Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνεί με την διοργάνωση κομματικής συνδιάσκεψης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
  • [02] Π. Λαφαζάνης: Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από ελληνικές οικογένειες την πρώτη κατοικία τους
  • [03] Γ. Ντάισεμπλουμ: Υπάρχει χρονική πίεση για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων
  • [04] Β. Ντομπρόφσκις: Αποτίμηση της προόδου των μεταρρυθμίσεων στο Eurogroup
  • [05] «Αγκάθι» στη διαπραγμάτευση η προστασία της πρώτης κατοικίας, δήλωσε ο Γ. Σταθάκης
  • [06] Σκα Κέλερ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Χωρίς αλληλεγγύη δεν υπάρχει Ευρώπη
  • [07] Πως θα λειτουργήσουν την Πέμπτη τα ΜΜΜ
  • [08] Γ. Πλουμπίδης: Λιγότερες κοινωνικές ανισότητες ίσον καλύτερη υγεία του πληθυσμού
  • [09] Είκοσι χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού»
  • [10] Ο σκηνοθέτης Μ. Ντανιελούκ τιμάται από το 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
  • [11] Ποτάμι: Εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα από τις καταγγελίες Πανούση
  • [12] Το Κοινοβούλιο της Καταλονίας ενέκρινε την έναρξη της διαδικασίας απόσχισης από την Ισπανία
  • [13] Στ. Ζάιμπερτ: Η παρακολούθηση φιλικών κρατών δεν περιλαμβάνεται στην εντολή της BND
  • [14] Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Στραματσόνι
  • [15] Επίσημα «κιτρινόμαυρος» ο Μαυροειδής
  • [16] Τσέλσι: Οι επτά ήττες, αρνητικό ρεκόρ στην καριέρα του Μουρίνιο
  • [17] Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Λευτέρης Πετρούνιας

  • [01] Συμφωνεί με την διοργάνωση κομματικής συνδιάσκεψης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

    Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με δήλωσή του υπενθυμίζει ότι εξαρχής είχε προτείνει τη διεξαγωγή δύο συνδιασκέψεων, στις οποίες με βάση το καταστατικό θα μετέχουν οι νομαρχιακές συνελεύσεις και τα κομματικά στελέχη της ΝΔ.

    «Έστω και με καθυστέρηση χαίρομαι που ένας εκ των υποψηφίων αποδέχεται μέρος της πρότασής μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος σε σχετική τοποθέτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα. «Συμφωνώ και αναμένω ο αρμόδιος να καλέσει τους εκπροσώπους των υποψηφίων για τα τεχνικά θέματα και τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης», συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

    [02] Π. Λαφαζάνης: Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από ελληνικές οικογένειες την πρώτη κατοικία τους

    «Αυτή την ώρα, που το τρίτο μνημόνιο δίνει τη χαριστική βολή στην οικονομία και την κοινωνία, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη επικαιρότητα, μαζί με τη διαγραφή του δημοσίου χρέους, να προχωρήσει η χώρα σε βαθιά διαγραφή και γενναία ρύθμιση και των ιδιωτικών χρεών για τα πιο αδύναμα οικονομικά νοικοκυριά και τις πιο αδύναμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις», τονίζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε δήλωσή του για τα "κόκκινα" δάνεια.

    Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει «αδιανόητο» ο πρωθυπουργός «να παζαρεύει» με τους εταίρους «πόσες δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις του δανείου τους, θα ξεσπιτωθούν και θα μείνουν, χωρίς έλεος, στο δρόμο».

    «Κανένας πρωθυπουργός, καμιά τερατόϊκα, κανένας τραπεζίτης δεν έχει το δικαίωμα ούτε την εξουσιοδότηση, να εξαπολύσει μαζικό προγκρόμ για να στερήσει, μέσα στην κρίση, ελληνικές οικογένειες, που επλήγησαν βάναυσα από την μνημονιακή λεηλασία, την πρώτη κύρια κατοικία τους» τονίζει ο κ. Λαφαζάνης.

