Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιλογή στασιμότητας η υποψηφιότητα του Β. Μεϊμαράκη λέει ο Απ. Τζιτζικώστας
  • [02] «Αστυνομικές ιστορίες» χαρακτήρισε τις καταγγελίες Πανούση ο Θ. Δρίτσας
  • [03] Ευθύνες στον Β. Μεϊμαράκη για την έλλειψη δημόσιου διαλόγου στη ΝΔ, από τον Κ. Μητσοτάκη
  • [04] Στο επίκεντρο «κόκκινα δάνεια» και προστασία πρώτης κατοικίας
  • [05] Ο Δ. Μάρδας για το σχέδιο επιτάχυνσης των διαδικασιών έγκρισης των επενδύσεων
  • [06] Συνάντηση Θ. Τζάγκρη με τη διοίκηση της ΠΟΠΕΚ
  • [07] Περιοδεία του Κύπριου Προέδρου Ν. Αναστασιάδη στη Μέση Ανατολή
  • [08] Το γερμανικό αντιμεταναστευτικό κόμμα AfD φτάνει το 10% στην πρόθεση ψήφου
  • [09] Ο Ν. Παρασκευόπουλος απορρίπτει τα περί συζήτησης με άλλους παράγοντες για τα νομοθετήματα
  • [10] Έλτον Τζον, Μπον Τζόβι και Χόζιερ σε 24ωρη συναυλία για το Κλίμα
  • [11] Πέθανε ο γάλλος φιλόσοφος Αντρέ Γκλυξμάν
  • [12] Αδ. Γεωργιάδης: Δεν θα αποσύρω την υποψηφιότητά του και θα φτάσω μέχρι τέλους

  • [01] Επιλογή στασιμότητας η υποψηφιότητα του Β. Μεϊμαράκη λέει ο Απ. Τζιτζικώστας

    Ως επιλογή στασιμότητας και ήττας, χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κρίθηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου όταν επιπλέον 200.000 νεοδημοκράτες δεν ψήφισαν την αξιωματική αντιπολίτευση μετά από ένα "καταστροφικό" επτάμηνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

    Μιλώντας στο Mega άφησε αιχμές ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν "πολυθέλει" τη συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές, αλλά προτιμά να έρθουν λίγοι, καθώς έτσι ο ίδιος να αισθάνεται ότι τον συμφέρει εκλογικά, κάτι όμως που δεν συμφέρει την παράταξη.

    «Δεν υπάρχουν προσωπικά θέματα μεταξύ μας, η όποια διαφωνία είναι πολιτική, το κακό είναι ότι ο ένας εκ των τεσσάρων δεν διεκδικεί ψήφο αλλά την απαιτεί, κάνει χρήση της μεταβατικής αρχηγίας του, δεν εμφανίζεται ούτε καν σε τηλεόραση» είπε για τον κ. Μεϊμαράκη αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι δέχθηκε να γίνει η συνδιάσκεψη.

    Για τους κ.κ. Γεωργιάδη και Μητσοτάκη ανέφερε ότι τους σέβεται και ότι κάνουν μια εξαιρετική εκστρατεία, αλλά, όπως είπε, εκφράζουν υποσύνολα και η ΝΔ για να ξαναγίνει ένα μεγάλο κόμμα πρέπει να μπορεί να μιλήσει σε όλη τη γκάμα των ψηφοφόρων που έφυγαν.

    [02] «Αστυνομικές ιστορίες» χαρακτήρισε τις καταγγελίες Πανούση ο Θ. Δρίτσας

    «Αστυνομικές ιστορίες» ήταν το σχόλιο του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα, όταν προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις καταγγελίες του Γ. Πανούση.

    [03] Ευθύνες στον Β. Μεϊμαράκη για την έλλειψη δημόσιου διαλόγου στη ΝΔ, από τον Κ. Μητσοτάκη

    Ευθύνες στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την έλλειψη δημόσιου διαλόγου στη ΝΔ επέρριψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ είπε πως «σε όλες τις χώρες γίνεται δημόσιος διάλογος για το ότι δεν γίνεται είναι ευθύνη Μεϊμαράκη. Η αδυναμία διαλόγου είναι παθογένεια της ΝΔ λες και αν διαφωνήσουμε δημόσια το κόμμα δεν θα είναι ενωμένο την επόμενη μέρα».

