Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου
  • [02] Γ.Σταθάκης:Η κυβέρνηση έχει δέσμη προτάσεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας
  • [03] Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ανοίγει νέο κεφάλαιο στην οικονομία, λέει η Λούκα Κατσέλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [04] ΑΣΕΠ: Από σήμερα έως την 16η Νοεμβρίου οι αιτήσεις για 226 θέσεις σε φορείς του υπουργείου Υγείας
  • [05] Η στάση των Γερμανών απέναντι στους μετανάστες είναι ζήτημα γενιάς
  • [06] Ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη νίκη του κυβερνώντος κόμματος με μηνύματά του στο Twitter
  • [07] Kαθ΄οδόν για τη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τα πόθεν έσχες
  • [08] Ηρακλής-Ατρόμητος 2-0
  • [09] Στην παράταση νίκησε τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου τον οποίο συνεχάρη για την εκλογική νίκη του κόμματός του στις χθεσινές εκλογές, ενώ επεσήμανε την ανάγκη διατήρησης ανοιχτών διπλωματικών διαύλων ανάμεσα στις δύο χώρες, ειδικά στις συνθήκες περιφερειακής έντασης που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, συζήτησαν και το προσφυγικό.

    Ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε στον κ. Νταβούτογλου την αποδοχή της πρόσκλησης που ο Τούρκος πρωθυπουργός του είχε απευθύνει στην Νέα Υόρκη, προκειμένου να επισκεφθεί την Τουρκία.

    Επισημαίνεται, τέλος, ότι ήδη υπάρχει διερεύνηση των ημερομηνιών για το ταξίδι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

    [02] Γ.Σταθάκης:Η κυβέρνηση έχει δέσμη προτάσεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας

    Η κυβέρνηση έχει κάνει την απαραίτητη προετοιμασία με δέσμη προτάσεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αναφέρει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που ζητούσε να ενημερωθεί ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια», αν αληθεύουν οι φήμες για πώλησή τους σε ξένους οργανισμούς και τι γίνεται με τη διαβούλευση με τους θεσμούς.

    «Από την πλευρά μας έχει ήδη γίνει εκτενής προετοιμασία με μια δέσμη προτάσεων στις οποίες περιλαμβάνεται ειδική πρόνοια για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, κοινωνικά κριτήρια που συναρτούν τον ρυθμό αποπληρωμής από το εισόδημα, ενώ θα συσταθεί ανεξάρτητη αρχή για την παρακολούθηση της πιστοληπτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων, με απόλυτο σεβασμό στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων», αναφέρει ειδικότερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και προσθέτει ότι «στο πλαίσιο αυτό θα αξιοποιηθούν οι θετικές ρυθμίσεις της υπάρχουσας νομοθεσίας ενώ βασική επιδίωξη είναι οι λύσεις να βρεθούν εντός του τραπεζικού συστήματος».

    Ο υπουργός αναφέρει επίσης ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της εξωδικαστικής διευθέτησης εταιρικών οφειλών με τη βελτίωση του ν. 4307/2014 για να καταστεί πιο λειτουργικός. Ταυτόχρονα, εκπονούνται μελέτες για την εφαρμογή συνολικής διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    [03] Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ανοίγει νέο κεφάλαιο στην οικονομία, λέει η Λούκα Κατσέλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    «Η επιτυχής ολοκλήρωση της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που ξεκινάει σήμερα, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την εθνική μας οικονομία» τονίζει η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών ,Λούκα Κατσέλη απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ ΜΠΕ. .

