Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Φίλης: Τις επόμενες ημέρες θα λυθεί το ζήτημα του ΦΠΑ
  • [02] Η Κούβα υπέγραψε συμφωνία με αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών
  • [03] «Aπομιμήσεις ή κακής ποιότητας» πάνω από το 40% των προϊόντων που διατίθενται στη Κίνα μέσω διαδικτύου
  • [04] Έρχεται ο Πιερ Μοσκοβισί, για το ελληνικό πρόγραμμα
  • [05] Από σήμερα οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών
  • [06] Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ απόψε από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας
  • [07] Kαθ΄οδόν για τη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τα πόθεν έσχες

  • [01] Ν. Φίλης: Τις επόμενες ημέρες θα λυθεί το ζήτημα του ΦΠΑ

    Η κυβέρνηση είναι κοντά στη λύση του ζητήματος της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαιδευση, συμφωνα με τα όσα είπε στην εκπομπή «Στον Ενικό», στο Star, ο υπουργος Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης. Αν και το ζήτημα δεν ειναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Φίλης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα με ευαισθησία, και τόνισε: «Ήδη καταλήγουμε σε κάποια ισοδύναμα, και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι λύσεις στο ζήτημα».

    Εξάλλου, μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τριτοβάθμια εκπαιδευση στη χώρα, ο κ. Φίλης επανέλαβε ότι γίνονται προσπάθειες να διευκολυνθούν τα ιδρύματα, παρά τη μείωση της χρηματοδότησης τους, με τη μείωση δημοτικών τελών ή τον περιορισμό του κόστους του ρεύματος. Ωστόσο επεσήμανε ότι η μείωση της χρηματοδότησης οφείλεται στο γεγονός ότι δόθηκε προτεραιότητα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς η τριτοβάθμια μπορεί να βρει χρηματοδότηση και από ερευνητικά προγράμματα.

    [02] Η Κούβα υπέγραψε συμφωνία με αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών

    Η Κούβα υπέγραψε συμφωνία τηλεφωνικής περιήγησης με την αμερικανική εταιρεία Sprint σε ετήσια εμπορική έκθεση - την πρώτη από την επανάκτηση των διπλωματικών σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες - και δήλωσε σε 600 εταιρείες από 70 χώρες ότι ενδιαφερόταν για περισσότερες συνεργασίες.

    Η Διεθνής Έκθεση Αβάνας (FIHAV), η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, προωθεί το καινούργιο επιχειρηματικό κλίμα της χώρας και αναζητά άμεσα αναγκαία ξένα κεφάλαια. Στην περσινή έκθεση, η χώρα προώθησε έναν νέο επενδυτικό νόμο που μειώνει τους φόρους ξένων επενδύσεων, ενώ η φετεινή διαφήμισε τις βελτιωμένες σχέσεις της Κούβας με τις ΗΠΑ, μετά την ιστορική απόφαση στις 17 Δεκεμβρίου 2014 να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις τους. (Το εμπάργκο των ΗΠΑ εναντίον της Κούβας δεν έχει όμως αρθεί.)

    Οι κριτικοί της Κούβας κατήγγειλαν την έκθεση ως φούσκα δημοσίων σχέσεων και σημείωσαν ότι όλες οι επιχειρηματικές συμφωνίες πρέπει να περάσουν από την κομμουνιστική κυβέρνηση ή μια από τις δημόσιες εταιρείες που βρίσκονται κάτω από στενό έλεγχο.

    [03] «Aπομιμήσεις ή κακής ποιότητας» πάνω από το 40% των προϊόντων που διατίθενται στη Κίνα μέσω διαδικτύου

    Πάνω από 40% των προϊόντων που πουλήθηκαν στην Κίνα μέσω του διαδικτύου πέρσι ήταν είτε απομιμήσεις είτε κακής ποιότητας, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Σινχουά, δίνοντας μια εικόνα της έκτασης του προβλήματος που στοιχειώνει τον γρήγορα ανερχόμενο κλάδο των διαδικτυακών πωλήσεων.Σύμφωνα με την αναφορά, η οποία παραδόθηκε στους ανώτατους αξιωματούχους της χώρας σήμερα, λιγότερα από 59% των προϊόντων που πουλήθηκαν μέσω του διαδικτύου πέρσι ήταν αυθεντικά ή καλής ποιότητας, είπε το Σινχουά.

