Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Αμανατίδης: Στις 20 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται το VIS στις ευρωπαϊκές χώρες
  • [02] Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την προσφυγική κρίση
  • [03] Σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις με τους δανειστές
  • [04] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα ενόψει του Μαραθωνίου
  • [05] Στις 19 Νοεμβρίου η δίκη του 24χρονου για την επίθεση στον Γ. Κουμουτσάκο
  • [06] Εγκαίνια Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, με δωρεάν... κούρεμα
  • [07] «5 στα 5» η ΑΕΚ, «έσπασε το ρόδι» ο ΠΑΟΚ
  • [08] Οι «πράσινοι» κατέληξαν σε Στραματσόνι

  • [01] Γ. Αμανατίδης: Στις 20 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται το VIS στις ευρωπαϊκές χώρες

    Στη σημασία που δίνει το ΥΠΕΞ στην ενεργοποίηση και τη συμβολή του ελληνισμού της διασποράς στους τομείς της προώθησης των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό και στον τουρισμό, αναφέρθηκε μιλώντας στο 9o Πολυσυνέδρο «KA-Business», ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

    Όπως επισήμανε ο υφυπουργός, ο ρόλος της ελληνικής ομογένειας είναι καταλυτικός «για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, αλλά και για την ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας», και μπορεί ιδιαίτερα να συμβάλλει στους τομείς προώθησης των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.

    Ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε ότι το υπουργείο Εξωτερικών προωθεί τη «δημιουργία ειδικής ομάδας αντιστοίχισης (task force) των ενεργών δικτύων των Ελλήνων της Διασποράς με την εγχώρια ελληνική παραγωγή, μέσω των δομών cluster».

    Ο κ. Αμανατίδης τόνισε, επίσης, ότι έχουν δοθεί οδηγίες στα προξενεία μας στο εξωτερικό «να αξιοποιούν στο έπακρο τις προβλέψεις του Κώδικα Θεωρήσεων και των Συμφωνιών Διευκολύνσεως Θεωρήσεων της ΕΕ με τρίτες χώρες», και καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια για την εκπαίδευση του προσωπικού του ΥΠΕΞ σε θέματα θεωρήσεων και στη χρήση του VIS, ενώ «για τη διευκόλυνση της υποβολής αιτήσεων θεωρήσεων έχει αναπτυχθεί ένα δίκτυο 71 ελληνικών Κέντρων Θεωρήσεων σε 21 τρίτες χώρες, μέσω της συνεργασίας με εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών».

    [02] Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την προσφυγική κρίση

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ως θέμα συζήτησης την προσφυγική κρίση.

    Η συνεδρίαση άρχισε στις 3 μ.μ. υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αποχώρησε περίπου δύο ώρες αργότερα.

    Για τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό, ενημέρωσε τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

    [03] Σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις με τους δανειστές

    Σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου είχε αμέσως μετά την αποχώρησή του από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των Θεσμών σχετικά με τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης.

    Έντονες αναμένεται να είναι οι διαβουλεύσεις το τρέχον Σαββατοκύριακο μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, προκειμένου να καταστεί εφικτή η έγκριση της εκταμίευσης της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ από το Eurogroup την προσεχή Δευτέρα.

    Η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει ει δυνατόν όλα τα «μέτωπα» από την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων, ενώ σε ετοιμότητα για να συνεδριάσει αύριο βρίσκεται το Euro Working Group, το οποίο και θα κάνει τη σχετική εισήγηση στο Eurogroup.

    Στα «αγκάθια» της πρώτης δέσμης των προαπαιτούμενων, περιλαμβάνονται τα «κόκκινα» δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς (για τους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στον «νόμο Κατσέλη»), οι τιμές των γενόσημων φαρμάκων, τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και η ρύθμιση των 100 δόσεων.

    [04] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα ενόψει του Μαραθωνίου

    Κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο ο 33ος Μαραθώνιος Αθήνας και οι παράλληλοι αγώνες 5 χλμ -πρωί, απόγευμα-, 10 χλμ και παιδιών, αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία θα αγγίζει τους 15 βαθμούς το πρωί και τους 20 βαθμούς το μεσημέρι.

    Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ στην εκκίνηση όλων των δρόμων θα έχουμε 43.000 δρομείς, εκ των οποίων οι 16.000 θα παραταχθούν στην εκκίνηση της Αυθεντικής διαδρομής με στόχο να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό στάδιο.

    Οι αθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος αναμένεται να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, αφού ο ΣΕΓΑΣ δεν προσκάλεσε να τρέξουν ελίτ αθλητές.

    Εξάλλου, ξεκίνησαν από σήμερα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει του Μαραθωνίου. Πιο συγκεκριμένα η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στο ανοδικό ρεύμα από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέχρι την Ερατοσθένουςπροκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο χώρο μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

    Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου τα μέτρα της Τροχαίας θα ξεκινήσουν από τις 05.00 το πρωί. Τμηματικά και μέχρι τις 19.00 θα κλείσει το κομμάτι που περικλείεται από τις Λεωφόρους Αμαλίας-Πανεπιστημίου- Βασιλίσσης Σοφίας-Μεσογείων και Μαραθώνος

    Η εκκίνηση του ΚΜΑ θα δοθεί στις 09.00 και οι δρομείς θα ακολουθήσουν την κλασική διαδρομή Λ. Μαραθώνος - Μαραθωνοδρόμων - Τύμβος Μαραθώνα - Μαραθωνοδρόμων - Λ.Μαραθώνος - Λ.Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Λ.Β.Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

    Παράλληλα, την ίδια ημέρα και κατά τις ώρες:

    07.45 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.

    Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας - διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου - Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

    08.45 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.

    Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Χαρ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, Φιδιππείδου, αριστερά Μεσογείων μέχρι Σχολή Αστυνομίας, αναστροφή (στο φανάρι της Σχολής Αστυνομίας), Μεσογείων, Μιχαλακοπούλου, Φειδιππίδου, αριστερά Μεσογείων, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου - Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

    09.15 Οι Δήμοι της Μαραθώνιας Διαδρομής διοργανώνουν μέχρι τις 10.30 αγώνες δρόμου παιδιών Δήμων «Εθνική Τράπεζα» της Αυθεντικής Μαραθώνιας Διαδρομής.

    09.05 Αγώνας Δρόμου Αθλητών Special Olympics Hellas 1200μ. με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

    10.40 Αγώνας δρόμου παιδιών 1200μ. «Εθνική Τράπεζα» με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

    16.00 Απογευματινός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

    [05] Στις 19 Νοεμβρίου η δίκη του 24χρονου για την επίθεση στον Γ. Κουμουτσάκο

    Στις 19 Νοεμβρίου θα δικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο 24χρονος που, σύμφωνα με την Αστυνομία, εμπλέκεται στην οργανωμένη επίθεση σε βάρος του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου, μετά τη δίωξη για δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που άσκησε σε βάρος του ο Εισαγγελέας.

    Ο νεαρός, που αφέθηκε ελεύθερος, αρνείται πως ανήκε στην ομάδα εκείνων που προπηλάκισαν και ξυλοκόπησαν άγρια τον βουλευτή και φέρεται να υποστηρίζει ότι σκοπός του ήταν να τον προστατεύσει. Η εκτίμηση ωστόσο της Αστυνομίας, βάσει των βίντεο από την επίθεση στον βουλευτή, είναι πως ο 24χρονος είχε σκοπό να καθυστερήσει τη φυγή του κ. Κουμουτσάκου, και για τον λόγο αυτό όταν πιάνει τον βουλευτή αντί να τον οδηγήσει προς τους αστυνομικούς, τον οδηγεί προς το μέρος των διαδηλωτών.

    Κατά την προσαγωγή του 24χρονου στον Εισαγγελέα σήμερα, βρέθηκαν στο πλευρό του στην Ευελπίδων φίλοι και οικείοι του, καθώς και πολλά μέλη ποντιακών σωματείων. Για την άγρια επίθεση σε βάρος του βουλευτή η Αστυνομία αναζητά τέσσερα άτομα.

