Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ε. Μεϊμαράκης: Η ΝΔ δεν θα αφήσει τον Αλέξη Τσίπρα να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο
  • [02] Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με 400 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα από το υπουργείο Εσωτερικών
  • [03] Το ρωσικό Airbus μπορεί να καταρρίφθηκε από βόμβα, σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση
  • [04] Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes
  • [05] Γερμανία: Η αστυνομία εξάρθρωσε διεθνή σπείρα διακινητών
  • [06] Γνωριμία με τους "ανθρώπους πίσω από τις φωνές", τους διερμηνείς, στη Δίκη της Νυρεμβέργης
  • [07] Νίκη-θρίλερ της ΑΕΚ με 75-74 επί της Χάποελ Ιερουσαλήμ
  • [08] Τζόρτζεβιτς: «Υψηλή απόδοση αν θέλουμε το πρώτο φετινό "διπλό"»
  • [09] Τούντορ: «Δεν σκέφτομαι τη νίκη αλλά την απόδοση»

  • [01] Ε. Μεϊμαράκης: Η ΝΔ δεν θα αφήσει τον Αλέξη Τσίπρα να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο

    «Ο τόπος έχει ανάγκη τη Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν πρόκειται να αφήσει τον Αλέξη Τσίπρα να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στο Αίγιο, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, ως «δήθεν αριστερή», με «δήθεν κοινωνικές ευαισθησίες».

    Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική και επικεντρώνοντας στις επενδύσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι, «δεν βρίσκω το λόγο γιατί οι γειτονικές χώρες να έχουν χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ από εμάς» και πρόσθεσε: «Πώς περιμένουμε να γίνουν επενδύσεις στη χώρα μας, όταν τις "μπλοκάρουμε" μόνοι μας; Πώς θα μειωθεί η ανεργία; Κι αν δεν γίνουν επενδύσεις, πού θα βρεθούν τα χρήματα για να "ζεσταθεί" η αγορά;»

    Σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε πως «είναι επιτακτική ανάγκη το κόμμα να οδηγηθεί σε συνέδριο αμέσως μετά τις εκλογές, καθώς και να δραστηριοποιηθούν και πάλι οι τοπικές επιτροπές».

    [02] Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με 400 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα από το υπουργείο Εσωτερικών

    Κονδύλια συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ θα πιστώσει το υπουργείο Εσωτερικών μέχρι το τέλος του μήνα, προς τους δήμους και τις περιφέρειες για επιδόματα, κοινωνικά προγράμματα και έργα.

    Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, στον πρόεδρο και τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα.

    Όπως ανέφερε ο υπουργός, τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για τακτική επιχορήγηση δήμων και περιφερειών, προνοιακά επιδόματα (τυφλότητας, αναπηρίας, κτλ), το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το διατροφικό επίδομα και την κάλυψη μεγάλου μέρους εκκρεμοτήτων του υπουργείου προς την αυτοδιοίκηση, όπως παρακρατηθέντες πόροι - καθώς και για έργα κι επενδυτικές δραστηριότητες δήμων.

    [03] Το ρωσικό Airbus μπορεί να καταρρίφθηκε από βόμβα, σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση

    Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να διακόψει προσωρινά τις πτήσεις αεροσκαφών από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ, εκφράζοντας τον φόβο ότι το ρωσικό Airbus A321 που συνετρίβη στο Σινά "μπορεί να καταρρίφθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό".

    Η κυβέρνηση τόνισε πάντως ότι ενώ συνεχίζεται η έρευνα "δεν μπορεί να πει κατηγορηματικά" ποια ήταν η αιτία της συντριβής του αεροσκάφους που παρέσυρε στον θάνατο 224 ανθρώπους.

    "Όμως, καθώς έρχονται στο φως περισσότερες πληροφορίες, ανησυχούμε ότι το αεροπλάνο μπορεί να καταρρίφθηκε από έναν εκρηκτικό μηχανισμό", σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

    Εξάλλου, μια αιγυπτιακή πηγή, προσκείμενη στις έρευνες, ανέφερε ότι η αιτία της συντριβής του ρωσικού Airbus A321 στο Σινά είναι πιθανόν να ήταν μια έκρηξη, όμως δεν είναι σαφές αν προκλήθηκε από βόμβα ή από τα καύσιμα του αεροπλάνου.

