Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Παρίσι για σειρά επαφών ο ΓΓΕΕ Λευτέρης Κρέτσος
  • [02] Για παραποίηση των λεγόμενων του Προέδρου της Βουλής κατηγορούν την Ζωή Κωνσταντοπούλου συνεργάτες του Νίκου Βούτση
  • [03] Αύξηση της φορολόγησης των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, για μη επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση
  • [04] Σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αναγνωρίζει στην Ελλάδα ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί
  • [05] Η κυβέρνηση σύντομα θα ανακοινώσει τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.
  • [06] Λήγει τα ξημερώματα της Παρασκευής η απεργία η ΠΝΟ
  • [07] Οκτώ τραυματίες από τις συγκρούσεις Σέρβων και Κροατών στο Ελ. Βενιζέλος
  • [08] Προσλήψεις 688 αναπληρωτών για τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • [09] «Οι 30 πρόσφυγες ταξίδεψαν με προσδοκίες για μια καλύτερη ζωή, κυρίως για τα παιδιά τους»
  • [10] Όταν οι μαθητές ενός ειδικού σχολείου προσφέρουν μαθήματα επιχειρηματικότητας και ανθρωπισμού
  • [11] Μια γυναίκα πρόσφυγας νεκρή και πιθανόν ακόμα δυο παιδιά έχασαν την ζωή τους στη Μυτιλήνη-
  • [12] «Πολύ θετική η εμμονή του υπουργού Υγείας για υποστήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας» δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ
  • [13] Έπεσε γερή «καμπάνα» σε Μαρινάκη και Ολυμπιακό

  • [01] Στο Παρίσι για σειρά επαφών ο ΓΓΕΕ Λευτέρης Κρέτσος

    Στο Παρίσι βρίσκεται, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, όπου έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους των διευθύνσεων των γαλλικών ΜΜΕ, του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και της Unesco.

    Ο κ. Κρέτσος είχε, συνάντηση στο υπουργείο Πολιτισμού με την αναπληρώτρια διευθύντρια για τα ΜΜΕ και την Πολιτιστική Βιομηχανία Εμανουέλ Μπενσιμόν-Βελέρ.

    Ο κ Κρέτσος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Εθνικού Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών (ΙΝΑ) Λοράν Βαλέ. Το ΙΝΑ, η κρατική αρχειοθήκη των οπτικοακουστικών προϊόντων, έχει τη δυνατότητα όχι μόνο για παραγωγές αλλά και για την έρευνα και την εκπαίδευση στον οπτικοακουστικό τομέα.

    Επίσης, αύριο το πρωί, ο κ. Κρέτσος θα συναντήσει τον διευθυντή του TV5, Ιβ Μπιγκό, με στόχο την προετοιμασία για την υπογραφή συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΡΤ και το γαλλικό κανάλι.

    [02] Για παραποίηση των λεγόμενων του Προέδρου της Βουλής κατηγορούν την Ζωή Κωνσταντοπούλου συνεργάτες του Νίκου Βούτση

    Για "απαράδεκτη" παραποίηση των λεγομένων του Πρόεδρου της Βουλής, σχετικά με την αξιοποίηση των αποθεματικών του Δημοσίου το προηγούμενο διάστημα, κάνουν λόγο συνεργάτες του Νίκου Βούτση.

    Το θέμα προέκυψε μετά από tweets της πρώην Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, στα οποία υποστηρίζει ότι «στο ΔΣ του Ιδρύματος της Βουλής ο κ. Βούτσης είπε ότι τα αποθεματικά των ταμείων χρησίμευσαν για αποπληρωμή χρέους και ως καβάτζα. Ο Α. Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει τελικά τι έγινε με τα αποθεματικά πως χρησιμοποιήθηκαν και γιατί ζητούσαν να πάρουν και αυτά της Βουλής. Από τα αποθεματικά της Βουλής, σε πείσμα των επιθέσεων Μάρδα - Δραγασάκη - Μαξίμου δεν πειράχθηκε ούτε ευρώ και η απόφαση αυτή δικαιώνεται».

    [03] Αύξηση της φορολόγησης των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, για μη επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

    Το σύνολο των τυχερών παιγνιδιών του ΟΠΑΠ, και όχι μόνο το ΚΙΝΟ, αφορά η αύξηση της φορολογίας ως ισοδύναμο για την αντικατάσταση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Το μέτρο εκτιμάται ότι θα αποδώσει στα δημόσια ταμεία έσοδα ύψους 500 εκατ. ευρώ και έτσι θα υπερκαλυφθεί η μη επιβολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η εφαρμογή του μέτρου δεν συναντά νομικά προβλήματα γεγονός που, όπως σημειώνουν, ανοίγει το δρόμο για τη θεσμοθέτησή του.

