Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Γαλάτσι, επισκέφθηκε ο Μ. Σουλτς
  • [02] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στο Μ. Μαξίμου
  • [03] Ασφαλιστικό και αγορά εργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης Γ. Κατρούγκαλου-Π. Μοσκοβισί
  • [04] Αποσύρθηκε το άρθρο για τη φορολόγηση της μπύρας
  • [05] Έως το τέλος Νοεμβρίου η ασφαλιστική μεταρρύθμιση
  • [06] «Εγώ το έκανα, μην πείτε τίποτα σε κανέναν. Είμαι δικός σας»
  • [07] Αισιόδοξος ότι η ΠΝΟ θα πάρει τη σωστή απόφαση, δήλωσε ο Θ. Δρίτσας
  • [08] Ολοκληρώθηκαν οι καταλήψεις δημαρχείων από την ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • [09] Το «Exotica, Erotica, Etc.», το βραβευμένο φιλμ της Ευ. Κρανιώτη
  • [10] «Το Πανεπιστήμιο Αθηνών υπήρξε η ραχοκοκαλιά της πνευματικής ζωής»
  • [11] Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών... (Επι)μένει Κυκλάδες
  • [12] Βουτιά καταγράφει η μετοχή της VW
  • [13] Μοσκοβισί: Θετικό σήμα για την πρώτη δόση στο eurogroup της Δευτέρας

  • [01] Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Γαλάτσι, επισκέφθηκε ο Μ. Σουλτς

    Το προσωρινό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Γαλάτσι επισκέφθηκε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη.

    Ο κ. Σουλτς ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και συνομίλησε με ενήλικες και παιδιά που διαμένουν προσωρινά εκεί. Αγκάλιασε παιδιά προσφύγων και φωτογραφήθηκε μαζί τους και ρώτησε ενήλικες για το λόγο που τους έφερε στην Ελλάδα. «Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην αφγανική κυβέρνηση και φοβόμαστε τους Ταλιμπάν», του απάντησε ο Νατζίπ Μοχαμαντί.

    Η ηλικιωμένη Αφγανή Κομπρά τον πλησίασε κλαίγοντας και του είπε ότι έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν έχει λεφτά για να φύγει από την Ελλάδα.

    Ο κ. Σουλτς τη συμβούλεψε να πάει αμέσως σε νοσοκομείο στην Αθήνα για να τη βοηθήσουν οι γιατροί.

    Μια άλλη ομοεθνής της, κρατώντας το λίγο μηνών μωρό της στην αγκαλιά, είπε στον κ. Σουλτς, με την έκφραση ανησυχίας ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της, ότι θέλει να πάει στη Γερμανία, αλλά ακούει ότι οι Αφγανοί που φτάνουν εκεί επιστρέφονται αμέσως στην πατρίδα τους.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια, αλλά συμβαίνει σε ορισμένες μόνο περιπτώσεις.

    [02] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στο Μ. Μαξίμου

    Με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου, συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Υποδεχόμενος τον αρχιεπίσκοπο, ο κ. Τσίπρας μίλησε για την προσφορά βοήθειας στους ανήμπορους ανθρώπους, για να μη μένει κανένας μόνος του σε αυτή την κρίση και σε αυτές τις δυσκολίες, προσθέτοντας πως αυτό είναι πολύ σημαντικό και ότι «είναι αυτή η κοινή αφετηρία από την οποία πορεύονται οι δράσεις μας».

    Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

    [03] Ασφαλιστικό και αγορά εργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης Γ. Κατρούγκαλου-Π. Μοσκοβισί

    Τη δέσμευση της Κομισιόν να βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, μετέφερε στην Ελλάδα ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

    Λίγο πριν συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο και μιλώντας στην ιστοσελίδα Newsit για τον σκοπό της συνάντησης, ο κ. Μοσκοβισί είπε:«Είμαι εδώ για συναντήσεις με τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης. Θα συναντηθώ με τον υπουργό Εργασίας, γιατί στόχος της Ευρώπης είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας». Επίσης, όταν του ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό σημείωσε: «Η Κομισιόν δεσμεύεται για περισσότερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα».

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό Εργασίας, ο κ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε τον Ευρωπαίο επίτροπο σχετικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που σχεδιάζει το υπουργείο αυτή την περίοδο, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και εργασιακά θέματα.

    Μετά το τέλος συνάντησης, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε: «Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και αφορούσε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. Βρήκαμε ευήκοα ώτα. Το θέμα των συντάξεων δεν είναι μόνο θέμα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί διαδοχικές μειώσεις. Είμαστε κοντά στον στόχο όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, που θα γίνει μέχρι τέλος Νοεμβρίου».