    [04] Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes

    O Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη όπως καταδεικνύει ο κατάλογος που δημοσίευσε σήμερα το περιοδικό Forbes, όπου ο πρόεδρος της Ρωσίας φιγουράρει στην πρώτη θέση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

    Τον επικεφαλής του ρωσικού Κράτους ακολουθεί στη δεύτερη θέση η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οποία κέρδισε τρεις θέσεις, ενώ τρίτος κατετάγη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που έπεσε μια θέση.

    Για το περιοδικό Forbes, o Βλαντίμιρ Πούτιν «συνεχίζει να αποδεικνύει ότι είναι μία από τις προσωπικότητες που συναντά κανείς σπάνια σε ολόκληρο τον κόσμο που καταφέρνει να του επιτρέπεται να κάνει ό,τι θέλει».

    [05] Γερμανία: Η αστυνομία εξάρθρωσε διεθνή σπείρα διακινητών

    Η γερμανική αστυνομία εξάρθρωσε μια διεθνή σπείρα διακινητών, τα μέλη της οποίας χρησιμοποιούσαν πλαστά έγγραφα για να μεταφέρουν ξένους στην Γερμανία, κυρίως αεροπορικώς, έναντι ποσού που έφτανε έως και τις 10.000 ευρώ κατ' άτομο.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τα 17 φερόμενα ως μέλη της σπείρας συνελήφθησαν έπειτα από αστυνομικές επιδρομές στα ομόσπονδα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, της Κάτω Σαξονίας και Βάδης-Βυρτεμβέργης.

    Τα μέλη της σπείρας χορηγούσαν σε αλλοδαπούς, κυρίως Σύρους και Λιβανέζους, πλαστά έγγραφα, όπως άδειες παραμονής και ταξιδιωτικά έγγραφα.

    Οι διακινητές μπήκαν στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών όταν αρκετοί άνθρωποι που πραγματοποιούσαν ταξίδια για την Γερμανία μέσω Μαλαισίας, με πλαστά έγγραφα, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, το οποίο χρησιμοποιούσε η οργάνωση ως ενδιάμεσο σταθμό.

    Ο βασικός ύποπτος είναι ένας 24χρονος που συνελήφθη στην Έσση και στην κατοχή του βρέθηκαν περίστροφα, μαχαίρια, σπαθιά, συσκευές κατάδειξης λέιζερ και πολλά διαβατήρια.

    [06] Γνωριμία με τους "ανθρώπους πίσω από τις φωνές", τους διερμηνείς, στη Δίκη της Νυρεμβέργης

    Με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από την έναρξη της Δίκης της Νυρεμβέργης, 20 Νοεμβρίου του 1945, διοργανώνεται στο Ινστιτούτο Γκαίτε, έκθεση και συνέδριο για τη γέννηση της ταυτόχρονης διερμηνείας με τίτλο «Νυρεμβέργη: Μία Δίκη - Τέσσερις Γλώσσες».

    Οι νικητές του Β? Παγκοσμίου Πολέμου όφειλαν να εξασφαλίσουν "δίκαιη δίκη", κάτι το οποίο προϋπέθετε μετάφραση των εγγράφων και των διαμειβομένων σε γλώσσα που κατανοούσαν οι κατηγορούμενοι. Επί πλέον, η Δίκη έπρεπε να διεξαχθεί με τη μικρότερη δυνατή καθυστέρηση. Τότε, λοιπόν, ελήφθη η απόφαση να χρησιμοποιηθεί η ως τότε άγνωστη μέθοδος της "ταυτόχρονης διερμηνείας".

    Δικαστές, εισαγγελείς, συνήγοροι, μάρτυρες, δημοσιογράφοι και κυρίως οι κατηγορούμενοι μιλούσαν και έπρεπε να συνεννοηθούν σε 4 διαφορετικές γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ρωσικά).

