Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Ντράγκι: Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους απαιτεί μια ελάφρυνσή του
  • [02] Υπουργείο Οικονομικών και τράπεζες αισιοδοξούν για την έκβαση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης
  • [03] Στις κάλπες σήμερα οι πολίτες της Τουρκίας
  • [04] Ρωσικό Airbus: Εντός ωρών η εξέταση των μαύρων κουτιών
  • [05] Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα - Ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις
  • [06] Μνημόσυνο για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη τέλεσε η οικογένεια του
  • [07] Προαιρετικά ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη
  • [08] Νέα τραγωδία με πρόσφυγες στη Σάμο
  • [09] Σκάφος με πάνω από 150 πρόσφυγες ακινητοποιήθηκε ανοιχτά της Ρόδου

  • [01] Μ. Ντράγκι: Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους απαιτεί μια ελάφρυνσή του

    «Η εμπιστοσύνη ανακτήθηκε αποτελεσματικά, πρώτα από όλα από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία σήμερα συνδιαλέγεται με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κλίμα συνεργασίας», τονίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mάριο Ντράγκι, σε συνέντευξή του στην Il Sole 24 Ore, ενώ σημειώνει ότι «η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους απαιτεί μια ελάφρυνσή του».

    «Η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα ξεκινήσει σύντομα, μόλις δημοσιευθούν τα στοιχεία της εκτίμησής μας (σ.σ. ανακοινώθηκαν σήμερα). Δεν νομίζω, λοιπόν, ότι έχει μείνει ένας απόηχος έλλειψης εμπιστοσύνης. Ήταν, βέβαια, ένα άλλο πολύ δύσκολο τεστ που η νομισματική ένωση μπόρεσε να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει. Είναι νωρίς για να πούμε έναν οριστικό λόγο, αλλά αν σήμερα συγκρίνουμε τον τωρινό διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση με εκείνον προ πενταμήνου ή εξαμήνου, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά», προσέθεσε.

    Σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο Μάριο Ντράγκι απαντά:

    «Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο αν, πρώτα από όλα, η κυβέρνηση εφαρμόσει τις υποχρεώσεις του προγράμματος που υπέγραψε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, την "κυριότητα" του προγράμματος. Δεύτερον, η βιωσιμότητα του χρέους απαιτεί μια ελάφρυνσή του. Και το τελευταίο αυτό πρέπει να είναι μεγέθους ανάλογου ώστε να απομακρύνει κάθε αμφιβολία σχετικά με την μελλοντική βιωσιμότητα του ίδιου του χρέους, όταν η πρώτη προϋπόθεση θα έχει βρει εφαρμογή».

    [02] Υπουργείο Οικονομικών και τράπεζες αισιοδοξούν για την έκβαση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης

    Την αισιοδοξία τους για την επιτυχή κατάληξη της διαδικασίας της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, εκφράζουν τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, όσο και οι τράπεζας, μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και σε αναμονή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που θα καθορίζει λεπτομέρειες της σχετικής διαδικασίας.

    Τα διοικητικά στελέχη των τραπεζών δίνουν έμφαση στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες να επικεντρωθούν στο βασικό τους έργο, που είναι η χρηματοδότηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, δηλαδή της πραγματικής οικονομίας, ώστε να ενισχυθούν οι προϋποθέσεις να επανέλθει σε βιώσιμους αναπτυξιακούς ρυθμούς.

    Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας χθες στην Βουλή, επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται η ανακεφαλαιοποίηση μαζί με την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων». Έχουμε δύο παράλληλες δραστηριότητες. Αρχίζει σήμερα η ανακεφαλαιοποίηση. Μέσα στη δεύτερη σειρά προαπαιτούμενων θα έχουμε τη λύση για τα «κόκκινα δάνεια», με αποτέλεσμα στο τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και των «κόκκινων δανείων», επισήμανε ο υπουργός.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας σε δήλωση του αναφέρει ότι η αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανέδειξε την Eurobank ως εκείνη με τις μικρότερες και απολύτως διαχειρίσιμες κεφαλαιακές ανάγκες στο δυσμενές σενάριο των τεστ αντοχής.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης στη δήλωση του αναφέρει ότι η Άσκηση Συνολικής Αξιολόγησης του 2015 αποτελεί ευκαιρία για το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα να αντιμετωπίσει δραστικά τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης των τελευταίων ετών.

