Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με το δεύτερο «πακέτο» των προαπαιτουμένων
  • [02] Την Τρίτη στην Αθήνα ο Πιερ Μοσκοβισί
  • [03] ΔΝΤ: Συμμετοχή στο ελληνικό Πρόγραμμα, μόνο αν το χρέος είναι βιώσιμο
  • [04] Τέσσερις μετανάστες πνίγηκαν και δεκάδες ακόμη αγνοούνται στα ανοικτά των ακτών του Μαρόκου
  • [05] Σε τουλάχιστον 2.070 ανέρχονται οι νεκροί από το ποδοπάτημα των προσκυνητών στη Μίνα, κατά υπολογισμούς του Ρόιτερς
  • [06] Πάνω από 5.000 οι αφίξεις προσφύγων στο τελευταίο 24ωρο
  • [07] Τους δέκα έφτασαν οι νεκροί πρόσφυγες από το ναυάγιο ανοικτά της Εφταλούς
  • [08] Αλ.Τσίπρας: Ανθρωπιστικό καθήκον η αντιμετώπιση των δραματικών εικόνων στο Αιγαίο
  • [09] Βαριά ήττα του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη

  • [01] Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με το δεύτερο «πακέτο» των προαπαιτουμένων

    Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το δεύτερο «πακέτο» των προαπαιτούμενων μέτρων - και αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Βουλής.

    Την Παρασκευή εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή προς επεξεργασία και συνεχίζεται η συζήτησή του την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται και να ψηφιστεί στην Ολομέλεια.

    [02] Την Τρίτη στην Αθήνα ο Πιερ Μοσκοβισί

    Την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη θα βρεθεί στην Αθήνα ο επίτροπος επί των Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί.

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί επέμεινε την Πέμπτη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο στις Βρυξέλλες ότι υπάρχουν «σκληρές αποφάσεις» οι οποίες πρέπει να ληφθούν «ως το τέλος της χρονιάς» από την κυβέρνηση της Ελλάδας και αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει κεφάλαια από τους διεθνείς πιστωτές της.

    «Υπάρχουν προκλήσεις, υπάρχουν σκληρές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν ως το τέλος της χρονιάς», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί,

    «Το προαπαιτούμενο είναι να ληφθούν τα μέτρα», πρόσθεσε ο Πιερ Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι σημαντική διότι θα δοθούν «διευκρινήσεις ως προς αυτό» από την Αθήνα.

    «Από τον Ιούλιο εργαζόμαστε μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας αναμφίβολα χωρίς προηγούμενο ανάμεσα σε μια ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς από την έναρξη της ελληνικής κρίσης» χρέους, σημείωσε πάντως με ικανοποίηση ο Ευρωπαίος επίτροπος.

    «Αυτό δεν σημαίνει πως όλα είναι εύκολα, υπάρχουν περίπλοκα ζητήματα, υπάρχουν προκλήσεις (...), αλλά διαπιστώνω μια αμοιβαία βούληση να εργαστούμε μαζί», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.

    Ο Γάλλος επίτροπος, κατα την διαρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα θα συναντηθεί με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές και θα ενημερωθεί για την πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος.

    [03] ΔΝΤ: Συμμετοχή στο ελληνικό Πρόγραμμα, μόνο αν το χρέος είναι βιώσιμο

    Το ΔΝΤ είναι ανοικτό να συζητήσει τη συμμετοχή του στο νέο Πρόγραμμα για την Ελλάδα, εφόσον ληφθούν υπόψη οι όροι του, όπως η ανάγκη της αναδιάρθρωσης του χρέους, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

    Στο ΔΝΤ είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν, υπό τον όρο ότι το πρόγραμμα θα βασίζεται σε δύο άξονες, σε ισχυρές μεταρρυθμίσεις, αλλά και σε ένα βιώσιμο χρέος, τόνισε ο κ. Ράις.

    Αναφερόμενος στο ρόλο της αποστολής του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις που διεξήχθηκαν στην Αθήνα, εξήγησε ότι υπάρχει συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση. Το Ταμείο είναι πλήρως δεσμευμένο στις συζητήσεις πολιτικής στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, είπε και πρόσθεσε ότι «συζητήσαμε με την κυβέρνηση θέματα σχετικά με την εφαρμογή των πολιτικών». Είναι φιλόδοξη η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων, τόνισε.