    [04] Αποσύρθηκε το άρθρο για τη φορολόγηση της μπύρας

    Αποσύρθηκε κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η επίμαχη διάταξη για την αύξηση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στις μικρές ζυθοποιίες.

    «Η διάταξη δεν περνάει στην Ολομέλεια». Με αυτή τη φράση ανακοίνωσε την απόσυρση, ο προεδρεύων των αρμοδίων επιτροπών της Βουλής Γεράσιμος Μπαλαούρας μετά την άρνηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να την ψηφίσουν.

    Η ρύθμιση είχε μόνο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που αριθμεί 145 βουλευτές ενώ τα υπόλοιπα κόμματα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αριθμούν συνολικά 155 βουλευτές. Υπενθυμίζεται ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο πρόεδρός του κόμματος Πάνος Καμμένος, είχαν δηλώσει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν επρόκειτο να συναινέσουν στην ψήφιση του άρθρου, θεωρώντας ότι θέτει σε κίνδυνο την επιβιώση της ελληνικής ζυθοποιίας.

    [05] Έως το τέλος Νοεμβρίου η ασφαλιστική μεταρρύθμιση

    Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας διευκρινίζεται ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα γίνει έως το τέλος Νοεμβρίου και όχι έως τις αρχές Δεκεμβρίου.

    Άλλωστε, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, έχει δηλώσει πολλές φορές ότι το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα παρουσιαστεί μέσα στον Νοέμβριο.

    [06] «Εγώ το έκανα, μην πείτε τίποτα σε κανέναν. Είμαι δικός σας»

    «Εγώ το έκανα, μην πείτε τίποτα σε κανέναν. Είμαι δικός σας». Αυτά ήταν, σύμφωνα με τον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης Δημήτρη Κουρετζή, τα λόγια που τους είπε ο Γιώργος Ρουπακιάς όταν τον έβαλαν στο περιπολικό, αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

    Ο αστυνομικός, μάλιστα, τόνισε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο πως αρχικά ο Ρουπακιάς τους έλεγε «δεν ξέρω τι έγινε» και αφού ο κ. Κουρετζής του είπε πως βρήκε το μαχαίρι και από εκεί θα εντοπιστεί ο δράστης, ο κατηγορούμενος προχώρησε σε αυτήν την «ομολογία».

    «Ζητώ την προστασία μου και την προστασία της οικογένειάς μου», είπε με την ολοκλήρωση της κατάθεσής του ο αστυνομικός.

    Ο μάρτυρας εξεταζόμενος από την υπεράσπιση, και συγκεκριμένα από τον συνήγορο του Γιώργου Ρουπακιά κ. Ρουμπέκα, επανέλαβε πως ο κατηγορούμενος ήταν νηφάλιος όταν τον συνέλαβε λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα.

    Όπως είπε χαρακτηριστικά «ήταν νηφάλιος, ήρεμος, χωρίς να αντιδράσει κοιτούσε μπροστά ενώ το παλικάρι ήταν αιμόφυρτο λίγο πιο πέρα».

    Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.

    [07] Αισιόδοξος ότι η ΠΝΟ θα πάρει τη σωστή απόφαση, δήλωσε ο Θ. Δρίτσας

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα με την διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, την οποία είχε καλέσει, ο υπουργός μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας να συνεχιστεί, για ακόμη 48 ώρες η απεργία των πληρωμάτων σε όλους τους τύπους πλοίων.

    Ο κ. Δρίτσας, ο οποίας κατά τη συνάντηση επανέλαβε την έκκληση στην ΠΝΟ να σταματήσει την απεργία, μετά τη συνάντηση δήλωσε αισιόδοξος πως η ΠΝΟ θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα πάρει τη σωστή απόφαση.

    Παράλληλα τόνισε ότι σέβεται την απεργία και πως πρέπει να την σεβαστούν όλοι, ενώ για τα αιτήματα των ναυτικών είπε ότι είναι όλα στο τραπέζι και δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτε. Προσέθεσε ότι υπάρχει πρόοδος και στο ασφαλιστικό και στο ζήτημα της αυτοτέλειας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) και είπε ότι η αυτοτέλεια του ΝΑΤ παραμένει προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

    Από της πλευρά της ΠΝΟ, δεν φαίνεται να υπάρχει ικανοποίηση από τη συνάντηση, ωστόσο αναμένεται η επίσημη θέση της.

    [08] Ολοκληρώθηκαν οι καταλήψεις δημαρχείων από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

    Ολοκληρώθηκε η τρίωρη συμβολική κατάληψη των δημαρχείων και άλλων υπηρεσιών των δήμων (ΚΑΠΗ, γκαράζ, βρεφονηπιακοί σταθμοί) από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα του νέου μνημονίου που πλήττουν τους δημοτικούς υπαλλήλους.

