Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Μάλτα η Φώφη Γεννηματά
  • [02] Η ΝΔ να διατυπώσει εναλλακτική πρόταση, επισήμανε η Μαρία Σπυράκη, στο «Πρακτορείο 104,9 FM»
  • [03] Επιτυγχάνεται ο στόχος για πρωτογενές έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ
  • [04] Οι πρόσφυγες πληρώνουν πανάκριβα την ασφαλή μεταφορά τους από τους δουλεμπόρους
  • [05] Τιμώ όλους τους υποψηφίους, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κ. Καραγκούνης
  • [06] Αλ.Τσίπρας: Η κοινωνία προσδοκά μεγάλες αλλαγές
  • [07] Ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας Ι. Καζάζης εξηγεί γιατί οι Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν μία περίληψη
  • [08] Δακτυλίδια σε 1000 πουλιά για συλλογή πληροφοριών, στον Αμβρακικό

  • [01] Στη Μάλτα η Φώφη Γεννηματά

    Στη Βαλέτα της Μάλτας μεταβαίνει σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά προκειμένου να συμμετάσχει αύριο, στην προσύνοδο των Σοσιαλιστών ηγετών κρατών και κυβερνήσεων που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Η συνάντηση των Σοσιαλιστών ηγετών πραγματοποιείται πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των κρατών-μελών της ΕΕ για το μεταναστευτικό.

    Στόχος της προσυνόδου είναι ο συντονισμός των Σοσιαλιστών στη Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να προωθηθούν αποτελεσματικά θέσεις και οι πολιτικές με προοδευτική κατεύθυνση.

    [02] Η ΝΔ να διατυπώσει εναλλακτική πρόταση, επισήμανε η Μαρία Σπυράκη, στο «Πρακτορείο 104,9 FM»

    «Η ΝΔ θα πρέπει επειγόντως να διατυπώσει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης» είπε η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, η οποία χαρακτηρίζει αναγκαία την επανεκκίνηση του κόμματος.

    Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM και στην εκπομπή Δεύτερη Ανάγνωση του Κώστα Μπλιάτκα είπε ακόμα ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποψηφίων και δίνοντας το νέο ιδεολογικό στίγμα του κόμματος είπε ότι θα πρέπει να κινείται από τον χώρο της λεγόμενης παραδοσιακής βάσης και να φτάνει μέχρι τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας.

    «Θα κάνουμε επανεκκίνηση και νομίζω πως είναι όλοι δεσμευμένοι και αυτό καταλαβαίνω ότι θα μείνουμε όλοι μαζί. Δεν υπάρχει δυνατότητα κατακερματισμού του πολιτικού συστήματος» είπε η κα Σπυράκη.

    [03] Επιτυγχάνεται ο στόχος για πρωτογενές έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ

    Καλά νέα για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού και για τις εισπράξεις φορολογικών εσόδων στα ταμεία του δημοσίου επιφύλασσε ο Οκτώβριος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τα φορολογικά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού τον Οκτώβριο σημείωσαν σημαντική αύξηση και ανήλθαν στα 4,386 δισ. ευρώ από 4,196 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος για τον συγκεκριμένο μήνα.

    Η θετική εξέλιξη των φορολογικών εσόδων του προϋπολογισμού δημιουργεί αισιοδοξία στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ που έχει τεθεί για εφέτος. Η επίτευξη του στόχου είναι κρίσιμη για την εκτέλεση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές της χώρας.

    Στην αύξηση των φορολογικών εσόδων τον Οκτώβριο εκτιμάται, ότι συνέβαλε σημαντικά και η πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), η προθεσμία για την καταβολή της οποίας έληγε στο τέλος του προηγούμενου μήνα.

    [04] Οι πρόσφυγες πληρώνουν πανάκριβα την ασφαλή μεταφορά τους από τους δουλεμπόρους

    Περίπου 100 μετανάστες και πρόσφυγες αποβίβασε τα ξημερώματα παλιό τουρκικό αλιευτικό σκάφος στην περιοχή Τσίλια, μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου, στη νότια Λέσβο.

    Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές του Λιμενικού Σώματος, το γεγονός, σε συνδυασμό με ανάλογο χθεσινό, κατά το οποίο αποβιβάστηκαν στη βόρεια Λέσβο με παλιό ξύλινο τουριστικό σκάφος περίπου 300 πρόσφυγες, δείχνει μία τάση αλλαγής στον τρόπο μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων από τα κυκλώματα διακίνησής τους που λειτουργούν στην Τουρκία.

    Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν τοπικά, ανεβαίνει η τιμή της ασφαλούς μεταφοράς με παλιά ξύλινα σκάφη. Σε αυτή την περίπτωση μεταφέρονται, κυρίως, Σύριοι πρόσφυγες που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν έως και 3.000 ευρώ το άτομο για να μεταφερθούν με ασφάλεια στη Λέσβο, από την απέναντι μικρασιατική ακτή.

    Στις περιπτώσεις μεταναστών από άλλες χώρες, η μεταφορά τους συνεχίζεται με πλαστικές βάρκες και πληρώνουν από 1.000 έως 1.500 ευρώ, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Δηλαδή, σε περίπτωση κακοκαιρίας οι τιμές είναι πιο χαμηλές, προκειμένου να πεισθούν οι μετανάστες για να μετακινηθούν.

    Στο παλιό αλιευτικό σκάφος που μετέφερε σήμερα πρόσφυγες επέβαινε και ο Τούρκος διακινητής, ο οποίος συνελήφθη. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

    [05] Τιμώ όλους τους υποψηφίους, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κ. Καραγκούνης

    Κληθείς να σχολιάσει χθεσινή αναφορά σε τηλεοπτική εκπομπή προς το πρόσωπό του, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σχετικά με τις εσωκομματικές διαδικασίες στη ΝΔ, ο ίδιος δεν έχει πάρει δημόσια θέση.

