαν: Δεν θα περιφράξουμε τη χώρα
  • [05] Επίθεση με μαχαίρι εναντίον ισραηλινού στρατιώτη στη Χεβρώνα
  • [06] Αναστέλλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί
  • [07] Πάνω από 3.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν σήμερα στον Πειραιά
  • [08] Γ. Κατρούγκαλος:Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να μειώσει τις συντάξεις
  • [09] Τέσσερις νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι πρόσφυγες στο βόρειο Αιγαίο
  • [10] Πρ. Παυλόπουλος: Αστείρευτη πηγή έμπνευσης το «ΟΧΙ» του 1940

  • [01] Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Γερμανός ΥΠΕΞ Σταϊνμάιερ

    Η προσφυγική κρίση, η εφαρμογή του γ' προγράμματος στήριξης και οι διμερείς σχέσεις θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, αύριο, στην Αθήνα.O κ. Σταϊνμάιερ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, ενώ το βράδυ θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιά.

    «Εξαιρετικά μεγάλο βάρος» αποτελούν για την Ελλάδα τα προσφυγικά κύματα τα οποία φθάνουν μέσω του Αιγαίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ ενόψει της επίσκεψης του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Αθήνα, κατά την οποία, τόνισε, ο υπουργός θα μπορέσει να σχηματίσει εικόνα για την κατάσταση επιτόπου προκειμένου να αναλάβει, ενδεχομένως, νέες πρωτοβουλίες, διμερώς ή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    «Δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά αποτελεί πεποίθησή μας εδώ και εβδομάδες και μήνες ότι χρειαζόμαστε για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης κοινές ευρωπαϊκές λύσεις. Σε αυτές ανήκουν από την σκοπιά του υπουργού Εξωτερικών ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου και η πιο δίκαιη κατανομή των βαρών και των προσφυγικών ροών. Για τον ίδιο είναι αυτονόητο ότι αυτό καθιστά απαραίτητη την στενή συνεργασία της Ελλάδας με την ΕΕ, αλλά και την στενή συνεργασία διμερώς, με την Γερμανία», δήλωσε ο κ. Σέφερ και πρόσθεσε ότι στις συνομιλίες αύριο με την ελληνική ηγεσία ο κ. Σταϊνμάιερ θα σχηματίσει μια εικόνα σχετικά με το πώς είναι η κατάσταση πραγματικά επιτόπου και με το πώς θα μπορούσαν η Ευρώπη και η Γερμανία να βοηθήσουν την Ελλάδα στην αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου βάρους.

    [02] Κομισιόν: Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

    Για επίτευξη προόδου στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις, ανάμεσα στις κοινοτικές και τις ελληνικές αρχές στην Αθήνα, έκανε λόγο σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η εκπρόσωπος Ανίτα Μπραιτχαρντ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις στο τεχνικό επίπεδο αναμένεται ολοκληρωθούν εντός ολίγου και συμπλήρωσε ότι η υιοθέτηση της τελικής απόφασης εναπόκειται στις χώρες μέλη της ζώνης του ευρώ.

    [03] Γερμανία: Εξαιρετικά μεγάλο βάρος για την Ελλάδα το προσφυγικό

    "Εξαιρετικά μεγάλο βάρος" αποτελούν για την Ελλάδα τα προσφυγικά κύματα τα οποία φθάνουν μέσω του Αιγαίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ ενόψει της επίσκεψης του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Αθήνα

    Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών ο επικεφαλής της διπλωματίας θα μπορέσει να σχηματίσει εικόνα για την κατάσταση επιτόπου προκειμένου να αναλάβει, ενδεχομένως, νέες πρωτοβουλίες, διμερώς ή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    [04] Βέρνερ Φάιμαν: Δεν θα περιφράξουμε τη χώρα

    Δεν θα περιφράξουμε την Αυστρία, πρέπει όμως να λάβουμε προληπτικά τεχνικά μέτρα για έναν καλύτερο έλεγχο και να διασφαλίσουμε επαρκή και κατάλληλα για το χειμώνα καταλύματα για διερχόμενους πρόσφυγες, διαβεβαίωσε ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, μετά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο στη Βιέννη.