    [03] Γ. Ντάισεμπλουμ: Υπάρχει χρονική πίεση για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων

    Την άποψη ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλή δουλειά σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των προαπαιτούμενων, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποια ανοιχτά θέματα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

    Όπως ανέφερε υπάρχει χρονική πίεση για την ολοκλήρωση και των δύο σετ μεταρρυθμίσεων, καθώς επίσης και την υλοποίηση των μέτρων που αφορούν τη διοίκηση των τραπεζών, μέσα σε δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    «Στην αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων, πολλή δουλειά έχει γίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η γρήγορη υλοποίηση των προαπαιτούμενων, αποτελεί «βασική προτεραιότητα» έτσι ώστε να μην υπονομευθεί η έγκαιρη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    [04] Β. Ντομπρόφσκις: Αποτίμηση της προόδου των μεταρρυθμίσεων στο Eurogroup

    Το σημερινό Eurogroup θα είναι μια καλή ευκαιρία να αποτιμήσουμε την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπροφσκις.

    Προσερχόμενος στη συνεδρίαση δήλωσε πως κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα διαπίστωσε ότι η προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και της πρώτης αξιολόγησης παραμένει σημαντική. Παρ? όλ? αυτά, συνέχισε υπάρχουν κάποια ανοιχτά ζητήματα τα οποία στόχος είναι να επιλυθούν τις «επόμενες ημέρες».

    Τέλος, ερωτηθείς κατά πόσο θα μπορούσε ληφθεί υπόψη στην αξιολόγηση η προσφυγική κρίση, σημείωσε πως δεν υπάρχει «άμεση σύνδεση», ωστόσο είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια «έκτακτη κατάσταση» στην οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνδράμει τόσο με έκτακτη χρηματοδότηση όσο και με τεχνογνωσία.

    [05] «Αγκάθι» στη διαπραγμάτευση η προστασία της πρώτης κατοικίας, δήλωσε ο Γ. Σταθάκης

    «Αγκάθι» στη διαπραγμάτευση παραμένει το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real.

    Ερωτηθείς εάν υπάρχει ελπίδα για θετική εξέλιξη στη διαπραγμάτευση ή εάν χρειάζεται επιπλέον χρόνος, ιδίως για το θέμα των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ο υπουργός Οικονομίας απάντησε: «Είναι αλήθεια ότι έχει γίνει πρόοδος σε όλα τα θέματα, υπάρχουν και κάποια θέματα που πρέπει να κλείσουν, αλλά αυτό είναι εφικτό, κατά τη γνώμη μου». «Το μεγάλο "αγκάθι" παραμένει η απόσταση που μας χωρίζει στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, μέσω της δικαστικής οδού, δηλαδή αυτού που είναι γνωστό ως "νόμος Κατσέλη", στο οποίο δεν υπάρχει συμφωνία μέχρι στιγμής», πρόσθεσε.

    Σε ερώτηση εάν η λύση θα δοθεί με πολιτική διαπραγμάτευση, ο κ. Σταθάκης τόνισε: «Νομίζω ότι η διαπραγμάτευση που κάναμε αυτές τις ημέρες, στο επίπεδό μας, με τους θεσμούς, έκλεισε τον "κύκλο" της. Μπορεί να ξανανοίξει από αύριο. Άρα, είναι μία πολιτική απόφαση που πρέπει να ληφθεί, εκ των πραγμάτων».

    [06] Σκα Κέλερ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Χωρίς αλληλεγγύη δεν υπάρχει Ευρώπη

    Τη στήριξή της στην Ελλάδα, η οποία δέχεται το μεγάλο βάρος της προσφυγικής κρίσης, υπό δημοσιονομικά δύσκολες συνθήκες, εξέφρασε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομάδας των Πρασίνων Σκα Κέλερ, κατά την πρώτη επίσκεψή της στην Ελλάδα, μετά την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης.

    Δεν μπορεί οι Έλληνες να υποδέχονται τους πρόσφυγες ανοίγοντας τα σπίτια τους και ταυτόχρονα να κινδυνεύουν να τα χάσουν με την επιβολή αυστηρότερων κανόνων, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κέλερ, η οποία υπογράμμισε ότι υπ' αυτές τις συνθήκες, μάλλον πρέπει να χαλαρώσουν κάποιοι κανόνες παρά να αυστηροποιηθούν περισσότερο.