    «Η επιτυχής ολοκλήρωση της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δίνει το έναυσμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης χιλιάδων καταθετών προς το τραπεζικό σύστημα, την επιστροφή των καταθέσεων και την άρση των περιορισμών στη κίνηση κεφαλαίων» τονίζει η κα Κατσέλη και προσθέτει:

    «Μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους, οι τράπεζες θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν με πολύ πιο αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο, αντιλαμβανόμενες τις τεράστιες κοινωνικές προεκτάσεις, το μείζον πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    Κυρίως όμως, οι τράπεζες θα μπορέσουν να επανέλθουν στο βασικό τους ρόλο, που είναι η διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με τη χρηματοδότηση νοικοκυριών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και βιώσιμων επενδυτικών και επιχειρηματικών σχεδίων, ώστε να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα και να στηριχθούν επενδύσεις, που θα συμβάλουν στην αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης της χώρας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

    Συνεπώς, για της Ελληνικές Τράπεζες, η ανακεφαλαίωση έχει ουσιαστικό κοινωνικό αλλά και αναπτυξιακό χαρακτήρα»

    [04] ΑΣΕΠ: Από σήμερα έως την 16η Νοεμβρίου οι αιτήσεις για 226 θέσεις σε φορείς του υπουργείου Υγείας

    Άρχισε σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη4Κ/2015 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 5/15-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας,226 θέσεωντακτικού προσωπικούΠανεπιστημιακήςκαιΥποχρεωτικής Εκπαίδευσηςσε φορείς του υπουργείου Υγείας.

    Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ,αποκλειστικά μέσω της επιλογής«Online Υπηρεσίες», ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη

    Η προθεσμία υποβολής τωνηλεκτρονικών αιτήσεωνσυμμετοχής στη διαδικασία λήγει τη Δεύτερα 16 Νοεμβρίου.

    [05] Η στάση των Γερμανών απέναντι στους μετανάστες είναι ζήτημα γενιάς

    Τα βράδια της Δευτέρας ο 25χρονος Νίκο Ρανγκέλ συνήθως παίρνει μέρος σε μια διαδήλωση ενάντια στο αντιισλαμικό κίνημα Pegida στην πόλη της Δρέσδης. Λίγα οικοδομικά τετράγωνα πιο δίπλα, η μητέρα του, συμμετέχει σε μια συγκέντρωση του Pegida, που οργανώνει κινητοποιήσεις εκφράζοντας δυσαρέσκεια για τη μαζική έλευση προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία.

    Η οικογένεια Ρανγκέλ απεικονίζει το διχασμό που επικρατεί σε όλη τη Γερμανία απέναντι στην εισροή προσφύγων, οι αφίξεις των οποίων φέτος αναμένεται να αγγίξουν το 1 εκατομμύριο.

    Πουθενά αλλού οι διαφορές στη στάση απέναντι σε αυτή την μαζική προσφυγική ροή δεν είναι πιο έντονες από ό,τι στην Δρέσδη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, γνωστή και ως "Φλωρεντία του Έλβα" λόγω του πολιτισμού και των μνημείων της, που καταστράφηκε ολοσχερώς στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Στην πρωτεύουσα της Σαξονίας εδώ και έναν χρόνο σχεδόν κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται αντιισλαμικές πορείες ? με την συμμετοχή 25.000 διαδηλωτών τον Ιανουάριο και 14.000 πριν από δύο εβδομάδες, στην επέτειο της ίδρυση οργάνωσης ? διχάζοντας οικογένειες, φίλους, συναδέλφους. «Οι σκληροπυρηνικοί ακροδεξιοί εξτρεμιστές», όπως χαρακτήρισε τα στελέχη του κινήματος ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ζητούν την άμεση διακοπή της εισόδου των προσφύγων στη χώρα.

    «Το θέμα βασικά είναι ένα θέμα γενεών», δήλωσε ο Ρανγκέλ, που εργάζεται στον κλάδο του εφοδιασμού. «Η δική μας, η νέα γενιά, είναι πολύ πιο ανεκτική», σημείωσε.

    Έρευνες δείχνουν πως η εκτίμηση του είναι ακριβής.

    Ενώ πάνω από το 50% των Γερμανών πολιτών εκφράζει φόβους για την εισροή προσφύγων, σύμφωνα με μια σφυγμομέτρηση του γερμανικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ARD, μια άλλη μελέτη, χρηματοδοτούμενη από την εταιρεία πετρελαίου Shell έδειξε πως μόλις το 29% των ανθρώπων μεταξύ 12 ετών και 25 ετών τηρούν φοβική στάση έναντι της μετανάστευσης.