    O διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτριος Π. Μαντζούνης σε δήλωση του με αφορμή και την δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας επισήμανε ότι η Τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στην επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποιήσης έως το τέλος του τρέχοντος έτους και στην επίτευξη των στόχων του Σχεδίου Αναδιάρθωσης.

    Από πλευράς Τραπέζης Πειραιώς αναλυτές επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι η Τράπεζα Πειραιώς επιβαρύνθηκε με τις υψηλότερες κεφαλαιακές ανάγκες, καθώς από την αρχή της κρίσης διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη μεγάλη αναδιάρθρωση και την συγκέντρωση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

    Η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, επισημαίνει ότι η Τράπεζα με την ενεργή στήριξη και εμπιστοσύνη του βασικού της μετόχου ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, των λοιπών μετόχων της, αλλά και προσελκύοντας νέα ιδιωτικά κεφάλαια με στρατηγικό κυρίως προσανατολισμό, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να καλύψει το συνολικό ύψος των κεφαλαιακών αναγκών που έχουν προκύψει από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.

    Διαβάστε επίσης

    Στα 14,4 δις. ευρώ το κεφαλαιακό έλλειμμα για τις ελληνικές τράπεζες

    Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

    [03] Στις κάλπες σήμερα οι πολίτες της Τουρκίας

    Άρχισε το πρωί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των 550 βουλευτών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης. Ψηφίζουν συνολικά 54.049.851 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να μεταδίδονται μετά τις 9 το βράδυ.

    Η ψηφοφορία στις διπλωματικές και προξενικές αντιπροσωπείες της Τουρκίας ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες. Υπήρχαν συνολικά 2.895.885 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.

    Στην ανατολική Τουρκία οι εκλογές άρχισαν στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 4 το απόγευμα. Στη δυτική Τουρκία η διαδικασία άρχισε στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα.

    Μέχρι τις έξι το απόγευμα τα μέσα ενημέρωσης απαγορεύεται να μεταδίδουν οποιαδήποτε πληροφορία για τις εκλογές. Αποτελέσματα θα μεταδίδονται μετά τις 9 το βράδυ. Εκτός αν υπάρξει απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής για την επίσπευση της μετάδοσης αποτελεσμάτων.

    Η συμμετοχή θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό το αποτέλεσμα. Η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων έχει δείξει ότι το πιθανότερο είναι να μην προκύψει κυβέρνηση συνασπισμού, όπως έγινε και μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου.

    [04] Ρωσικό Airbus: Εντός ωρών η εξέταση των μαύρων κουτιών

    Οι αιγυπτιακές αρχές διεύρυναν σήμερα τις έρευνές τους ώστε να καλύψουν μεγαλύτερη περιοχή και να εντοπίσουν και τις υπόλοιπες 61 σορούς των συνολικά 224 θυμάτων της χθεσινής αεροπορικής τραγωδίας στο Σινά της Αιγύπτου.

    Οι αρχές είχαν ανακοινώσει χθες ότι εντόπισαν συντρίμμια από το μοιραίο αεροσκάφος σε περίμετρο περίπου 8 χιλιομέτρων, το οποίο, σύμφωνα με ειδικούς, δείχνει υποθετικά ότι το Airbus A321-200 της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia, που είναι πλέον γνωστή ως Metrojet, δεν έπεσε στο έδαφος ακέραιο, αλλά είχε διαλυθεί ή εκραγεί εν πτήσει.

    Η περίμετρος των ερευνών επεκτάθηκε σήμερα στα 15 χιλιόμετρα δήλωσε αξιωματικός του στρατού που μετέχει στις έρευνες μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο από στρατιωτική βάση στην Χασάνα, στο κέντρο της επαρχίας του Βορείου Σινά, και σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από τον τόπο του δυστυχήματος.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 163 σοροί από τους συνολικά 217 επιβάτες και τα 7 μέλη πληρώματος του αεροσκάφους αυτού που έχασαν την ζωή τους στη χθεσινή τραγωδία.

