Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εποικοδομητική συνάντηση για ενέργεια και προσφυγικό του Ν. Κοτζιά με τον Ούγγρο ομόλογό του
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: Όσο δεν αμφισβητείται η καπιταλιστική εξουσία, διαιωνίζεται η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο
  • [03] Απάντηση των ΕΛΠΕ για πιθανή εμπλοκή στο διαγωνισμό για έρευνες υδρογονανθράκων στη Δυτ. Ελλάδα
  • [04] Παρατείνεται έως τις 6 Nοεμβρίου, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ
  • [05] Γ.Σταθάκης: Επιβεβλημένη από τις συνθήκες η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
  • [06] Ο Ντάνιελ Κρεγκ απηύθυνε έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να διευθετήσουν την προσφυγική κρίση
  • [07] Ευ. Τσακαλώτος: «Η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει χωρίς κούρεμα»
  • [08] Πρώτο «διπλό» για Ολυμπιακό στη Euroleague

  • [01] Εποικοδομητική συνάντηση για ενέργεια και προσφυγικό του Ν. Κοτζιά με τον Ούγγρο ομόλογό του

    Θέματα ενέργειας και προσφυγική-μεταναστευτική κρίση, ήταν στο επίκεντρο της «εποικοδομητικής συζήτησης» «για μεγαλύτερη κατανόηση και συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες», που είχε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Ούγγρο ομόλογό του Πίτερ Σιγιάρτο, στη συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών.

    Ειδικότερα, για το πρσφυγικό ζήτημα, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν -όπως είπαν στη συνέντευξη Τύπου- ότι χρειάζεται εξεύρεση πολιτικής λύσης για τον πόλεμο στη Συρία, ώστε να αντιμετωπιστούν τα αίτια και να οικοδομηθεί μία νέα Συρία, ότι απαιτείται μία κοινή ευρωπαϊκή λύση για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, καθώς και άμεση ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ώστε να στηριχθούν οικονομικά οι χώρες που φιλοξενούν τους πρόσφυγες, όπως η Ιορδανία και ο Λίβανος, και να μην αναγκαστούν οι πρόσφυγες να τις εγκαταλείψουν με αποτέλεσμα να βρεθεί η Ευρώπη υπό μεγαλύτερη πίεση.

    Ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τον Ούγγρο ομόλογό του για τα hotspots της Ελλάδας, τόνισε τη σημασία της κατανομής των βαρών και της ανάπτυξης αλληλεγγύης, νηφαλιότητας και ψυχραιμίας. Τάχθηκε δε υπέρ της ευρωπαϊκής συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι αυτή θα πρέπει να στηρίζει και να υπαγορεύεται από τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

    [02] Δ. Κουτσούμπας: Όσο δεν αμφισβητείται η καπιταλιστική εξουσία, διαιωνίζεται η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο

    Ο γγ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, στον χαιρετισμό του, το απόγευμα της Παρασκευής, σε διεθνιστική εκδήλωση του ΚΚ Τουρκίας, στην Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιείται η 17η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, ανέφερε ότι τα κόμματα συναντώνται και προσπαθούν να αναπτύξουν την κοινή τους πάλη στον δρόμο της έκφρασης των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού, της καθημερινής πάλης για τα εργατικά-λαϊκά προβλήματα και της ανάπτυξης της ταξικής πάλης και της συγκέντρωσης και προετοιμασίας εργατικών-λαϊκών δυνάμεων για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας.

    Υπογράμμισε την ανεκτίμητη αξία του προλεταριακού διεθνισμού, εξήρε τους πολύχρονους διεθνιστικούς δεσμούς μεταξύ ΚΚΕ και ΚΚ Τουρκίας και τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης και των δύο κομμάτων.