    Από τις 10:00, μέλη τοπικών σωματείων ενημέρωσαν τους εργαζόμενους σε κάθε δήμο για την επικείμενη,όπως υποστηρίζουν, κατάργηση του καθεστώτος βαρέων και ανθυγιεινών για τους υπαλλήλους στην καθαριότητα, το νέο μισθολόγιο, τις μειώσεις στις συντάξεις και το νέο σύστημα αξιολόγησης.

    Σε ορισμένα δημαρχεία της Αττικής είχαν σταλεί από τη ΓΑΔΑ, προληπτικά, δύο έως τρεις αστυνομικοί, χωρίς, ωστόσο, να χρειαστεί να επέμβουν.

    Συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας εξέφρασαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση του κλάδου στη σημερινή κινητοποίηση, ενώ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

    [09] Το «Exotica, Erotica, Etc.», το βραβευμένο φιλμ της Ευ. Κρανιώτη

    Τους φευγαλέους ή ισόβιους έρωτες που εμπνέει η μοναξιά της θάλασσας αφηγείται η Ευαγγελία Κρανιώτη στο ντοκιμαντέρ της «Exotica, Erotica, Etc.» που προβάλλεται σήμερα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στις 20.00, και την Κυριακή 8/11 στον κινηματογράφο Δαναό στις 16.00.

    Η βραβευμένη εικαστικός και φωτογράφος μπάρκαρε σε ελληνικά πλοία και έπιασε λιμάνια σε είκοσι χώρες μετουσιώνοντας τη λατρεία της για τη θάλασσα. «Εν τέλει, πίσω από αυτό το σκηνικό που είναι τα ταξίδια, τα βαπόρια, οι μεγαλουπόλεις, βρίσκεται η επιθυμία για φυγή και η ανάγκη για επιστροφή. Αυτό που με ενδιέφερε να εξετάσω ήταν πώς αυτή παλινδρόμηση χαράσσει, μετουσιώνει ή διαβρώνει τις ανθρώπινες σχέσεις και δη τις ερωτικές», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η σκηνοθέτις.

    Το διάρκειας 73 λεπτών ντοκιμαντέρ έκανε το ντεμπούτο του στην Μπερλινάλε, προβλήθηκε στη Θεσσαλονίκη και απογειώθηκε, κερδίζοντας το Emerging International Filmmaker Award στο καναδέζικο Hot Docs, ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ του κόσμου.

    [10] «Το Πανεπιστήμιο Αθηνών υπήρξε η ραχοκοκαλιά της πνευματικής ζωής»

    Η καταγραφή της ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η κατανόηση των ρήξεων και των συνεχειών που τη χαρακτήρισαν, η υπόμνηση του έργου που πρόσφερε τα πρώτα εκατό χρόνια από την ίδρυση του, είναι ο ερευνητικός στόχος του βιβλίου «Το Πανεπιστήμιο Αθηνών και η ιστορία του 1837-1937» (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης) των Κώστα Γαβρόγλου, Βαγγέλη Καραμανωλάκη και Χάιδως Μπάρκουλη. Ο τόμος παρουσιάζεται σήμερα το απόγευμα στο Αμφιθέατρο 'Αλκης Αργυριάδης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Για το επιστημονικό περιεχόμενο του βιβλίου, που ξεδιπλώνει την πορεία ενός από τους σημαντικότερους θεσμούς της χώρας, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιστορικός Βαγγέλης Καραμανωλάκης.

    [11] Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών... (Επι)μένει Κυκλάδες

    «(Επι)μένοντας Κυκλάδες» είναι ο τίτλος και το...περιέχομενο μιας σειράς δράσεων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, με πρώτους προορισμούς τη Μήλο και την Κίμωλο.Έως και τις 6 του μηνός, λοιπόν, η Μήλος και η Κίμωλος υποδέχονται το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών της Κ.Ο.Α. (Γιώργος Μάνδυλας-βιολί, Παναγιώτης Τζιώτης-βιολί, Πάρις Αναστασιάδις-βιόλα, Ισίδωρος Σιδέρης-βιολοντσέλο) για εκπαιδευτικές παρουσιάσεις και συναυλίες, με τη στήριξη των δήμων Μήλου και Κιμώλου.

    Ακολουθεί ο... απόπλους του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α. (Βαγγέλης Σταθουλόπουλος-φλάουτο, Χριστίνα Παντελίδου-όμποε, Σπύρος Μουρίκης-κλαρινέτο, Γρηγόρης Ασωνίτης-κόρνο, Οδυσσέας Μπάσσιος-φαγκότο) στις 23 έως και τις 26 Νοεμβρίου για τη Σίφνο και τη Σέριφο, με συναφή αποστολή και αντιστοίχως με τη στήριξη των Δήμων Σίφνου και Σερίφου.