    Την ίδια ώρα δικαστικές και κυβερνητικές πηγές στην Αίγυπτο δήλωσαν ότι Αιγύπτιοι και Ρώσοι ειδικοί θα αρχίσουν την εξέταση των δύο μαύρων κουτιών του αεροσκάφους εντός ωρών.

    [05] Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα - Ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις

    Ανοιχτά θα είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, με ωράριο λειτουργίας, όπως πρότεινε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, 11:00-18:00.

    Η κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων συμπίπτει με την έναρξη των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων που θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015.

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προσκαλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου και να προσέλθει για τις αγορές του, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

    Δεν λείπουν ωστόσο οι αντιδράσεις, καθώς η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία-μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει στο εμπόριο, σήμερα 1η Νοεμβρίου 2015, «ενάντια στη συνέχιση της εφαρμογής νομοθετικού πλαισίου, που επιτρέπει την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές» και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα, στην αρχή της οδού Ερμού.

    Διαβάστε επίσης

    Προαιρετικά ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη

    [06] Μνημόσυνο για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη τέλεσε η οικογένεια του

    Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε το πρωί μνημόσυνο για τον 20χρονο φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κατσικά.

    Η οικογένειας του, που ήρθε από την Κρήτη στα Ιωάννινα για να τελέσει το μνημόσυνο του αδικοχαμένου παιδιού της, ξανάζησε τις τραγικές ώρες της αναζήτησης του και του τραγικού του τέλους, τον περασμένο Μάρτιο.

    Συγγενής του Βαγγέλη, εκ μέρους της οικογένειας ευχαρίστησε τους Γιαννιώτες, για την συμπαράσταση που έδειξαν στο πένθος τους.

    Η υπόθεση Γιακουμάκη, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Η δικογραφία βρίσκεται στο γραφείο του ανακριτή.

    [07] Προαιρετικά ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη

    Σε 24ωρη απεργία κάλεσε σήμερα τον εμπορικό κόσμο η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, «υπερασπιζόμενη την Κυριακάτικη αργία», αλλά και προλειαίνοντας το έδαφος για την πανεργατική-πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός της, Γιώργος Τσαμπούκης.

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το μεσημέρι, περισσότερα από 50 μέλη του σωματείου πραγματοποιούν εξορμήσεις σε διάφορα μεγάλα πολυκαταστήματα του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης και μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια ενημερώνουν τους εργαζομένους για τα δικαιώματά τους.

    Πάντως, όπως γνωστοποίησε με πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σήμερα είναι προαιρετική, με προτεινόμενο ωράριο από τις 11 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα.

    [08] Νέα τραγωδία με πρόσφυγες στη Σάμο

    Άλλοι 11 πρόσφυγες έχασαν σήμερα τη ζωή τους, όταν η πλαστική λέμβος, που τους μετέφερε, βυθίστηκε ενώ πλησιάζε βραχώδη περιοχή στο Γαλάζιο Σάμου, στα έξι μέτρα από την ακτή, λίγο πριν προλάβουν οι επιβαίνοντες να αποβιβαστούν.

    Από τους νεκρούς οι πέντε είναι γυναίκες, τα δύο είναι παιδιά και τα τέσσερα βρέφη.

    Από το νέο ναυάγιο διασώθηκαν 15 άτομα. Στο σημείο βρίσκεται σκάφος του λιμενικού, ομάδες εθελοντών και δύτες.

    [09] Σκάφος με πάνω από 150 πρόσφυγες ακινητοποιήθηκε ανοιχτά της Ρόδου

    Μεγάλη επιχείρηση για την ασφαλή αποβίβαση 150-200 προσφύγων/μεταναστών, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 9.30 σήμερα το πρωί στο νησί της Ρόδου.

    Το σκάφος, που είναι μεγάλο και σχετικά σε καλή κατάσταση, ακινητοποιήθηκε σε απόσταση 30 περίπου μέτρων από τα «φονικά» βράχια στην πόλη της Ρόδου, στα οποία πριν από μερικούς μήνες είχε βυθιστεί άλλο σκάφος, οδηγώντας στο θάνατο τρία άτομα μεταξύ των οποίων κι ένα παιδί. Αυτή τη φορά, ευτυχώς η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 November 2015 - 11:32:26 UTC