    [07] Νίκη-θρίλερ της ΑΕΚ με 75-74 επί της Χάποελ Ιερουσαλήμ

    Με σπουδαία ανατροπή η ΑΕΚ πήρε τη δεύτερη νίκη της στον 6ο όμιλο του EuroCup και το όνειρο της πρόκρισης στην επόμενη φάση παραμένει «ζωντανό». Η Ένωση επικράτησε με 75-74 της Χάποελ Ιερουσαλήμ στο ΟΑΚΑ, σε αγώνα για την 4η ημέρα της διοργάνωσης, υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους στην τρίτη ήττα τους.

    Η ΑΕΚ ήταν πολύ κακή στο πρώτο ημίχρονο με τους παίκτες της να είναι αρκετά άστοχοι (4/20 δίπ. και 2/10 τρ) ενώ η Χάποελ με ηγέτες τους Τζάνινγκ, που τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους (5/8 τρ., 4/7 διπ.) και Ρόουλαντ (14 π.) κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και με 17 πόντους. Στην επανάληψη όμως οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα ήταν αισθητά βελτιωμένοι και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Το «κλειδί» για την νίκη της ΑΕΚ ήταν άμυνα που έπαιξε στην επανάληψη και η πολυφωνία στην επίθεση της με 5 παίκτες πάνω από 10 πόντους (Σάκοτα, Μαυροκεφαλίδης, Ουόρεν, Χέρστον). Μεγάλος πρωταγωνιστής και πρώτος σκόρερ για την Ένωση ο Ουόρεν (16 π.) που μοίρασε 9 ασίστ ενώ με τα καθοριστικά καλάθια που πέτυχε στο τέλος της αναμέτρησης έδωσε την νίκη στην ομάδα του.

    Τα δεκάλεπτα: 16-25, 28-45, 54-59, 75-74

    [08] Τζόρτζεβιτς: «Υψηλή απόδοση αν θέλουμε το πρώτο φετινό "διπλό"»

    O Παναθηναϊκός δοκιμάζεται την Παρασκευή (20:00) στην Πολωνία, απέναντι στην πρωταθλήτρια Ζιέλονα Γκόρα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Euroleague, με τον Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς να επισημαίνει ότι οι «πράσινοι» θα πρέπει να πιάσουν υψηλή απόδοση αν θέλουν να πετύχουν το πρώτο φετινό ευρωπαϊκό τους «διπλό».

    «Θα αγωνιστούμε απέναντι σε μία καλή ομάδα, την οποία και σεβόμαστε πολύ», είπε αρχικά ο Σέρβος τεχνικός στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague και πρόσθεσε: «Έχουμε δει ότι παλεύουν όλα τα παιχνίδι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πιάσουμε υψηλή απόδοση αν θέλουμε να πετύχουμε την πρώτη μας εκτός έδρας νίκη».

    [09] Τούντορ: «Δεν σκέφτομαι τη νίκη αλλά την απόδοση»

    Σχεδόν σίγουρος πως η ομάδα του θα παίξει καλό ποδόσφαιρο απέναντι στην Κράσνονταρ και θα τα δώσει όλα για ένα καλό αποτέλεσμα, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ιγκόρ Τούντορ.

    «Θέλουμε να νικήσουμε. Όμως εγώ δεν σκέφτομαι το αποτέλεσμα, αλλά την απόδοση που θα έχουμε στον αγώνα. Αυτό είναι το σημαντικό για μένα. Θα πρέπει να μας ενδιαφέρει η εμφάνιση», είπε μεταξύ άλλων και για το αν υπάρχει πίεση μετά την ήττα στην Τρίπολη, απάντησε: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχει πίεση ακόμη και στην προπόνηση που γίνεται καθημερινά. Εμένα η πίεση που βάζω στον εαυτό μου είναι να κάνω τον ΠΑΟΚ καλύτερο. Στο ποδόσφαιρο μπορείς να παίξεις απαίσια και να νικήσεις αλλά και το αντίθετο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 November 2015 - 19:32:23 UTC