    [03] Απάντηση των ΕΛΠΕ για πιθανή εμπλοκή στο διαγωνισμό για έρευνες υδρογονανθράκων στη Δυτ. Ελλάδα

    Τα Ελληνικά Πετρέλαια έχουν διεξάγει επιτυχώς έρευνες για υδρογονάνθρακες από το 1975 μέχρι σήμερα σε 39 περιοχές σε Ελλάδα, Αίγυπτο, Λιβύη, Αλβανία και Μαυροβούνιο στις οποίες ανακάλυψε κοιτάσματα μεγέθους άνω των 200 εκατ. βαρελιών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

    Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πιθανή εμπλοκή στον διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας πετρελαίου στη Δ. Ελλάδα, λόγω έλλειψης της απαιτούμενης από την προκήρυξη του διαγωνισμού εμπειρίας των ΕΛΠΕ σε ερευνητικές δραστηριότητες, ο όμιλος επισημαίνει ότι το θέμα της τεχνικής ικανότητας της εταιρείας έχει ήδη κριθεί θετικά από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης με απόφαση της 5ης Ιουνίου και προσθέτει ακόμη τα εξής:

    -Τα «Ελληνικά Πετρέλαια» είναι ο μεγαλύτερος καθετοποιημένος ελληνικός ενεργειακός Όμιλος με ετήσιο κύκλο εργασιών 10 δις. ευρώ και λειτουργικά κέρδη πάνω από 500 εκατ. ευρώ. Έχει αναμφισβήτητα την οικονομική επάρκεια, τα μέσα, την τεχνογνωσία και την εμπειρία για να εγγυηθεί τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε όφελος της χώρας, της οικονομίας και της εταιρείας μας.

    -Η Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ έχει υποβάλλει τις τελικές τεχνικές και οικονομικές προσφορές για τις περιοχές 'Αρτα - Πρέβεζα και ΒΔ Πελοπόννησο, οι οποίες έχουν συνταχθεί με αμιγώς επιχειρηματικά, περιβαλλοντικά και επιστημονικά κριτήρια συνεκτιμώντας, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, τις παρατηρήσεις της Επιτροπής Αξιολόγησης στις προηγούμενες προσφορές.

    Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση των τριών περιοχών βρίσκεται στην τελική φάση της επιλογής. Εκτός από τα ΕΛΠΕ προσφορές έχει υποβάλει και η Energean για τις περιοχές 'Αρτα-Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία.

    «Αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις της Επιτροπής Αξιολόγησης με απόλυτα αξιοκρατικά και επιχειρηματικά κριτήρια. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην πρόκληση ιδιαίτερα υψηλών επενδύσεων στην έρευνα και αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα στοχεύοντας στην ανακάλυψη και παραγωγή πετρελαίου το συντομότερο δυνατόν, γεγονός που θα αποτελέσει κομβικό σημείο στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας μας», καταλήγουν τα ΕΛΠΕ.

    [04] Παρατείνεται έως τις 6 Nοεμβρίου, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ

    Παρατείνεται μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2015 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ, που έληγε την Παρασκευή.

    Όπως προβλέπεται σε απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων η προθεσμία καταβολής του φόρου, που τυχόν προκύπτει, από τις δηλώσεις αυτές παρατείνεται επίσης μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου.

    Στην περίπτωση που επιλεγεί η καταβολή του οφειλόμενου χρεωστικού υπολοίπου να γίνει σε δόσεις η προθεσμία της 6ης Νοεμβρίου αφορά μόνο την καταβολής της πρώτης δόσης.

    Παράλληλα και με στόχο τη διευκόλυνση των φορολογουμένων, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας υποβολής του ετήσιου φορολογικού πιστοποιητικού για τα νομικά πρόσωπα (ανώνυμες εταιρείες, εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, καθώς και υποκαταστήματα αλλοδαπών επιχειρήσεων), έως και την 30ή Νοεμβρίου 2015, μόνο για τις υποθέσεις για τις οποίες εκκρεμεί η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2014.

    [05] Γ.Σταθάκης: Επιβεβλημένη από τις συνθήκες η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

    Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν επιβεβλημένη από τις συνθήκες, είπε απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του σχεδίου νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

    «Φαντάζει παράδοξη η κριτική για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων», συνέχισε ο κ. Σταθάκης και τόνισε πως η εξέλιξη από το 2010 έως το 2014 δείχνει, ότι τα κόκκινα επιχειρηματικά και στεγαστικά έφτασαν από το 10% το 2010 στο 39,9% το 2015.

    Ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε, ότι το νομοσχέδιο αποτελεί ένα από τα τρία κομβικά σημεία για την επιστροφή στην ανάπτυξη και προέβλεψε, ότι "οι ανάγκες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα ανακοινωθούν αύριο και θα είναι χαμηλότερες από αυτές που προέβλεπαν οι καταστροφολόγοι".

    [06] Ο Ντάνιελ Κρεγκ απηύθυνε έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να διευθετήσουν την προσφυγική κρίση

    Ο ηθοποιός Ντάνιελ Κρεγκ, γνωστός και ως... Τζέιμς Μποντ, απηύθυνε σήμερα έκκληση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες να «διευθετήσουν» την προσφυγική κρίση που συγκλονίζει τη Γηραιά Ήπειρο.

    «Μια τραγωδία διαδραματίζεται. Εναπόκειται στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ενεργήσουν προκειμένου να διευθετήσουν» την κατάσταση δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βρετανός ηθοποιός.

    Στην τελευταία ταινία του Τζέιμς Μποντ, το Spectre, ο διάσημος κατάσκοπος παραβιάζει τα σύνορα ανεμπόδιστα παρά το γεγονός ότι τον παρακολουθούν οι μυστικές υπηρεσίες και του έχουν κατασχέσει το διαβατήριο.

    Στην πραγματικότητα ωστόσο η είσοδος στη Βρετανία χωρίς νόμιμα έγγραφα έχει καταστεί ολοένα και δυσκολότερη και χιλιάδες πρόσφυγες συνωστίζονται κοντά στο λιμάνι του Καλαί, διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να διαπλεύσουν τη Μάγχη.

    [07] Ευ. Τσακαλώτος: «Η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει χωρίς κούρεμα»

    Την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα καταθέσεων, παρείχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών διαβεβαίωσε: «Απομακρύναμε τον κίνδυνο του κουρέματος καταθέσεων. Η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει χωρίς κούρεμα».

    Ταυτοχρόνως ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχει στο σχέδιο νόμου η πρόβλεψη για αντικειμενική αξιολόγηση των διοικητών των τραπεζών αλλά και επιλογή των μελών του ΤΧΣ από Επιτροπή στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος. «Όσοι κριθούν ανεπαρκείς θα απομακρυνθούν» ξεκαθάρισε ζητώντας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις διοικήσεις των τραπεζών που - όπως υποστήριξε - συνδέονταν με πολιτικά κόμματα, με κανάλια και ποδοσφαιρικές ομάδες.

    Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε αισιόδοξος για την διαδικασία της ανακεφαλαιοποίσης των τραπεζών, επισημαίνοντας πως και μόνο το γεγονός ότι στη διαδικασία συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης δίνει ένα «ισχυρό σήμα» στην αγορά και δείχνει ότι θα υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον.

    [08] Πρώτο «διπλό» για Ολυμπιακό στη Euroleague

    Με το πρώτο του «διπλό» στη φετινή Euroleague θα επιστρέψει από το Μιλάνο ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 71-66 της Αρμάνι στο «Mediolanum Forum», σε αγώνα για την 3η ημέρα της διοργάνωσης, πανηγύρισαν τη δεύτερη επιτυχία τους στο 2ο όμιλο, ενώ υποχρέωσαν τους Ιταλούς στη δεύτερη απώλεια.

    Οι «παλιοσειρές» του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης (14π., 4ασ.) και Γιώργος Πρίντεζης (16π.), «μίλησαν» στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο αρχηγός ευστόχησε στα 55'' σε κομβικό καλάθι στην εκπνοή της επίθεσης και ο έμπειρος φόργουορντ κάρφωσε εντυπωσιακά και πήρε και το φάουλ, διαμορφώνοντας το 64-69 στα 8'' πριν απο τη λήξη, «σφραγίζοντας» την επιτυχία. Συγκλονιστικός σε όλο το παιχνίδι ο Πάτρικ Γιανγκ με 18 πόντους, εντυπωσιακή κατά διαστήματα η «ερυθρόλευκη» άμυνα.

    Από τους Ιταλούς Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε με 24 πόντους και 7 ασίστ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αποτρέψει την ήττα, αλλά στο τέλος δε χαμογέλασε...

    Τα δεκάλεπτα: 23-20, 37-39, 54-52, 66-71


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 October 2015 - 22:32:22 UTC