    [04] Τέσσερις μετανάστες πνίγηκαν και δεκάδες ακόμη αγνοούνται στα ανοικτά των ακτών του Μαρόκου

    Οι ισπανικές υπηρεσίες διάσωσης ανακοίνωσαν σήμερα ότι τέσσερις μετανάστες Αφρικανικής καταγωγής πνίγηκαν και έως και 35 συνεχίζουν να αγνοούνται μετά το ναυάγιο ενός μικρού πλεούμενου που αναχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες από το Μαρόκο με προορισμό τις ισπανικές ακτές.

    Το ναυάγιο εντοπίστηκε το μεσημέρι, περίπου 40 ναυτικά μίλια (72 χλμ.) ανοικτά των ακτών του Μαρόκου.

    Τα μέλη των σωστικών συνεργείων ανέσυραν τα τέσσερα πτώματα, καθώς εντοπίστηκαν από στρατιωτικά ελικόπτερα που λαμβάνουν μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης, ανέφερε μια εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες για την ταυτότητα των θυμάτων.

    Νωρίτερα σήμερα, οι ισπανικές υπηρεσίες διάσωσης ανακοίνωσαν ότι διέσωσαν δεκατρείς άνδρες και δύο γυναίκες, καθώς είχαν γαντζωθεί στα συντρίμμια του πλεούμενου. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, στο πλεούμενο επέβαιναν 54 άνθρωποι.

    Οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στην Μάλαγα.

    [05] Σε τουλάχιστον 2.070 ανέρχονται οι νεκροί από το ποδοπάτημα των προσκυνητών στη Μίνα, κατά υπολογισμούς του Ρόιτερς

    Σε τουλάχιστον 2.070 ανέρχονται οι νεκροί από το ποδοπάτημα των προσκυνητών στη Μίνα, κοντά στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, αριθμός σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερος σε σύγκριση με τον απολογισμό που έχουν ανακοινώσει οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας.

    Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει δεχτεί σκληρές επικρίσεις για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πλέον πολύνεκρη τραγωδία στην ιστορία του χατζ, την 24η Σεπτεμβρίου.

    Ο νέος απολογισμός του Ρόιτερς, με βάση πληροφορίες που συγκέντρωσε από τις αρχές στο Ριάντ, τις θρησκευτικές αρχές και δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης των χωρών καταγωγής των θυμάτων, σημαίνει ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη καταστροφή που έχει σημειωθεί στο προσκύνημα μετά από εκείνη της 2ας Ιουλίου του 1990, όταν σε ποδοπάτημα μέσα σε μια σήραγγα στη Μίνα 1.426 προσκυνητές είχαν χάσει τη ζωή τους, Ασιάτες στην πλειονότητά τους.

    Ο επίσημος απολογισμός των αρχών της Σαουδικής Αραβίας που δόθηκε στη δημοσιότητα δύο μέρες μετά το περιστατικό, έκανε λόγο για 769 νεκρούς και 934 τραυματίες και δεν έχει επικαιροποιηθεί έκτοτε.

    [06] Πάνω από 5.000 οι αφίξεις προσφύγων στο τελευταίο 24ωρο

    Τα ναυάγια με τους νεκρούς, οι φουρτουνιασμένες θάλασσας και τα μποφόρ δεν πτοούν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που συνεχίζουν να φτάνουν στις ακτές της Λέσβου.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 9.00 το πρωί της Τετάρτης, μέχρι και την Πέμπτη στις 9.00 το πρωί, στο κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών στη Μόρια καταγράφτηκαν συνολικά 5.121 άτομα, πράγμα που σημαίνει ότι παρά τις επικρατούσες άσχημες καιρικές συνθήκες ο αριθμός των αφίξεων το ίδιο 24ωρο, πιθανά να ξεπέρασε τις 6.000.

    [07] Τους δέκα έφτασαν οι νεκροί πρόσφυγες από το ναυάγιο ανοικτά της Εφταλούς

    Στους 10 ανέρχονται οι νεκροί του μεγάλου ναυαγίου με μετανάστες και πρόσφυγες, ανοικτά της Εφταλούς, στη βόρεια Λέσβο. Πριν λίγη ώρα, σε ακτή νότια της Μήθυμνας από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας περισυνελέγη η σορός ενός ακόμα μετανάστη, ενώ στη θάλασσα ανοικτά της περιοχής όπου έγινε το ναυάγιο από σκάφος του Λιμενικού Σώματος περισυλλέγη η σορός μιας γυναίκας.

    Να θυμίσουμε ότι σήμερα το μεσημέρι περισυλλέγησαν οι σοροί δυο παιδιών ηλικίας περίπου τριών ετών, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι ,και δυο ενηλίκων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Χθες από τη θάλασσα ανασύρθηκαν τρείς σοροί, δυο αγόρια ηλικίας περίπου έξι και ενός έτους και ένας ενήλικας άνδρας. Κατά τη διάρκεια της νύκτας, επίσης, κατέληξε στο Νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί και νοσηλευόταν άλλο ένα μικρό κορίτσι.