    Οι διαφορές στις συμπεριφορές μεταξύ των γενεών αντικατοπτρίζουν το μεταβαλλόμενο πρόσωπο της Γερμανίας. Ερευνητές αποδίδουν τη διαφορά στην αλλαγή των αξιών και το ότι πολλοί νέοι έχουν μεταναστευτικές ρίζες.

    Το 1990 η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου με αποκλειστικά λευκούς ποδοσφαιριστές. Το 2014 η εθνική ομάδα που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο είχε στις τάξεις της τον Τζερόμ Μπόατενγκ, γιο ενός Γκανέζου μετανάστη, τον Σάμι Κεντίρα, με Τυνήσιο πατέρα και τον Μεσούτ Εζίλ, εγγονό ενός Τούρκου «γκασταρμπάιτερ».

    [06] Ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη νίκη του κυβερνώντος κόμματος με μηνύματά του στο Twitter

    Κάποτε είχε υποσχεθεί να «καταργήσει» τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter και τον είχε περιγράψει ως ένα «ταραχοποιό» δίκτυο. Όμως ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν αντιστάθηκε σήμερα στον πειρασμό και επέλεξε αυτόν τον ιστότοπο για να μοιραστεί τον ενθουσιασμό του με τους χρήστες του Διαδικτύου για τον θρίαμβο του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές.

    «Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου και όλους τους πολίτες που συνέβαλαν στο να αναδειχθεί η εθνική βούληση διά της ψήφου τους» έγραψε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους στον λογαριασμό του στο Twitter.

    [07] Kαθ΄οδόν για τη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τα πόθεν έσχες

    Τροπολογία η οποία θα επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές στον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, των γνωστών δηλώσεων «πόθεν έσχες», αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή. Αυτό προκύπτει από έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση έξι βουλευτών της ΝΔ, η οποία αφορούσε τα πόθεν έσχες μελών του υπουργικού συμβουλίου. Από το έγγραφο καθίσταται σαφές, ότι για τους περισσότερους από υπόχρεους, η κυβέρνηση αναθέτει εκ νέου την παραλαβή και τον έλεγχο των δηλώσεών τους, στη Μονάδα Γ΄ της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

    [08] Ηρακλής-Ατρόμητος 2-0

    Την πρώτη εντός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ηρακλής, με 2-0 επί του Ατρόμητου, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 9ης αγωνιστικής της Super League. Ο Ντιέγκο Ρομάνο ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων του «Γηραιού», στο 19΄ και το 66΄, ενώ στο 56΄ ο Χουάντερσον απόκρουσε το πέναλτι του Λε Ταλέκ. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου τελείωσε το ματς με 9 παίκτες, λόγω της αποβολής του Λε Ταλέκ στο 75΄ με απευθείας κόκκινη και του Γιάννη Κοντοέ στο 80΄ με δεύτερη κίτρινη για «θέατρο»!

    [09] Στην παράταση νίκησε τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός

    Χρειάστηκε την παράταση ο Ολυμπιακός για να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού ΠΑΟΚ και να κερδίσει την αναμέτρηση στο PAOK Sports Arena με τον «Δικέφαλο», για την 4η αγωνιστική της Α1, με 104-99. Ο κανονικός αγώνας έληξε στο 87-87, με τους Πειραιώτες να ισοφαρίζουν στα 0,9΄΄ πριν το τέλος με τον Ντάνιελ Χάκετ (είχε συνολικά 19 πόντους και 10 ριμπάουντ). Πρώτος σκόρερ για τους νικητές με 20 πόντους (άρχισε να «φορτώνει» το αντίπαλο καλάθι από το 26΄) ήταν ο Βασίλης Σπανούλης. Για τον ΠΑΟΚ, που παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, 18 και 17 πόντους, αντίστοιχα, είχαν οι Κώστας Κακαρούδης, Νίκολα Μάρκοβιτς. Λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου τραυματίας αποχώρησε από το παρκέ για τον Ολυμπιακό ο Οθέλο Χάντερ (διάστρεμμα).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 November 2015 - 19:32:22 UTC