Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Η επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών να μας βρει όλους ενωμένους
  • [02] Κ. Μητσοτάκης: Γερασμένο και συρρικνωμένο κόμμα η ΝΔ αν δεν προχωρήσει σε ουσιαστική ανανέωση
  • [03] Β. Σόιμπλε: Η Γερμανία είναι πρόθυμη να βοηθήσει, αλλά βρίσκεται κοντά στο όριο των δυνατοτήτων της
  • [04] Ρ. Δούρου: Ο Μαραθώνιος με τις πανανθρώπινες αξίες του, προβάλλει την Αθήνα, την Αττική, την Ελλάδα
  • [05] Επικοινωνία Τσίπρα με Ολάντ, Μέρκελ και Γιούνκερ
  • [06] Πρ. Παυλόπουλος: Είναι ευθύνη της Ευρώπης να τελειώσει ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή και τη Συρία
  • [07] «Ηλεκτροσόκ» στο φινάλε για την ΑΕΚ, ο Αστέρας 1-0 στο ΟΑΚΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Η επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών να μας βρει όλους ενωμένους

    Στο Αγρίνιο μίλησε απόψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο των περιοδειών του με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Αναφερόμενος στα όσα προηγήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο, δηλαδή πριν να αναλάβει την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, είπε μεταξύ άλλων ότι «εγώ στα δύσκολα μπαίνω μπροστά». Όσον φορά στον προεκλογικό αγώνα που ακολούθησε, είπε ότι έγινε ασυντόνιστα και με διαλυμένες οργανώσεις, προσθέτοντας πως «ποτέ δεν δόθηκαν εξηγήσεις γιατί συνέβη αυτό».

    Στη συνέχεια ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «δεν έχει ένα σταθερό πρόγραμμα για να μας βγάλει από την κρίση και διώχνει τις επενδύσεις», κατηγορώντας ταυτόχρονα τον ΣΥΡΙΖΑ για αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων.

    Σχετικά με την εσωκομματική εκλογική διαδικασία, κάλεσε τους νεοδημοκράτες να σέβονται την ιστορία του κόμματος. Τέλος, τόνισε ότι η επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών «θα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους».

    [02] Κ. Μητσοτάκης: Γερασμένο και συρρικνωμένο κόμμα η ΝΔ αν δεν προχωρήσει σε ουσιαστική ανανέωση

    «Το δίλημμα της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης είναι αν θα προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία σε μια δημιουργική και ουσιαστική ανανέωση ή θα παραμείνει σε στασιμότητα η οποία νομοτελειακά θα οδηγήσει και σε συρρίκνωση», είπε απόψε στον Βόλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε υποστηρικτές του σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Παρκ».

    Ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος πρόσθεσε ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι ένα γερασμένο κόμμα και χρειάζεται δημιουργική ανανέωση. Εγώ αγωνίζομαι προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να μετατραπεί από ένα συρρικνωμένο κόμμα του 28% σε μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται να αναγνωρίσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πάρει διαζύγιο από τις παραγωγικές τάξεις της κοινωνίας, ότι δεν μιλάει πια ουσιαστικά στη νεολαία και ότι είναι ένα κόμμα γερασμένο και σε επίπεδο μηχανισμών και σε επίπεδο ιδεών αλλά και σε επίπεδο προσώπων».

    Όσον αφορά τις διαδικασίες των εσωκομματικών προεδρικών εκλογών στην Νέα Δημοκρατία ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το θέμα της διεξαγωγής μιας δημόσιας συζήτησης μεταξύ των υποψηφίων για το μέλλον του κόμματος.