    «Η Ευρώπη πρέπει να δείξει αλληλεγγύη απέναντι στο προσφυγικό πρόβλημα. Χωρίς αλληλεγγύη δεν υπάρχει Ευρώπη», δήλωσε και τόνισε ότι στόχος είναι «να διασφαλιστεί νόμιμη και ασφαλής πρόσβαση στους πρόσφυγες» προς τις ευρωπαϊκές χώρες και «να δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός υποδοχής και μετεγκατάστασης, όχι μόνον για έκτακτες αλλά και για κανονικές συνθήκες».

    [07] Πως θα λειτουργήσουν την Πέμπτη τα ΜΜΜ

    Ακινητοποιημένοι θα είναι την ερχόμενη Πέμπτη οι συρμοί του μετρό, ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

    Οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας.

    Ειδικότερα, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το τραμ δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 π.μ. και από 4 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

    Τα λεωφορεία και τρόλεϊ δεν θα κινούνται από τις 5:00 π.μ. έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

    [08] Γ. Πλουμπίδης: Λιγότερες κοινωνικές ανισότητες ίσον καλύτερη υγεία του πληθυσμού

    Η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, πέρα από ηθικό ζήτημα, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να βελτιώσουμε την υγεία του γενικού πληθυσμού, λέει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κοινωνικός επιδημιολόγος δρ Γιώργος Πλουμπίδης, αναπληρωτής καθηγητής Υγείας του Πληθυσμού και Στατιστικής στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του University College του Λονδίνου (UCL), καθώς και επικεφαλής στατιστικολόγος στο Centre for Longitudinal Studies του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης του ίδιου πανεπιστημίου.

    Εκτιμά πάντως ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν φαίνεται -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- να έχει στην υγεία των Ελλήνων πολύ σοβαρές επιπτώσεις, ενώ επισημαίνει την έλλειψη δυστυχώς στη χώρα μας σχετικών διαχρονικών στατιστικών στοιχείων για τον ελληνικό πληθυσμό. Αναφέρει επίσης ότι οι νεότερες γενεές, αν και αναμένεται να ζήσουν περισσότερα χρόνια, θα έχουν κατά μέσο όρο χειρότερη υγεία από ό,τι οι παλαιότερες.

    [09] Είκοσι χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

    Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που ο 10χρονος Ανδρέας Γιαννόπουλος έγραφε στο ημερολόγιό του: «Σκεφτείτε κι αφήστε τα λόγια. Ας ενωθούμε και ας δώσουμε ό,τι μπορούμε στα φτωχά: αλβανάκια, άσπρα και μαύρα, όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο». Ήταν τα λόγια αυτά που οδήγησαν στην ίδρυση του «Χαμόγελου του Παιδιού».

    Από τότε μέχρι σήμερα το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει υποστηρίξει περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά και τις οικογένειές τους.

    Ωστόσο, τα χρόνια αυτά ήταν γεμάτα και με πολλές δυσκολίες, που αρκετές φορές απείλησαν την ύπαρξη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού. «Δυστυχώς στηρίζουμε τους θεσμούς του κράτους, αλλά το κράτος δεν βλέπει τους φορείς που προσφέρουν έργο», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

    [10] Ο σκηνοθέτης Μ. Ντανιελούκ τιμάται από το 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

    «Η ελευθερία έχει τελικά πολύ... ιδιαίτερη γεύση. Δεν ξέρω αν μου αρέσει αυτή η γεύση...».

    Από τους σημαντικότερους Ρουμάνους δημιουργούς, ο 72χρονος σήμερα Μιρτσέα Ντανελιούκ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη (το Φεστιβάλ Κινηματογράφου «συστήνει» στους σινεφίλ το εν πολλοίς άγνωστο έργο του με το αφιέρωμα που διοργανώνει στο πλαίσιο του τμήματος «Ματιές στα Βαλκάνια»).

    Πρωτοπόρος σκηνοθέτης της γενιάς του '70, άφησε το στίγμα του με ταινίες ανατρεπτικές, που κατάφεραν να αποφύγουν τη λογοκρισία του καθεστώτος Τσαουσέσκου και, στη συνέχεια, να καταγράψουν την απελπισία και την ηθική κατάσταση της κοινωνίας μετά την επανάσταση, επηρεάζοντας τόσο τους σκηνοθέτες της εποχής του όσο κι εκείνους του νέου ρουμάνικου κύματος.