    [06] Εγκαίνια Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, με δωρεάν... κούρεμα

    «Το όραμα ενός θεάτρου εξαρτάται, κατά την άποψή μου, από την αγάπη που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος για τον χώρο τον οποίο υπηρετεί». Τα λόγια του Νίκου Κούρκουλου ακούστηκαν το βράδυ της Παρασκευής (6/11) στα εγκαίνια της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου που επαναλειτουργεί μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια στην ανακαινισμένη αίθουσα «Κατίνα Παξινού», φιλοδοξώντας να επιχειρήσει μια αισθητική και κοινωνική παρέμβαση στο σύγχρονο θεατρικό τοπίο.

    Με δωρεάν κούρεμα στους θεατές που προσέφεραν επαγγελματίες κομμωτές του Εθνικού Θεάτρου, οι οποίοι είχαν στήσει τα «εργαλεία» τους στην είσοδο του θεάτρου, ξεκίνησε το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της Πειραματικής Σκηνής, που περιλαμβάνει ,μεταξύ άλλων, την ιδιαίτερη παράσταση- ξενάγηση «Στη μέση του δρόμου» και συναυλία με ονόματα- έκπληξη.

    Στο τιμόνι της βρίσκονται δύο ταλαντούχοι δημιουργοί της νέας γενιάς, ο 37χρονος Ανέστης Αζάς και ο 34χρονος Πρόδρομος Τσινικόρης, οι οποίοι ανέλαβαν εδώ και λίγο καιρό την καλλιτεχνική της διεύθυνση και επιμελούνται ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραστάσεις, δράσεις, παράλληλες εκδηλώσεις και αναγνώσεις. «Στόχος μας είναι ένα εξωστρεφές θέατρο που θα συνδιαλέγεται με το ευρύτερο, κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό μας περιβάλλον, θα το κρίνει και θα κρίνεται από αυτό» ανέφεραν κατά την παρουσίαση του φετινού προγράμματος οι δύο σκηνοθέτες που επιθυμούν να δώσουν μια νέα πνοή στον θεσμό που εγκαινίασε ο Νίκος Κούρκουλος το 1996 και τη διεύθυνση του οποίου είχε ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Στάθης Λιβαθινός από το 2001 έως το 2007. Στα χρόνια αυτά, η Πειραματική Σκηνή συστήθηκε στο κοινό ως ένας χώρος ανοιχτός στην ελευθερία της σκέψης και γνώρισε μεγάλη άνθηση, παρουσιάζοντας παραστάσεις- σταθμούς στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.

    [07] «5 στα 5» η ΑΕΚ, «έσπασε το ρόδι» ο ΠΑΟΚ

    Η ΑΕΚ επικράτησε με 80-72 της Καβάλας, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Η Ένωση παραμένει αήττητη και στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι παίκτες της μακεδονικής ομάδας συμβιβάστηκαν με την 4η ήττα τους.

    Ο ΠΑΟΚ «έσπασε το ρόδι» και πέτυχε την πρώτη νίκη στο Ρέθυμνο με 74-63. Την 4η νίκη του πανηγύρισε ο Άρης, επικρατώντας με 84-79 των Τρικάλων.

    Σε αγώνες της 5ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    ΑΕΚ-Καβάλα 80-72

    Ρέθυμνο-ΠΑΟΚ 63-74

    Άρης-Τρίκαλα 84-79

    Κηφισιά-Κόροιβος Αμαλιάδας 60-61

    Κολοσσός Ρόδου-Αρκαδικός 83-70

    Ολυμπιακός-Λαύριο (8/11, 12:30)

    Απόλλων Πατρών-Παναθηναϊκός (9/11, 18:30)

    [08] Οι «πράσινοι» κατέληξαν σε Στραματσόνι

    Ο Αντρέα Στραματσόνι θα είναι οριστικά ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, καθώς όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ ξεπεράστηκαν οι μικροδιαφορές που υπήρχαν μαζί του και αναλαμβάνει άμεσα το «τριφύλλι».

    Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, μάλιστα, ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού» αναμένεται άμεσα στην Αθήνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 November 2015 - 17:32:21 UTC