Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι Γερμανοί χάνουν την εμπιστοσύνη τους στη Μέρκελ
  • [02] Δήμος Αθηναίων: 2,6 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του εμπορικού τριγώνου στο κέντρο
  • [03] Ο Θωμάς Λιναράς μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το βιβλίο του «Κινηματογραφικά δεινά»
  • [04] Η πρώτη στον κόσμο ανάσχεση επιθετικής παιδικής λευχαιμίας, με γονιδιακή ανοσοθεραπεία

  • [01] Οι Γερμανοί χάνουν την εμπιστοσύνη τους στη Μέρκελ

    Οι Γερμανοί χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ εξαιτίας του τρόπου που διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση, ενώ αντίθετα ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζέεχοφερ φαίνεται να κερδίζει σε δημοτικότητα.Πριν από έξι μήνες, τα τρία τέταρτα των Γερμανών συμφωνούσαν με το έργο της Μέρκελ, ενώ τώρα μόλις το 49% έχει την ίδια άποψη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ARD- Deutschlandtrend.

    Η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου έχει μειωθεί κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Οκτώβριο και συνολικά κατά 26 τους τελευταίους έξι μήνες, τονίζει η δημοσκόπηση.Αντίθετη πορεία φαίνεται να ακολουθεί ο Ζέεχοφερ, ο οποίος είδε τη δημοφιλία του να αυξάνεται κατά 6 μονάδες από τον προηγούμενο μήνα και να φτάνει το 45%.

    Παράλληλα, μείωση εξακολουθεί να παρουσιάζει το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

    [02] Δήμος Αθηναίων: 2,6 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του εμπορικού τριγώνου στο κέντρο

    «Λίφτινγκ» στο εμπορικό τρίγωνο σχεδιάζει να κάνει ο δήμος Αθηναίων, σε μια προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης της περιοχής για επισκέπτες, κατοίκους και τουρίστες.

    Οι παρεμβάσεις αποσκοπούν, αφενός στην αισθητική και λειτουργική ανάδειξη του εμπορικού τριγώνου, και αφετέρου στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η δημιουργία δικτύου πεζόδρομων, οι οποίοι είχαν σχεδιαστεί στο παρελθόν αλλά δεν κατασκευάστηκαν, ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα, επισκευή πεζοδρομίων, αναβάθμιση πλατειών, ενίσχυση του πράσινου και του φωτισμού, επιδιορθώσεις φθορών, οργάνωση χώρων για τραπεζοκαθίσματα τα οποία θα περιοριστούν, πάταξη της παράνομης στάθμευσης, αλλά και ανάδειξη ιστορικών στοιχείων της περιοχής.

    Ο σχεδιασμός αφορά σε έκταση 110 στρεμμάτων, που περικλείεται από τις οδούς Ευριπίδου, Πραξιτέλους, Λέκκα, Αθηναϊδος, Αγίας Ειρήνης και Αθήνας. Πρόκειται για την «καρδιά» του αθηναϊκού κέντρου, με ανάπτυξη τα δύο τελευταία χρόνια, τουλάχιστον στην δημιουργία χώρων διασκέδασης, ενώ είναι δημοφιλής στους τουρίστες.

    [03] Ο Θωμάς Λιναράς μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το βιβλίο του «Κινηματογραφικά δεινά»

    Ο κριτικός κινηματογράφου και επιμελητής εκδόσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Θωμάς Λιναράς, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το βιβλίο του «Κινηματογραφικά δεινά».

    Ντράγιερ, Μπρεσόν, Κισλόφσκι, Βέντερς, Καουρισμάκι, Μάικ Λη, Κεν Λόουτς, Μορέτι, Νταρντέν: ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου περνούν από τις σελίδες του βιβλίου του κριτικού κινηματογράφου Θωμά Λιναρά «Κινηματογραφικά δεινά. Από τον Βιμ Βέντερς στον Γιασουχίρο Όζου», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Εντευκτήριο λίγες μέρες πριν από την έναρξη του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τα περισσότερα κείμενα του τόμου έχουν προκύψει από την εκδοτική δραστηριότητα του Φεστιβάλ και ο ίδιος μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις κινηματογραφικές αγάπες, για την παράδοση του Χόλυγουντ και τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, αλλά και για τις τεράστιες αλλαγές που έχει επιφέρει τα τελευταία χρόνια η ψηφιακή τεχνολογία στην κινηματογραφική μας ματιά.

    [04] Η πρώτη στον κόσμο ανάσχεση επιθετικής παιδικής λευχαιμίας, με γονιδιακή ανοσοθεραπεία

    Ένα κοριτσάκι ενός έτους από τη Βρετανία είναι ο πρώτος ασθενής στον κόσμο, όπου επιτεύχθηκε ανάσχεση της λευχαιμίας του χάρη σε μια νέα πειραματική θεραπεία με ανοσοποιητικά κύτταρα από δότη, τα οποία είχαν υποστεί την κατάλληλη γενετική τροποποίηση, ώστε να καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα.Aν και οι γιατροί θεωρούν ότι είναι ακόμη νωρίς να μιλήσουν για οριστική θεραπεία (θα πρέπει να περάσουν ένα έως δύο χρόνια ακόμη για να είναι σίγουροι), παρόλα αυτά θεωρούν ήδη «σχεδόν θαύμα», όπως είπαν, αυτό που συνέβη, με δεδομένο ότι ο καρκίνος της μικρής Λάϊλα Ρίτσαρντς ήταν πολύ επιθετικός.

    Η πρωτοποριακή θεραπεία, με επικεφαλής τον καθηγητή Πολ Βέις, πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Γκρέιτ Όρμοντ Στριτ του Λονδίνου, σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό. Συνεργάσθηκαν επιστήμονες του University College του Λονδίνου (UCL) και της γαλλικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Cellectis, η οποία δημιουργεί τα μεταλλαγμένα ανοσοποιητικά κύτταρα και ήδη χρηματοδοτεί μια ολοκληρωμένη κλινική δοκιμή της θεραπείας, που θα αρχίσει το 2016.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 November 2015 - 7:32:23 UTC