    [08] Αλ.Τσίπρας: Ανθρωπιστικό καθήκον η αντιμετώπιση των δραματικών εικόνων στο Αιγαίο

    Το προσφυγικό, η οικονομική κρίση, οι περιφερειακές εξελίξεις, το Κυπριακό και οι διμερείς σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φράνκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μιας ώρας στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέθεσε στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών τις δραματικές διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που υπερβαίνει τις δυνατότητεςδιαχείρισης γιαμια χώρα.

    Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις δραματικές εικόνες που έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο στα νερά του Αιγαίου και τόνισε ότι η αντιμετώπισή του αποτελεί ανθρωπιστικό καθήκον.

    Αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η συνεννόηση με την Τουρκία, ώστε να μεταφερθεί εκεί το βάρος της διαχείρισης, ανέφερε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας για την πρόσφατη απόφαση της Συνόδου στις Βρυξέλλες, αναφορικά με τα hot spots και το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου.

    «Η Ελλάδα σηκώνει το βάρος του ανθρωπιστικού προσώπου της Ευρώπης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας όμως ότι απαιτείται στήριξη από την Ευρώπη.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση σημειώνοντας πως οι αποφάσεις του Ιουλίου είναι δύσκολες αλλά η κυβέρνηση υλοποιεί όσα έχει συμφωνήσει.

    «Με πολλά από αυτά δεν συμφωνούμε. Θέλουμε όμως ειλικρινή σχέση με τους εταίρους», είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως υπάρχουν ανοιχτά θέματα στη συμφωνία, παραπέμποντας με τον τρόπο αυτό στο ζήτημα των κόκκινων δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας και σε άλλα εκκρεμή ζητήματα για τα οποία η κυβέρνηση διαπραγματεύεται.

    Στο κλίμα αυτό ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως «υπάρχει κοινό συμφέρον να πετύχει το πρόγραμμα. Πρέπει όμως να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και όρος για αυτό είναι η κοινωνική συνοχή».

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης οι περιφερειακές κρίσεις, το Κυπριακό, διάφορα διμερή θέματα αλλά και ζητήματα σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση ότι η χώρα μας είναι υπέρ της ενίσχυσης των σχέσεων ΕΕ- Τουρκίας, χωρίς όμως εκπτώσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να παίξει εποικοδομητικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στους τομείς των εξαγωγών και του εμπορίου

    Ο κ. Στάινμαϊερ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο προσφυγικό, ως το μεγάλο ζήτημα της περιόδου σημειώνοντας ότι το ζήτημα των προσφυγικών ροών αφορά την Ευρώπη στο σύνολό της. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας συμφώνησε ότι πρέπει να ενισχυθεί η φύλαξη των συνόρων της Τουρκίας.

    Κυβερνητικοί κύκλοι για τις σημερινές εικόνες από την Λέσβο και το προσφυγικό

    Οι δραματικές εικόνες από την Λέσβο, που έχουν συγκλονίσει όλον τον κόσμο, είναι ενδεικτικές του δράματος που συγκλονίζει την περιοχή μας με την πρωτοφανή προσφυγική κρίση, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

    Τονίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την φιλοξενία των ανθρώπων αυτών, καθώς και για την οργάνωση της φιλοξενίας, της ταυτοποίησης και της μετεγκατάστασης τους, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι ο αγώνας αυτός είναι αγώνας για να αναδειχτεί το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης, εκεί που άλλοι υψώνουν τις σημαίες της ξενοφοβίας και του ακροδεξιού λαϊκισμού.

    Προσθέτουν, τέλος, ότι στην προσπάθεια αυτή, η ελληνική κυβέρνηση περιμένει και την θετική συμβολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντί για την ανέξοδη κριτική και τις αμφιλεγόμενες λαϊκιστικές κορώνες που ακούγονται μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

    [09] Βαριά ήττα του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη

    Η αστοχία, τα λάθη και η μέτρια εμφάνιση των βασικών παικτών του σε συνδυασμό με την πληρότητα της αντιπάλου του σε όλες τις θέσεις οδήγησαν τον Παναθηναϊκό, στην βαριά ήττα με 77-52, από την Μπαρτσελόνα, στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Euroleague.

    Τα δεκάλεπτα: 17-11, 42-28, 55-43, 77-52


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 October 2015 - 22:32:20 UTC