    Η Κίνα προσπαθεί να αποτινάξει τη φήμη της ως χώρα κατασκευής παραποιημένων προϊόντων και απομιμήσεων, το οποίο είναι μακροχρόνιο και μεγάλο πρόβλημα για γνωστές μάρκες που θέλουν να διεισδύσουν στην κινεζική αγορά όπως η Apple με το iPhone και η γραμμή πολυτελών προϊόντων LVMH.Η γιγαντιαία κινεζική διαδικτυακή επιχείρηση Alibaba Group Holding έχει δώσει μάχη για να μείνει εκτός της αμερικανικής «μαύρης λίστας» προϊόντων-μαϊμού μετά από ανανεωμένη πίεση φέτος από τις ΗΠΑ που αφορά προϊόντα τα οποία διακινεί μέσω του διαδικτύου.

    [04] Έρχεται ο Πιερ Μοσκοβισί, για το ελληνικό πρόγραμμα

    Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων με την κυβέρνηση και να ενημερωθεί για την πρόοδο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

    Για τις 18:30, έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Π. Μοσκοβισί, με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος επέμεινε, σε συνέντευξη που παραχώρησετην προηγούμενη εβδομάδαστο Γαλλικό Πρακτορείο, στις Βρυξέλλες, ότι υπάρχουν «σκληρές αποφάσεις» οι οποίες πρέπει να ληφθούν «ως το τέλος της χρονιάς» από την κυβέρνηση της Ελλάδας και αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει κεφάλαια από τους διεθνείς πιστωτές της. «Υπάρχουν προκλήσεις, υπάρχουν σκληρές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν ως το τέλος της χρονιάς», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί.

    [05] Από σήμερα οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών

    Από σήμερα Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, έως και την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των πανεπιστημίων και ΤΕΙ, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, www.minedu.gov.gr . Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη γραμματεία της σχολής ή του τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

    Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, δικαίωμα υποβολής αίτησης μετεγγραφής έχουν οι φοιτητές των ΑΕΙ (πανεπιστημίων και ΤΕΙ), των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Σημειώνεται, επίσης, ότι το δικαίωμα μετεγγραφής παρέχεται και στους πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, οι οποίοι έκαναν χρήση του δικαιώματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ποσοστό 5% καθ' υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων φοιτητών.

    [06] Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ απόψε από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας

    Ακινητοποιημένα θα μείνουν απόψε από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων τους. Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς προχωρούν σε προειδοποιητική στάση εργασίας καταγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο «την κακοδιαχείριση στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ακόμα και την ολιγωρία των υπευθύνων για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα μέσα σταθερής τροχιάς».

    Τα Σωματεία Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ), Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (ΣΗΤΑ), Σύλλογος εργαζομένων Τραμ (ΣEΤ) και Ένωση εργαζομένων ΗΣΑΠ σε κοινή ανακοίνωση τους σημειώνουν ότι στο νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης που αποτελεί και παράρτημα του τελευταίου νόμου (4337/15), δεν υπάρχει κάποιο στρατηγικό σχεδιασμό, ούτε ποσοτικά στοιχεία - προβλέψεις ή στόχοι - που να «δείχνουν» το όφελος που θα προκύψει. Αντιθέτως, από τα στοιχεία που περιγράφει, όπως υποστηρίζουν, το βέβαιο είναι οι «περικοπές δαπανών» και «προσωπικού» που θα προκύψουν από πιθανές συγχωνεύσεις υπηρεσιών, θα δημιουργήσουν ανάγκες που θα καλυφθούν από εργολάβους.

    [07] Kαθ΄οδόν για τη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τα πόθεν έσχες

    Τροπολογία η οποία θα επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές στον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, των γνωστών δηλώσεων «πόθεν έσχες», αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή. Αυτό προκύπτει από έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση έξι βουλευτών της ΝΔ, η οποία αφορούσε τα πόθεν έσχες μελών του υπουργικού συμβουλίου. Από το έγγραφο καθίσταται σαφές, ότι για τους περισσότερους από υπόχρεους, η κυβέρνηση αναθέτει εκ νέου την παραλαβή και τον έλεγχο των δηλώσεών τους, στη Μονάδα Γ΄ της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 November 2015 - 5:32:18 UTC