Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε αγροτική περιοχή κατέπεσε το στρατιωτικό αερόπλοιο που πετούσε ακυβέρνητο στην Πενσιλβάνια
  • [02] Θ. Δρίτσας: Η ασφαλής δίοδος και επανεγκατάσταση των προσφύγων σε χώρες της ΕΕ προτεραιότητα
  • [03] Πραγματική κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό, διαπιστώνει ο βαυαρός υπ. Οικονομικών

  • [01] Σε αγροτική περιοχή κατέπεσε το στρατιωτικό αερόπλοιο που πετούσε ακυβέρνητο στην Πενσιλβάνια

    Το στρατιωτικό αερόπλοιο που πετούσε ακυβέρνητο στον ουρανό της Πενσιλβάνιας κατέπεσε τελικά στην κομητεία Μοντούρ, όπως ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

    "Κατέπεσε στην κομητεία Μοντούρ", είπε ο Τζον Τόμας εξηγώντας ότι η περιοχή αυτή είναι αγροτική.

    Σύμφωνα με τον Τόμας, δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για τραυματισμούς ή για ζημιές από την πτώση του αερόπλοιου που έχει μήκος 74 μέτρα και είναι εξοπλισμένο με ραντάρ για τον εντοπισμό εχθρικών πυραύλων, αεροσκαφών αλλά ακόμη και πλοίων ή αρμάτων μάχης.

    Ένας εκπρόσωπος της NORAD, ο Σκοτ Μίλερ, επιβεβαίωσε ότι η σύντομη περιήγηση του σκάφους έλαβε τέλος στο Μοντούρ.

    Η "βόλτα" του "ιπτάμενου κατασκόπου" που έφερε σε δύσκολη θέση το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και μεταδόθηκε ζωντανά από πολλά τηλεοπτικά μέσα.

    [02] Θ. Δρίτσας: Η ασφαλής δίοδος και επανεγκατάσταση των προσφύγων σε χώρες της ΕΕ προτεραιότητα

    «Ευρωπαϊκή προτεραιότητα πρέπει να παραμείνει η ασφαλής επανεγκατάσταση των προσφύγων από τις χώρες προέλευσης και διέλευσης, στις χώρες μέλη της Ε.Ε. Η ασφαλής δίοδος, οι ανθρωπιστικές θεωρήσεις εισόδου στην Ε.Ε., οι άδειες για οικογενειακή επανένωση, για σπουδές και περίθαλψη, είναι θεσμικές λύσεις, που πρέπει να μας απασχολήσουν όλους πολύ σοβαρά. Όπως επίσης, η ειρήνη και η δημοκρατία στη Συρία, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν», τονίζει σε δήλωσή του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας, με αφορμή τις ζωές που χάνονται στο Αιγαίο πέλαγος τελευταία.

    «Ο αξιοθαύμαστος, διαρκής αγώνας του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για διάσωση προσφύγων στη θάλασσα», συνεχίζει, «τείνει δυστυχώς τον τελευταίο καιρό να εξελιχθεί σε διαρκή και αγωνιώδη επιχείρηση ανεύρεσης και περισυλλογής πνιγμένων προσφύγων. Το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Υπουργείο δε θέλουμε και δεν πρέπει να εθιστούμε σε τέτοια "νέα καθήκοντα"».

    «Όσο η Ευρώπη θα καλλιεργεί τους εθνικούς εγωισμούς, οι διακινητές θα κάνουν τεράστιους τζίρους και η ζωή των προσφύγων θα γίνεται αναλώσιμη, ως ....παράπλευρη απώλεια σε έναν ακήρυχτο κερδοφόρο πόλεμο. Πιο ορθολογικό, πιο αποτελεσματικό και κυρίως πιο ανθρώπινο είναι να διαχειριζόμαστε την ασφάλεια των ανθρώπων, παρά τη ζωή τους σε κίνδυνο. Αυτός είναι και ο ασφαλής και δημοκρατικός τρόπος για να υπερασπιστούμε τη συνοχή και το μέλλον των δικών μας κοινωνιών. Ας το καταλάβουμε όλοι, η προσφυγιά είναι σαν το νερό. Περνάει από παντού. Η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη, από δεξαμενές αλληλεγγύης και φυσικά η εξάρθρωση όλων των κυκλωμάτων σε όλες τις χώρες, όπου κερδοσκοπούν εγκληματικά σε βάρος του ανθρώπινου πόνου» συνεχίζει ο κ. Δρίτσας και καταλήγει:

    «Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκφράζουμε τη βαθειά μας οδύνη για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών στο Αιγαίο. Δε θα σταματήσουμε την προσπάθεια σε κάθε κατεύθυνση, ώστε αυτά τα συμβάντα να μην συνεχιστούν.»

    [03] Πραγματική κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό, διαπιστώνει ο βαυαρός υπ. Οικονομικών

    Για «πραγματική κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό» κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, αναφερόμενος στις διαφορές των κομμάτων σε ό,τι αφορά την πολιτική αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης.

    Έχει επηρεαστεί η θεμελιώδης εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση, διότι το κράτος δικαίου έχει παραδοθεί ενώπιον της μαζικής παράνομης μετανάστευσης, δηλώνει ο κ. Σέντερ στην αυριανή Sueddeutsche Zeitung και προσθέτει ότι η σχέση με το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) βρίσκεται στο δυσκολότερο σημείο από το 1976, καθώς το ζήτημα «εσωτερική ασφάλεια και κράτος δικαίου» αποτελεί κεντρικό θέμα της Χριστιανικής Ένωσης.

    Την Κυριακή η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και Αρχηγό των Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζεεχόφερ και τον Αντικαγκελάριο και Αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προκειμένου να εξετάσουν τις εξελίξεις και την κυβερνητική πολιτική στην προσφυγική κρίση. Ο κ. Ζεεχόφερ έχει ήδη δηλώσει ότι απαιτεί από την κυρία Μέρκελ να περιορίσει το προσφυγικό κύμα, ενώ έχει απειλήσει με «έκτακτα μέτρα άμυνας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 October 2015 - 22:32:20 UTC