    [12] Βουτιά καταγράφει η μετοχή της VW

    Σημαντικές απώλειες καταγράφει σήμερα η μετοχή της Volkswagen, χάνοντας επιπλέον 3 δισεκ. ευρώ από τη χρηματιστηριακή της αξία, μετά την παραδοχή ότι είχε υποεκτιμήσει την κατανάλωση καυσίμων σε κάποια οχήματα, ανοίγοντας νέο μέτωπο στο σκάνδαλο που αρχικά επικεντρώθηκε στην παραποίηση των δοκιμών για τις εκπομπές ρύπων.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε αργά χθες ότι είχε υποεκτιμήσει την κατανάλωση καυσίμου σε έως 800.000 οχήματα στην Ευρώπη, κάτι που σημαίνει ότι η οδήγηση των εν λόγω οχημάτων κοστίζει περισσότερο απ' ο,τι πίστευαν οι ιδιοκτήτες τους.

    Οι αποκαλύψεις ? που έδωσαν μια νέα διάσταση στην κρίση η οποία προηγουμένως είχε επικεντρωθεί στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ? είναι οι πρώτες που απειλούν να πλήξουν σοβαρά τις πωλήσεις οχημάτων της VW από το ξέσπασμα του σκανδάλου, σύμφωνα με αναλυτές.

    Ο αντίκτυπος του σκανδάλου δεν έχει ακόμα επηρεάσει ιδιαίτερα στις πωλήσεις της εταιρίας ? αν και ήταν η μοναδική γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που ανακοίνωσε μείωση στις ταξινομήσεις οχημάτων στη Γερμανία τον Οκτώβριο.

    Στις 12:03 ώρα Ελλάδας, η μετοχή της υποχωρούσε 8,6% στα 101,45 ευρώ.

    [13] Μοσκοβισί: Θετικό σήμα για την πρώτη δόση στο eurogroup της Δευτέρας

    Την αισιοδοξία του ότι το eurogroup της Δευτέρας θα δώσει θετικό σήμα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης των 2 δις και ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2016 η Ελλάδα θα περάσει στην ανάπτυξη, εξέφρασε ο Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί.

    Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στην Αθήνα, εξέφρασε ικανοποίηση για το "πνεύμα συνεργασίας και την εμπιστοσύνη" που έχει αποκατασταθεί μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης με σημείο-σταθμό τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου.

    Η επίσκεψή μου, είπε, έχει σκοπό την προετοιμασία των επόμενων βημάτων, όπως το eurogroup της 9ης Νοεμβρίου, το οποίο χαρακτήρισε πολύ σημαντικό και τόνισε ότι "ως το τέλος της εβδομάδας η κυβέρνηση πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις". Πιστεύω, σημείωσε, ότι θα φτάσουμε σε έναν καλό συμβιβασμό.

    Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είπε ότι η γνωστοποίηση των κεφαλαιακών αναγκών αποτελεί σημαντικό βήμα και δείχνει ότι έχει ανοίξει ο δρόμος.

    Μετά την ολοκλήρωση των δεσμεύσεων για τα προαπαιτούμενα και την ανακεφαλαιοποίηση, θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, όπως δεσμευτήκαμε τον Αύγουστο, πρόσθεσε, "με φιλόδοξο και πραγματιστικό τρόπο, ώστε να υπάρξει μια ευφυής έκβαση αποδεκτή απ όλους".

    Ως προς το συνταξιοδοτικό, είπε ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνει βιώσιμο, οι οποίες θα προσδιοριστούν τον Νοέμβριο και διευκρίνισε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις. Για τα στεγαστικά κόκκινα δάνεια, είπε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η κοινωνική δομή της Ελλάδας, αλλά παράλληλα να δημιουργηθεί κουλτούρα ευθύνης και πληρωμής. Πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε έναν καλό συμβιβασμό, είπε.

    Ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε κατ' επανάληψη την υποστήριξη της Επιτροπής και του ιδίου προσωπικά στις "δύσκολες αποφάσεις" που έχει μπροστά της η Ελλάδα, τονίζοντας ότι "θέλουμε μια Ελλάδα ισχυρή, με απασχόληση, βελτίωση της κοινωνικής συνοχής, ελκυστική στους επενδυτές". Η Ελλάδα, είπε, είναι μια ευλογημένη χώρα με τεράστια στοιχεία ενεργητικού που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος όλων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 November 2015 - 13:32:26 UTC