    [04] Σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αναγνωρίζει στην Ελλάδα ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί

    Σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αναγνωρίζει στην Ελλάδα ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί σε κείμενο που δημοσίευσε σήμερα στην προσωπική του ιστοσελίδα, επισημαίνοντας ωστόσο, πως βρισκόμαστε σε μια «κρίσιμη φάση», καθως πλησιάζουν «σημαντικές προθεσμίες».

    «Δεν πρέπει να χάσουμε τον στόχο», αναφέρει ο Γάλλος επίτροπος, ενώ υπογραμμίζει πως «τις επόμενες μέρες και βδομάδες» ακολουθούν «συζητήσεις και δύσκολες αποφάσεις» .

    Υπογραμμίζει, επίσης, πως στόχος είναι «το Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου» να δώσει ένα «θετικό σήμα» για την εκταμίευση της δόσης, ενώ εκφράζει την ελπίδα πως η πρώτη αξιολόγηση «θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους».

    [05] Η κυβέρνηση σύντομα θα ανακοινώσει τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

    «Η κυβέρνηση σύντομα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το ποια θα είναι τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

    Τα δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο θέμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την αύξηση της φορολογίας στα τυχερά παιγνίδια του ΟΠΑΠ ως ισοδύναμο για την αντικατάσταση του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.

    [06] Λήγει τα ξημερώματα της Παρασκευής η απεργία η ΠΝΟ

    «H απεργία μας λήγει αύριο Παρασκευή στις 06.00 το πρωί, πλην όμως τα λάβαρα κυματίζουν και δεν υποστέλλονται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία(ΠΝΟ), που συνεδρίασε και αποφάσισε να μην κλιμακώσει περαιτέρω τις κινητοποιήσεις της, καθώς δεν πήρε απόφαση για νέα απεργία.

    Η ΠΝΟ ζητά από την κυβέρνηση, και ιδιαιτέρα στους αρμόδιους υπουργούς -όπως αναφέρει, «να προβούν στην άμεση υλοποίηση των όσων -και έγγραφα σήμερα- δεσμεύτηκαν και να αφήσουν κατά μέρους τις ολιγωρίες και τα ευχολόγια των καλών προθέσεων» και προειδοποιεί ότι « ο αγώνας σαφώς και δεν σταμάτησε».

    Τα προβλήματα είναι πολλά, είναι καυτά και ζητούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις, υπογραμμίζει η ομοσπονδία και τονίζει ότι στις 12 Νοεμβρίου ο κλάδος των ναυτεργατών κατέρχεται σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

    [07] Οκτώ τραυματίες από τις συγκρούσεις Σέρβων και Κροατών στο Ελ. Βενιζέλος

    Οκτώ είναι τελικά οι τραυματίες που έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Αττικής, μετά τις συμπλοκές που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος μεταξύ Σέρβων και Κροατών οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων. Οι οκτώ τραυματίες, που είναι όλοι Κροάτες, έχουν διακομιστεί στον Ερυθρό Σταυρό.

    [08] Προσλήψεις 688 αναπληρωτών για τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

    Συνεχίζεται η στελέχωση των σχολείων με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, από μέρους του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς ανακοινώθηκαν 688 προσλήψεις για τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    Οι πίνακες με τα ονόματα των προσλαμβανόμενων είναι ανηρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου, www.minedu.gov.gr.

    [09] «Οι 30 πρόσφυγες ταξίδεψαν με προσδοκίες για μια καλύτερη ζωή, κυρίως για τα παιδιά τους»

    Στο ταξίδι τους από την Ελλάδα προς το Λουξεμβούργο οι 30 πρόσφυγες, που συμμετείχαν στην πρώτη μετεγκατάσταση, είχαν μαζί τους έναν «φύλακα-άγγελο», την εκπρόσωπο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Αγγέλα Κορνιαχτού, η οποία φρόντισε για οτιδήποτε χρειαστούν. Λίγες ώρες μετά την επιστροφή της στην Αθήνα, η κ. Κορνιαχτού μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ταξίδι των προσφύγων προς ένα καλύτερο αύριο.

    «Στο ταξίδι κυριαρχούσε το συναίσθημα της χαράς σε ενηλίκους και παιδιά», μας περιγράφει. «Ήταν χαρούμενοι που πηγαίνουν σε μια μικρή και οργανωμένη χώρα, σε μια καλύτερη ζωή. Έφυγαν με προσδοκίες για μια καλύτερη ζωή, κυρίως για τα παιδιά τους», συμπληρώνει.

    Η Αγγέλα Κορνιαχτού συνόδευσε τους 30 πρόσφυγες, που προέρχονταν από τη Συρία και το Ιράκ, κατά τη διάρκεια της αεροπορικής πτήσης τους προς τις Βρυξέλλες. Όπως αποκαλύπτει, κανένας από τους πρόσφυγες δεν είχε ξαναταξιδέψει με αεροπλάνο, ωστόσο δεν φοβήθηκαν. «Βίωσαν το ταξίδι, σαν να είχαν μπει σε αεροπλάνο και κατά το παρελθόν», προσθέτει. Μόλις μπήκαν στο αεροπλάνο τούς υποδέχθηκαν με ζεστασιά ο πιλότος και το πλήρωμα.