    «Πιστέψαμε πως μετά την επανάσταση θα ήμασταν ελεύθεροι... Δεν ήμασταν. Η επιχορηγούμενη τέχνη μπορεί να δώσει καρπούς, αν η επιχορήγηση δίνεται από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό. Κατά την εποχή του Τσαουσέσκου -όπως σε κάθε άλλη δικτατορία, το κράτος 'ρίχνει' χρήματα στην Τέχνη προκειμένου να την εκμεταλλευθεί ως μέσο προπαγάνδας. Ήταν μεγάλες οι πιέσεις και μεγάλα τα ...ρίσκα. 'Δουλειά' του σκηνοθέτη - δύσκολη δουλειά ομολογουμένως- ήταν να προσπαθεί να κάνει καλές ταινίες και να "αντιμετωπίζει" μόνος του -με τα δικά του μέσα- τη λογοκρισία. Η ελευθερία έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση...» απαντά στην ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ρουμάνος σκηνοθέτης.

    Στο πλαίσιο του αφιερώματος στο έργο του Ντανελιούκ το 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα προβάλλει συνολικά πέντε ταινίες του σκηνοθέτη.

    [11] Ποτάμι: Εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα από τις καταγγελίες Πανούση

    Όταν ένας πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη καταγγέλλει «παρακράτος και καρκινώματα» υπάρχει ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας στη χώρα, υποστηρίζει το Ποτάμι με ανακοίνωσή του με αφομρή τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση.

    Το Ποτάμι ζητάει από την Δικαιοσύνη να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως προκύπτουν.

    Ωστόσο τονίζει: «Εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα το οποίο η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να παριστάνει ότι το αγνοεί. Οι καταγγελίες ήταν όντως σε γνώση του Πρωθυπουργού; Αν «ναι» τι έκανε όλους αυτούς τους μήνες;», ενώ καλεί τον κ. Τσίπρα «να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το γνωστό από το παρελθόν «ας πάει στη Δικαιοσύνη» και να πάρει καθαρή θέση».

    Το Ποτάμι καταλήγει ότι «η λειτουργία παρακράτους (η ύπαρξη του οποίου στο παρελθόν είχε συνδεθεί με την ακροδεξιά) κάνει κάθε δημοκρατικό πολίτη να νοιώθει ρίγη στη σπονδυλική του στήλη».

    [12] Το Κοινοβούλιο της Καταλονίας ενέκρινε την έναρξη της διαδικασίας απόσχισης από την Ισπανία

    Το Κοινοβούλιο της Καταλονίας ενέκρινε σήμερα ένα ψήφισμα χωρίς προηγούμενο, κηρύσσοντας την έναρξη της διακοπής των σχέσεων με την Ισπανία και το ξεκίνημα μιας διαδικασίας που αναμένεται να καταλήξει στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης δημοκρατίας το αργότερο το 2017.

    Εβδομήντα δύο βουλευτές που τάσσονται υπέρ της αυτονομίας (σε σύνολο 135) ενέκριναν το κείμενο με το οποίο ξεκινά αυτή η διαδικασία που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός «ανεξάρτητου καταλανικού κράτους με τη μορφή μιας Δημοκρατίας».

    Οι οπαδοί της παραμονής στην Ισπανία υποδέχθηκαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας όρθιοι, ξετυλίγοντας τις σημαίες της Ισπανίας και της Καταλονίας.

    [13] Στ. Ζάιμπερτ: Η παρακολούθηση φιλικών κρατών δεν περιλαμβάνεται στην εντολή της BND

    Η παρακολούθηση φιλικών κρατών δεν περιλαμβάνεται στην εντολή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND), δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. Ο κ. Ζάιμπερτ κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η BND παρακολουθούσε τις επικοινωνίες ξένων διπλωματικών αποστολών, μεταξύ των οποίων και της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο.