    Για τις αιχμές Τζιτζικώστα περί υποσυνόλων της παράταξης απάντησε: «εκλέγομαι στη Β' Αθηνών από το 2004 τρεις φορές πρώτος και μια φορά δεύτερος, ο Απόστολος εξελέγη μια φορά και τη δεύτερη δεν τα κατάφερε».

    Εκτίμησε πως «προφανώς και θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, αφού δεν θα φτάσει κανείς υποψήφιος το 50% με τέσσερις υποψηφιότητες», ενώ υποστήριξε πως «με το 28% των εκλογών δεν πάμε πουθενά... Ο πολιτικός μου λόγος έχει απήχηση και όσους ψηφοφόρους είναι εκτός ΝΔ».

    [04] Στο επίκεντρο «κόκκινα δάνεια» και προστασία πρώτης κατοικίας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθεί το ζήτημα των «κόκκινων δανείων» και η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

    Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να απασχολήσουν και τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους.

    Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου γίνεται στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup, για την οποία η κυβέρνηση δηλώνει ότι επιβεβαιώθηκε το θετικό κλίμα των προηγούμενων ημερών και αναγνωρίστηκε ρητά η πρόοδος στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

    [05] Ο Δ. Μάρδας για το σχέδιο επιτάχυνσης των διαδικασιών έγκρισης των επενδύσεων

    «Έχοντας υπόψη ότι, αυτή τη στιγμή, έχουμε επενδύσεις, οι οποίες εγκρίνονται σε διάστημα ενός έτους -στην καλύτερη περίπτωση- έως τέσσερα χρόνια, καταλαβαίνετε ότι οι έξι μήνες αποτελούν "σεισμό", στο πλαίσιο μιας τέτοιας διαδικασίας που θέλουμε να θέσουμε σε εφαρμογή» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, στον "Αθήνα 984", σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης επενδύσεων στη χώρα.

    «Μπορεί οι έξι μήνες σε εμάς να ηχεί ως ένας χρόνος ρεκόρ, αλλά έχοντας υπόψη ότι σε άλλες χώρες έχουμε έγκριση βιομηχανικών επενδύσεων -όχι ανοίγματος καταστήματος που γίνεται σε μια ημέρα- σε είκοσι μέρες, σε έναν έως δύο μήνες, οι έξι μήνες ηχούν πάλι υπερβολικοί σύμφωνα με τα κριτήρια που προανέφερα...» ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Έως τώρα έχουμε κάνει την καταγραφή αυτού του "δαίδαλου", του τι ακριβώς χρειάζεται να έχει κάποιος για να πάρει μια άδεια είτε στο πλαίσιο της πολεοδομίας, είτε στο πλαίσιο της αρχαιολογίας, είτε οπουδήποτε αλλού. Αυτό που επιδιώκεται είναι το "κόψιμο" αυτών των χρόνων, χωρίς να παραβιάζονται οι κανόνες, που συνδυάζονται με το περιβάλλον ή οτιδήποτε άλλο. Συχνά δείχνουμε μια υπερευαισθησία σε κάποια προβλήματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον...».

    [06] Συνάντηση Θ. Τζάγκρη με τη διοίκηση της ΠΟΠΕΚ

    Το ενδεχόμενο ετήσιας παράτασης στην προθεσμία ογκομέτρησης των δεξαμενών των πρατηρίων καυσίμων και επιδότησης του κόστους, δεσμεύτηκε να εξετάσει η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη σε συνάντηση με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίας.

    Οι συνδικαλιστές παρουσίασαν τα προβλήματα που ανέκυψαν με την ογκομέτρηση 30.000 δεξαμενών περίπου στα πρατήρια όλης της χώρας, από 8 μόνο διαπιστευμένες εταιρίες, το κόστος των οποίων ανέρχεται στα 20.000.000 ευρώ περίπου.