    Ο καγκελάριος αναφερόταν σε προηγούμενες δηλώσεις της υπουργού Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ (του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος), ότι η Αυστρία θα υψώσει φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Σλοβενία για να ελέγξει την εισροή προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός της.

    Κατά την άποψή του, τα σχεδιαζόμενα μέτρα στα αυστριακά σύνορα πρέπει να προχωρήσουν σε στενή συνεννόηση με τη Γερμανία και άλλες γειτονικές χώρες, ενώ στο ζήτημα αυτό δεν χρειάζεται κοντόφθαλμη πολιτική, αλλά πρέπει με προνοητικό συντονισμό με τους άλλους να επιτευχθεί η διασφάλιση των συνοριακών ελέγχων και η αποφυγή ενός μεγάλου συνωστισμού ανθρώπων.

    [05] Επίθεση με μαχαίρι εναντίον ισραηλινού στρατιώτη στη Χεβρώνα

    Ένας Παλαιστίνιος επιχείρησε να μαχαιρώσει έναν ισραηλινό στρατιώτη σήμερα στη Χεβρώνα, στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, και τραυματίσθηκε από σφαίρες, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

    Ο στρατός δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες ούτε διευκρίνισε σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο δράστης. Η επίθεση αυτή είναι η τελευταία χρονικά σε μια σειρά επιθέσεων ή αποπειρών επίθεσης με μαχαίρι από μεμονωμένους Παλαιστινίους εναντίον ισραηλινών στρατιωτών, αστυνομικών ή πολιτών.

    [06] Αναστέλλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

    Προσωρινή αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων από την ερχόμενη Δευτέρα, αν προχωρήσουν οι αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. Έτσι αύριο και μεθαύριο τα φαρμακεία θα είναι ανοικτά.

    Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις αλλαγές για το ιδιοκτησιακό καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων, επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση αυτή "καταλύει την φαρμακευτική περίθαλψη προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων και σε βάρος της υγείας του ελληνικού λαού".

    Το Σάββατο θα συνέλθει η Γενική συνέλευση του ΠΦΣ και σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα προσανατολίζεται σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

    [07] Πάνω από 3.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν σήμερα στον Πειραιά

    Πάνω από 3.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Ειδικότερα, από το πλοίο «Αριάδνη», αποβιβάστηκαν 1.439 πρόσφυγες που είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη και στη Χίο, ενώ από το πλοίο «Τέρα Τζετ» αποβιβάστηκαν 1.734 άτομα, που είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη. Συνολικά και από τα δύο πλοία αποβιβάστηκαν 3.173 πρόσφυγες.

    [08] Γ. Κατρούγκαλος:Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να μειώσει τις συντάξεις

    Στόχος της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή ενιαίων κανόνων για όλους τους συνταξιούχους μέσω ενός νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο CNN Greece και επισημαίνοντας τη σημασία θεσμοθέτησης εθνικής σύνταξης που θα προστατεύει από τη φτώχεια.

    Σε ερώτηση για το εάν θα μειωθούν τελικά οι συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ, ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να μειώσει τις συντάξεις αλλά να διαμορφώσει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.

    "Ο στόχος μας δεν είναι να μειώσουμε συντάξεις. Αυτό το έκαναν οι προηγούμενοι. Δέκα μειώσεις είχαμε μέσα στη μνημονιακή περίοδο. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε το σύστημα βιώσιμο, μειώνοντας όσο μπορούμε την δαπάνη που επιβαρύνει το κράτος, αλλά με έναν τέτοιο τρόπο που να μην επιβαρυνθούν προφανώς οι μικρότερες συντάξεις", επισήμανε.

    Διασαφήνισε περαιτέρω ότι "αυτό που θέλουμε εμείς να μην κάνουμε είναι οριζόντιες μειώσεις με ένα αυθαίρετο κριτήριο, γιατί είναι αυθαίρετο κριτήριο να πούμε ότι για τα 1.500 ευρώ θα πρέπει να μειωθεί η σύνταξη".