    «Η κυβέρνηση εκφράζεται απέναντι στα αρμόδια όργανα του Κοινοβουλίου κατά τις απόρρητες συνεδριάσεις τους. Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με την BND για τα θέματα, τα οποία αναφέρονται στον Τύπο και έχουμε δώσει εντολή για πλήρη διαλεύκανση της πολύπλοκης κατάστασης των πραγμάτων», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και, αναφερόμενος στον βάσει του νόμου ρόλο της Υπηρεσίας, τόνισε: «Η εντολή της BND συγκεκριμενοποιείται από το λεγόμενο «προφίλ εντολής», το οποίο συντάσσει η κυβέρνηση και η πολιτική παρακολούθηση κρατών-εταίρων δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το «προφίλ».

    [14] Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Στραματσόνι

    Και με τη... βούλα ο Αντρέα Στραματσόνι είναι ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού. Η «πράσινη» ΠΑΕ ανακοίνωσε την πρόσληψη του 39χρονου τεχνικού για 1.5 χρόνο. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την πρόσληψη του Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους».

    [15] Επίσημα «κιτρινόμαυρος» ο Μαυροειδής

    Την έναρξη της συνεργασίας της με τον Δημήτρη Μαυροειδή ανακοίνωσε και επίσημα η ΑΕΚ. Ο 30χρονος σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο με την Ένωση μέχρι το τέλος της σεζόν.

    Η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η διοίκηση της ΑΕΚ ανακοινώνει ότι συμφώνησε με τον Δημήτρη Μαυροειδή (30χρ., 2μ.08). Η συμφωνία αφορά σε συνεργασία έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016».

    [16] Τσέλσι: Οι επτά ήττες, αρνητικό ρεκόρ στην καριέρα του Μουρίνιο

    Δεν έχει προηγούμενο στην καριέρα του Ζοζέ Μουρίνιο, αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες με την Τσέλσι. Οι «μπλε» γνώρισαν την 7η ήττα τους στην Premier League το Σάββατο από τη Στόουκ (1-0) και βρίσκονται μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

    Σε τέτοιες περιπτώσεις είθισται να σηκώνει μόνος του το... σταυρό του μαρτυρίου ο προπονητής. Ο Πορτογάλος, όμως, παραμένει ακλόνητος στη θέση του, εξακολουθεί να ατενίζει αγέρωχος το μέλλον και να μην δίνει δεκάρα για όσο λέγονται εις βάρος του, με αποκορύφωμα τις τηλεοπτικές δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, μετά το 1-3 από τη Λίβερπουλ. Στις ... συγκινητικές προσπάθειες του δημοσιογράφου να του αποσπάσει μία άποψη για τα αίτια της ήττας ή και γενικότερα τη φετινή πορεία της ομάδας του, ο «Εκλεκτός» έδινε μονίμως την ίδια απάντηση: «I have nothing to say!»

    Προφανώς ο 53χρονος προπονητής δεν είχε τίποτα να πει, γιατί τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Στους τελευταίους τρεις μήνες, η Τσέλσι έχει κάνει όσες ήττες είχε στους προηγούμενους 20! Από τον Δεκέμβριο του 2013 έως τον Αύγουστο του 2015. Ο Μουρίνιο διανύει ήδη τη σεζόν με τις περισσότερες ήττες, αφού το αρνητικό ρεκόρ μέχρι σήμερα ήταν οι έξι της περιόδου 2013/2014.

    [17] Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Λευτέρης Πετρούνιας

    Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, έγινε ο Λευτέρης Πετρούνιας, προκειμένου να τον συγχαρεί για το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, το οποίο διεξήχθη στη Γλασκώβη.

    Τον Έλληνα γυμναστή συνόδευσαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης.

    Μετά τη συνάντηση ο Πετρούνιας, εμφανώς χαρούμενος από τη υποδοχή του Προέδρου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η συνάντηση πήγε πολύ καλά. Είμαι ευχαριστημένος που είπαμε πολλά πράγματα σε μια εποικοδομητική συζήτηση και βέβαια είναι μεγάλη μου τιμή που με προσκάλεσε εδώ. Είμαι σίγουρος ότι κάτι θα γίνει ώστε η Πολιτεία μελλοντικά να μην ξεχνά τους αθλητές που πρόσφεραν στον τόπο μας. Τώρα έχω μπροστά μου ξεκούραση και σε δέκα ημέρες θα ξεκινήσουμε σιγά σιγά προπονήσεις».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 November 2015 - 15:32:29 UTC