    Η ογκομέτρηση των δεξαμενών συνδέεται με την ορθή λειτουργία του συστήματος ελέγχου εισροών -εκροών όγκου καυσίμων που έχει, σε μεγάλο βαθμό, ολοκληρωθεί.

    [07] Περιοδεία του Κύπριου Προέδρου Ν. Αναστασιάδη στη Μέση Ανατολή

    Θέματα ενέργειας, το προσφυγικό και οι εξελίξεις στην περιοχή, καθώς και οι σχέσεις Ιορδανίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών του προέδρου Αναστασιάδη στο Αμμάν.

    Σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος θα έχειεπαφές με την πολιτική και οικονομική ηγεσία της Ιορδανίας, ενώ αύριο θα συναντηθεί με τον βασιλιά Αμπντάλα.

    Οι διαβουλεύσεις Λευκωσίας και Αμμάν θα επικεντρωθούν στην ενδεχόμενη συμμετοχή της Ιορδανίας, στη συνεργασία Λευκωσίας- Αθήνας - Καΐρου στον τομέα της ενέργειας και στη διεύρυνσή της σε τετραμερή, ή σε τριμερή συνεργασία Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας.

    Στη συνέχεια, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στη Μάλτα για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και μετά στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη για συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο.

    [08] Το γερμανικό αντιμεταναστευτικό κόμμα AfD φτάνει το 10% στην πρόθεση ψήφου

    Για πρώτη φορά το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εμφανίζεται να φτάνει το 10% στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

    Η προσφυγική κρίση οδηγεί σε μια αλλαγή στη στάση των Γερμανών από την οποία τα μεγαλύτερα οφέλη κερδίζει το AfD. Την ίδια ώρα πολιτικοί αναλυτές παρατηρούν ότι το κόμμα υιοθετεί ολοένα και περισσότερο ακροδεξιές θέσεις.

    Εν μέσω της αντιπαράθεσης για την προσφυγική κρίση η Χριστιανική Ένωση (CDU και CSU) βλέπει το ποσοστό της να μειώνεται. Αν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή θα κέρδιζε το 34%, δηλαδή 1,5 μονάδα λιγότερη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει η Bild βασιζόμενη στη δημοσκόπηση του Insa.

    Και το άλλο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), φαίνεται να χάνουν μισή μονάδα και να πέφτουν στο 24%. Αντίθετα, το AfD φτάνει για πρώτη φορά το 10%.

    «Η διαμάχη στην Χριστιανική Ένωση και στην κυβέρνηση έχει επιπτώσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του Insa Χέρμνα Μπίνκερ.

    [09] Ο Ν. Παρασκευόπουλος απορρίπτει τα περί συζήτησης με άλλους παράγοντες για τα νομοθετήματα

    H Πολιτεία συζητά με τους κρατούμενους, κάτι που οφείλει να κάνει, ωστόσο δεν μπορεί να εκβιάζεται ή να μπαίνει στη λογική της διαπραγμάτευσης, του παζαριού ή να υποκύπτει σε εκβιασμούς, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

    Απέρριψε τα περί συζήτησης, μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και κρατουμένων, για τα νομοθετήματα, ενώ υπογράμμισε πως ο κ. Λάμπρου δεν είναι πλέον μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου.

    Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε πως δεν υπάρχει ανθρώπινο ον που η Πολιτεία να μην του αναγνωρίζει την ανθρώπινη ιδιότητα ή να μην δέχεται να επικοινωνεί μαζί του, αλλά ξεκαθάρισε πως είναι άλλο ζήτημα να γίνεται μια διαπραγμάτευση με τη μορφή παζαριού - την οποία οφείλει το κράτος ποτέ να μην κάνει - κι άλλο να μιλήσει μαζί του για ένα θέμα που τον αφορά.