    «Μέχρι τώρα δεν έχω τοποθετηθεί δημόσια για κανέναν υποψήφιο γιατί πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν οι πολίτες και όχι οι βουλευτές. Τιμώ όλους τους υποψηφίους, έχω προσωπική άποψη, ο λόγος, όμως, ανήκει στους πολίτες, τους οποίους και καλώ να συμμετάσχουν ενεργά στις διαδικασίες» τονίζει ο κ. Καραγκούνης.

    [06] Αλ.Τσίπρας: Η κοινωνία προσδοκά μεγάλες αλλαγές

    Με την εισήγηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, άρχισε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στις 10:30.

    Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές που έχει ανάγκη η κοινωνία και υπογράμμισε ότι θα ήταν καταστροφικό, η κυβέρνηση να περιοριστεί απλώς και μόνο στην εφαρμογή του μνημονίου και τίποτε άλλο.

    Η κοινωνία προσδοκά μεγάλες αλλαγές, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, να αφήσει ένα μεγάλο και ριζοσπαστικό δείγμα γραφής, να μείνει στην ιστορία, αλλάζοντας κατεστημένες δομές και αντιλήψεις.

    Στόχος, τόνισε ο πρωθυπουργός, δεν είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι της επικοινωνίας, αλλά να κάνουμε βαθιές αλλαγές. Αναφερόμενος στους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια, είπε ότι αυτοί είναι, η διοικητική μεταρρύθμιση, η υγεία και πρωτοβάθμια περίθαλψη, η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και η πάταξη των φαινομένων της διαφθοράς.

    Σχετικά με το χθεσινόEurogroup,επισήμανε ότι το αποτέλεσμα καταδεικνύει πως, η κυβέρνηση με σκληρή διαπραγμάτευση μπορεί να πετύχει στόχους. Κι αυτό, όπως πρόσθεσε, θα το καταφέρουμε με συνομιλίες με τους εταίρους και χτίζοντας συμμαχίες.

    [07] Ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας Ι. Καζάζης εξηγεί γιατί οι Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν μία περίληψη

    Ο Ιωάννης Καζάζης, πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ), ο?ότι?ος καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, μιλά για την επίκαιρη, όσο ποτέ άλλοτε, ανάγκη στροφής του ελληνικού σχολείου στις παραδοσιακές δεξιότητες της γραφής και ανάγνωσης ακριβείας, ως απάντηση στην αποσυγκέντρωση, που συνεπάγεται η έκθεση των μαθητών στα νέα ψηφιακά μέσα.

    Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών λειτουργίας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας -εποπτευόμενο από το υπουργείο Παιδείας Εθνικό Ίδρυμα για τη Γλώσσα- ο καθηγητής επισημαίνει την ανάγκη δημιουργίας μίας κουλτούρας γραφής, με έμφαση στη μεσαία κλίμακα, ήτοι ο μαθητής να μπορεί να συνοψίζει κάποιο θέμα σε μία σελίδα, με συνοχή και γλωσσική ακρίβεια και εξηγεί, πώς «η ψηφιακότητα με εκπαιδευτικό νου και παιδευτική αξία»' δύναται να ενσωματώσει, με τρόπο δημιουργικό, τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση.

    Προτείνει δε να εφαρμοστούν στο ελληνικό σχολείο τα «'national standards for language» και εκτιμά πως οι φωτισμένοι δάσκαλοι μπορούν να απαλλάξουν τους μαθητές τους από την «καταδίκη της παπαγαλίας», ενώ υποστηρίζει ότι ένα μέτριο ή κακό σχολικό βιβλίο δε συνιστά απροσπέλαστο εμπόδιο σε ένα εκπαιδευτικό μοντέλο με στόχους και αρχές.

    Αναφέρεται, ακόμη, στο στοίχημα της επιμόρφωσης των διδασκόντων, στην οποία, όπως γνωστοποιεί, θα επικεντρωθεί το νέο ΕΣΠΑ και καταθέτει τις προτάσεις του ΚΕΓ, ως επίσημου φορέα πιστοποίησης της ελληνομάθειας, για την υποστήριξη των σχολείων του ελληνικού κράτους στο εξωτερικό, ώστε τα παιδιά των Ομογενών, που έρχονται στα ελληνικά πανεπιστήμια, να καταλαβαίνουν τη γλώσσα και να μην εγκαταλείπουν τις σπουδές τους.

    [08] Δακτυλίδια σε 1000 πουλιά για συλλογή πληροφοριών, στον Αμβρακικό

    Σημαντικές πληροφορίες που αφορούν την ζωή και τις μετακινήσεις για περισσότερα από 1000 πουλιά, θα έχουν οι ειδικοί μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος «Εκπαίδευση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού στην τεχνική δακτυλιώσεων της ορνιθοπανίδας».

    Η εκπαίδευση του προσωπικού που πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις από εξειδικευμένους δακτυλιωτές. Ειδικότερα, τοποθετήθηκαν στα πουλιά, μικρά μεταλλικά δακτυλίδια τα οποία φέρουν ένα κωδικό ο οποίος δίνει πληροφορίες για την ηλικία, το μήκος των φτερών ,το βάρος ,το λίπος, αλλά και τα μεταναστευτικά μονοπάτια που ακολουθούν. Η πρώτη φάση των δακτυλιώσεων έγινε από τις 12-19 Σεπτεμβρίου 2015 και η δεύτερη από τις 31 Οκτωβρίου-6 Νοεμβρίου 2015 στην περιοχή της Στρογγυλής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 November 2015 - 11:32:27 UTC