    [09] Τέσσερις νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι πρόσφυγες στο βόρειο Αιγαίο

    Τέσσερις νεκροί, από τους οποίους τρία παιδιά και ένας άνδρας, και άγνωστος αριθμός αγνοουμένων από τις νέες ναυτικές τραγωδίες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησιών του βόρειου Αιγαίου και της απέναντι τουρκικής ακτής.

    Αδίστακτοι αλλά και ανενόχλητοι οι Τούρκοι δουλέμποροι στέλνουν σε τρικυμιώδη θάλασσα από ανέμους, που τοπικά ξεπερνούν τα οκτώ μποφόρ, στα νησιά με πλαστικές βάρκες κυρίως Αφγανούς μετανάστες.

    Που αν μη τι άλλο αγνοούν πλήρως τους κινδύνους ενός ταξιδιού με τέτοιες καιρικές συνθήκες και τέτοια μέσα. Αποτέλεσμα είναι οι δεκάδες ανατροπές των βαρκών αυτών και οι τραγικοί απολογισμοί.

    Στο πέρασμα από την αρχαία Άσσο στις βόρειες ακτές της Λέσβου ανατράπηκαν δεκάδες βάρκες. Απολογισμός ένα νεκρό βρέφος και τραυματισμένα δυο άλλα μικρά παιδιά που νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Οι πρώτες πληροφορίες μιλάν και για περισσότερους από 10 αγνοούμενους. Στην περιοχή επιχειρούν συνεχώς από το πρωί όλες οι δυνάμεις που διαθέτει στην περιοχή το Λιμενικό Σώμα και η Frontex, ενώ από ξηράς επιχειρούν μέλη μη Κυβερνητικών οργανώσεων και πολλοί εθελοντές.

    Στη Σάμο από ναυάγιο στην περιοχή Ποσειδώνιο σήμερα το μεσημέρι, ανασύρθηκαν νεκρά δυο βρέφη και ένας άνδρας.

    Από άλλα δυο σημερινά ναυάγια στη Σάμο, και συγκεκριμένα στο Αγαθονήσι και στον Άγιο Κωνσταντίνο αγνοούνται συνολικά έξι άτομα.

    Ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων σήμερα και μέχρι τις 4 το μεσημέρι στην περιοχή, από το Λιμενικό Σώμα και τις δυνάμεις της Frontex, ξεπερνά τους 400 ανθρώπους.

    [10] Πρ. Παυλόπουλος: Αστείρευτη πηγή έμπνευσης το «ΟΧΙ» του 1940

    «Αστείρευτη πηγή έμπνευσης για το έθνος των Ελλήνων αποτελεί το παλλαϊκό "ΟΧΙ" της 28ης Οκτωβρίου 1940», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

    «Το παλλαϊκό "ΟΧΙ" της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης για το Έθνος των Ελλήνων. Πρωτίστως μας εμπνέει ως προς το ότι η Δημοκρατία, και η δίδυμη αδελφή της η Ελευθερία, συνθέτουν διαχρονικώς την συλλογική μας συνείδηση, της οποίας τα κύρια συστατικά είναι η Παιδεία και το Θάρρος. Μ' αυτά τα ιστορικά μας εφόδια και με αρραγή ενότητα μπορούμε και πρέπει να επιτύχουμε τους εθνικούς μας στόχους και ιδίως να υπερασπισθούμε τον 'Ανθρωπο, το Κράτος Δικαίου και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Χρόνια πολλά. Καλή δύναμη και ο Θεός μαζί μας», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

    Τις εντυπώσεις στην παρέλαση έκλεψαν οι θεαματικοί ελιγμοί ακριβείας με μαχητικό αεροσκάφος F 16 που έκανε πάνω από το χώρο ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, ο οποίος ανήκει στη μονάδα αεροπορικών επιδείξεων της 115ης Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα της Κρήτης και σήμερα απογειώθηκε από την 110η Πτέρυγα μάχης στη Λάρισα.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πριν αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα, επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο του νοσοκομείου Βασίλη Παππά στη Β΄Χειρουργική Κλινική Παίδων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και ενημερώθηκε από το διοικητικό συμβούλιο για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του και κυρίως τις ελλείψεις σε προσωπικό.

    Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας και ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Γιώργος Κίρκος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 October 2015 - 16:32:24 UTC