    [10] Έλτον Τζον, Μπον Τζόβι και Χόζιερ σε 24ωρη συναυλία για το Κλίμα

    Ο Έλτον Τζον, ο Μπον Τζόβι και ο Χόζιερ θα είναι η ψυχή 24ωρης συναυλίας που θα προβληθεί μέσω Ίντερνετ στα μέσα του Νοεμβρίου για να κινητοποιηθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη πριν από την σύνοδο κορυφής του Παρισιού για το Κλίμα, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές του μεγάλου αυτού καλλιτεχνικού, και όχι μόνον, γεγονότος.

    Καλλιτέχνες, επιστήμονες και πολιτικοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, θα μετάσχουν στην εκδήλωση αυτή που φέρει τον τίτλο "24 Ώρες Πραγματικότητας και της Γης σε Απευθείας Μετάδοση: ο Κόσμος Παρακολουθεί" (24 Hours of Reality and Live Earth: the World is Watching), την πρωτοβουλία για την οποία είχε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ.

    Η μετάδοση θα γίνει στο Ίντερνετ στις 13 και στις 14 Νοεμβρίου.

    "Η εκπομπή αυτή έχει στόχο να ασκήσει πιέσεις στους παγκόσμιους ηγέτες να καταλήξουν στην πιο σταθερή συμφωνία για το κλίμα κατά την προσεχή διάσκεψη του ΟΗΕ στο Παρίσι και να ενθαρρύνει τον καθένα μας να αναλάβει δράση στη δική του κοινότητα", σημειώνουν οι διοργανωτές.

    Αυτή η εκδήλωση είναι ο καρπός της σύμπραξης ανάμεσα στα σχέδια "Climate Reality" και "Live Earth" και φιλοδοξεί να "συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό καλλιτεχνών σε μια πλατιά σκηνή για να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή εμβέλεια".

    Το "Live Earth" είχε προγραμματίσει συναυλίες σε όλες τις ηπείρους στις 18 Ιουνίου, αλλά αυτές αναβλήθηκαν και στην συνέχεια ακυρώθηκαν για να "συγχωνευτούν" στην εκδήλωση αυτή στις 13 και 14 Νοεμβρίου.

    [11] Πέθανε ο γάλλος φιλόσοφος Αντρέ Γκλυξμάν

    Ο γάλλος φιλόσοφος Αντρέ Γλυξμάν πέθανε χθες σε ηλικία 78 ετών, ανακοίνωσε ο γιος του Ραφαέλ στη σελίδα του στο Facebook.

    "Ο πρώτος και καλύτερος φίλος μου δεν υπάρχει πια. Είχα την αφάνταστη τύχη να γνωρίσω, να γελάσω, να συνομιλήσω, να ταξιδέψω, να παίξω, να κάνω τα πάντα και τίποτε απολύτως με έναν τόσο καλό, όσο και ευφυή άνθρωπο. Λοιπόν, ο πατέρας μου πέθανε χθες το βράδυ", έγραψε ο σκηνοθέτης Ραφαέλ Γκλυξμάν για τον πατέρα του.

    [12] Αδ. Γεωργιάδης: Δεν θα αποσύρω την υποψηφιότητά του και θα φτάσω μέχρι τέλους

    «Δεν ξέρω για τον κ. Μεϊμαράκη, αλλά εγώ σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να συγκυβερνήσω με ανθρώπους που εμπλέκονται με την τρομοκρατία» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

    «Ο κ. Πανούσης είπε ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε τα όσα γίνονταν. Για αυτό σας λέω ότι η Ελλάδα έχει μόνο μια λύση για να πάει μπροστά, να ρίξουμε γρήγορα την κυβέρνηση Τσίπρα» υποστήριξε.

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε για τον Κυριάκο Μητσοατάκη ότι κάνει πολύ ωραίο προεκλογικό αγώνα, προσθέτοντας: «με τον Μητσοτάκη έχουμε 100% ταύτιση απόψεων στην οικονομία και στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις. Έχουμε διάσταση απόψεων στην κοινωνική ατζέντα...».

    Τέλος, τόνισε πως δεν θα αποσύρει την υποψηφιότητά του και θα φτάσει μέχρι τέλους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 November 2015 - 9:32:22 UTC