    [10] Όταν οι μαθητές ενός ειδικού σχολείου προσφέρουν μαθήματα επιχειρηματικότητας και ανθρωπισμού

    Ο πήχης για τους μαθητές του μεγαλύτερου σχολείου ειδικής αγωγής της Αττικής είχε μπει ψηλά. Αλλά, περίπου έναν χρόνο μετά, οι ίδιοι απέδειξαν ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο όταν υπάρχει θέληση: διακρίθηκαν ως εικονικοί επιχειρηματίες και τώρα ετοιμάζονται να συμμετάσχουν για δεύτερη χρονιά στο παγκόσμιο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) /Junior Achievement Ελλάδος, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

    Η επιχείρηση που δημιούργησαν οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Αγίου Δημητρίου λέγεται «Φρουτο?ΕΕΕΕΚπλήξεις». Τα προϊόντα της επιχείρησής τους -μαρμελάδες, χυμοί, γλυκά του κουταλιού και λικέρ- έγιναν ανάρπαστα και η βράβευση θεωρήθηκε απολύτως δίκαιη. Στην Πανελλαδική Εμπορική Έκθεση που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου ήταν το μοναδικό σχολείο ειδικής αγωγής.

    [11] Μια γυναίκα πρόσφυγας νεκρή και πιθανόν ακόμα δυο παιδιά έχασαν την ζωή τους στη Μυτιλήνη-

    Η σορός μιας γυναίκας εκβράσθηκε σήμερα Πέμπτη το πρωί στην ακτή της Πέτρας στο βόρειο τμήμα του νησιού. Ενώ το Λιμεναρχείο ενημερώθηκε για την ύπαρξη άλλων δυο σορών πιθανά παιδιών στην περιοχή της Τζιχράντα στη δυτική Λέσβο και ήδη σκάφος του Λιμενικού Σώματος κινείται προς την περιοχή προκειμένου να προβεί στην περισυλλογή τους.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για σορούς ναυαγών του μεγάλου ναυαγίου της 28ης Οκτωβρίου και από το οποίο οι νεκροί πλέον ξεπερνούν τους 50, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων. Ας σημειωθεί ότι από το συγκεκριμένο ναυάγιο διασώθηκαν 272 άτομα!

    [12] «Πολύ θετική η εμμονή του υπουργού Υγείας για υποστήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας» δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

    Σημαντικότατη μεταρρύθμιση χαρακτήρισε τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ ο απερχόμενος πρόεδρός του Δημήτρης Κοντός. Επισήμανε, ωστόσο, ότι βρέθηκε στη δίνη των εξελίξεων που δυσκόλεψαν τη λειτουργία του, καθώς ξεκίνησε «χωρίς σχέδιο, χωρίς προϋπολογισμό και με έλλειμμα 2,5 δισ. από τα ταμεία που τον συγκροτούν.

    Ο ΕΟΠΥΥ δεν στηρίχθηκε όσο θα έπρεπε» είπε και ανέφερε χαρακτηριστικά την έλλειψη πόρων και προσωπικού. «Η χρηματοδότηση του Οργανισμού βαίνει μειούμενη» είπε ο κ. Κοντός, τονίζοντας ότι παρατηρείται έξαρση υστέρησης εισφορών τους τελευταίους μήνες, με τα ποσά να ανέρχονται μηνιαία σε 100 εκ. ευρώ. Οι συνολικές οφειλές ανέρχονται σε 1,8 δισ. ευρώ. είπε ο κ. Κοντός, με το 40% να οφείλονται σε φαρμακευτικές εταιρίες. Πάντως, αύριο θα πληρωθούν οι φαρμακοποιοί για τον Ιούλιο και 160 εκ. ευρώ θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους.

    [13] Έπεσε γερή «καμπάνα» σε Μαρινάκη και Ολυμπιακό

    Πρόστιμο 150.000 ευρώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και ισόποσο στον πρόεδρό της Βαγγέλη Μαρινάκη, επέβαλε κατά τη συνεδρίασή της η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η ΕΕΑ αποφάνθηκε κατά πλειοψηφία ότι ο κ. Μαρινάκης δεν έχει συμμορφωθεί με τη διάταξη του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, που του απαγόρευσε κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, κρίνοντας ότι συνεχίζει να ασκεί διοίκηση στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

    Κατόπιν αυτού, η Επιτροπή επέβαλε το προαναφερθέν πρόστιμο τόσο στον «ισχυρό άνδρα» των πρωταθλητών όσο και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ παράλληλα τους έδωσε προθεσμία ενός μήνα προκειμένου να αποκατασταθούν οι νόμιμοι όροι διοίκησης της ΠΑΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 November 2015 - 15:32:23 UTC