    [03] Β. Σόιμπλε: Η Γερμανία είναι πρόθυμη να βοηθήσει, αλλά βρίσκεται κοντά στο όριο των δυνατοτήτων της

    Η Γερμανία είναι πολύ πρόθυμη να βοηθήσει, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί όλους όσοι επιθυμούν να έρθουν, τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ζήτησε να σταλεί σαφές μήνυμα προς τις χώρες προέλευσης των προσφύγων, επικρίνοντας, μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διότι, όπως είπε, δίνει την «λάθος εικόνα» ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

    «Είμαστε πολύ πρόθυμοι για βοήθεια. Αυτό άλλωστε το αποδείξαμε. Αλλά και οι δικές μας δυνατότητες έχουν όρια, όπως και οι δυνατότητες της Ευρώπης. Πρέπει με κάποιον τρόπο να καταστήσουμε σαφές ότι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την προθυμία μας για βοήθεια και την δυνατότητά μας για υποδοχή, μόνο εάν λάβουμε υπόψη μας και τις δυνατότητές μας», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD και επισήμανε ότι δεν πρέπει στις χώρες προέλευσης των προσφύγων να υπάρχουν ψευδαισθήσεις «μέσω λάθος εικόνων». Όταν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «χαιρετίζει τέσσερις οικογένειες που μεταφέρονται από την Αθήνα στο Λουξεμβούργο και όταν γίνονται τέτοιες ενέργειες, πρέπει στην Συρία να σκέφτονται οι πρόσφυγες ?εμείς γιατί μένουμε εδώ, εφόσον είμαστε τόσο ευπρόσδεκτοι;', δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και αναφέρθηκε στα πέντε εκατομμύρια προσφύγων που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους αλλά βρίσκονται ακόμη στην Συρία.

    [04] Ρ. Δούρου: Ο Μαραθώνιος με τις πανανθρώπινες αξίες του, προβάλλει την Αθήνα, την Αττική, την Ελλάδα

    «Ο Μαραθώνιος της Αθήνας ξεχωρίζει γιατί είναι μοναδικός και αυθεντικός. Αυθεντικός γιατί ακολουθεί τα χνάρια του Γρηγόρη Λαμπράκη, σηματοδοτώντας τις οικουμενικές αξίες της Ειρήνης και της Δημοκρατίας. Και μοναδικός γιατί προβάλλει με απαράμιλλο τρόπο την Αθήνα, την Αττική, την Ελλάδα» δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για τον 33ο Μαραθώνιο δρόμου από τον Τύμβο στο Καλλιμάρμαρο. Πρόσθεσε δε, ότι είναι σημαντικό για τη χώρα να προβληθεί στη διεθνή σκηνή εκτός από το χρέος και με θετικά γεγονότα, όπως αυτό που προάγει και εμπεριέχει πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά.

    Επίσης, η κ Δούρου ευχαρίστησε θερμά για τη συμμετοχή τους μαραθωνοδρόμους, τους διοργανωτές και κυρίως, όπως είπε, ευχαρίστησε θερμά «όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες που δούλεψαν ακαταπόνητα από το πρωί ως το βράδυ για την επιτυχία της διοργάνωσης του 33ου Μαραθωνίου».

    [05] Επικοινωνία Τσίπρα με Ολάντ, Μέρκελ και Γιούνκερ

    Το προσφυγικό και τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό πρόγραμμα ήταν το βασικό αντικείμενο των τριών τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τους συνομιλητές του για το επικείμενο ταξίδι στην Τουρκία. Και οι τρεις καλωσόρισαν την πρωτοβουλία και την ενέταξαν στον ευρύτερο σχεδιασμό των Ευρωπαίων εταίρων για συνεργασία με τη γειτονική χώρα, στη βάση του διεθνούς δικαίου, με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος και ιδιαίτερα την καταπολέμηση των δικτύων διακίνησης.

    Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα διαπραγμάτευση, ο πρωθυπουργός ανέλυσε στους συνομιλητές του τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας ότι η ελληνική θέση είναι συμβατή τόσο με τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου όσο και με τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

    [06] Πρ. Παυλόπουλος: Είναι ευθύνη της Ευρώπης να τελειώσει ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή και τη Συρία

    Την ανάγκη «να σταματήσει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και στη Συρία», γιατί σε κάθε άλλη περίσταση «η κατάσταση που είναι ένας εφιάλτης για τη συνείδηση των ανθρώπων, θα συνεχίζεται», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τη Σκάλα Συκαμνιάς, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στη Λέσβο με αφορμή τα 103 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού. «Η Ευρώπη οφείλει να πάρει πάνω της αυτή την ευθύνη. Είναι ευθύνη της Ευρώπης να τελειώσει ο πόλεμος. Και πραγματικά είναι υποκρισία να ζητάμε προστασία, βοήθεια γι' αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να βλέπουμε πού είναι το πραγματικό πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος από το χωριό του Στρατή Μυριβήλη, που δέχεται τις ροές εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από την απέναντι μικρασιατική ακτή.

    Από τη Σκάλα Συκαμνιάς ο κ. Παυλόπουλος ανακοίνωσε ότι η χώρα αλλά και ο ίδιος προσωπικά «θα αναλάβει κάθε πρωτοβουλία πέρα από την προστασία των ανθρώπων, να σταματήσει αυτός ο πόλεμος», ενώ απηύθυνε έκκληση «προς όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες από την Ελλάδα, από αυτόν το λαό της Ευρώπης, από αυτό το λαό που ακόμη και σήμερα κάνει στο ακέραιο το καθήκον του». Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στους κατοίκους της Σκάλας Συκαμνιάς, «η ελληνική πολιτεία είναι υπερήφανη γι' αυτόν τον λαό. Υπερήφανη για ένα λαό που τούτες τις κρίσιμες ώρες όπου φαίνεται πού είναι το επίκεντρο της Ευρώπης, δηλαδή ο άνθρωπος, δίνει το δικό του μάθημα στους λαούς της Ευρώπης. Το μάθημα του πώς φυλάει τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης».

    Απαντώντας για μια ακόμα φορά εμμέσως πλην σαφώς στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλον Γιούνκερ, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως «πρέπει να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση και να μη γίνονται άλλες παρανοήσεις ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι τα σύνορα της Ελλάδας όπως καθορίζονται κυριάρχως κι εμείς καθορίζουμε και τους τρόπους που φυλάμε τα σύνορα. Και το βλέπει καθένας εδώ πώς οι Έλληνες φυλάττουν τα σύνορα της Ευρώπης».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέληξε τη δήλωση του λέγοντας πως «η συμβολή όμως των Ελλήνων και αυτών των ανθρώπων εδώ είναι η συμβολή στον άνθρωπο. Γιατί το πρώτο μέλημα είναι ο άνθρωπος. Η προστασία της αξίας του, ο σεβασμός της αξίας του. Είναι αδιανόητο το Αιγαίο, η θάλασσα της ειρήνης, του φωτός, η θάλασσα του πνεύματος, να μετατρέπεται σε χωνευτήρι ψυχών, να μετατρέπεται σε μια έρημο όπου περιπλανώνται άνθρωποι όπου αναζητούν τη μοίρα τους. Δεν αξίζει αυτή η τύχη ούτε στο Αιγαίο ούτε πολύ περισσότερο στους ανθρώπους».

    [07] «Ηλεκτροσόκ» στο φινάλε για την ΑΕΚ, ο Αστέρας 1-0 στο ΟΑΚΑ

    Με γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 89΄ ο Αστέρας Τρίπολης υποχρέωσε την ΑΕΚ στην πρώτη ήττα μέσα στο ΟΑΚΑ με 1-0, σε αναμέτρηση για τη 10η αγωνιστική της Super League. Ένα ματς που εν πολλοίς κρίθηκε από την ανόητη ενέργεια του Γκονζάλο Βάργκας, ο οποίος αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και άφησε την Ένωση με 10 παίκτες για το μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού.

    Η ΑΕΚ είχε ρυθμό, ήταν καλύτερη στο α΄ ημίχρονο αλλά έπεσε πάνω στον Μπαντή, που βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 November 2015 - 21:32:20 UTC